Master Fatman var DR-vært lige til sin død

- Vi har mistet et usædvanligt varmt og kærligt menneske, siger radiochef Gustav Lützhøft om Morten Lindberg, bedre kendt som Master Fatman, der var vært på flere aktuelle DR-programmer.

  • Master Fatman ved 'P8 Jazz Alive' fredag den 15. marts i DR Koncerthuset. (Foto: DR/Screendump)
  • Master Fatman er lige nu vært på programserien 'Smagen af Danmark', hvor sidste afsnit sendes på torsdag på DR K. (© Eddy Media ApS)
  • Ét af de sidste DR-billeder taget af Master Fatman til hans P8 Jazz-program, oktober 2018. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
1 / 3

Morten Lindberg, af de fleste nok bedre kendt som Master Fatman, er død i en alder af bare 53 år. Master Fatman kan lige nu opleves som vært på programmerne ’Smagen af Danmark’, der er en del af DR’s madtema, og som bliver sendt hver torsdag klokken 20.00 på DR K.

Som det ser ud nu, sendes det sidste afsnit som planlagt på torsdag den 28. marts, og her vil speaken op til programmet adressere hans død, ligesom der i slutningen af programmet, når Master Fatman vender ryggen til kameraet og går ud, vil blive afmeldt med et 'Hvil i fred'.

Så sent som fredag den 15. marts var Master Fatman vært på hele aftenen ’P8 Jazz Alive’ i DR Koncerthuset – det blev sendt på både P8 Jazz og DR K. Og tirsdag eftermiddag skulle han have været til evaluering af ’P8 Jazz Alive’ i DR Byen.

Master Fatman har hver uge sit faste program ’Jazzmosfæren’ på P8 Jazz lørdag fra 15.03-17.00. Programmet, der skulle have været genudsendt tirsdag aften, bliver taget af fladen.

Gudsbenådet formidler

- Vi har mistet et usædvanligt varmt og kærligt menneske. Morten var en gudsbenådet formidler med en særlig sans for det skæve, det kærlige og det jazzede. En mand med vidtrækkende musik-visum og en musikalsk indsigt til at besidde det. Hans betydning for særligt jazzen i Danmark er stor, og det er med tungt hjerte, og samtidig stor taknemmelighed, at vi siger farvel og tak for musikken til den kosmiske tykmester, siger Gustav Lützhøft, der er radiochef i DR.

Master Fatman har også deltaget i en stribe arrangementer med DR Big Band – blandt andet som vært for bandets ’Merry Christmas, Baby’-koncerter. I den kommende tid vil P8 Jazz mindes Master Fatman.