Maude siger 11.254 ord i 'Matador'

Der er mange ord i ’Matador’, men hvem siger egentlig mest. Det har Politiken undersøgt.

Så meget siger de: fra venstre doktor Hansen med 3370 ord, Hans Christian Varnæs 12.179 ord, Elisabeth Friis 6759 ord, oberst Hackel 1488 ord og Maude Varnæs 11.254 ord. (Foto: © Dr)

Det er vist efterhånden bekendt, at der fortsat er stor interesse omkring ’Matador’, der endnu engang løber over skærmene i bedste sendetid lørdag aften – og stadig kan samle omkring en million seere. Dertil kommer, at ikke mindre end to podcastserier – den ene fra DR – går i dybden med de enkelte afsnit.

Og dagbladet Politiken (kræver abonnement) har nu gennemgået samtlige 24 afsnits manuskripter og har fundet frem til en liste, der blandt fortæller, hvem der egentlig siger mest af de mange karakterer.

Dagbladet, der selv understreger, at der er tale om en uvidenskabelig undersøgelse, har fundet frem til, at der i serien siges 145.000 ord, og at der er tre ultimative topscorere på listen over, hvem der siger mest: ægteparret Hans Christian og Maude Varnæs og matadoren selv, Mads Skjern, der i deres replikker fremsiger henholdsvis 11.254, 12.179 og 12.830 ord. De er da også med i alle episoder – bortset fra Hans Christian Varnæs, der sprang en enkelt episode over.

I serien er der, viser optællingen, en stort set ligelig fordeling mellem ord sagt af mænd og kvinder – der siges 72.000 af mandlige og 71.000 af kvindelige medvirkende. De resterende 3000 ord enten synges, siges i kor eller er kønsubestemt.

Den ligelige fordeling udtrykker, ifølge Politiken, det faktum, at de kvindelige hovedforfattere, Lise Nørgaard og Karen Smith, er gode til at give de kvindelige roller taletid, mens de mandlige hovedforfattere Paul Hammerich og Jens Louis Petersen lader Korsbæk-herrerne sige totredjedele (2/3) af ordene.