Mange valgte at streame DR’s julekalender

Over en fjerdedel valgte i december at se DR’s julekalender ’Julestjerner’, lige når det passede dem.

Over en fjerdedel af seningen af ’Julestjerner’ – DR1’s julekalender – foregik via DRTV. (Foto: Mike Kolöffel)

Der var engang, hvor seerne troligt sad og ventede med at se DR’s julekalender, til den blev vist på skærmen – enten sidst på eftermiddagen, eller som det har været tilfældet i snart mange år nu: klokken 19.30 på DR1.

Men sådan er det ikke længere. Da DR i december sendte makkerparret Wikke og Rasmussens ’Julestjerner’ med blandt andre Szhirley, Rasmus Bjerg, Daimi, Birthe Neumann og Vigga Bro på rollelisten, tog over en fjerdedel sagen i egen hånd og streamede DR1-julekalenderen, lige når det passede dem.

Det fremgår af en status, som DR Medieforskning har lavet i forbindelse med, at man er klar med december-oversigten over seernes forbrug af aktuelle programserier fra DR. I oversigten er tallene for flow-TV og streaming lagt sammen, så man får et mere samlet og retvisende billede af, hvor mange, der tilgår tv-indhold fra DR.

- Vores tal viser, at 26 procent af seningen af ’Julestjerner’ foregik på DR’s streamingtjeneste DRTV. Dermed blev programmerne næsten dobbelt så ofte streamet som de andre programserier i top 40 blev i gennemsnit, så man kan roligt sige, at ’Julestjerner’ var et hit at streame, siger chefen for DR Medieforskning, Dennis Christensen.

I gennemsnit blev hvert afsnit af ’Julestjerner’ fulgt af 778.000 seere, og heraf kiggede 196.000 med via DRTV.

Helt generelt klarede flere af DR’s programmer med julehygge sig godt på DRTV i december. Således foregik over en fjerdedel af seningen (26 procent) til Timm Vladimirs DR1-juleprogrammer ’Timms Jul’ på DRTV, mens knap en femtedel – eller 18 procent – valgte at streame ’Den store jule- og nytårsbagedyst’ samme sted.

Også programmer som ’Øen’, ’Danmarks bedste portrætmaler’, ’Sporløs’ og ’Bonderøven’ har i december haft forholdsvis mange streaming-seere i forhold til gennemsnittet af nye programserier.

’Matador’ blev lagt på DRTV den 1. december, og i løbet af julemåneden blev hvert afsnit i gennemsnit set af 190.000. Foto: DR.

190.000 har set ’Matador’

Flere steder i landet er der familier og venner, der har en tradition med at se ekstra meget til grisehandleren, Maude, Fede, Mads Skjern, hr. Schwann, Ingeborg og alle de andre fra Korsbæk i julemåneden. Da DR’s populære dramaserie ’Matador’ består af 24 afsnit, bruger flere Lise Nørgaard og Erik Ballings serie som en slags julekalender, hvor de sammen ser et af seriens afsnit hver aften fra den 1. december og frem til jul.

DR benyttede den 1. december lejligheden til at lægge ’Matador’ ud som en helt særlig julekalender, og det valgte en del at benytte sig af.

- I gennemsnit er hvert af de 24 afsnit af ’Matador’ blevet set af indtil videre 190.000 seere hver. Det er mange, for her er der alene tale om, at man har kunnet streame serien og ikke også se den på flow-TV, siger Dennis Christensen.

’Matador’ vil fortsat være at finde på DRTV i den kommende tid, hvis man ikke fik fulgt livet i Korsbæk i december.

Så mange så i gennemsnit DR’s nye programserier i december 2019

Kilde: Medieforskning