Næste uges DR: DR ser på de nye generationer i ’Året i kongehuset’

Her får du eksempler på, hvad DR har på vej på skærmen, i radioen, i DR Koncerthuset, på DRTV og DR Lyd i den kommende uge fra den 9.-15. december 2021.

Frederik og Christian - den kommende konge og den unge prins. De yngre generationer i Kongehuset har været mere synlige end nogensinde i år, hvor hele den kongelige familie kom ud til folket igen efter coronanedlukningerne. Lørdag ser DR1 og DRTV på ’Året i kongehuset’ henholdsvis klokken 20.30 og klokken 6.00. Foto: Ritzau Scanpix. (© People Picture / Ritzau Scanpix)

Torsdag den 9. december – Luisi og Nielsen i Koncertsalen:

Den unge stjernesopran Elsa Dreisig er solist i nordiske sange af Grieg og Sibelius i denne uges Torsdagskoncert, som holdes i Koncertsalen torsdag klokken 19.30 og sendes direkte på P2. Chefdirigent Fabio Luisi dirigerer også DR Symfoniorkesteret i Carl Nielsens Symfoni nr. 2, der skildrer de fire menneskelige temperamenter. Læs mere om koncerten her

Fredag den 10. december – Blade Runner 2049:

Ryan Gosling og Harrison Ford har hovedrollerne i den amerikanske science fiction-thriller ’Blade Runner 2049’, som DR1 viser som ugens fredagsfilm klokken 21.30. Filmen foregår i Los Angeles 2049. Politimanden K, en blade runner, jager gamle replikanter, som skal "pensioneres". Han kommer på sporet af et barn og en hemmelighed, der kan potentielt styrte resten af det civiliserede samfund i grus. Rick Deckard, en anden blade runner, kender barnet og sandheden, men har været forsvundet de sidste 30 år.

Fredag den 10. december – Alba August og David Dencik i svensk krimidrama:

Alba August og David Dencik har to af hovedrollerne i det svenske krimidrama ’Quick’, som DR2 viser fredag klokken 20.00. Filmen handler om en mand, men var han en kannibalsk seriemorder, der voldtog og myrdede med koldt blod? Eller et uskyldigt offer på livstid i et psykiatrisk fængsel? Thomas Quick blev dømt for otte mord og tilstod yderligere 25 andre. Ingen ønskede, at han nogensinde blev løsladt. Journalisterne Hannes Råstam og Jenny Küttim hvirvles ind i Sveriges største retsskandale. Filmen er baseret på virkelige hændelser.

Fredag den 10. december – Mørkets døgnvagter:

Ingen fortalte Anne-Sophie Lunding-Sørensen, at hendes far var bipolar. I bedste mening valgte de voksne omkring hende nemlig at fortie den psykiske sygdom, der omsluttede hendes far og gennemsyrede hendes barndom. Anne-Sophie så sin far som den klogeste og fineste, og da hun var 12 år begik han selvmord. Det blev også håndteret med tavshed. I dag er Anne Sophie ikke længere tavs. Hun vil tale åbent om det svære i livet og gøre op med sin sorg og skyldfølelse, så hendes egne børn ikke oplever den usikkerhed, tavshed kan medføre. Hun gør det i programserien ’Mørkets døgnvagter’ i fire afsnit på DR Lyd og med start på P1 fredag klokken 13.33 og igen 19.33.

Lørdag den 11. december – DR1 ser på året i Kongehuset:

Frederik og Christian. Den kommende konge og den unge prins. De yngre generationer har været mere synlige end nogensinde i 2021, hvor hele den kongelige familie kom ud til folket igen efter et meget afdæmpet coronaår. Et generationsskifte er under forberedelse i familiefirmaet. DR1 og DRTV viser ’Året i Kongehuset’ lørdag klokken henholdsvis 20.30 og fra klokken 6.00.

Lørdag den 11. december, søndag og mandag – DR Pigekoret giver fire julekoncerter:

DR Pigekoret og Phillip Faber inviterer lørdag klokken 16.00, søndag klokken 13.00 og 16.00 og mandag klokken 18.30 indenfor i en smuk og julepyntet koncertsal til en musikalsk fortælling, der er flettet sammen af både velkendte og nye julesange og -værker. Ved koncerten medvirker DR Pigekoret, musikalske gæster og sangere fra DR Korskolen. Det særlige søndag klokken 16.00 er, at publikum i en lang række biografer landet over også kan se med. Læs mere om koncerter og biografer her

DR1 sender direkte fra klokken 13.45 søndag, når Thomas Reinholdt Rasmussen bliver indsat som ny biskop i Aalborg Stift. Foto: Lars Horn/Baghuset. (Foto: Lars Horn/Baghuset)

Søndag den 12. december – DR2 sender bispevielse fra Aalborg:

DR2 sender søndag klokken 13.45 direkte fra bispevielsen i Budolfi Kirke, der også kaldes Aalborg Domkirke. Stemmerne er blevet talt op, og den nye biskop i Aalborg Stift hedder dermed snart Thomas Reinholdt Rasmussen. Derfor er der folkefest i Aalborg, og på torvet byder Paula Larrain velkommen til begivenheden. Både Hendes Majestæt Dronningen og kirke- og kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen deltager i indsættelsen.

Søndag den 12. december – P2-guldkoncert med julemusik og Mogens Wöldike:

Dirigenten Mogens Wöldike var en hovedfigur i dansk musikliv, ikke mindst hvad angik kirkemusik og kormusik. I ’P2 Guldkoncerten’ søndag klokken 19.20 på P2 kan man høre Wöldike dirigere dansk julemusik fra det 20. århundrede, optaget til radioens årlige juleudsendelser med DR Radiokoret. Optagelsen er fra Radiohusets Koncertsal i december 1956. Rie Koch præsenterer koncerten på P2.

Søndag den 12. december – Ny sæson af ’Macho’:

- Sandheden er, at der ikke altid er en lykkelig slutning. Jalal har drømme, som han ikke har turde tro på, siden han sprang ud som transmand. Alt er inden for rækkevidde, men vejen er længere end forventet, fremgår det af anden sæson af dokumentarserien ’Macho’, der har premiere på DRTV søndag klokken 6.00 og er på fem afsnit. For selvom Jalal og Mie udefra ligner et helt almindeligt par, gemmer der sig hemmeligheder, sorg og overraskelser bag de røde mursten i hjemmet syd for Aarhus.

Mandag den 13. december – Danmarks yngste dragqueen:

Jeppe er 12 år. Hans største drøm er at blive professionel dragqueen. Hans forældre tager kontakt med Jeppes store idol, dragartisten Tinus de Schunard. For hvad gør man, når ens dreng ikke gider spille fodbold og hellere vil optræde i kjole med lange negle? DR1 og DRTV møder Danmarks yngste dragqueen i to programmer over de kommende to mandage – fra klokken 6.00 mandag på DRTV og mandag klokken 21.25 på DR1. Det er Lisbeth Dilling og Maria Lyhne Høj, der har tilrettelagt.

Mandag den 13. december – DR2 viser ’Barndommens Gade’:

Sofie Gråbøl, Carl Quist Møller og Vigga Bro har nogle af hovedrollerne i Tove Ditlevsen-filmklassikeren ’Barndommens Gade’ fra 1986, som DR2 viser mandag klokken 20.00. Ester skriver digte i smug, er mørkeræd og hader at hente koks i kælderen. Hun deler værelse med sine forældre og eleverne i hendes klasse griner af hende. Opvæksten i arbejderfamilien på Vesterbro i 1930'erne er barsk, men også med glimt af håb for den 14-årige pige. Filmen er baseret på Tove Ditlevsens klassiske roman fra 1943 og hendes bog Erindringer fra 1967. Det var Astrid Henning-Jensen, der instruerede filmen.

Mandag den 13. december – ’Rigsretsreporterne’ følger afgørelsen:

Uge for uge nærstuderer ’Rigsretsreporterne’ de forklaringer, der kommer frem under den blot anden rigsretssag i 100 år. I podcasten og P1 har du gennem det seneste år haft mulighed for at komme helt tæt på rigsretssagen mod Inger Støjberg – sammen med vært Issa Mahmoud Jeppesen. Mandag falder afgørelsen, og derfor sender programmet også fra og om afgørelsen mandag fra klokken 13.03-14.00 på P1. Hør alle de foregående udsendelser her

Tirsdag den 14. december – ’Dokumania’ om Kim Kanonarm:

Med hjælp fra sine mildest talt farverige venner sætter Kim Kanonarm sig for at gøre, hvad ingen nogensinde før har gjort: At spille sit favorit arkade-spil Gyruss 100 timer i træk. På én mønt. ’Kim Kanonarm og Rejsen mod Verdensrekorden’, som DR2 viser i ’Dokumania’ tirsdag klokken 20.50, er en opfindsom, tankevækkende og underholdende dokumentarfilm om venskab og arkadespil, som man bliver glad i låget og varm om hjertet af. Filmen kan også ses på DRTV.

Onsdag den 15. december – Hjernemassage med Jan Hellesøe:

Trænger du også til at komme tilbage i mental topform? Jan Hellesøe har gjort det til sin mission at hjælpe danskerne med at blive toptunede og knivskarpe - efter et helt år i vores egne små bobler. Derfor sender han en daglig ’Hjernemassage’ ud til folket i form af underholdende og tankevækkende psykologiske manipulationer. Onsdagens gæst i programmet på DR1 klokken 20.45 er Anne Glad.

Onsdag den 15. december, fredag, lørdag og søndag – Jul med DR Vokalensemblet og Phillip Faber:

DR Vokalensemblets julekoncert er blevet en stærk tradition, som hvert år fylder danske kirker med lyden af kormusik og kendte julesalmer. I år er det Phillip Faber, som leder koret gennem danske juletoner fra gamle dage op til vores egen tid, hvor julen stadig inspirerer komponister og digtere. Onsdag klokken 17.00 er DR Vokalensemblet i Vor Frue Kirke i Svendborg, mens ensemblet fredag klokken 19.30 og lørdag og søndag klokken 16.00 synger i Garnisonskirken i København. Koncerten kan høres søndag den 19. december som en del af P2’s julemusikdag. Læs mere om koncerterne her

Onsdag den 15. december – ’Julehilsen til Grønland’ optages:

I ’Julehilsen til Grønland 2021’ skal vi traditionen tro sende en masse julehilsner afsted og lytte til dejlig musik. Onsdag klokken 19.30 bliver programmet optaget i Studie 2 i DR Koncerthuset, og det sendes så på DRTV og DR1 søndag den 19. december klokken 20.00. Aftenen bliver dirigeret af værtstrioen, sanger Julie Berthelsen, skuespiller Nukâka Coster-Waldau og sanger Ilannguaq Lumholt. Læs mere om aftenen her

FacebookTwitter