Monster Buster hitter på nettet

Børnene er vilde med ’Monster Buster’. De første to uger har det nye Ramasjang-program et seertal på 66.000, hvilket gør programmet til det næstmest sete på dr.dk/tv i perioden.

De tre monsterbustere er Mille Gori (t.v.), Silja Okking (m.f.) og Jacinta Madsen (t.h.). (Foto: Rolf Torbøl Sørensen © Type 1)

Mandag den 22. september havde ’Monster Buster’ premiere på Ramasjang, og især på nettet har programmet været en kæmpesucces.

Første afsnit af ’Monster Buster’ har i løbet af de første to uger haft et seertal på dr.dk på 66.000, hvilket er nok til at gøre programmet til periodens næstmest sete på dr.dk/tv lige i hælene på DR1’s ’Den store bagedyst’ med 67.000 seere. Også andet og tredje afsnit af ’Monster Buster’ har klaret sig godt og indtager henholdsvis femte- og tolvtepladsen på listen.

”Jeg sidder her på min kontorstol i Aarhus og er noget så ujysk stolt af de her programmer og holdet bag. Fordi de hjælper, lærer og leger på samme tid og rammer ungerne lige der, hvor de befinder sig,” siger Mette Fyhn, som er redaktør på ’Monster Buster’.

Børns fantasi på godt og ondt

’Monster Buster’ handler om de tre monsterbustere Silja Okking, Mille Gori og Jacinta Madsen. I programmerne besøger de en række 3-6-årige børn og hjælper dem af med de fantasimonstre, der gemmer sig under børnenes senge eller i deres drømme.

De tre piger har hver deres særlige metode til at komme monstrene til livs: Mille bygger monsterfælder, Jacinta tegner fantomtegninger af monsteret og sætter det i fængsel, og Silja klæder sig ud som monsteret. Fælles for værterne er, at de hjælper børnene gennem leg, sjov og grin.

”Børns forestillingsevne er helt vild. Det er skønt, når man leger sørøver henne i børnehaven, og sandkassen pludselig er et piratskib. Men når ens klædeskab ligner en zombie om aftenen, er det ikke rart mere,” siger Mette Fyhn og giver sit bud på, hvorfor programmet er blevet så stor en seermagnet.

”Jeg tror, de fleste børn kender følelsen, og derfor rammer programmerne ind i noget aktuelt og væsentligt i deres verden. Samtidig sker det i en tone, der er til at forstå, når man er fem år og 1.30 høj, for der er masser af leg, grin og fjollede fælder i programmerne,” forklarer hun.

Hjælp selv dine børn

Som forælder kan man på ’Monster Busters’ hjemmeside få inspiration til, hvordan man selv hjælper sine unger af med monsterfrygten. Både ved hjælp af nogle af de metoder, værterne benytter i programmerne, og gennem nogle gode råd fra psykolog Mette Ærø.

”I ’Monster Buster’ snakker vi om det, der gør en bange ved sengetid, og vi tager børnene og deres frygt alvorligt. Men der er også grønt hår, ostefælder og skøre skumfidustænder. Og så er det bare public service på den fineste måde, fordi vi samtidig giver både børn og voksne nogle værktøjer til at tage hul på snakken om det, man kan være bange for,” siger Mette Fyhn.

Hvert afsnit varer et kvarter, og de tre monsterbustere skiftes til at være vært for programmet. Lige nu kan man se de fire første afsnit på nettet, hvor Mille er vært for første og fjerde afsnit, mens Jacinta og Silja er vært for henholdsvis andet og tredje afsnit.

Facebook
Twitter