The Minds of 99, Jada og Phlake tager P3 Guld-priserne

Lørdag aften delte P3 guld ud for 17. gang. The Minds of 99 løb med hovedprisen, mens ’P3 Talentet’ blev Jada, og Phlake stod for årets lytterhit.

 • The Minds of 99 modtager P3 Prisen foran et udsolgt Dok5000 i Odense (Foto: © Agnete Schlichtkrull)
 • P3-vært Andrew Moyo fortæller Jada, hvorfor lige netop hun er valgt som årets P3-talent. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)
 • Phlake fik overrakt prisen P3 Lytterhittet af en fan, som også holdt en tale for duoen. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)
 • SAVEUS satte showet i gang med nummeret 'Ready To Die'. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)
 • Signe Molde styrede slagets gang fra spidsen af scenens catwalk. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)
 • FOOL, som var nominerede til P3 Talentet, spillede deres sang 'Strapped'. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)
 • Barselona tog publikum med 'Fra Wien Til Rom' med en selvsikker liveudgave af nummeret. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)
 • Kwamie Liv startede stille og med akustisk guitar, før hendes sang 'New Boo' nåede det sædvanlige hurtige tempo. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)
 • Aftenens helt store vindere The Minds of 99 var også på scenen, før de kunne modtage P3 Prisen og de medfølgende 100.000 kroner. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)
 • P3 Talentet Jada havde medbragt masser af glimmer til sin optræden med sangen 'Lonely'. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)
 • Clara gav en højenergisk optræden med det eksplosive nummer 'Suffocating'. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)
 • Sidste års modtager af P3 Prisen, Benal, lukkede årets P3 Guld og fik selskab på scenen af Søren Huss og Lis Sørensen. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)
1 / 12

- Der er tusindvis af stjerner på himlen. I aften er der én, der lyser ekstra skarpt.

Sådan lød det fra P3, da The Minds of 99 var tilbage på P3 Guld-scenen, som i år var rykket til Odense. Hvor de sidste år som aftenens overraskelse optrådte som de allersidste, var det denne gang for at modtage hovedprisen og de medfølgende 100.000 kroner.

Efter at have sprunget 2018-udgaven over, var det her i 2019 17. gang, P3 uddelte P3 Prisen, som The Minds of 99 sikrede sig foran SAVEUS, der var den anden nominerede i kategorien.

- Der var engang en, der sagde til os: I har været okay succesfulde med nogle okay mærkelige sange. Vi vil gerne sige tak til P3, ikke kun for denne pris, men for de sidste fem år. For der var sgu ingen andre, der gad spille vores lortesange. Det er et rigtigt godt bevis på, hvad P3 er til for, sagde forsanger, Niels Brandt, da han og resten af bandet modtog prisen.

I begrundelsen for valget af The Minds of 99 blev der blandt andet lagt vægt på, at de vil noget med deres tekster, som gemmer på tvivl og spørgsmål om de grundlæggende ting i tilværelsen og som bliver fortalt gennem slidstærke sange og melodier, der hænger ved. Nogle gange som melankolske hymner, andre gange med en smadret, fysisk og højoktan energi. Altid intenst og lige på og altid ambitiøst og med nerve.

- Der er ild i øjnene på en af landets mest karismatiske frontmænd, som står i spidsen for det, der har udviklet sig til at være blandt Danmarks bedste live-navne. Dér skaber de med deres sange et fællesskab, som rækker langt ud over deres eget. Derud, hvor musik binder mennesker sammen, lød det.

Fik gennembrud i ’Karrierekanonen’

The Minds of 99 brød igennem, da de vandt 2013-udgaven af DR’s ’Karrierekanonen’, som er en musikkonkurrence for upcoming bands og artister, som gerne vil ud med deres musik. Vinderne får et talentudviklingsforløb hos Bandakademiet, en optræden på Smukfest og promovering på P3 og P6 Beat.

Bare to år efter åbnede de Orange Scene på Roskilde Festival med en koncert, som af mange blev hædret som den bedste åbning af festivalen i mange år. Siden har de været tilbage to gange, senest i 2018, hvor de leverede endnu en anmelderrost koncert, der senere blev udgivet som live-album.

Bandet var også nomineret til P3 Talentet ved P3 Guld i 2014 og til P3 Prisen ved showet i 2015.

Fremtiden ser lys ud

I kategorien ’P3-talentet’, dannede fremadstormende navne som FOOL, Clara, Jada og Barselona et stærkt felt af nominerede. Valget faldt på Jada, som blev beskrevet som en sangerinde ud over det sædvanlige med en vokal, der balancerer det kraftfulde og sårbare med stor sikkerhed og selvfølgelighed.

- Du er en generøs kunstner, der lukker os helt ind, når du synger om forlist kærlighed og knuste hjerter. Nogle gange helt intimt, nærværende og skrøbeligt - som en musikalsk veninde man kan betro sig til. Andre gange med armene slået ud for at danse problemerne væk. Du er umiddelbar, helt uden forbehold og facade, og vi kan høre dig, dine tanker, følelser og dit liv i det, du gør, uanset om dine sange spiller i radioen eller bliver sunget live fra en scene. Du og det her er kun lige begyndt, du ved, hvad du vil – og hvordan du vil det. Og du har noget at have det i, lød motiveringen fra P3, da Jada modtog prisen.

Lytterne har talt

Hvor det har været P3-værter og -redaktører, der har bestemt, hvem der skulle have ’P3 Prisen’ og kåres som ’P3 Talentet’ var aftenens tredje pris uddelt af lytterne.

Op til showet og lige indtil afgørelsen kunne lytterne stemme på, hvem de synes skulle hædres med ’P3 Lytterhittet 2019’. Valget stod mellem Phlakes ’The Rascal’, ’Nu Her’ med sidste års modtagere af hovedprisen Benal, nummeret ’Samme Vej’ med Karl William og Burhan G og Scarlet Pleasures ’Let Go’, og her var det Phlake, der trak det længste strå og blev hyldet af lytterne.

Signe Molde var vært ved det store P3-show, som blev sendt live på DR1 og P3. Udover uddelingen af de tre priser, var der optrædener fra The Minds of 99, Kwamie Liv, SAVEUS, Fool, Jada, Clara, Barselona samt Benal, som fik selskab på scenen af Lis Sørensen og Søren Huss til aftenens sidste optræden.

Showet kan ses eller genses på DRTV.

De har vundet den store pris ved P3 Guld gennem årene

Januar 2019: The Minds of 99

September 2017: Benal

Oktober 2016: Karl William

Oktober 2015: Ukendt Kunstner

April 2014: MØ

Marts 2013: Marie Key

April 2012: When Saints Go Machine

Januar 2011: Fallulah

Januar 2010: I Got You On Tape

Januar 2009: Veto

Januar 2008: Dúné

November 2006: Mikael Simpson

Januar 2006: Tina Dickow

Januar 2005: Peter Sommer

December 2003: Baby Woodrose

December 2002: Swan Lee

December 2001: Saybia