Næste uges DR: Anders Agger bliver lukket ind på retspsykiatrisk afdeling

Her får du eksempler på, hvad DR har på vej på skærmen, i radioen, i DR Koncerthuset, på DRTV og DR Lyd i den kommende uge fra den 2.-8. december 2021.

I fire dage bliver Anders Agger lukket ind på den ellers hermetisk lukkede retspsykiatriske afdeling på Viborg Sygehus. Fælles for patienterne her er, at de er psykiske syge og ofte har domme for voldsomme forbrydelser. I to afsnit prøver Anders Agger at forstå, hvad der gemmer sig bag det høje hegn og de store overskrifter. Det kan ses på DRTV og på DR2 de næste to torsdage klokken 21.00. (Foto: Karina Mølgaard Rasmussen)

Rettelse: det har tidligere fremstået, at Claudio Arrau var argentinske pianist. Han var chilensk pianist.

Torsdag den 2. december og søndag – Anders Agger bliver lukket ind på Retspsykiatrisk afdeling:

I fire dage bliver Anders Agger lukket ind på den ellers hermetisk lukkede retspsykiatriske afdeling på Viborg Sygehus. Fælles for patienterne her er, at de er psykiske syge. Og så har de domme for - ofte - voldsomme forbrydelser. I to afsnit prøver Anders Agger at forstå, hvad der gemmer sig bag det høje hegn og de store overskrifter. Det kan ses på DRTV og på DR2 de næste to torsdage klokken 21.00. Første program kan også ses søndag klokken 17.00 på DR2.

Torsdag den 2. december, fredag og lørdag – Tre dage med Verdis Requiem:

Verdis Requiem er et storslået, menneskeligt drama med stemmen i centrum. Over 200 medvirkende er på scenen, og det er overvældende, når Verdis mesterværk bliver opført af DR Koncertkoret, BBC Singers, DR Symfoniorkestret og fire internationale solister, dirigeret af DR Symfoniorkestrets chefdirigent Fabio Luisi. Værket bliver opført tre dage i træk: torsdag og fredag klokken 19.30 samt lørdag klokken 15.00 i Koncertsalen i DR Byen. Traditionen tro bliver koncerten torsdag sendt direkte på P2 med start klokken 19.20. Læs mere om koncerterne her

Fredag den 3. december – Justin Timberlake og Cameron Diaz i fredagsfilm:

Der er velkendte navne som Justin Timberlake og Cameron Diaz i den fredagsfilm, som DR1 viser fredag klokken 21.30 – nemlig komedien ’Bad Teacher’ fra 2011. Alt var på plads: rig kæreste, lækker bil og bryllup. Men så bliver Elizabeth droppet. Nu har hun kun ét mål: at slå kløerne i den velhavende og flotte lærervikar Scott. Et par ting står i vejen. Hun er doven og ubehøvlet. Hun drikker og ryger joints. Og så skal hun tjene penge til nye bryster - for hun er sikker på, at det skal der til for at score ham.

Fredag den 3. december – Julies julestue:

Du kender formentlig julemelodierne, der bliver spillet i programmerne, men kender du også historierne bag dem? Ellers kan du få den, når Julie Bundgaard de kommende fredage fra klokken 14.03-16.00 byder på ’Julies julestue’ på P4.

Lørdag den 4. december – Danmark møder Congo i VM-håndbold:

December er tit lig med mesterskabsspil for de danske håndboldkvinder, og sådan er det også i år ved VM, som spilles i Spanien. DR og TV 2 deles om kampene, og lørdag aften fra klokken 19.55 er det DR1, der sender optakt og viser kampen mellem Danmark og Congo.

Lørdag den 4. december – Lasse Rimmer er bagklog på P1:

Hver lørdag får P1’s Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. Lørdag klokken 10.03 – og igen klokken 21.03 – ser han tilbage på den forgangne uge med standup-komikeren og TV-værten Lasse Rimmer.

Onkel Reje fra Ramasjang byder på julefis – både på DRTV i den kommende tid samt ved to show i DR Koncerthuset lørdag klokken 11.00 og 14.00. Foto: DR.

Lørdag den 4. december – Onkel Rejes store julefis:

Julen står for døren, og det fejrer Ramasjangs Onkel Reje med julefis, hvor der hygges, smadres julegaver og spilles juleheavy. ’Onkel Rejes (store) Julefis’, som showet officielt hedder, kan både opleves lørdag klokken 11.00 og klokken 14.00 i Studie 2 i DR Koncerthuset. I december kan du også se ’Onkel Rejes julefis’ som julekalender på DRTV.

Læs mere om showene her

Søndag den 5. december – ’Store danskere’ om Storm P:

Storm P var pioner indenfor flyvningen, filmen, tegnefilmen og tegneserien. Han var også maler, forfatter og alene hans produktion af tegninger tæller mere end 60.000 stk. Hans talent var med andre ord mangfoldigt. Den unge Storm P kunne blive til hvad som helst. Men han var nødt til at vælge. Skulle han være alvorlig eller sjov? Skulle han være kunstneren på kvistværelset eller skulle han tjene penge? Eller var det muligt at netop han, Storm P, kunne være det hele? Programserien ’Store danskere’ ser på det søndag på DRTV og på DR2 klokken 22.00.

Søndag den 5. december – P2-guldkoncert med chilensk pianist:

I november 1967 var den verdensberømte chilensk pianist Claudio Arrau på turné i Danmark, og det lykkedes DR Symfoniorkestret at overtale ham til at gå i studiet en lørdag eftermiddag og indspille to klaverkoncerter af Chopin og Liszt. Optagelserne har aldrig været udgivet, og de har ikke været hørt i radioen i mere end et halvt århundrede. Du kan lytte med, når ’P2 Guldkoncerten’ søndag klokken 19.20 præsenterer en verdens-repremiere på de glemte danske Claudio Arrau-optagelser.

Mandag den 6. december – Exit Kabul:

Da Taliban løber Afghanistan over ende, kommer Udenrigsministeriet under voldsomt pres. Flere hundrede personer skal evakueres til Danmark i et kapløb mod tiden. Hvordan det hele forløb, kan du se i sidste afsnit af programserien ’Diplomaterne’, som bliver vist på DRTV mandag morgen og på DR1 klokken 21.25.

Mandag den 6. december – Fokusgruppen med Kim Fupz Aakeson:

Forfatter Kim Fupz Aakeson kigger hemmeligt med, når fem læsere diskuterer hans roman ’Fangeleg’. Det gør de på DRTV fra morgenstunden – og klokken 23.15 på DR2 mandag. Henrik, Sammi og Miriam er tre fængselsbetjente, som på hver deres måde har rod i privatlivet. De kommer til at overskride grænsen for, hvad man som fængselsbetjent kan tillade sig. Efterhånden accelererer løgnene, og presset vokser på dem alle tre - både inden- og udenfor fængslets mure. Læserne undrer sig over fængselslivets hårdhed og diskuterer værdien af den researchede roman.

Tirsdag den 7. december – Mink i maskinen:

Døde mink, slettede sms'er og en siddende statsminister i vidneskranken. Minkkommissionen kører og skal inden maj opklare, hvornår den socialdemokratiske regering vidste, at det ikke var lovligt at beordre samtlige mink slået ned. Programmet ’Mink i maskinen’ på P1 følger kommissionen, som afhøringerne nærmer sig magtens midte. Programmet kan høres tirsdag klokken 13.33 og igen 19.33 samt på DR Lyd.

Tirsdag den 7. december – Hjem til forvandling optimerer:

Et praktisk børneværelse indtager et rum i en mindre treværelses lejlighed, og et soveværelse optimeres i en lille weekend-lejlighed i hjertet af Nørrebro i København. Fælles for begge projekter i tirsdagens ’Hjem til forvandling’ på DR1 er at optimere de kvadratmeter, lejlighederne rummer. Programmet kan ses på DRTV fra morgenstunden og på DR1 klokken 20.30 tirsdag.

Onsdag den 8. december – ’Kontant’ ser på farlige ladcykler:

De kalder sig Danmarks største cykelfabrikant og lover danskbyggede ladcykler i høj kvalitet og dansk design. Men kunderne oplever, at cyklerne, der er beregnet til at fragte børn i, er usikre at køre på, og flere er kommet galt afsted. I ugens ’Kontant’ tester vært Jacob Kragelund cyklerne og undersøger, om kontrollen med ladcykler er god nok.

Onsdag den 8. december – Flyindustriens danske ildsjæle:

I en fjern afkrog af 1930’ernes Europa tumler to flytosser med drømme om at bygge flyvemaskiner til både civilt og militært brug. Det virker som et umuligt projekt, men de er ikke til at stoppe og resultatet af deres indædte kamp for at skabe en dansk flyindustri kan stadig opleves rundt om i verden den dag i dag. DR2 fortæller onsdag klokken 21.00 historien om de to iværksættere Kramme og Zeuthen og deres kamp for at grundlægge en dansk flyindustri. Programmet kan også ses på DRTV.

Onsdag den 8. december – Medina med underholdningsorkester:

- At sætte strygermusik til mine sange, bliver en virkelig spændende udfordring og oplevelse, som jeg glæder mig til at forløse sammen med Danmarks Underholdningsorkester. Sådan siger sangerinden Medina, der onsdag klokken 20.00 står på scenen i Koncertsalen i DR Byen sammen med 30 musikere fra Danmarks Underholdningsorkester. Læs mere om koncerten her

FacebookTwitter