Mød Ane Cortzen og ’Fantastiske forvandlinger’ i virkeligheden

Det er muligt at møde DR K-programmet om arkitektur live i Aarhus, Odense og København i de kommende uger.

Ane Cortzen kommer til Aarhus, Odense og København med en live-udgave af ’Fantastiske forvandlinger’ under Arkitekturfestivalen i april. Foto: Peter Refsgaard.

I de første uger af april er der arkitekturfestival i København, Odense og Aarhus, og her er der også mulighed for at møde DR.

Du kan høre, hvordan danske industribygninger, kirker og remiser lige nu bliver forvandlet til moderne kulturelle fællesskaber og skaber nyt liv i deres lokalområde.

Ane Cortzen er aftenens vært, når DR bringer DR K-programmet ‘Fantastiske Forvandlinger’ i en live-version. Ane Cortzen viser klip fra nogle af Danmarks mest succesfulde forvandlinger og taler med nøglepersonerne bag.

For hvordan skaber man en succesfuld arkitektonisk forvandling? Hvad handler vores nye moderne fællesskaber om? Og hvordan påvirker forvandlingen det lokale liv omkring os?

Du kan møde Ane Cortzen og DR K’s ’Fantastiske Forvandlinger’ her:

Godsbanen i Aarhus torsdag den 4. april klokken17.00-18.30: Ane Cortzen viser klip og modererer paneldebatten.

18.30 - 19.15: Vi viser ’Fantastiske Forvandlinger’, sæson 3.

I panelet kan du møde: Flemming Dybbøl (direktør, Godsbanen), Anders Tyrrestrup (arkitekten bag transformationen af skibværftet i Helsingør), Kristian Isager (arkitekten bag forvandlingen af Brandts Klædefabrik – en af de første transformationer i Danmark), Jesper Back (en af arkitekterne bag forvandlingen af Godsbanen i Aarhus).

Se mere om arrangementet her

Absalon, København mandag den 8. april klokken 20.00-22.00: Ane Cortzen viser klip og modererer paneldebatten.

I panelet kan du møde: Lennart Lajboschitz (stifter af Folkehuset Absalon), Simon Vinzent (arkitekten bag forvandlingen af Absalon), Kristian Isager (arkitekten bag forvandlingen af Brandts Klædefabrik – en af de første transformationer i Danmark), David Zahle (arkitekten bag transformationen af Søfartsmuseet og Partner i BIG Architects), Camilla Richter-Friis van Deurs (den nye stadsarkitekt i København).

Se mere om arrangementet her

Odense Havn, Odense torsdag den 11. april klokken 16.00-18.30: Inden panelet starter vil Olav de Linde vise rundt i Havnen og fortælle om sine visioner med stedet. Ane Cortzen viser klip og modererer paneldebatten.

I panelet kan du blandt andre møde Kristian Isager (arkitekten bag forvandlingen af Brandts Klædefabrik – en af de første transformationer i Danmark), Stine Jacobi (programchef i Realdania), Stephen Willacy (stadsarkitekt i Aarhus) og Olav de Linde (bygherre og manden, som er i gang med forvandle Odense Havn).

Se mere om arrangementet her