Milling & Molbech slår sig sammen med DR Big Band under diskokuglen

P4-programmet ’Fonk – det er lørdag’ og DR Big Band samarbejder om to live-koncerter, hvor musikken fra programmerne bliver fyret af foran publikum i DR Koncerthuset.

  • Henrik Milling og Nicolai Molbech (th.) er værter for de meget funky aftener med DR Big Band. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Det er første gang, Henrik Milling og Nicolai Molbech byder på deres show live. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • ’Fonk! Det er Big Band’ vil komme til at foregå på den måde, at Henrik Milling og Nicolai Molbech fortæller de til tider heftige historier bag numrene, hvorefter DR Big Band fyrer dem af på den mest funky vis. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Det endelige program for det funky festfyrværkeri er endnu ikke på plads, men Henrik Milling forventer, at koncertgængerne helt sikkert kommer til at blive blæst igennem af hits med for eksempel Earth, Wind & Fire, Donna Summer, Al Jarreau og Michael Jackson. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • DR Big Band er også oppe at køre på deres nye billeder for sæsonen 2019/2020. (Foto: Per Morten Abrahamsen)
1 / 5

Det rykker godt i dansebenene og hofterne hos mange, når Henrik Milling og Nicolai Molbech hver lørdag mellem klokken 16 og 18 fyrer nogle af de største funk- og diskohits af på P4. For første gang kommer de nu også snart til at funke løs live. For de to radioværter danner nemlig par med DR Big Band i bandets kommende sæson, som planerne netop er blevet præsenteret for.

’Fonk! Det er Big Band’ hedder to koncerter, som kommer til at løbe af stablen fredag den 13. marts og lørdag den 14. marts 2020.

Lad os sige det ærligt: Det var DR Big Band, der spurgte os, og vi syntes, det var en rigtig spændende idé. Vi har aldrig før været ude live med ’Fonk’-showet, men vi vil rigtig gerne være med til at hylde funk- og diskoperioden i 1970’erne og 1980’erne sammen med DR Big Bands lækre hornarrangementer. Bandets musikere er skræmmende dygtige, siger Henrik Milling.

To internationale solister er med

Det endelige program for det funky festfyrværkeri er endnu ikke på plads, men Henrik Milling forventer, at koncertgængerne helt sikkert kommer til at blive blæst igennem af hits med for eksempel Earth, Wind & Fire, Donna Summer, Al Jarreau og Michael Jackson.

’Fonk! Det er Big Band’ vil komme til at foregå på den måde, at Henrik Milling og Nicolai Molbech fortæller de til tider heftige historier bag numrene, hvorefter DR Big Band fyrer dem af på den mest funky vis. De to shows får også besøg af to solister – Joy Rose, der har sunget på flere af bandet Incognitos album, samt den amerikanske singersongwriter Brendan Reilly. Det hele bliver dirigeret af Tom Walsh.

- Det her skal prøves af. Livet er for kort til at lade være, siger Henrik Milling, der oplever det, som om diskoen nu får en tredje genfødsel og oplever en mur af optur lige nu.

- Først var den der i 1970’erne og 1980’erne, så fik den en lille opblomstring på ny i 1990’erne, og nu er den der så igen. Timingen virker god – måske også bedre, end vi lige selv havde troet, siger radioværten.

’Fonk’ med podcast i sommer

Det er typisk et sted mellem 400.000 og 500.000 lyttere, der hører Nicolai Molbech og Henrik Millings ’Fonk’-program på P4 hver lørdag. Den næste måneds tid holder makkerparret nu ferie, men de er tilbage på kanalen den 10. august.

I mellemtiden har de lagt ’Fonk! Det er podcast’ ud på DR’s radioapp og dr.dk/radio, så sommeren ikke behøver være uden horn, blærede soloer og funky fuldtræffere.

Læs mere om koncerterne og billetter her

Facebook
Twitter