Max Raabe og orkester bringer 1920’erne tilbage

6. september 2016 kl. 20.00 i Koncertsalen: Max Raabe rider på en retrobølge, som har gjort ham til en stjerne i USA og en legende i hjemlandet.

Max Raabe & Palast Orchester i DR Koncerthuset, Koncertsalen (© Type 2)

Når Max Raabe igen bringer stilen fra en svunden tidsalder tilbage til Danmark, vil det være to år siden, han og Palast Orchester sidst var på besøg. Det bliver denne gang DR Koncerthuset og Koncertsalen, der skal danne rammerne om en aften i 1920'ernes gyldne tidsalder, og dét med orkestrets nyeste album Eine Nacht In Berlin, der udkom i januar i år.

Max Raabe er et eksempel på, hvad for de fleste er helt uventet, nemlig tysk humor. Raabe dannede The Palast Orchester sammen med nogle klassiske medstuderende og meningen var at kombinere den tidløse kvalitet i musikken med en god portion humor. En stil, der ellers for længst er gået af mode, måske fordi vi er i en tid, hvor få af os tager det pæneste tøj på til middag eller en aften i byen. En vintage-bølge har imidlertid ført til, at et stigende antal unge mennesker ifører sig smoking, Charleston kjoler og fjer i pandebåndene for at danse Charleston og Foxtrot - og dermed er Max Raabes tid kommet. Et tidløst Peter Pan-udseende og en upåklagelig stil har allerede gjort ham til en legende i sit hjemland Tyskland.

I Amerika har Max Raabe & Palast Orchesters mange besøg i byerne, og en entusiastisk dækning af disse, tjent ham lignende højder i popularitet. Højdepunkter i USA omfatter udsolgte forestillinger på Carnegie Hall, og shows i bl.a. Los Angeles, San Francisco, Philadelphia, Boston, Atlanta, Seattle og Cleveland.

Palast Orchester består af 12 multiinstrumentalister, som hver især har egne små roller i en snurrig koreografi. Den musikalske glasur på kransekagen er den smukke violinist Cecilia Crisafulli, der er orkestrets prinsesse og eneste høne i flokken.

Gennem årene er Max Raabes sangkundskaber ofte blevet lovprist, som den bedste i sin genre, og han har fundet en individuel og meget personlig måde at underholde på.

Da Max Raabe & Palast Orchester i maj måned tog sig en velfortjent pause, havde de optrådt ikke mindre end 61 gange i 16 byer for mere end 70.000 mennesker. Dertil kom en succesfuld nordamerikansk tour med otte koncerter i tre tidszoner på ti dage!

"Charmerende, musikalsk, intelligent, raffineret, kort sagt: klasse udstråling fra scenen."  (Echo-online 10.05.2015)

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk