Møbel-lærling i DR: ’En fed fornemmelse at se sit arbejde i fjernsynet’

Sommerserie: Det er ikke kun journalister og kameramænd, der bliver oplært i DR. Faktisk træder unge fra mange brancher deres første spæde skridt i DR. Én af dem er møbelsnedkerlærlingen Christian Plenge Henriksen.

Christian Plenge Henriksen havde ikke ligefrem en snorlige vej ind i DR. Til gengæld kan han i dag regelmæssigt se sine værker i tv. (Foto: Nicolai Dupont)

Måske siger navnet Christian Plenge Henriksen dig ikke meget. Men hvis du har set ét af DR’s mange studieprogrammer, så har du også set mere til ham, end du tror.

Den 25-årige møbelsnedkerlærling har nemlig en finger med i de mange forskellige scenografier, som DR’s programmer bruger. Alt lige fra det er det ikoniske podie i ’Debatten’ til en trappeopgang i BaseBoys.

- Det er en fed fornemmelse at se sit arbejde i fjernsynet. Det prøver man ikke mange steder, siger lærlingen.

Christian Plenge Henriksen laver – sammen med sine kolleger i DR Scenografi – mange af rekvisitterne til DR’s programmer selv. Det har han gjort, siden han startede som lærling i november 2018, og han bliver ved til han er udlært i september 2020.

En broget vej til succes

Det stod ikke ligefrem skrevet på væggen, at Christian Plenge Henriksen skulle havne i DR. Han startede oprindeligt i skolepraktik på erhvervsuddannelsen Next i København. Herfra blev han i flere omgange hentet til mindre virksomheder, inden han igen kom tilbage til skolen. Men så fik skolen et opkald, der for alvor satte skub i tingene hos den 25-årige studerende.

Det var leder i DR Scenografi Jannik Lagermand, som skulle bruge en lærling, der kan sit kram. Christian Plenge Henriksens navn kom op af hatten, og siden da har han været fast inventar i møbelbiksen i DR Byen. Og det har kastet goder af sig.

- Jeg får lov til at lave ting, som mange af mine studiekammerater ikke får mulighed for. Det er meget unikt, at jeg får lov til at lave min egne projekter, som jeg kan bruge målrettet i min uddannelse, siger Christian Plenge Henriksen.

Ved siden af møbelsnedkerarbejdet og sine egne projekter er der dog faste opgaver. Heldigvis hører de også til i den sjove ende.

- Ofte starter vi dagen ud med at pille et studie ned, som har optaget dagen inden. Det, synes jeg egentlig, er meget sjovt.

Han indrømmer dog, at nogle studier er nemmere end andre. For eksempel er ’Quizzen med Gyrith Cecilie Ross’ ikke noget, der lige klares på fem minutter. Omvendt er ’Vild med bøger’ en mindre kompliceret omgang.

Egen lille biks

Verden står åben, når Christian Plenge Henriksen er udlært næste sommer. Derfor har den 25-årige lærling da også nogle drømme og ambitioner for fremtiden. Så snart tiden og økonomien tillader det, vil han tage det store skridt.

- Jeg har en drøm om at starte min egen lille møbelsnedkerbiks en dag. Min kæreste er også ved at uddanne sig til møbelsnedker og har også lavet noget møbelpolstring. Så det kunne være fedt at slå det sammen og lave vores eget, siger han.

Om ’Plenges Snedkerbiks’ en dag bliver en stor spiller på markedet er endnu uvist. I første omgang skal han have nogle værker fra hånden. Og han starter med den ”slidte trappeopgang”, som han lige nu laver til Baseboys-serien.

Facebook
Twitter