(Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)

Monopolets 20 år blev fejret i syv timer: Mads Steffensen overraskede med sin debut

DR markerede lørdag, at programmet 'Sara & Monopolet' nu har sendt i 20 år. Det skete med en syv timers maraton-udsendelse fra DR Koncerthuset, hvor den tidligere vært Mads Steffensen debuterede som monopolist.

 • Der var uventede gæster - i hvert fald for lytterne og mange af de øvrige monopolister, da DR i en syv timers maratonudsendelse markerede, at radioprogrammet ’Sara & Monopolet’ i den forgangne uge havde 20-års fødselsdag. Udsendelsen blev sendt direkte fra DR Koncerthusets foyer, og selv om mange af monopolisterne var velkendte, var der også en helt ny, som havde debut ved den lejlighed. Nemlig ’Monopolet’s vært fra 2003-2020 og ’opfinder’ af programmet, Mads Steffensen, der aldrig tidligere har været med til at behandle lytternes dilemmaer. Han gjorde det i timen fra 11.00 til 12.00 – her ses han sammen med Stéphanie Surrugue, Frederik Cilius og Sara Bro, som har været vært for ’Sara & Monopolet’ siden januar 2021. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  1 / 9
 • Som der sig hør og bør var der kage til fejringen, hvor panelet skiftede hver time gennem dagen på P4, der sendte ’Monopolet’ direkte fra klokken 9.05-16.00. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  2 / 9
 • Kun tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt sad i monopolet i to timer, ’så det hele kom til at gå op’, som Sara Bro forklarede i udsendelsen. Gennem dagen blev 20 dilemmaer behandlet af 20 monopolister, og der blev spillet musik fra de 20 år, ’Monopolet’ har sendt. Helle Thorning-Schmidt sad blandt andre i monopolet med Uffe Buchardt og Morten Albæk. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  3 / 9
 • Efter en hektisk uge, hvor DR’s internationale korrespondent Stéphanie Surrugue, blandt andet var i Ukraine, og var nødt til at optage podcasten ’Stjerner og striber’ på en ukrainsk landevejsrestaurant helt undtagelsesvist, var hun nået hjem til festlighederne i DR Koncerthuset. Her ses hun i monopolet med Frederik Cilius. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  4 / 9
 • Gennem de seneste mange år har 'Sara & Monopolet' korresponderet flittigt med lytterne på sociale medier, og selvfølgelig blev der også taget billeder undervejs til lytterne, der som så ofte før havde fortalt, hvor de lyttede med fra. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  5 / 9
 • Blandt de mange andre monopolister, der deltog i 20-års fødselsdagsprogrammet var Johanne Schmidt Nielsen, Simon Jul og Leonora Christine Skou, der var på mellem klokken 12.00 og 13.00 - og også Abdel Aziz Mahmoud, Jesper Binzer (som også gav et nummer), Ibi Støvring, Søren Rasted, Lina Rafn, Kåre Qust, Anders Morgenthaler, Christine Feldthaus, Signe Lindkvist, Geo og Marc Johnson. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  6 / 9
 • Blandt de nuværende monopolister har Signe Lindkvist (her med strikketøj), Anders Morgenthaler, Søren Rasted (med ryggen til her), Uffe Buchard og Søren Fauli længst erfaring. De har siddet i ’Monopolet’ siden midten af 00’erne. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  7 / 9
 • Monopolet har altid gjort et nummer ud af at have ’verdens bedste lyttere’, og otte af dem var på sæderne i DR Koncerthuset under jubilæumsudsendelsen. De havde alle vundet pladserne ved en konkurrence i DR’s P4-distrikterne, og de havde også en særlig rolle på dagen – ud over at lytte og give bifald. Da panelet løbende blev skiftet ud, havde lytterne opgaven med at afgøre, hvad der var dagens bedste dilemma, som skulle honoreres med en ’Monopolet’-T-shirt. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  8 / 9
 • Fik du ikke hørt de syv timers jubilæumsudsendelse kan du høre dem på DR Lyd, og på lørdag er der ’Sara & Monopolet’ igen. Da bliver det til normal tid fra klokken 9.00-12.00 på P4 og DR LYD og atter sendt fra et af DR Byens studier. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
  9 / 9