Næste uges DR: DR sender sankthansbål og sang fra Dragør

Her får du smagsprøver på, hvad der er af nyheder i DR’s sendeflade og i DR Koncerthuset i den kommende uge fra den 20.-26. juni 2019.

Traditionen tro er der mulighed for at se sankthansbål på skærmen sankthansaften – søndag den 23. juni. I år er der optakt til bålet på DR1 fra klokken 20.00, hvorefter kanalen viser en fodboldkamp. Selve bålet bliver derfor tændt på DR2 – direkte fra Dragør Havn klokken 21.30, hvor Nationalmuseets direktør Rane Willerslev holder båltalen. Foto: Framegrab.

Torsdag den 20. juni – Danmark spiller mod Østrig

Efter en stærk kvalifikation med masser af scorede mål er Danmark på papiret favorit mod Østrig i den anden puljekamp ved EM-slutrunden for U21-landshold, som bliver spillet i Italien. Østrigerne kommer med et fysisk betonet mandskab, som de danske talenter under ledelse af Niels Frederiksen skal bryde ned og besejre, hvis det skal blive til en plads i semifinalen blandt Europas kommende fodboldstjerner. DR1 viser kampen med optakt fra klokken 18.00 torsdag. Kommentatorerne er Andreas Kraul og Lars Jacobsen.

Torsdag den 20. juni – Sigtet for at redde liv

Danske Salam tager til Grækenland for at redde folk fra druknedøden, da flygtningekrisen rammer. Men en nat bliver han anholdt og sigtet for menneskesmugling. Bliver han dømt, risikerer han at tilbringe resten af sit liv i et græsk fængsel. I demokratiets fødeland skal Salams sag sætte kursen for den europæiske medmenneskeligheds fremtid. Er det virkelig en forbrydelse at redde liv, lyder spørgsmålet i programmet ’Sigtet for at redde liv’, som DR2 viser torsdag klokken 21.30.

Torsdag den 20. juni og søndag – P2 fejrer Offenbachs 200 år

Han var både en spøgefugl og en usædvanligt god komponist. Jacques Offenbach fornyede europæisk operaliv med sine vanvittige, vovede, satiriske og meget morsomme operetter. Torsdag aften fra klokken 19.20 til 22.30 fejrer P2 Offenbachs 200-års dag, og kanalen spiller noget af musikken, der fik hele Europa til at gispe af forargelse - og fryd. Du kan både høre nogle af de melodier, der gjorde Offenbach udødelig, høre historien om ham, høre om det særlige arbejde med operaen ’Hoffmanns eventyr’ og meget mere. Værter er Rie Koch og Jørgen Hansen. Programmet kan også høres søndag klokken 12.15 på P2.

Fredag den 21. juni og lørdag – DR Vokalensemblet er på pilgrimsrejse

DR Vokalensemblet tager sit koncertpublikum med påen enestående musikalsk pilgrimsrejse fredag og lørdag, hvor ensemblet og chefdirigent Marcus Creed udforsker de håb og drømme, som gennem tiden har forenet helgener og pilgrimme – med toner helt fra middelalderen og op til i dag. Koncerterne bliver holdt fredag klokken 19.30 i Trinitatis Kirke i København og lørdag klokken 16.00 i Vor Frue Kirke i Svendborg. P2 sender koncerten fredag direkte. Læs mere om koncerterne her

Fredag den 21. juni – Håbets Ø

Hvor længe skal man vente på sin egen fremtid? I den lille by Maniitsoq på Grønlands vestkyst tager mennesker livtag med deres egen skæbne, når det viser sig at de store internationale investeringer i samfundet udebliver. På Grønlands nationaldag, fredag, viser DR2 programmet fra Vestgrønland fredag klokken 21.55.

Fredag den 21. juni – Se eller gense ’En by i provinsen’

DR K viser sommeren over en rigtig klassiker fredag aften klokken 20.00, nemlig dramaserien ’En by i provinsen’ fra 1977. Serien var skrevet af Leif Panduro og blandt de medvirkende var Jens Okking, Henning Moritzen og en lang række af landets mest populære skuespillere i øvrigt. Og så er der jo Danmarks muligvis bedste tv-intro af Fuzzy.

Lørdag den 22. juni og resten af måneden – Masser af European Games på DR2 og DRTV

European Games, som også kaldes det europæiske OL, holdes i år for anden gang. Det er i perioden 21. juni til 30. juni i Minsk i Hviderusland. En række danske atleter kæmper om medaljer, men også for at blive klar til den endelige kvalifikation til OL næste år i Tokyo i Japan. I løbet af de kommende 10 dage sender DR2 og DRTV en lang række af konkurrencerne – første gang lørdag klokken 8.00 på DR2.

Lørdag den 22. juni – Gæsten og hesten

Kan livstilsekspert Christine Feldthaus få en orgasme af shiodara-behandling, og kan vandterapi få standupper Melvin Kakooza til at føle sig som en nyfødt baby? Det finder de ud af, når de udforsker luksus på Hotel Vejlefjord, som er Danmarks største spahotel. De to besøger fire danske luksushoteller på DR2 denne sommer – med start lørdag klokken 21.00. Den ene tjekker ind som gæst og den anden som arbejdshest. Gæsten nyder luksuslivet, og arbejdshesten følger en stram vagtplan fra tidlig morgen til sen aften for at levere den luksus, gæsterne forventer. Udover Hotel Vejlefjord besøger de senere Dragsholm Slot, Vejrø Resort og Hotel Nimb.

Lørdag den 22. juni – Lyden af 10’erne

Har du et godt øre til britisk musik, for eksempel britpop eller electronica fra Storbritannien, så tilbring lørdag eftermiddag mellem klokken 14.03 og 16.00 med ’Det Forenede Kongerige’ i ørerne på P6 Beat. Værterne Jonas Hansen og Jesper Odgaard tager dig med til musikscenen i Storbritannien og ind i den britiske musikhistorie, hvor der venter masser af fantastisk musik og historier om de legendariske bands. Lørdag gælder det ”lyden af 10’erne”.

Søndag den 23. juni – Så gælder det Serbien ved U21-EM

Søndag klokken 20.30 på DR1 gælder det den tredje og afgørende puljekamp ved EM for U21-landshold, når Robert Skov og de øvrige danske talenter i Trieste møder Serbien, der blandt andre råder over den hyperfarlige angriber Luka Jovic fra tyske Eintracht Frankfurt. Kun puljevinderen kan være sikker på at gå videre til semifinalen, mens der også er potentielle OL-pladser på spil. Kommentatorerne er Andreas Kraul og Lars Jacobsen.

Søndag den 23. juni – Bål i Dragør – på både DR1 og DR2

I Dragørs smukke omgivelser hylder DR1 og DR2 sankthansaftens fællesskab med masser af sommerens sange. Mathias Hammer, som mange kender fra ’Den klassiske musikquiz’, styrer musikslagets gang for fællessang og korsang. Og så er det naturligvis blevet tid til bål og båltale, som i år leveres af Nationalmuseets direktør Rane Willerslev. Bålet bliver vist på DR2 fra klokken 21.30, mens DR1 bringer optakten til aftenen fra klokken 20.00-20.30, hvorefter arrangementet ”skifter kanal”, fordi der er fodboldlandskamp på DR1.

Søndag den 23. juni – Rick Stein i Reykjavik

Den populære britiske kok, Rick Stein, giver gode tips til kulinariske weekender i byer rundt omkring i Europa. Søndag klokken 20.00 på DR K er han i den islandske hovedstad, der byder på et saftigt stegt lam, rugbrød bagt i vulkansk sand, hummersuppe og Ricks evige jagt på den perfekte torsk.

Ole Thisted er tilbage som vært for ’Seniormagasinet’, der sendes på hverdage fra mandag klokken 23.00 på DR2. Foto: Framegrab.

Mandag den 24. juni og frem til torsdag – Ole Thisted er tilbage i ’Seniormagasinet’

Op til jul sendte DR2 ’Seniormagasinet’, som gav et comeback til en god gammel kending i DR-regi, nemlig den tidligere TV-Avisen-vært Ole Thisted. Han er tilbage, når magasinet om livet som senior er retur, første gang mandag klokken 23.00. Fremover varer magasinet 15 minutter.

Mandag den 24. juni og tirsdag – Plejehjem i brand på DR1

Finn Andersen mistede sin bror under en voldsom brand på et plejehjem. Bjørn Sørensen mistede sin mor - i en brand, hvor flere plejehjemsbeboere døde. De senere år er adskillige ældre omkommet i brande, som har udviklet sig lynhurtigt. DR Dokumentar undersøger brandene mandag klokken 20.45 og afdækker alvorlige mangler i sikkerheden for de ældre på vores plejehjem. Det er Kay Bæckmann, der har tilrettelagt, og programmet bliver genudsendt 8.55 tirsdag.

Mandag den 24. juni – Ka’ du heller ikke sove?

P3 byder mandag fra klokken 22.03 til midnat på programmet for alle dem, der ikke kan sove, og som er trætte af, at det er sådan. Det er to timers intens aftensradio med det ene formål at få dig på puden i en fart, så du kan få din nattesøvn. Værterne er Nina Rask og Anna Tychsen.

Tirsdag den 25. juni – Plukket af parkeringsselskaberne

Har du prøvet at få en parkeringsafgift, selvom du har betalt for parkeringen, og selvom du har gjort dig umage for at gøre alt rigtigt? Og har du haft svært ved at komme i kontakt med de private parkeringsselskaber, når du ville klage over din P-afgift? Så er du ikke alene. Bilisternes organisation, FDM, modtog sidste år 1300 klager vedrørende P-afgifter, hvilket er en fordobling på bare fem år. Jacob Kragelund møder tirsdag klokken 20.45 på DR1 en række bilister, der oplever, at de har fået urimelige og forkerte P-afgifter, og han opsøger parkeringsselskaberne for at få en forklaring.

Onsdag den 26. juni – DR1 møder mester-skabere

Otte par står klar til at dyste om titlen som ’Mesterskaberne’. Den bliver givet til dem, der er allerbedst til at se muligheder i alt det, vi andre smider ud. De næste onsdage klokken 20.00 skal de forvandle genbrug til nye møbler. Og de bliver fra start sat på prøve, når de første uge i værkstedet både skal forvandle kasserede bøger til sengeborde og bygge gamle skriveborde om til nye senge.

Onsdag den 26. juni – Invaderet af turister

Hvert år invaderer selfiestænger og feriegæster Europa. Den globale turisme boomer og genererer over 400 milliarder euro om året. Men byer som Venedig, Barcelona og Dubrovnik kan ikke længere håndtere masseturismen - og beboerne har fået nok. Europas drømmedestinationer er på randen af sammenbrud. Kan de reddes? Det spørger DR2 om onsdag klokken 23.15 i en britisk dokumentar.

Facebook
Twitter