Matilde Kimer får Den Berlingske Fonds Journalistpris

DRs korrespondent i Rusland og Ukraine, Matilde Kimer, deler prisen på 100.000 kroner med Berlingskes korrespondent i Moskva, Simon Kruse.

Matilde Kimer er ikke uvant med priser - hun fik også DRs sprogpris i 2015. (Foto: Lars E. Andreasen © Type 1)

DRs korrespondent i Rusland og Ukraine, Matilde Kimer, modtog tirsdag eftermiddag Den Berlingske Fonds Journalistpris. Hun deler de 100.000 kroner, der følger med prisen med Berlingskes korrespondent i Moskva, Simon Kruse, og de modtog prisen ”for at være nogle af branchens bedste til at bruge øjne og ører”.

De to journalister modtager – som chefredaktør Tom Jensen fra Berlingske udtrykte det, prisen, for at skildre krigen og menneskene i den med en stædighed og ærgerrighed, der ikke er uden omkostninger – hverken personligt eller privat.

”I har brugt øjne og ører til at skildre en helt afgørende konflikt i verden og Europa i dag – et uomgængeligt symbol på sprækkerne, der viser sig internationalt – krigen i og omkring Ukraine. Det har de gjort med beundringsværdigt mod,” sagde Tom Jensen.

Krigen indeni

Matilde Kimer har været tilknyttet DR siden 2005 – og de seneste to-tre år har hun især berettet fra Rusland og Ukraine som korrespondent. Sidste år udgav Matilde Kimer også bogen ’Krigen Indeni’, hvor hun beretter om livet som krigskorrespondent med de personlige og private omkostninger, det indebærer.

”Én af dine helt store styrker som journalist er, at når du bruger dig selv, når du involverer dig selv i dine fortællinger, så sker det for at understøtte budskabet i din fortælling. Ikke for at promovere dig selv. Det er en kunst kun få mestrer,” sagde Tom Jensen.

Den anden modtager af journalistprisen, Simon Kruse, har rapporteret fra Rusland, Ukraine, de baltiske lande og Centralasien siden 2006. Matilde Kimer er ikke helt uvant med at få priser, idet hun fik DRs sprogpris i 2015. Den Berlingske Fonds Journalistpris gik senest til DR-medarbejdere i 2013 og 2014, hvor henholdsvis Clement Kjersgaard og EU-korrespondent Ole Ryborg fik den.

FacebookTwitter