Mød den nye stjerne i ’Arvingerne’

Den 1. januar er der premiere på anden sæson af ’Arvingerne’ på DR1. Seerne skal nu til at lære Josephine Park at kende i den nye hovedrolle som den unge og impulsive Isa Varlø.

Josephine Park spiller den nye hovedrolle Isa Varlø i anden sæson af DRs dramaserie ’Arvingerne’. (Foto: Per Arnesen)

I månedsvis er der blevet spekuleret over, hvem der skal være forældre til den blonde baby, som holdet bag DRs dramaserie ’Arvingerne’ castede i foråret. Men i ly af den mystiske baby har 27-årige Josephine Park fået den nye hovedrolle som den på nuværende tidspunkt næsten ligeså ukendte Isa Varlø.

Isa blev kort introduceret som Thomas’ nyeste bekendtskab i sidste afsnit af første sæson. I afsnittet var en meget solbrun Isa netop vendt hjem fra Indien, og man så hende kun i to forskellige scener. I den kommende sæson, der har premiere nytårsdag den 1. januar, kommer seerne til at se noget mere til Isa.

Det var dog slet ikke meningen, at Josephine Park skulle have været med i ’Arvingerne’. Hun var nemlig til casting til noget helt andet, som hun ikke fik. Men to dage efter den casting ringede instruktør Jesper Christensen til hende for at høre, om hun ville være med i afsnit 10 af ’Arvingerne I’.

”Det gik ikke rigtig op for mig, hvad det var for en opgave, jeg var gået ind til. Men det var måske også meget godt, for så havde jeg nok været endnu mere nervøs,” tænker Josephine Park tilbage på sin korte optræden i sidste sæson.

Troede det var en fejl

Josephine Park havde på det tidspunkt ikke skænket det en tanke, at hun skulle spille en stor rolle i anden sæson. Jesper Christensen havde kort nævnt for hende, at en rolle i sæson to måske kunne komme på tale, men det var alligevel en noget overrasket Josephine Park, der fik beskeden.

”Jeg troede først, at det var en fejl, da Jesper sendte mig mine optagedage for anden sæson. Men den var god nok, og vi startede optagelserne, mens jeg stadig gik på Skuespillerskolen. Pludselig var jeg omgivet af en masse sindssygt dygtige skuespillere, og jeg må indrømme, at jeg lige skulle bruge de første par dage på at være starstruck,” griner Josephine Park og beskriver hele optageforløbet som ”godthårdt.”

For en ung skuespiller, der først i juni blev færdig på Skuespillerskolen i Aarhus, er det noget af et spring, at hun snart kan ses i en bærende rolle på landsdækkende tv. ’Arvingerne’ lå i første sæson på den pæne side af halvanden million seere hver søndag, og det er noget af en mundfuld at forholde sig til for Josephine Park.

”Det er lidt uhåndgribeligt. Da jeg så de første tre afsnit af den nye sæson forleden, gik det op for mig, at det faktisk skal vises. At der er andre mennesker, der skal se det, jeg har lavet. Det er jeg meget spændt på og lidt nervøs over, men jeg glæder mig også til at vise serien frem,” siger hun og fortæller, at hun endnu ikke har besluttet sig for, hvem hun skal se første afsnit sammen med.

”Hele min familie vil sikkert gerne se det med mig, men jeg er stadig ret blufærdig med, at andre skal se det. Måske er det rart at være sammen med andre, men det kan også være, at det vil være bedst at sidde alene i et mørkt lokale og se det. Jeg ved det ikke,” siger hun.

Isa i små doser

Følelsen af ikke helt at kunne beslutte sig for, om hun på premiereaftenen vælger familien eller noget helt andet, stemmer egentlig meget godt overens med Josephine Parks rolle i ’Arvingerne’. Det har da heller ikke været svært for den unge skuespillerinde at relatere til den impulsive Isa med den store frihedstrang.

”Jeg minder nok om Isa – bare i mindre doser. Jeg kan i hvert fald godt genkende følelserne. Isa er meget flyvsk og tryghedssøgende på samme tid, hvilket i sig selv er en svær kombination. Hun er meget umiddelbar, og hun er, hvor hun er, men samtidig er hun meget afhængig af sin far og finder tryghed hos ham,” siger Josephine Park om sin rolle i ’Arvingerne’.

Især når det kommer til skuespillet, kan Josephine Park sagtens sætte sig ind i Isas tankegang.

”Det har virkelig været en drøm, at jeg har fået lov til at lave tv og spille teater i Aarhus ved siden af. Det er en enorm tryghed, at jeg ved, at jeg har et job, og det er jeg meget taknemmelig over. Men apropos Isa har jeg ikke lyst til at blive fastlåst. Det vil være optimalt, hvis jeg får lov til at prøve så meget som muligt,” siger hun, inden hun understreger, at det bestemt ikke betyder, at det er slut med at lave tv-serier.

”Jeg vil gerne lave 10 tv-serier mere. Det ville da være herligt! Jeg vil bare gerne prøve en masse forskellige roller, så jeg får vist flere sider af mig selv,” forklarer Josephine Park, som ikke har nogen deciderede forbilleder, men i stedet lader sig fascinere og inspirere af konkrete karakterer fra især bøger og digte.

I første omgang er det dog i ’Arvingerne’, at man den kommende tid kan følge Josephine Park. Første afsnit bliver sendt på DR1 nytårsdag den 1. januar klokken 20.00, inden dramaserien fra den 4. januar vender tilbage til sit sædvanlige sendetidspunkt søndag aften – ligeledes klokken 20.00 på DR1.

Facebook
Twitter