Næste uges DR: 10 søndage med dansk sang på DR K

Her får du smagsprøver på, hvad der er af nyheder i DR’s sendeflade og i DR Koncerthuset i den kommende uge fra den 23.-29. maj 2019.

Der er udsigt til danske sange 10 søndage i træk på DR K klokken 21.00, når kanalen sender de 10 koncerter, som DR Pigekoret har holdt i koncertrækken ’Din danske sang’. I det første program synger sangeren Silas Bjerregaard blandt andet sammen med koret. Foto: Framegrab.

Torsdag den 23. maj og søndag – ’Filmselskabet’ sender en Cannes Special

’Filmselskabet’ på DR torsdag klokken 20.45 er taget til verdens vigtigste filmfestival. I sæsonens sidste program sender programmet fra Croisetten i Cannes, hvor det ypperste, filmkunsten kan byde på, bliver vendt, drejet og diskuteret. Kampen om Guldpalmen står mellem sværvægter som Jim Jarmusch, Ken Loach, Pedro Almodóvar, Bong Joon-ho og Quentin Tarantino, der er tilbage i Cannes 25 år efter 'Pulp Fiction' løb med sejren. Maria Månson og Per Juul Carlsen diskuterer Tarantinos 'Once Upon a Time in Hollywood' med Leonardo DiCaprio og Brad Pitt i hovedrollerne, og det er blot et af fokuspunkterne i denne særudgave af ’Filmselskabet’. Programmet kan også ses søndag klokken 23.05 på DR K.

Torsdag den 23. maj og fredag – Luisi og ’Symphonie Fantastique’

’Symphonie fantastique’ af Berlioz er en vild rejse ind i underbevidstheden. Længsler og sære syner bliver udmalet i en symfoni. DR Symfoniorkestrets chefdirigent Fabio Luisi styrer orkestret gennem denne musikalske tour de force torsdag og fredag klokken 19.30 - koncerter, som også byder på Liszts virtuose 2. klaverkoncert. P2 sender direkte fra koncerten torsdag. Læs mere om koncerterne her

Torsdag den 23. maj og fredag – Filmperle med Claes Bang

Torsdag klokken 21.15 har DR K tv-premiere på den svenske film ’The Square’ med danske Claes Bang i hovedrollen. Han spiller Christian, der er en velrespekteret kurator på et kunstmuseum. Hans næste udstilling ’The Square’ - en installation, der indbyder forbipasserende til næstekærlighed, minder dem om deres rolle som ansvarlige medmennesker. Men det er svært at leve op til egne idealer: Christians akavede reaktion på at få stjålet sin telefon medfører flere pinlige situationer. I mellemtiden er museets PR-afdeling klar med en usædvanlig kampagne for udstillingen, hvis voldsomme modtagelse sender Christian og museet ud i en krise. Filmen kan også ses fredag klokken 22.30 på DR K.

Fredag den 24. maj – Hemmelige agenter på hemmelige missioner

Kun agenter i den franske, udenrigsefterretningstjeneste, DGSE, har tilladelse til at arbejde undercover i udlandet. Kun de kan få ordre til at påtage sig en falsk identitet og leve et dobbeltliv. Og undertiden sætte livet på spil. På DR2 fredag klokken 21.35 fortæller en håndfuld dobbeltagenter om livet som spion, den årelange træning, om overvejelserne om, hvorvidt man skal indvie sin kone og mand i arbejdet, og hvordan det føles at lyve for familie og venner.

Fredag den 24. maj – ’P2 Koncerten’ er fra Island

Reykjaviks smukke kulturhus, Harpa, er hjemsted for Islands Symfoniorkester, som blandt andet spiller en symfoni af den kvindelige franske 1800-tals komponist Louise Dumont Farrenc i ’P2 Koncerten’ fredag klokken 19.20. Musikken er Emmanuel Chabrier: España, rapsodi for orkester. Louise Dumont Farrenc: Symfoni nr. 3. Brahms: Koncert for violin og cello. Akademisk festouverture. Solisterne er Ari Thor Vilhjálmsson, violin, Sigurgeir Agnarsson, cello, og Islands Symfoniorkester er under ledelse af dirigent: Bjarni Frímann Bjarnason. Vært på P2 er Mathias Hammer.

Lørdag den 25. maj og søndag – Gintberg slutter i Irland

Lørdag klokken 20.00 på DR1 kan du følge Jan Gintberg, når han på sin undersøgende humorrejse besøger danskere bosat i udkants-Europa for at finde svaret på, om vi danskere overhovedet har noget til fælles med vores medborgere i EU. Hvad kan vi egentlig bruge EU til? Hvilke regler gælder? Og fremfor alt: Er der overhovedet noget at more sig over derude i EU's randområder? Lige omme bag Brexit ligger Irland, og her møder Jan Gintberg pensionisten Rita, der strikker tehætter, som ligner den irske præsident Michael D. Higgins. Og i byen Galway får Gintberg svar på, hvilken harmonika man skal købe, hvis man som danske Anders vil leve af at spille irsk folkemusik. Alle tre afsnit med Gintberg – fra Italien, Bulgarien og Irland – vises på DR1 søndag fra klokken 12.30-14.00.

Lørdag den 25. maj – DR2 med hårde mænd

Nichlas drømmer at blive lige så stor som de andre, men han kan ikke tåle steroiderne, og det ikke let at acceptere, når man er perfektionist. Selv om mange synes, at Carstens halstatovering er uhyggelig, har han ikke tænkt sig, at få den fjernet. Den har nemlig en særlig betydning for ham. DR2’s temalørdag følger klokken 20.00 seks hårde drenge, der har valgt et look, der på mange virker skræmmende. Men bag de pumpede muskler og tatoverede dæmoner gemmer der sig både kæresteproblemer, lavt selvværd, særlige spilleregler og frygten for fængsel.

Lørdag den 25. maj – P6 BEAT elsker Damon Albarn

Han er kendt som frontmand for britpopbandet Blur og tegneseriebandet Gorillaz. ’P6 Beat elsker Damon Albarn’ lørdag i seks timer – fra klokken 10.03 til 16.00. Værterne er Tilde Bang og Anders Bøtter.

Søndag den 26. maj – EP-valgaften på DR1 og P1

Der er lagt op til stor EP-valgaften på DR1 med Ask Rostrup som vært søndag fra klokken 19.00 og seks timer frem. Valgstederne lukker klokken 20.00, og da præsenterer kanalen også den første exit poll. Da hele landet er en valgkreds, kan de første egentlig resultater først ventes klokken 23.00. På P1 er der også valgaften. Den bliver sendt fra klokken 18.03 til midnat.

Søndag den 26. maj og mandag – Tidlig midsommer hos DR Pigekoret

DR Pigekoret har tradition for midsommerkoncerter, men i år kommer midsommeren ekstra tidligt – nemlig søndag og mandag den 27. maj i Koncertsalen i DR Byen. DR Pigekoret – under ledelse af chefdirigent Phillip Faber – vil sammen med sangerne fra DR Korskolen og musikalske gæster byde op til eventyr og duften af sommerenge - indhyllet i smukke danske sommersange og dugfriske kompositioner. Læs mere om koncerter og billetter her

Søndag den 26. maj – Koncert om ’Annas flugt’

Benjamin Koppel og Cæcilie Norby tager udgangspunkt i Koppels snart 100-årige tante Annas lange liv med fokus på hendes flugt under Anden Verdenskrig, når de søndag klokken 20.00 giver en fælles koncert i DR Byen. De to kunstnere har skabt musik og poesi til ’Annas Flugt’, som fremføres med et hold af musikere i Studie 2. Læs mere om koncerten her

Søndag den 26. maj – DR K viser ’Din danske sang’ med DR Pigekoret

DR Pigekoret inviterer i koncertrækken ’Din Danske Sang’ indenfor til fællessang og en hyldest af den danske sangskat søndag klokken 21.00. Phillip Faber er dirigent og vært. Silas Bjerregaard er solist og deler sine personlige minder og historier, der knytter sig til hans favoritter fra den danske sangskat. De velkendte sange får nyt liv, når de foldes ud i nye fortolkninger - og i fællessangene, hvor du selv kan synge med! Medvirkende: DR Pigekoret, Silas Bjerregaard (solist), Henrik Dam Thomsen (cello) og Phillip Faber (dirigent).

Søndag den 26. maj – P7 Mix Maraton om Spice Girls

Christine Milton og Sandie Westh er værter i søndagens ’P7 Mix Maraton’, som kan høres på P7 Mix søndag mellem klokken 10.03-14.00. I år er det 25 år siden, at Spice Girls blev dannet – og siden har de både været opløst og samlet igen.

Eftermiddagen søndag byder blandt andet på en EU-quiz med Anders Stegger på P3 fra klokken 15.03-18.00. (Foto: Petra Kleis.)

Søndag den 26. maj – Stem på P3 og EU-quiz

Hvis man ikke stemmer, mister man retten til at brokke sig. Og da vi bor i et land, hvor vi elsker at brokke os vil værterne Line Kirsten og Kathrine Abrahamsen bruge valgdagen på, at få alle op af sofaen og ned til stemmeboksene. De gør forsøget søndag klokken 12.03 på P3, og senere på eftermiddagen byder Anders Stegger klokken 15.03 på ’EU-quizzen’.

Mandag den 27. maj – Valget plus det løse med Huxi Bach

Vi er nået ind i slutspurten på en maraton af en valgkamp. Galskab, og pudsigheder fra trætkørte politikere og journalister har hobet sig op og trænger til en grundig affaldssortering. Huxi Bach retter onsdag klokken 23.00 på DR2 sigtekornet mod valgkampens mest markante personager, de overstrømmende medier og sætter hele rodebutikken i sit eget system. Huxi Bach har taget sit skrivebord med på en tur ud i landet og giver dig valget fra den satiriske vinkel live fra Aarhus.

Mandag den 27. maj – Simona overlever

16-årige Simona blev seksuelt misbrugt af sin venindes far, da hun var fire år gammel. I dag føler hun sig som en uvildig repræsentant for alt det mørke, grimme og klamme i mennesket. Folk kan ikke holde ud at høre hendes historie og vil helst ikke konfronteres med, at virkeligheden kan være så grum. Jo tættere de er på hende, jo sværere er det. I tre afsnit – med start på DR3 mandag klokken 22.35 - kommer vi helt tæt på Simonas oplevelse af, hvordan det er at vokse op som et barn, der har været seksuelt misbrugt, og vi ser de konsekvenser, det har for hendes liv og hendes forhold i dag. Simone har kæmpet for at blive stærk nok til at fortælle sin historie, nu skal der flere til at bære den.

Mandag den 27. maj – Hvordan døde Jumbo?

Jumbo er verdens mest berømte elefant. Den er kendt af alle små børn og inspirationskilde til Disneys klassiske tegnefilm 'Dumbo'. Det er en gigant, hvis fascinerende livshistorie nu afsløres, når Sir David Attenborough og et team af videnskabsfolk mandag klokken 21.30 undersøger Jumbos skelet på American Museum of National History i New York. Hvilke spor finder de i Jumbos knogler? Og kan de give svar på, hvordan denne kæmpe havde det, mens den levede - og hvordan den døde?

Mandag den 27. maj – DR Vokalensemblet i Struer

Lokale kor møder DR Vokalensembet i en koncert med sommersange og korklassikere, som ’P2 Koncerten’ sender mandag klokken 19.20 i en optagelse fra Struer Kirke fire dage forinden. Musikken er blandt andre af Waldemar Åhlén, Niels W Gade, Carl Nielsen, Jørgen Jersild, Oluf Ring, Svend V. Schultz, J.S. Bach og Per Nørgård. DR Vokalensemblet bliver dirigeret af Phillip Faber. Vært på P2 er Klaus Møller-Jørgensen.

Tirsdag den 28. maj og onsdag – Børnene på Sjælsmark

Hadis og Husam på 11 og 8 år taler klingende dansk. De har nu boet mere end to år på det omstridte udrejsecenter, Sjælsmark. DR Dokumentar har gennem det sidste halve år fulgt en række af de børn, der har boet på Sjælsmark længst, og som skal bo der på ubestemt tid. De er centrum i en hed politisk debat om forholdene for børn af afviste asylansøgere, og DR1 viser et program om dem tirsdag klokken 20.45 og igen onsdag klokken 9.00. Myndighederne vil sende dem hjem, men kan ikke gøre det med tvang. Forældrene nægter at rejse frivilligt. Imens må børnene leve under forhold, der bevidst er gjort så lidt attraktive som muligt, og med uvisheden om, hvad der skal blive af dem. Tilrettelæggelse: Søs Novella.

Tirsdag den 28. maj – En uge uden at lyve – er det muligt?

Hvor ofte lyver du, hvornår, til hvem og af hvilke grunde? Et ny eksperiment udfordrer en gruppe mennesker til at leve en uge uden at fortælle én eneste løgn. De udstyres med automatiserede løgnedetektorer, som overvåger dem konstant. Kan de lade være med at lyve? Og vil verden være et bedre sted uden løgne? DR3 bringer tirsdag klokken 23.10 en britisk dokumentar fra 2018 om emnet.

Tirsdag den 28. maj – Voldtaget – Teenagepigen og fodboldstjernerne

Ved en fodboldfest i Ohio sker en forbrydelse. En stærkt beruset pige udsættes for seksuelle overgreb og hænges efterfølgende ud på de sociale medier. Da hun opdager det, meldes det til politiet. Men de lokale myndigheder holder hånden over deres fodbolddrenge. Det er først, da en lokal journalist og aktivistgruppen Anonymous går ind i sagen, at den uhyggelige voldtægtskultur afsløres. Hvorfor var der ingen, som satte en stopper for det før, spørger DR2 tirsdag klokken 20.45 i ’Dokumania’.

Onsdag den 29. maj – ’Hammerslag’ med huse til hest

For nogle er det drømmen at have en hest, og for nogle er drømmen at have et hus med plads til hest. Men hvad skal det så koste? Det er der mulighed for at finde ud af onsdag klokken 20.00, når Hold Øst og Vest skal gætte boligpriser i det nordvestsjællandske i ’Hammerslag’. Christian Degn og co. starter i Sundbylille, som er stedet, hvis man er til heste. Her skal der sættes pris på en flot renoveret villa med mange fine detaljer. Herefter går turen til Fredensborg, hvor der skal gættes pris på et hus med en kæmpestor grund på 5,3 hektar jord. Og så slutter vi i Hillerød med et træhus fra 2007 med plads til heste, og så følger der både pool og spa med i prisen.

Onsdag den 29. maj – Edderkoppehøgen på P1

Efter Adrian havde lavet podcasten ’Et langsomt mord’ følte han en form for fred. Men den indre uro, som han kender fra før serien, begynder dog at dukke op igen. På en anden måde, men alligevel. En dag bliver han kontaktet af Cecilia, som gerne vil have hans hjælp til at se på de mistænkelige omstændigheder i forbindelse med hendes fars død - Adrian vil gerne hjælpe Cecilia med at få fred. Og kan samtidig også mærke at den nye efterforskning sætter hans egen uro lidt i bero. Hovedperson i den nye serie ’Edderkoppehøgen’ på P1 er Cecilia Sardou, og fortæller og tilrettelægger: Adrian Adler Petersen. Første afsnit bliver sendt onsdag klokken 13.33 og 19.33 på P1.

Facebook
Twitter