Morgenværten dresser op til Folketingets åbning

DR Nordjyllands morgenvært Ralf Dahl Gottschalk glæder sig til, han skal være med til Folketingets åbning for 6. gang.

P4 åbner Folketinget i Landtingssalen (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

DRs distrikter rykker tirsdag den 3. oktober for 7. gang til Christiansborg. DR får lov at bruge den smukke, gamle Landstingssalen, hvorfra alle ni distrikter sender direkte radio fra klokken 6.05 til 10.00 i forbindelse med Folketingets åbning.

Morgenvært Ralf Dahl Gottschalk fra DR Nordjylland er med for 6. gang, og han glæder sig.

”Det er en skæg dag både for os og politikerne. De kommer i deres pæneste tøj, og der er sådan en god, let stemning. Jeg tager da også selv skjorte på den dag – og måske endda en jakke,” smiler Ralf Dahl Gottschalk.

”Vores praktikant har allerede været ude med mikrofonen og spørge lyttere, hvad vi skal tale med politikerne om. De vil blandt gerne høre om politikernes syn på el-biler, og så kommer vi nok ikke udenom endnu en debat om en ny Limfjordsforbindelse,” siger han.

Ralf Dahl Gottschalk bærer normalt aldrig skjorte på sine morgenvagter, men det gør han, når Folketinget åbner. (Foto: Agnete Schlichtkrull)

19 af Folketingets 179 medlemmer er valgt i Nordjylland, og de får alle en invitation til at komme i studiet og fortælle om deres politik. Og så skal politikerne quizze:

”Vi finder en række båndede udtalelser fra årets løb, og så skal politikerne gætte, hvem der har sagt hvad. Lytterne hjemme i køkkenerne får lov at høre en lydbid, mens politikerne i Landstingssalen alene får citaterne på papir. Det skal nok blive skægt,” siger Ralf Dahl Gottschalk.

Ralf Dahl Gottschalk mener, at lytterne godt kan lide, at distrikterne inviterer dem tæt på magtens centrum til Folketingets åbning. Så kan lytterne møde politikerne på deres nye hjemmebane i København.

Glad for traditionen

Redaktionschef i DR Danmark, Tina Kragelund siger, at det er en central public service-opgave for DR og DRs distrikter at dække de demokratiske og politiske processer.

”Derfor er vi glade for, at det er blevet en tradition, at DRs ni distrikter hver især følger deres egne regionale folketingsmedlemmer på vej på deres første arbejdsdag i Folketinget,” siger Tina Kragelund.

”Vi giver lytterne på P4 mulighed for at komme tæt på deres egne repræsentanter på Christiansborg og få et indblik i, hvilke arbejdsopgaver de står overfor – både generelt og i forhold til de regionale udfordringer, der trænger sig på,” siger hun.

Facebook
Twitter