(Foto: Kristian Brasen)

Michael Laudrup blev den største af 125 store i DR Koncerthuset

125 sportslegender fra de sidste 125 år blev hyldet, da Danmarks Idrætsforbund lørdag fejrede sin 125-års fødselsdag i samarbejde med DR i DR Koncerthuset.

 • Der var 125 sportslegender fra de seneste 125 år på listen, og seerne udpegede fodboldspilleren Michael Laudrup som den største sportsstjerne af dem alle, da Danmarks Idrætsforbunds store 125-års jubilæumsshow lørdag aften blev holdt i Koncertsalen i DR Byen. Her førte Josefine Høgh og Tina Müller både publikum i salen og seerne gennem 125 års dansk sportshistorie. (Foto: Kristian Brasen)
  1 / 7
 • Salen i Koncertsalen var fyldt med sportsfolk, familie og efterkommere til sportsfolk, som har sat deres præg på den danske idrætshistorie, siden Danmarks Idrætsforbund blev grundlagt i 1896 - for øvrigt det samme år som det første OL i moderne tid blev holdt i Athen. (Foto: Kristian Brasen)
  2 / 7
 • Det var H.K.H. Kronprinsen, der afslørede, hvem seerne havde stemt på som den største sportsstjerne i de seneste 125 år. Fra at der først var 125 navne i opløbet, blev feltet skåret ind til otte - og allersidst 1 - i løbet af den næsten 100 minutter lange udsendelse på DR1 og DRTV. (Foto: Kristian Brasen)
  3 / 7
 • Blandt de øvrige nominerede i slutspurten var den nu afdøde sejlsportsmand, Paul Elvstrøm, repræsenteret ved datteren Trine Elvstrøm, løberen Wilson Kipketer, Luise Olsen, der er svømmer Ragnhild Hvegers barnebarn, og fodboldmålmanden Peter Schmeichel var med i opløbet. (Foto: Kristian Brasen)
  4 / 7
 • Her ses tennisspilleren Caroline Wozniacki, fodboldspilleren Michael Laudrup og en anden nomineret, roeren Eskild Ebbesen, før afgørelsen er faldet. Badmintonspilleren Viktor Axelsen var også blandt de otte sidste, men på grund af kampe kunne han ikke være til stede i salen. (Foto: Kristian Brasen)
  5 / 7
 • Michael Falch stod for musikken ved hyldestshowet, hvor han sang 'I et land uden høje bjerge'. (Foto: Kristian Brasen)
  6 / 7
 • Michael Laudrup holdt tale, da han var blevet kåret som vinder. - Det er med blandede følelser, at jeg står her. På den ene side er jeg fantastisk stolt over at have fået prisen. På den anden side synes jeg ikke, at man kan lave det her til en konkurrence. Vi snakker 125 års forskellige epoker. Vi har en masse sportsfolk, der ikke er her mere. Vi har nogle, som jeg kan huske tilbage på, da jeg var dreng. Til sidst vil jeg sige, at selvom jeg ikke ønsker at se det her som en konkurrence, så vil jeg sige, at hvis I har fulgt og nydt mig og mine kollegaer, ligeså meget som jeg har nydt jer, så kan jeg kun være rigtig stolt, sagde han. Du kan se eller gense showet på DRTV eller søndag klokken 14.10. (Foto: Kristian Brasen)
  7 / 7
FacebookTwitter