Ugens DR: Flemming Møldrup er vild med bøger igen på DR K

Her får du smagsprøver på, hvad der er af nyheder i DR’s sendeflade og i DR Koncerthuset i uge 42 fra den 15.-21. oktober 2018.

Flemming Møldrup er tirsdag klokken 22.00 tilbage med ’Vild med bøger’-programmet på DR K. Hans første gæst er Helle Merete Pryds, der er aktuel med en bog om livet på en villavej i en forstad i 1970’erne. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Mandag den 15. oktober – Agger hos Indre Missions Ungdom

Anders Agger tager mandag klokken 21.30 på DR2 til Aars i Himmerland for at besøge Indre Missions Ungdom. Her tror de unge højlydt, og de lovsynger ekstatisk i missionshuset. Samtidig med at de forsøger at nuancere deres forhold til vielser af homoseksuelle og kvindelige præster. Tro er ikke noget, de gradbøjer. Og her er kærligheden til Gud størst. Altid.

Mandag den 15. oktober – Den umulige fred

Første Verdenskrig (1914-18), bliver stadig kaldt Den Store Krig af Storbritannien og Frankrig. Den ophørte med våbenhvilen i november 1918, men den efterfølgende fredsafslutning var en katastrofe, der i rigtig mange lande førte til en stigende tilslutning til totalitære ledere og regimer. Første Verdenskrig blev afsluttet efter fire års hårde kampe, og efter denne totale krig, følte mange af de overlevende, at verden var svundet ind til en 'afgrund af lidelse'. DR K sender mandag klokken 22.40 første afsnit af en fransk dokumentarserie i to dele om krigen og ikke mindst fredsslutningen.

Mandag den 15. oktober og alle hverdage i ugen – Sara og Kathrine skærer det ud i pap

P3 byder i efterårsferien fra klokken 9.05 til 12.00 på programmet, der på kun én uge i efterårsferien finder endegyldigt svar på alt det, du aldrig helt har fattet mellem himmel og jord. ’Sara og Kathrine skærer det ud i pap’ hedder det, og værterne er Sara Bro og Kathrine Abrahamsen.

Tirsdag den 16. oktober – Bro er på tour

Kevin Andreasen, bedre kendt som Bro, har været svær at komme udenom siden 2016, hvor han lagde ungdomsdiskotekerne ned med hitsangen ’Hvor er du bro?’. Siden da har Bro haft hits som ’Er nettet nede’, ’Har du glemt’ og også forårets hit ’Sydpå’. Tirsdag klokken 19.30 giver han koncert i Studie 2 i DR Koncerthuset.
Læs mere om koncerten her

Tirsdag den 16. oktober og søndag – ’Sporløs’ er tilbage

Tirsdag klokken 20.00 er en ny sæson af ’Sporløs’ klar på DR1. Tvillingerne Adrian og Patrik er fire år gamle, da de bliver adopteret fra et børnehjem i Tjekkiet. De vokser op i Jylland, men som årene går vokser frustrationerne over, at de ikke aner, hvad der er sket de tre første måneder af deres liv. I deres dokumenter fremgår det, at de blev tvangsfjernet fra deres biologiske mor. Det kræver derfor stort mod fra de 19-årige tvillinger Patrik og Adrian at tage med ’Sporløs’ ud for at lede efter deres biologiske mor og forhåbentlig få svar på, hvad der skete dengang. Programmet kan også ses søndag klokken 15.10 på DR1.

Tirsdag den 16. oktober og onsdag – Sygdommen med de 1000 ansigter

Den kaldes sygdommen med 1000 ansigter, fordi den rammer sine ofre på vidt forskellige måder. Men hvordan er det at leve med sclerose - og kan den frygtede sygdom behandles? Det ser Peter Qvortrup Geisling og Nola Grace Gaardmand på i ’Sundhedsmagasinet’ tirsdag klokken 21.55 – og igen onsdag klokken 6.55 på DR1.

Tirsdag den 16. oktober – DR K er vild med bøger igen

Når programmet ’Vild med bøger’ er tilbage på DR K tirsdag klokken 22.00 får Flemming Møldrup besøg af Merete Pryds Helle, der er aktuel med ’Vi kunne alt’- et tidsbillede af Danmark i 1970'erne fortalt fra en villavej i Værløse. Det er en roman om kærlighed på trods, om skyld og skam og voksne, som ikke magter at være voksne

Se hele ugens TV-program her

Onsdag den 17. oktober – Pink Floyd som coverband

Det er efterhånden 45 år siden, at Pink Floyd udgav det legendariske album ’Dark Side of Moon’. De dukker ikke selv op for at fejre jubilæet, men det gør coverbandet Brit Floyd, som spiller i DR Koncertsalen onsdag klokken 20.00. Brit Floyd er lige nu på en ’Eclipse World Tour 2018’, og showet i DR Koncerthuset er en del af det.
Læs mere om koncerten

Onsdag den 17. oktober – Kendte snakker sammen

Bøger med kendte personer, der taler sammen, er et hit. Skuespilleren Hella Joof og journalisten Karen Thisted kommer snart med en samtalebog, hvor de vender forholdet til deres kroppe, deres døtre, forældre, mænd og venner. De fortæller om at gå ned med flaget, og hvordan de rejste sig igen. Maria Månson følger de to kvinder i kulturmagasinet ’Gejst’ onsdag klokken 21.55, når de skal overbevise en gruppe boghandlere om at anbefale netop deres bog til kunderne. Seerne møder også psykolog Svend Brinkmann, Nationalmuseets direktør Rane Willerslev og forfatter Tor Nørretranders, der også er på vej med en bog, hvor de taler sammen om livet, døden, tillid og tvivl. Og livsstilskommentator Christine Feldthaus vurderer, hvorfor der netop nu er så stor interesse for at læse de kendtes samtaler.

Onsdag den 17. oktober – Klavervindere på P2

P2 byder onsdag klokken 19.20 på koncertoptagelser med en buket af vindere af store internationale klaverkonkurrencer, bl.a. Queen Elisabeth- og Van Cliburn-konkurrencerne, ARD Konkurrencen i München, Franz Liszt-konkurrencen m.fl. - alle optaget i Gewandthaus i Leipzig. Vært er Mathias Hammer.

Torsdag den 18. oktober – Harry Potter-dag i Koncertsalen

Det bliver en ret speciel dag i DR Koncerthuset torsdag, når der både klokken 14.00 og klokken 19.00 er både koncert og film i DR Koncertsalen. Czech National Symphony Orchestra sidder klar til at bringe magien til live, når de spiller John Williams’ musik til Harry Potter og Fangen fra Azkaban, mens filmen ruller over det store lærred. Det tjekkiske orkester bliver ledet af den engelske dirigent Timothy Henty, samtidig med at Filharmonisk Kor, Aalborg akkompagnerer musikken og filmen med intet mindre end 40 korsangere.
Læs mere om koncert- og filmarrangementerne her

Torsdag den 18. oktober og fredag – Små kvadratmeter i ’Kontant’

Hvad ville du sige til, at din spritnye lejlighed er 22 kvadratmeter mindre, end du regnede med? Lige præcis det oplever en række danskere, når de køber lejlighed via projektsalg. "I det flotte salgsmateriale stod der, at lejligheden var 134 kvadratmeter, men da vi skulle flytte ind, var den kun 112 kvadratmeter", siger en af dem, der føler sig snydt, og som nu har meget mindre plads, end de regnede med i deres nye lejlighed. Sælgerne er meldt til politiet, men over for ’Kontant’ på DR1 torsdag klokken 21.00, nægter de at have gjort noget forkert. Jakob Illeborg er vært for programmet, som også kan ses fredag klokken 8.15 på DR1.

Torsdag den 18. oktober – Skal vi droppe kødet?

Er det uetisk at spise dyr? For dyrenes skyld? For klimaets? Behandler landbruget dyrene godt eller dårligt? Det diskuterer en række borgere - landmænd, veganere, vegetarer, kødspisere, dyrevelfærdsforkæmpere. Mød blandt andre Bengt Holst fra København Zoo og bioetiker og forfatter Mickey Gjerris i ’Debatten’ torsdag klokken 20.00 på DR2, hvor Clement Kjersgaard som altid er vært.

Se hele ugens radioprogram her

Jakob Oftebro har én af hovedrollerne i Charlotte Sielings film ’Mesteren’, som DR K både viser torsdag klokken 21.30 og lørdag klokken 23.00. Foto: Nimbus Film. (Foto: Julie Vrabelova © Julie Vrabelova-julvrab.com)

Torsdag den 18. oktober og lørdag – Dansk film med Jakob Oftebro og Søren Malling

DR K viser torsdag klokken 21.30 den danske spillefilm ’Mesteren’ fra 2017, instrueret af Charlotte Sieling. Jakob Oftebro og Søren Malling har nogle af hovedrollerne i filmen. Simon er kongen af den danske kunstscene - excentrisk, succesfuld, velhavende med en smuk kone og en ung elskerinde. Alt klapper, lige indtil den dag hans ukendte søn Casper dukker op og tager al opmærksomheden. Det viser sig nemlig, at Casper er den verdensberømte graffiti-kunstner "The Ghost". Det provokerer og udfordrer Simon, og far-søn-forholdet sættes på en alvorlig prøve. Filmen kan også ses lørdag klokken 23.00 på DR K.

Torsdag den 18. oktober – Lars Mikkelsen om ’Herrens Veje’

Arbejdet med karakteren Johannes Krogh har påvirket skuespiller Lars Mikkelsen personligt. I en samtale med præst ved Marmorkirken Mikkel Wold fortæller Lars Mikkelsen om sit møde med Johannes Krogh. Det gør han i ’Tidsånd’ på P1 torsdag klokken 11.03 og igen lørdag klokken 19.03. Vært på programmet er Christoffer Emil Bruun.

Fredag den 19. oktober og lørdag – Så er det finaletid i ’Live’

Fredag klokken 20.00 på DR1 er det finaletid. Der er lagt op til en festlig, men også nervepirrende aften. De to coaches Sanne Salomonsen og Lina Rafn har nu to artister tilbage på hver deres hold, og nu er det udelukkende op til seerne at afgøre, hvem der skal stå som vinder af ’Live’ 2018. De to coaches har ikke længere indflydelse på slagets gang, men ’Live’s faste musikekspert, Pelle Peter Jensen, vil igen være klar med de skarpe og de kritiske kommentarer. Som altid er Kristian Gintberg vært. Finalen kan også ses lørdag klokken 16.10 på DR1.

Fredag den 19. oktober – Hushjælp i helvede

Chikane, misbrug, voldtægt og 18 timer lange arbejdsdage er en hel almindelig realitet for mange af de husarbejdere, der er rejst til Mellemøsten for at finde arbejde. Det såkaldte kefala-system gør det let for arbejdsgiverne at konfiskere deres pas, så de er bundet til den arbejdsgiver, der mishandler og misbruger dem. De har ingen steder at flygte hen og risikerer hårde straffe og fængsel, hvis de forsøger, fremgår det af den danske dokumentar ’Hushjælp i helvede’, som DR2 viser fredag klokken 23.00.

Fredag den 19. oktober, lørdag og søndag – Så er der X Games for de morgenfriske

X Games er for første gang rykket "down under" til Sydney i Australien og byder indenfor til en omgang veltilberedt X Games til de meget morgenfriske fredag, lørdag og søndag. Starten går fredag morgen klokken 3.25 med blandt andet BMX og motocross, og DR3 sender frem til klokken 18.15. Lørdag er der X Games fra klokken 3.55-19.15 og søndag fra klokken 3.25-17.00.

Se DR Koncerthusets program her

Lørdag den 20. oktober – Temalørdag og kloge træer

Lasse Spang Olsen ser i DR2’s ’Temalørdag’ klokken 21.00 lørdag nærmere på, hvorvidt træer kan kommunikere med hinanden - om træer og planter har en form for intelligens og - om musik og lyde har indflydelse på planters vækst. Og hvis det har: hvilken slags musik de bedst kan lide? Vi skal til Israel og Tyskland og følge nogle af de forskere i verden der er længst fremme med forskning i planters kommunikation og vi skal med en dansk træhealer i skoven og kramme træer.

Søndag den 21. oktober – Lisa Ekdahl i Koncertsalen

Siden gennembruddet i 1994 har den svenske sangerinde Lisa Ekdahl sat ord på den særlige skandinaviske skrøbelighed og styrke. I en original blanding af en stærk sangtradition, underspillet jazz og masser af bossanova, har hun indtaget scener over hele verden. Det gør hun også i Koncertsalen søndag klokken 20.00, og der er faktisk allerede udsolgt.
Læs mere om koncerten her

Søndag den 21. oktober – Den Danske Strygekvartet fra P2 Prisen

Den Danske Strygekvartet er dette års P2 Kunstner. Udnævnelsen fandt sted ved en koncert i januar, hvor strygekvartetteten kvitterede ved at spille Beethovens Strygekvartet opus 131. Programmet klokken 20.00 søndag på DR K viser glimt fra selve P2 Pris-koncerten, hvor også DR Symfoniorkesteret spillede, og guitaristen Niklas Johansen modtog en pris som årets talent.

Søndag den 21. oktober – Mit liv med Liberace

I 1977 møder den unge Scott Thorson den flamboyante pianist og supershowmand Liberace efter en koncert. De to får et godt øje til hinanden, og Scott bliver både Liberaces assistent og elsker. Scott nyder sit luksusliv som den ekstravagante entertainers kæreste, men snart begynder nedturen. 'Mit liv med Liberace' er en amerikansk film fra 2013, som DR3 viser søndag klokken 21.00, og filmen modtog hele 11 Emmypriser, deriblandt for bedste film og bedste skuespiller (Michael Douglas). Scott Thorson spilles af Matt Damon.