Motor Mille tager rundt i Danmarks cirkusland

Sommeren er på vej, og rundt om i Danmark kommer cirkus til byen. Motor Mille kører ud i landet for at udleve sin cirkusdrøm.

Motor Mille skal rundt i landet med cirkus. (Foto: Lasse Storm © Type 1)

Sommeren er på vej, og rundt om i Danmark kommer cirkus til byen. I seks nye programmer på DR Ramasjang kører Motor Mille ud i Danmarks cirkusland for at udleve sin cirkusdrøm. I hvert program besøger Mille et nyt cirkus, og med hjælp fra de dygtige cirkusartister skal hun blandt andet lære at optræde som klovn, dyretæmmer, cykelartist og trapezkunstner.

Motor Mille har benzin i blodet og motorolie i håret, og så elsker hun fart, hestekræfter, kilden i maven og seje tricks. Da cirkus kommer til byen, får Mille derfor den ide, at hun vil lave et vildt cirkusnummer med sin knallert. Men til Milles ærgrelse, kan det ikke lade sig gøre. Heldigvis er der andre veje til at nå drømmen om at optræde i cirkus. Cirkus-Danmark er nemlig fuld af dygtige, modige og fantasifulde artister, som gerne vil hjælpe Mille.

"Jeg er helt tosset med cirkus. Både fordi cirkus er magisk og fortryllende at kigge på og opleve. Noget af det jeg glæder mig allermest til er at møde en rigtig cirkusklovn og besøge nogle, der bor i en rigtig cirkusvogn. Og så drømmer jeg om at møde en ægte cirkusprinsesse. Jeg er selvfølgelig også meget spændt på at skulle lære alle de forskellige numre, fordi jeg kun har en dag til det. Så der skal jeg virkelig holde tungen lige i munden og koncentrere mig - og det er jeg faktisk ikke så god til. Jeg håber, at alle de dejlige børn, som jeg kommer til at møde ude i cirkusland vil hjælpe mig fra publikumsrækkerne," siger Mille Gori også kendt som Motor Mille.

Nysgerrighed og krævende træning

Motor Mille kommer i de seks programmer forbi Cirkus Krone, Cirkus Arli, Cirkus Mascot, Cirkus Baldoni samt Cirkus Arena og en Cirkus-skole for børn. Hun opdager hurtigt, at der er mange cirkusnumre med fart og spænding eller numre, der kræver koncentration, kræfter og måske endda magi. Men Motor Mille går i gang med den krævende træning, og med hjælp fra de forskellige cirkusartister lærer Mille blandt andet at optræde som klovn, dyretæmmer, cykelartist og trapezkunstner.

"Jeg synes, cirkus er en herlig blanding af magi og realisme. Cirkusuniverset byder desuden på alle følelser - fra det sjove til det spændende. Og det har en masse farverige og mangfoldige artister - fra den stærke mand til klovnen. Cirkus er derfor en af de bedste lege, man kan lege og alle kan være med. Og det er lige præcis denne leg og fantasi, som vi vil inspirere alle Danmarks børn til med Motor Mille på Cirkustur," siger indholdsredaktør Pelle Møller fra DR Ramasjang.

I slutningen af hvert program opfører Mille sit nummer foran publikum til aftenens cirkusforestilling.

Første afsnit bliver sendt i løbet af 2017.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk