Masser af kulturstof på vej fra DR: Et musikalsk danmarksportræt, teaterblod og elefantordner

DR præsenterede onsdag en bred palet af nyt kulturindhold til det næste halve år på DR’s platforme.

Deltagerne i pressemødet, hvor DR DR præsenterede en vifte af nye kulturprogrammer. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)

DR præsenterede onsdag en vifte af nye kulturprogrammer heriblandt to store temaer, der giver seerne og lytterne dansk kulturarv, som spænder fra et nyt musikalsk danmarksportræt over elefantordener og teaterjubilæum til podcasts med noget på hjerte.

- I en tid hvor vi er i skarp konkurrence mod stakkevis af udenlandske streamingtjenester, har det aldrig været vigtigere at levere indhold, der tager udgangspunkt i danske værdier og dansk kulturarv. Det giver plads til nuancer, gør os klogere på hinanden og den historie, vi er rundet af. Jeg er stolt af den kulturflade, som seerne og lytterne kan se frem til, fordi den kendetegnes af helhjertede kulturprogrammer – der både appellerer til de nysgerrige og til de indviede og frem for alt giver os noget at tænke over og tale om, siger Henrik Bo Nielsen, direktør for Kultur, Børn og Unge i DR og tilføjer:

- DR har den fornemme og vildt komplekse opgave at skulle levere indhold i en ny medievirkelighed, som er i voldsom udvikling og dermed skal indholdet også modtages på helt nye præmisser. Vi ser det som en mulighed for at skabe tættere relationer med brugerne og skabe værdi med vores indhold på en ny måde. Det er nødvendigt, hvis vi skal forblive relevante for brugerne.

Hør Henrik Bo Nielsen fortælle mere her.

I efteråret kan man blandt andet se frem til:

’Min Sang’ – stort tema i efteråret

I løbet af efteråret sætter DR fokus på sangens værdi og dykker ned i, hvordan sange gennem tidens løb har været med til at beskrive Danmark. Temaet ’Min Sang’ vil sammen med danskerne undersøge, hvordan sange forbinder os som nation, som venner, som kærester, kolleger og alt derimellem.

Som en del af temaet har serien ’Min sang til Danmark’ premiere lørdag den 20. august, hvor DR har samlet 15 store danske artister, der hver giver deres bud på en danmarkssang anno 2022.

Stort tema i 2023: Danskere i verden

Gennem årene har tusindvis af danskere rykket teltpælene op og draget ud i verden for at bosætte sig. Nogle af lyst, andre af nød. Tilsammen har de sat et solidt dansk aftryk på alle kontinenter. I 2023 portrætterer DR nogle af de danske personligheder, der op gennem tiden har præget verdenshistorien - på godt og på ondt.

Specialiserede kulturprogrammer på DRTV

’Jagten på Elefantordenen’ (Premiere 21. september)

Jan Elhøj og Morten Kirckhoff skifter til efteråret ’Nul Stjerner’ og de luskede hoteller ud med en verdensjagt på danske elefantordener. Det bringer dem fra Paris til Etiopien, men lykkes det at finde – og måske generhverve – de forsvundne ordener?

’Teaterblod’ (Premiere til 18. september)

I anledning af Dansk Teaters 300-års jubilæum i september dykker skuespilleren Troels Lyby sammen med nogle af dansk teaters største navne ned i teaterhistorien og dens betydning for dansk kultur. I løbet af fire afsnit ser programserien nærmere på fire konkrete og afgørende nedslag i dansk teaterhistorie.

Sommerpodcasts på DR Lyd

pressemødet blev de fire podcasts, der i år er en del af DR Lyds sommerpakke, præsenteret. Lyt til ’Giganterne’, ’Det levende bevis’, ’Liss – tonerne af en afsked’ og ’Puks to mænd’ i DR Lyd nu.

Ny vært på tv-gudstjenesten

Sofie Østergaard er ny vært på tv-gudstjenesten fra den 21. august.

Udvalgte kulturprogrammer som man kan glæde sig til

pressemødet løftede DR også sløret for de nye sæsoner af 'Kunstnerkolonien', 'Anne og Anders i Europa', 'Gintberg på Kanten – af kulturen', 'Skattejagt på museet', 'Kulturelt', 'Filmselskabet Delight', 'Nul Stjerner' og 'Er der en arkitekt til stede?'

Derudover blev nye programmer som 'Orkestret' og 'Verdensdamer' også vist. Du kan se det hele her.