’Mille’ får amerikansk pris for bedste dramaserie

DRs familieserie, der handler om den 12-årige Milles verden, er blevet hædret ved den 27. Chicago International Children’s Film Festival.

Da Emmy-statuetterne sidste år blev uddelt i New York, var DRs familieserie 'Mille' nomineret - men der faldt ikke noget af. Nu er det alligevel blevet til en fornem amerikansk pris til serien, som Poul Berg har instrueret, og som David C. H. Østerbøg fra DR Fiktion har produceret.

Ved den 27. Chicago International Children's Film Festival, der netop er blevet holdt i USA's tredjestørste by, sikrede DR-serien sig voksenjuryens pris for 'Bedste dramaserie'.

Serien, der er skrevet af Poul Berg, Karina Dam og Asbjørn Agger, handler om den 12-årige Milles verden, der bryder sammen, da hun pludselig mister sin bedste veninde, Marie, ved en trafikulykke. 'Mille' er en historie om de voldsomme følelser, man bliver udsat for, når man mister én, der er tæt på, og om hvor svært det kan være at give slip på fortiden og åbne sig over for de mennesker, der tilbyder én nærhed og kærlighed. Serien havde premiere på DR1 i februar 2009.

"Vi er enormt glade og stolte over endnu en international anerkendelse. Det er superskønt, at det også bliver påskønnet, at vi nu i DR også har kastet os ud i at lave familiedramatik," siger producent David C. H. Østerbøg.

Det tidligere Jugoslavien viser den

Titelrollen som Mille bliver spillet af Mathilde Arcel Fock, og i nogle af de øvrige hovedroller ses skuespillere som Michelle Bjørn Andersen, Janus Bakrawi og Torben Zeller.

'Mille' er også blevet lidt af en eksportsucces for DR, hvor ikke mindst seerne i det tidligere Jugoslavien har stiftet bekendtskab med serien, der er i 10 dele. Ifølge DR Internationalt Salg har Serbien, Bosnien & Hercegovina samt Montenegro købt serien af DR, og det samme har hollandsk tv og en polsk station, der vil vise 'Mille' ind over flere lande. Norge har netop vist den, mens svenskerne også snart skal se den.

Holdet bag 'Mille' er netop gået i gang med at producere endnu en DR-familieserie, som endnu ikke har fået et navn, men som bliver sendt i 2011. Ikke færre end 3700 børn og unge har meldt sig til at spille med i serien, og lige nu er DR ved at finde ud af, hvem der skal have rollerne.

Facebook
Twitter