Næste uges DR: DR fortæller utrolig historie om spiondrama i Ringsted

Her får du eksempler på, hvad DR har på vej på skærmen, i radioen, i DR Koncerthuset, på DRTV og DR Lyd i den kommende uge fra den 27. januar-2. februar 2022.

En omfattende menneskejagt i Danmark i 2018 bliver startskuddet til et spiondrama. DR Dokumentar fortæller i en ny serie i fire afsnit den utrolige historie, der begynder med, at en efterretningsagent kommer til Ringsted for at forberede et attentat. Den rummer også likvidering på åben gade, tortur, flugt, terrorangreb og spionage. Alt sammen centreret om en familie fra Ringsted. Første afsnit kan ses mandag klokken 6.00 på DRTV og klokken 21.25 på DR1. (© DR Dokumentar)

Torsdag den 27. januar, fredag og søndag – Brugte biler og brudte løfter:

Han kalder sig Danmarks måske mest kendte kommissionssælger og lover at sælge din bil for dig uden bøvl og besvær. Han glemmer bare at give dig dine penge, når bilen er solgt. ’Kontant’ undersøger torsdag klokken 21.25 på DR1 og fra morgenstunden på DRTV en bilforhandler, der tilsyneladende har rigtig mange tilfredse kunder, men samtidigt er dømt 11 gange i byretten og skylder sine kunder tusindvis af kroner. Jacob Kragelund er vært. Programmet kan også ses på DR1 fredag klokken 9.20 samt søndag klokken 12.15.

Torsdag den 27. januar og fredag – Luisi kaster sig over Carl Nielsens 4.:

Carl Nielsen skrev sin 4. Symfoni midt under 1. Verdenskrigs ragnarok – og sin egen skilsmisse. Torsdag og fredag byder DR Symfoniorkestret og chefdirigent Fabio Luisi på den ved ugens Torsdagskoncert, som traditionen tro også kan høres på P2 torsdag med start klokken 19.20. Her kan du også høre Beethovens Violinkoncert, hvor Augustin Hadelich er solist. Læs mere om koncerterne her

Torsdag den 27. januar, fredag og lørdag – Fonk! Det er Big Band:

Hvornår har du sidst hørt lyden af en toptunet blæsersektion, der trykker den af live i de største funk- og discohits af for eksempel Earth Wind & Fire, Donna Summer og Al Jarreau? Det er der mulighed for, når DR Big Band – flankeret af værterne Henrik Milling og Nicolai Molbech fra P4’s ’Fonk – det er lørdag’ – er på scenen i Studie 2 i DR Koncerthuset sammen med solister. De byder på showet torsdag og fredag klokken 20.00 samt lørdag klokken 16.00. Det sidste show bliver sendt direkte på P4 også. Læs mere om koncerterne her

Torsdag den 27. januar og lørdag – Bibelfortællinger med Kristian Leth:

I en ny serie på P1 og DR Lyd genfortolker Kristian Leth bibelfortællinger ind i vores samtid. Det gør han første gang torsdag klokken 11.30 og 21.30 – og igen lørdag klokken 6.30 på P1 samt på DR Lyd fra torsdag.

Fredag den 28. januar – Tredobbelt Oscar-vinder på DR2:

Filmen '12 Years a Slave' modtog tre Oscars, blandt andet for bedste film. Fredag klokken 20.00 kan du se den amerikanske film fra 2013 med blandt andre Brad Pitt på rollelisten og Steve McQueen som instruktør. I 1841 er den sorte amerikaner Solomon Northup en fri mand med kone og børn, da han bedøves, bortføres og sælges som slave. Det bliver begyndelsen på 12 års helvede, hvor Solomon må kæmpe både for at holde sig i live og for at bevare sin værdighed.

Lørdag den 29. januar – Fem timers ’Danmarks Indsamling’ fra Esbjerg:

Lørdag kan du se med direkte fra Musikhuset Esbjerg, når ’Danmarks Indsamling’ sætter alle sejl til at hjælpe coronakrisens børn i verdens fattigste lande. Søs Fenger, Lau Højen, Lis Sørensen, Poul Krebs og Tina Dickow spiller live fra scenen. I callcenteret sidder en lang række kendte danskere parat og besvarer seernes opkald, og du kan møde deltagerne fra ’Den Store Bagedyst’ og ’Den Store Juniorbagedyst’, der for første gang bliver samlet i den ultimative bagekonkurence. Det hele bliver bundet sammen af Tine Gøtzsche, Kristian Ring-Hansen Holt, Andreas Bo, Lotte Friis Curlingklubben og Jesper Nøddesbo, der har debut som vært på DR1. Læs mere på dr.dk/danmarksindsamling

Søndag den 30. januar – Alaskas dyrerefugium på DR1:

Det nordlige Alaska er en af de sidste urørte ødemarker i verden. Kilometervis af uspolerede vidder og bjergtagende skønhed, hvor rensdyr, elge, isbjørne og ørne trives. Men området er i fare. De globale klimaændringer rammer hårdt, og Trump-regeringen gav grønt lys til salg af olieborerettigheder. DR1 besøger ’Alaskas dyrerefugium’ søndag klokken 19.05 i et østrigsk naturprogram.

DR2 tegner søndag aften klokken 22.00 et portræt af Master Fatman, der døde meget pludseligt i 2019. (© DR Kultur & Samfund - framegrab)

Søndag den 30. januar – Længe leve Master Fatman (1965-2019):

Få mennesker sætter et uudsletteligt aftryk og ændrer vores forhold til selve livet. Morten Lindberg – også kendt som Master Fatman - levede sin filosofi om kosmisk kærlighed. Søndag klokken 22.00 kan du på DR2 komme med på et ’fatmansk’ nostalgitrip i DR's arkiver, og hør vennerne fortælle om, hvem Morten var, og hvad han gav videre. Som Morten Lindberg selv sagde: - Livet er en gave. Og du skal leve det lige nu. Dét, det hele handler om, er livet, slubre, slubre. Hvor smager det godt.

Mandag den 31. januar – Spionkrigen i Ringsted:

En omfattende menneskejagt i Danmark i 2018 bliver startskuddet til et spiondrama. DR Dokumentar fortæller i en ny serie i fire afsnit den utrolige historie, der begynder med, at en efterretningsagent kommer til Ringsted for at forberede et attentat. Den rummer også likvidering på åben gade, tortur, flugt, terrorangreb og spionage - og en blodig strid mellem to stormagter fra Mellemøsten. Alt sammen centreret om en familie fra Ringsted. Første afsnit kan ses mandag klokken 6.00 på DRTV og klokken 21.25 på DR1. Tilrettelæggelsen står Søren Kristensen og Niels Fastrup for.

Mandag den 31. januar – Nak & Æd en kanin på Endelave:

Den lille ø i Kattegat Endelave har brug for hjælp. Øens mange vilde kaniner stiger i antal og er nærmest ved at fortrænge øens beboere, som kun bliver færre og færre. Det vil Jørgen Skouboe og Nikolaj Kirk fra ’Nak og Æd’ gøre noget ved på aktivistisk vis. Planen er at få øens fraflyttende befolkning overbevist om, at kaniner smager så godt, at de er værd at blive på øen for. Det første program i den nye sæson af ’Nak & Æd’ vises mandag klokken 6.00 på DRTV og klokken 20.00 på DR1.

Mandag den 31. januar – Dobbeltgængere på DR2 og DRTV:

DR2 og DRTV har netop nu premiere på den tyske serie ’Dobbeltgængerne’ fra 2021. Serien starter i Østtyskland 1961. I nattens mulm og mørke bærer en mand et spædbarn ud i en bil og kører væk. Syvogtyve år senere er Marlene Wenninger blandt publikum på det fashionable Friedrichstadt-Palast i Østberlin. Hun er på forretningsrejse fra Vesttyskland. På scenen danser Christine Steffen - Marlenes dobbeltgænger. Da tvillingerne mødes, hober spørgsmålene sig op. Hvorfor blev de skilt ad? Hvorfor kendte de ikke til hinanden? Og hvorfor har deres familier aldrig sagt noget? Serien kan allerede ses på DRTV fredag den 28. januar klokken 6.00, mens de to første afsnit kan ses på DR2 mandag klokken 21.00.

Tirsdag den 1. februar – Design et hjemmekontor:

Denne gang bliver designerne kastet ud i en helt ny kategori, som aldrig tidligere har været stillet i ’Danmarks næste klassiker’. De fleste danskere har gennem de sidste to år stiftet bekendtskab med ordene ’Jeg arbejder hjemmefra’. Derfor er det blevet mere relevant end nogensinde at få et nyt bud på hjemmekontoret til det lille hjem. De fem designere bliver sat på sæsonens hidtil sværeste opgave, når de på kun tre uger skal skabe et møbel, som millioner af mennesker verden over venter på. Så de skal hurtigt i gang - og sørge for at have deres research i orden, hvis de skal imponere dommerne med fremtidens hjemmekontor. Programmet kan ses tirsdag klokken 6.00 på DRTV og klokken 20.00 på DR1.

Tirsdag den 1. februar – Harpe og Nørgaard fra Esbjerg:

Vest har tirsdag aften besøg fra øst: DR Symfoniorkestrets harpenist Zachery Hatcher gæster Esbjerg Ensemblet. Du kan høre dem sammen i tirsdagens P2-koncert i musik af Saint-Saëns og Grazyna Bacewicz. Esbjerg Ensemblet har nemlig nu konsekvent en kvindelig komponist med i alle programmer. Koncerten kipper også med flaget for Per Nørgaard, der fylder 90 i år.

Onsdag den 2. februar – Balstyrko i Koncertsalen:

Det er snart 12 år siden, at det københavnske band Balstyrko kom med deres hidtil eneste album, ’Jagten på noget’. Balstyrko er foreningen af de ikoniske musikere Ane Trolle, Blæs Bukki og Anders Ormen, og de optræder stadig med numrene – for eksempel i Koncertsalen i DR Byen onsdag klokken 20.00. Læs mere om koncerten her

Onsdag den 2. februar – Historien om Caroline Mathilde er dybt tragisk:

Historien om Caroline Mathilde er dybt tragisk. Som 15-årig bliver hun gift med sin fætter, den 17-årige kong Christian 7., og er pludselig dronning i et fremmed land og ved et hof, hvor der er et utal af skjulte dagsordener og intriger. Samtidig fester kongen åbenlyst med luderen Støvlet-Katrine i det københavnske natteliv og bliver mere og mere uligevægtig. Caroline Mathilde indleder en affære med livlægen Struensee, og deres to lidenskabelige år sammen er siden skildret i bøger, teaterstykker og spillefilm. Det ender dybt ulykkeligt med Struensees henrettelse og Caroline Mathildes deportation til Celle i Tyskland. Her dør hun uden sine to børn. Kun 23 år gammel. Liv Thomsen fortæller hendes historie i ’På sporet af dronningerne’ på DR2 onsdag klokken 21.00 og på DRTV allerede nu. Se alle afsnit her

FacebookTwitter