'Når tilbud dræber' får sin syvende pris

Tom Heinemanns dokumentar er blevet kåret som bedste dokumentar på Ibiza International Film Festival. Tidligere har den blandt andet modtaget en Prix Italia.

Journalist Tom Heinemann har fået sin syvende pris for 'Når tilbud dræber'. (Foto: Privatfoto)

Dokumentarfilmen ’Når tilbud dræber’, der blev vist på DR1 i sommeren 2006, har modtaget sin syvende pris. Heraf er de seks internationale.

På Ibiza International Film Festival i Spanien er Tom Heinemanns dokumentar netop blev kåret som ’bedste dokumentarfilm’. ’Når tilbud dræber’ går tæt på de elendige arbejdsvilkår for visse indiske bomulds- og tekstilarbejdere, og det er disse vilkår som - ifølge dokumentaren - danner grundlag for mange varetilbud til lavpriser i både ind- og udland.

Vist i mange lande

Det er Heinemann Medier og Lynx Media, der har produceret dokumentaren for DR, og de seneste to år har den blandt andet været vist i de andre nordiske lande, i Japan, Frankrig, Polen, Canada og Irland samt på den arabiske tv-station Al Jazeera. 'Når tilbud dræber' har tidligere modtaget den prestigefyldte Prix Italia-pris og priser i Tjekkiet, Slovakiet og Frankrig. Derudover modtog dokumentaren også en pris fra Foreningen for Undersøgende Journalistik herhjemme sidste år.

’Når tilbud dræber’ har flere vinderchancer snart, da programmet også er blandt de nominerede til den prestigefyldte FICA-filmfestival i Brasilien. Her er en anden tv-serie fra DR2, nemlig Jakob Gottschaus tv-serie om forureningens historie, også blandt de nominerede.

Laver fællesnordisk side

Sammen med den norske kollega Erling Borgen er Tom Heinemann lige nu i gang med at lave en fællesnordisk serie af dokumentarfilm om globaliseringens udfordringer.

Midt i maj viste DR1 dokumentaren ’Et tårn af løfter’, der handlede om, hvordan teleselskaberne Telenor og Ericsson får produceret mobilmaster i et livsfarligt arbejdsmiljø i Bangladesh. I Norge har tv-udsendelsen vakt enorm opsigt og været forsidestof i længere tid.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk