Mediestuderende: Årets praktikvejleder er fra DR

Journalist Brita Kvist Hansen har modtaget Praktikantvejlederprisen fra Danske Mediestuderende, som kalder hende 'et lysende fyrtårn'.

Brita Kvist Hansen fra DR Nyheder har fået Praktikvejlederprisen. (Foto: © Anne Grete Andersen)

I weekenden blev årets Kravling uddelt - det er prisuddelingen for studerende i journalistik, kommunikation, foto og design.

Her blev Praktikantvejlederprisen også uddelt, og den gik til Brita Kvist Hansen, der er praktikantvejleder i DR Nyheder.

'Rent fagligt står Brita Kvist Hansen som et lysende fyrtårn for de unge mennesker, der har indstillet hende til prisen. Men for os i Danske Mediestuderende, som har valgt at tildele Brita Kvist Hansen prisen, så har det vigtigste været, at du er en praktikantvejleder, som man altid kan komme til rent personligt. Med andre ord rummer og viser du en interesse og et ansvar, som de færreste formår. Vores branche og vores generation har brug for folk i mediebranchen, der er som Brita Kvist Hansen', lød juryens begrundelse.

Særlig interesse for europapolitik og russiske forhold

Brita Kvist Hansen har været ansat i DR siden 1991, og lytterne kender hende blandt andet fra P1’s aktualitetsprogram ’Orientering’.

Hendes særlige interesseområder er europapolitik med særligt fokus på Tyskland, Rusland og Østeuropa, og siden 1999 har hun dækket Rusland løbende. Også de seneste dage i forbindelse med Ruslands markering af årsdagen for Anden Verdenskrigs afslutning.