Næste uges DR: ’Abort eller baby’? DR3 ser på svær beslutning

Her får du smagsprøver på, hvad der er af nyheder i DR’s sendeflade og i DR Koncerthuset i den kommende uge fra den 16.-22. januar 2020.

Søndag har DR3 premiere på serien ’Abort eller baby’ på DRTV, hvor DR3-programmerne nu er at finde. Trine er blevet gravid, selvom hun er på p-piller, men forholdet til kæresten er ustabilt. Skal hun vælge at få babyen eller vælge en abort? Det er omdrejningspunktet i serien, der kan ses fra søndag klokken 6.00 og er i tre afsnit. Her møder seerne også andre i samme situation. (Foto: Eddy Media © Eddy Media ApS)

Torsdag den 16. januar – DR2 er på mission i underverdenen:

Venezuela er et af de lande i verden med det højeste antal af kidnapninger. Det er en lukrativ forretning, der indbringer millioner til bagmændene. For at forstå den voksende kidnapningsindustri, møder krigskorrespondenten David Beriain torsdag klokken 23.30 på DR2 landets farligste mafiaer og slutter sig til en gruppe svært bevæbnede mænd, der viser, hvordan de vil udføre kidnapningen af deres næste offer. Programmet om Venezuela er en del af en ny spansk serie, hvor DR2 er på ’Mission i underverdenen’.

Torsdag den 16. januar og fredag – Luisi og Wagner:

DR Symfoniorkestrets chefdirigent Fabio Luisi står i spidsen for ugens to koncerter i Koncertsalen med orkestret. Da gælder det Wagners opera ’Valkyrien’, der er et episk drama om kærligheden mellem sagnhelten Siegmund og Sieglinde, der holdes fanget hos den brutale Hunding. Torsdag og fredag klokken 19.30 er der mulighed for at opleve tre af vor tids største Wagner-sangere i operaens 1. akt, og Fabio Luisi dirigerer også Rued Langgaards senromantiske 4. Symfoni. Torsdagskoncerten bliver som altid sendt direkte på P2. Læs mere om koncerterne her

Fredag den 17. januar – Fredagsfilm med Brad Pitt:

Skuespilleren Brad Pitt har hovedrollen i ugens fredagsfilm på DR1 klokken 21.30. Det er den amerikanske actionkomedie ’Allied’ fra 2016. I 1942 er efterretningsofficeren Max på dødsensfarlig mission i Casablanca sammen med den franske modstandskvinde Marianne. Max og Marianne forelsker sig, gifter sig og slår sig ned i London. Men måske er Marianne ikke den, hun giver sig ud for at være. Snart deler den britiske efterretningstjeneste nemlig en frygtelig oplysning med Max. Hans elskede hustru er mistænkt for at være tysk spion.

Lørdag den 18. januar – Gensyn med ’Ondskab’ på DR2:

Lørdag aften klokken 20.00 er der mulighed for at se eller gense den svenske film ’Ondskab’ fra 2003 med Andreas Wilson i hovedrollen. I 1950'ernes Sverige bliver den 16-årige Erik smidt ud af skolen efter at have været i slagsmål. For at beskytte Erik fra hans voldelige stedfar får hans mor ham optaget på overklassekostskolen Stjärnsberg. Men Stjärnsberg er ikke mindre præget af vold end Eriks barndomshjem. Tværtimod. Med ledelsens velsignelse styrer de ældste elever skolen med hård hånd, og ydmygelser og brutal afstraffelse hører til dagens orden.

Lørdag den 18. januar – Kom i bogselskab med Lone Theils:

Helt unge piger misbruges systematisk i en lille engelsk by, og den danske journalist Nora Sand kommer på sporet af historien. Lone Theils nye krimi ’Stilleleg’ er skrevet på forfatterens vrede og indignation over en sag, hun stødte på som journalist. Anne Glad taler med hende i ’Bogselskabet’ på P1 lørdag klokken 14.30.

Søndag den 19. januar – Musikariet holder metalskole igen:

DR Musikariets Metalskole gentager succesen og nagler sig søndag klokken 13.00 fast som en skarp hjørnesten i en ordentlig musikalsk opdragelse. Med masser af dunkle riffs og aggressive trommer, åbner DR Musikariet og Carsten Holm fra P4 og P6 Beat søndags-Metalskole og fører hele familien gennem fire årtiers knivskarp og kulsort kulturarv i Studie 2. Læs mere om dagen her

Søndag den 19. januar – Kom med i de norske fjorde:

Norge har nogle af verdens mest dramatiske og unikke fjorde. De er dybe, som bjergene omkring dem, og deres iskolde mørke farvande er fulde af liv. På DR1 kan du søndag klokken 19.05 tage med ned i en magisk og enestående undervandsverden, som mange ikke kender til - fyldt med mærkelige koraldyr med fjerlignende arme, farverige lysende søpølser og spækhuggere, der mæsker sig i store stimer af sild.

Søndag klokken 19.00 er der mulighed for at se Curtis Stigers nytårskoncert sammen med DR Big Band fra sidste uges turné. (Foto: PR Photo)

Søndag den 19. januar – DR2 Jazz med Curtis Stigers og DR Big Band:

Du kan opleve mange af de store hits fra Frank Sinatras berømte repertoire – sunget af Curtis Stigers og med musikken leveret af DR Big Band søndag klokken 19.00 på DR2. DR Big Band bliver dirigeret af Dennis Mackrel, og blandt numrene er blandt andre ’Come Fly With Me’, ’I Got You Under My Skin’ og mange andre hits. Præsentation: Fimmer Engel.

Søndag den 19. januar og tirsdag – DR2 er ude med krigsfotografen Jan Grarup:

Jan Grarup er far til fire og står alene med ansvaret for sine børn, efter hans ekskone bliver alvorligt syg af kræft. Udfordringerne på hjemmefronten er svært forenelige med Grarups ønske om at forblive verdens bedste krigsfotograf. Jobbet inkluderer nemlig farlige udsendelser til verdens brændpunkter, hvor vejsidebomber og snigskytter er hverdag. DR2 viser søndag klokken 21.00 – og igen tirsdag klokken 23.50 - filmen om ham som et led i DR2’s kultursøndag.

Søndag den 19. januar – Iben Maria Zeuthen siger ’Tal til mig’:

I Iben Maria Zeuthens nye program ’Tal til mig’ på P1 hver søndag klokken 11.03 fortæller ugens gæst om en afgørende overgang i gæstens liv. For det er ofte i vores livs overgange og kriser, at nye meninger og indsigter åbenbarer sig. Læs mere om programmerne her

Søndag den 19. januar – Abort eller baby?

Søndag har DR3 premiere på serien ’Abort eller baby’ på DRTV, hvor DR3-programmerne nu er at finde. Trine er blevet gravid, selvom hun er på p-piller, men forholdet til kæresten er ustabilt. Rebecca er på papiret mere end klar til at få en baby, men hun er slet ikke sikker på, at kæresten skal være far til hendes børn. Uret tikker, og de skal begge tage en beslutning, mens følelser og hormoner raser. Serien er i tre afsnit, og de bliver alle lagt på DRTV samtidig.

Mandag den 20. januar – Vores krig/En kærlighedshistorie:

Skal jeg gå fra min PTSD-ramte mand, selvom jeg elsker ham? Det spørgsmål har Svandis stillet sig selv, siden hendes mand Piet fik et psykotisk anfald sidste år. Piet tilbringer nu det meste af dagen ude i haven i en skurvogn, mens Svandis bor med deres tre børn indenfor i familiens hus. Det er 10 år siden Piet var udstationeret i Afghanistan, og Svandis har haft det fulde ansvar for børnene og sørget for alt praktisk siden, bortset fra familiens økonomi. Den har Piet styret, men nu er bunden ved at gå ud af økonomien, og Piet lader sig også friste af kokain. Parret bliver enige om, at der skal forandring til, så Piet tager imod et tilbud om døgnbehandling for sin PTSD. Gennem knap et år har DR fulgt familien og de svære valg, de som både pårørende og PTSD ramt står med, og du kan se dokumentaren med dem mandag klokken 20.00 på DR1 samt på DRTV.

Mandag den 20. januar og tirsdag – Mandefald på DR1:

Aldrig har så mange mænd boet alene og været familieløse. Hver fjerde mand får aldrig børn. Halvdelen af alle ufaglærte mænd bor alene, ofte med en usund levestil. Denis har i 11 år siddet derhjemme og spillet computerspil. Nu vil han gerne ud og finde et arbejde og en kæreste. Mike er en ung landmand og festmusiker, der på egen krop mærker, at der er langt mellem de unge piger på landet. Men han håber stadig på at finde en kæreste - måske i Thailand? De medvirker begge i DR1’s nye programserie ’Mandefald – Ingen uddannelse, ingen kone’, som Michael Plejdrup har tilrettelagt. Det første afsnit vises mandag klokken 21.25 – og igen tirsdag klokken 7.10, ligesom det kan ses fra morgenstunden mandag på DRTV.

Mandag den 20. januar – Kæft, trit og dobbeltsalto:

13-årige Oleksej bor 500 kilometer fra sin mor og far for at blive en af verdens bedste udspringere. Men hvordan kan Ukraine, et af Europas fattigste lande, producere de dygtigste børneatleter? Det ser DR2 nærmere på mandag klokken 22.20.

Mandag den 20. januar og onsdag – Naturen kalder – med Bente Klarlund på Bornholm:

Læge og professor Bente Klarlund er kendt for sit fokus på, hvordan vi kan gå os til sundhed. I ’Naturen kalder’ på P1 mandag klokken 10.30 viser hun sit yndlingssted frem, en sti langs Helligdomsklipperne på Bornholms nordlige kyst. Her møder hun amatørarkæolog Klaus Thorsen, der åbner døren til en ekstra dimension i naturen. Han fortæller om den lokale dyrkelse af de underjordiske, et magisk folk, som værner om den vilde natur. Tilrettelægger: Diana Bach. Programmet kan også høres onsdag klokken 5.30.

Tirsdag den 21. januar – Verdenseliten bag lukkede døre:

Hvert år samles regeringsledere, erhvervsliv og NGO'er til årsmødet World Economic Forum (WEF) i Davos, Schweiz. Her diskuterer de verdens mest presserende problemer som klimakrisen, Brexit, afbrænding af Amazonas’ regnskov og handelskrigen mellem USA-Kina. Er WEF med til at skabe en bedre fremtid for vores planet, eller fungerer mødet blot som platform for virksomheder til at lave lobbyarbejde for deres egen dagsorden? Det spørger DR2’s ’Dokumania’ om tirsdag klokken 21.00, når man viser en tysk dokumentar fra 2019.

Onsdag den 22. januar – DR2 om de skygger, vi arver:

Susannes jødiske farmor har været i koncentrationslejr og aldrig accepteret, at Susannes mor var tysk. Nedarvede traumer og forfejlede hensyn har forfulgt Susannes familie siden nazitiden - og hvis det nogensinde skal stoppes og ikke bæres videre til næste generation, må Susanne tage et endeligt opgør med sin egen familie. DR2 viser onsdag klokken 21.30 den danske dokumentar ’De skygger, vi arver’.

Onsdag den 22. januar – Kærlighed på lånt tid:

Børnelægen Mortens liv bliver vendt op og ned flere gange: Første gang, da han selv opdager en tumor i sin hjerne. Anden gang, da han bliver ramt af kærligheden, på trods af, han gør alt hvad han kan, for at skubbe den fra sig: For kan man stifte en familie, når man ved, at man skal dø fra den? P1 har onsdag klokken 13.33 og 19.33 premiere på programserien ’Kærlighed på lånt tid’, som også kan høres som podcast. Camilla Magid har tilrettelagt, og Torben Brandt er producer.