’Meget Mere Matador’ vender tilbage: Er det egentlig en historie om stærke kvinder?

Alle fire adventssøndage kan du komme i godt selskab, når holdet bag ’Meget Mere Matador’ er tilbage på DR Lyd. Cecilie Nielsen er vært, og sammen med Janus Madsen inviterer hun en række gæster i studiet og snakker om temaer, der har fyldt i 2022.

'Meget Mere Matador' vender tilbage i fire adventsafsnit, der kan høres hver søndag fra klokken 6.00 i DR Lyd. (© Else Tholstrup)

På søndag den 27. november begynder det stille og roligt at dufte af jul, når vi tænder det første lys i adventskransen og fejrer 1. søndag i advent. Mange danskere finder julepynten frem fra kælderen og inviterer venner og familie til æbleskiver, gløgg eller julesmåkager. Julen er på vej.

Men der er endnu mere at glæde sig til. DR-podcasten ’Meget Mere Matador’ vender tilbage på DR Lyd i fire nye adventsafsnit. Cecilie Nielsen er vært og inviterer sammen med Janus Madsen endnu engang en række gæster indenfor i det hun kalder ’vores allesammens nørdeklub’.

- ’Matador’ bliver jo ved med at være relevant på tværs af generationer. Vi oplever lidt, at folk bruger det på to forskellige måder. Der er dem der bruger det som en juletradition og ser det som julekalender. Og så er der dem, der finder det frem, når livet gør lidt ondt og man har haft en dårlig dag, fortæller hun.

’Meget Mere Matador’ blev sendt første gang i 2017 som en lydpodcast i 24 afsnit, og har siden 2020 været en adventskalender. Cecilie Nielsen fortæller, at ambitionen er, at lytterne altid skal komme i godt selskab, og hun løfter sløret for de tematikker der bliver behandlet i årets første kalenderafsnit.

- Jeg glæder mig ret meget til det første afsnit. Vi har haft et tæt samarbejde med MediaCatch, der kan give en masse data via kunstig intelligens. Det bruger vi til at undersøge, om ’Matador’ egentlig er en serie om stærke kvinder, når man binder det op på rå data. Lise Nørgaard har flere gange sagt, at ’Matador’ er en fortælling om en række stærke kvinder. Vi vil kigge på data, der fortæller hvor ofte kvinderne er i billedet og hvor ofte de får taletid i forhold til mændene, siger Cecilie Nielsen.

I første afsnit er journalist på Politiken Sarah Skarum og forfatter Gry Jexen gæster i studiet. Alle adventsafsnit kan høres i DR Lyd hver søndag fra klokken 6.00.

’Det er en podcast, der lever af sit publikum’

Cecilie Nielsen vil ikke røbe, hvad de tre sidste afsnit skal handle om. Hun har nemlig planlagt en lille quiz, hvor gæsterne i studiet skal gætte temaet for det næste afsnit.

- Det har faktisk været et svært år at udvælge tematikker. Adventspodcasten startede i 2020, der jo for rigtig mange var et virkelig skod-år, hvor vi følte, at der var behov for lidt mere ’Matador’ - og det gav så meget mening at starte ud med afsnittet der hed ’Maude og bacillerne’. 2022 har også været præget af rigtig meget dårligdom, men vi vil jo gerne omkring både lette og tunge emner, fortæller hun.

Cecilie Nielsen rakte ud til sit netværk, og spurgte sine følgere på Instagram, hvilke emner der havde fyldt for dem i 2022.

- ’Meget Mere Matador’ er jo virkelig en podcast, der lever af sit publikum, så jeg prøvede at få input til, hvad lytterne synes kunne være interessant. Og det viste sig at de lidt mere tunge emner har fyldt for mange, så dem kan vi nok ikke komme udenom. Jeg synes jo også, at podcasten er et sted, hvor der er plads til at snakke om de svære ting – og så krydrer vi det med masser af gode anekdoter og hyggeligt selskab i bedste Matador-stil, siger hun.

Du kan se alle tv-afsnittene af 'Matador' på DRTV, og podcasten 'Meget Mere Matador' bliver udgivet i DR Lyd alle adventssøndage fra klokken 6.00.