Næste uges DR: DR1 er klar med nyt søndagsdrama

Her får du smagsprøver på, hvad der er af nyheder i DR’s sendeflade og i DR Koncerthuset i den kommende uge fra den 16.-22. august 2018.

Marie Bach Hansen, som mange lærte at kende i DR’s dramaserie ’Arvingerne’, har hovedrollen i anden sæson af dramaserien ’Mord uden grænser’, som har premiere på DR1 søndag klokken 20.00. Serien udspiller sig ved den dansk-tyske grænse i Sønderjylland og er en krimi. (Foto: Marion von der Mehden. © Marion von der Mehden)

Torsdag den 16. august, fredag og lørdag – Masser af spilmusik i DR Koncerthuset

DR Symfoniorkestret, DR Koncertkoret og DR’s ’Troldspejlet’s fælles koncert ’Gaming in Symphony’ er helliget spilmusikken med den bedste symfoniske musik, der er skrevet til computerspil i de seneste 25 år. Musikken spiller i DR Koncerthuset torsdag, fredag og lørdag klokken 20.00, og koncerten bliver præsenteret af Jakob Stegelmann. Koncerten fredag klokken 20.00 bliver sendt direkte på P2 som ’P2 Koncerten’.
Læs mere om koncerten her

Torsdag den 16. august – En ny omgang ’Guld i købstæderne’

Hvad er det maleri værd, som kunstneren Arthur Köpcke forærede en mand for at redde hans liv? Og hvor dybt skal opkøberne kigge i lommerne for at få fingrene i et Heerup-maleri? Det er der mulighed for at få svaret på, ligesom man kan høre om de mange Valdemar’er der huserede i Vordingborg, i en helt ny runde ’Guld i købstæderne’, som DR1 har premiere på torsdag klokken 20.00 – nu med Sofie Østergaard som vært.

Torsdag den 16. august – DR K ser på manden som sexobjekt

Det offentlige rum har i årtier været tilplastret af kvinder med strittende bryster og bare numser, men i dag har halvnøgne mænd også indtaget pladsen på reklamesøjlerne rundt omkring i bybilledet. Programserien ’Mænd ifølge kvinder’, hvor første afsnit vises torsdag klokken 21.00 på DR K, ser nærmere på manden som sexobjekt - hvad gør han i dag for at være attraktiv, og hvordan har hans udtryk og udseende forandret sig igennem tiden?

Torsdag den 16. august – De rødhåredes hævn

Jordbærhjelm. Tagbrand. Havde din mor et rustent søm i røven? Rødhårede må finde sig i øgenavne og myter om, at de er særligt hidsige, særligt snedige og upålidelige, særligt varme i sengen. Men nu tager DR2 verdens mest sjældne mennesketype under luppen torsdag klokken 20.00 og samler blandt mere end 50 danske rødhårede i et stort eksperiment. For er det ikke også rigtigt, at rødhårede er mere modige, mere kreative og tåler mere smerte end andre mennesker. Og vi giver ordet til kendte og ukendte rødhårede. Det er tid til de rødhåredes hævn.

Fredag den 17. august – Se eller gense ’Der Untergang’

Fredag klokken 21.00 er der mulighed for at se eller gense den tyske film ’Der Untergang’ fra 2004. I april 1945 har den russiske hær lagt en jernring omkring Berlin, og Tyskland er ved at tabe krigen. Hitler har sammen med sine nærmeste fortrolige og den militære ledelse forskanset sig i en bunker under Rigskancelliet. Her flytter han rundt på troppestyrker, der ikke mere eksisterer, mens elskerinden Eva Braun forsøger at opretholde en slags dagligdagens normalitet. Hitlers unge sekretær, Traudl Junge, følger med undren og stigende rædsel vanviddet og den moralske opløsning, der breder sig i bunkeren i nederlagets stund. Det er Bruno Graz, der spiller Adolf Hitler i filmen.

Lørdag den 18. august – Livet som gammel

Bent Fabricius Bjerre er snart 94, og Preben Wilhjelm er over 80, men ingen af dem føler alderen trykke. Sammen med andre ældre fortæller de begejstret i ’Temalørdag’ klokken 19.35 på DR2 om livet som gammel. Men hvordan kommer man godt ind i pensionisttilværelsen? Selv på sin sidste arbejdsdag har Jørn endnu ikke haft tid til at planlægge sin pensionisttilværelse. Helen derimod har i 10 år gennemtænkt, hvordan hun skal leve sidste del af sit liv. Lisbeth frygter livet som pensionist, tanken om at slutte sit arbejdsliv og ikke mindst tanken om at blive gammel. I takt med at der bliver flere og flere ældre, kan vi så regne med, at samfundet magter at give alle den nødvendige hjælp og en respektfuld pleje?

Lørdag den 18. august – Festspil direkte fra Salzburg

P2’s ’Operaaften’ bliver lørdag klokken 19.20 sendt direkte fra festspillene i Salzburg. Herfra sender kanalen operaen ’Poppeas Kroning’ af Monteverdi med blandt andre Sonya Yoncheva, Kate Lindsey, Stéphanie d'Oustrac, Carlo Vistoli, Renato Dolcini, Ana Quintans, Marcel Beekman, Dominique Visse og Léa Desandre. Les Arts Florissants, kor og orkester, spiller og synger, dirigeret af William Christie. Vært på P2 er Mette Greiffenberg.

Søndag den 19. august – Ny dramaserie på DR1: ’Mord uden grænser’

Fra søndag klokken 20.00 er der atter udsigt til drama på skærmen søndag aften. Da har DR1 premiere på anden sæson af dramaserien ’Mord uden grænser’, som Mai Brostrøm og Peter Thorsboe har skrevet manuskriptet til. Marie Bach Hansen har hovedrollen i serien. Malu og Faris er flygtet fra Syrien og har fundet midlertidigt husly på Marskgården i Sønderjylland. Mens Malu ringer til sin mor i London, og fortæller at de er i sikkerhed, lyder der pludselig skud og skrig fra underetagen. Nelly fra drabsafdelingen i København sættes på sagen sammen med efterforskere fra Tyskland og Belgien, Gregor og Paula. Selvom det betyder, at hun igen må efterlade sin søn, overtales Nelly til at gå ind i den komplicerede sag.

Søndag den 19. august – En måned med gudstjenester fra Bornholm

Når gudstjenesterne er tilbage på DR K efter sommerferien søndag klokken 14.00, bliver det Bornholm, der kommer til at danne rammen om dem i den første måned. Fra den 19. august og frem til og med den 9. september sender DR K i alt fire gudstjenester fra klippeøen. Selve gudstjenesterne foregår i øens nok mest kendte rundkirke, Østerlars Kirke, men undervejs vil tilrejsende præster og menigheder fra Hasle, Rutsker, Rønne, Svaneke, Ibsker og Gudhjem også sætte deres præg på gudstjenesterne – ligesom lokale fra Østerlars gør det. Læs mere om programmerne her

Søndag den 19. august – DR K viser ’Phantom of The Opera’

Andrew Lloyd Webbers musical ’The Phantom of the Opera’ er en af de største teatersucceser nogensinde. I en stort anlagt opførelse fra Royal Albert Hall i London søndag klokken 20.00 på DR K synges og spilles rollerne som det vansirede musikalske geni The Phantom og den talentfulde korpige Christine af Ramin Karimloo og Sierra Boggess.

Ghita Nørby er fortælleren, når DR Vokalensemblet tirsdag og onsdag indleder koncertsæsonen med at byde på eventyret ’Nattergalen’ – et eventyr, hvor også Michala Petri medvirker i Koncertsalen og Odense Koncerthus. (Foto: Piotr Topperzer.)

Tirsdag den 21. august og onsdag – Ghita Nørby og Michala Petri indleder koncertsæson

DR Vokalensemblet åbner tirsdag klokken 19.30 koncertsæsonen med H.C. Andersens smukke eventyr om den lille nattergal, der fortryller selv døden med sin sang. Det sker i en koncert i DR Koncertsalen, hvor der er mulighed for at opleve en unik fortælling i ord og toner, når DR VokalEnsemblet, skuespilleren Ghita Nørby og fløjtevirtuosen Michala Petri opfører Ugis Praulins prisvindende værk, ’Nattergalen’. Koncerten gentages onsdag i Odense Koncerthus, og her sender P2 direkte fra klokken 19.20.
Læs mere om koncerten her

Tirsdag den 21. august – Jeg savner min sygdom

Peter Hagelund er 31 år og bipolar - dét, man også kalder maniodepressiv. Han tager medicin for sin lidelse og er stabil, men Peter har det, som om han lever i en "leverpostejstilværelse". Han savner sin sygdom. Han savner manierne, der giver ham følelsen af at være uovervindelig. Derfor overvejer han at smide sin medicin. Men kan han genfinde manierne uden at ende i en dyb depression? Sådan lyder spørgsmålet i programserien ’Jeg savner min sygdom’, som DR1 viser tirsdag klokken 20.45.

Tirsdag den 21. august – Er det sundt at være sin egen læge?

Blodtryk, søvn, allergi - du kan måle og overvåge dig selv for næsten alting med de nye smarture. Men hvordan bruger du urene bedst muligt, og er det egentligt sundt at måle sig selv? Sådan spørger Peter Qvortrup Geisling og Nola Grace Gaardmand i ’Sundhedsmagasinet’ tirsdag klokken 21.55 på DR1.

Tirsdag den 21. august – ’Adam & Eva’ på DR K

Er vores moderne verden er blevet et frisindets paradis på jord, eller har vi helt glemt vores kristne moralske kompas? Det skal debattørerne Adam Holm og Eva Selsing diskutere, når de bevæger sig gennem det danske land for at møde virkelighedens moralske dilemmaer. I det første afsnit af ’Adam & Eva’ besøger de en swingerklub for at debattere utroskab. Betyder vores frisind, at seksualiteten er sat fuldstændig fri til personlig fortolkning. Eller er der en evig sandhed i Biblens ord om ægteskabets ukrænkelighed?

Tirsdag den 21. august – Koncert direkte fra Fanø

Koncerten bliver sendt direkte fra Nordby Kirke på Fanø, men det er Esbjerg Internationale Kammermusikfestival, P2 transmitterer fra, når ’P2 Koncerten’ sendes tirsdag klokken 19.20. Her bydes der på sange og trioer af blandt andre Beethoven, Charles Martin Loeffler, Barber og Brahms. Musikerne er Morten Frank Larsen, TrioVanBeethoven og Michel Camille på bratsch. Vært er Klaus Møller-Jørgensen.

Onsdag den 22. august – Anne og Anders slutter i Skotland

I fire programmer rejser tv-journalisten Anders Agger og tv-kokken Anne Hjernøe ud til det Storbritannien, de færreste af os kender. Her besøger de en række dansk/britiske familier i Wales, England, Nordirland og Skotland for at blive klogere på, hvorfor briterne ikke mere vil være en del af EU. Og hvorfor vi kommer til at savne dem. I det fjerde og sidste program onsdag klokken 20.00 på DR1 rejser Anne og Anders til Skotland for at besøge Alf Sørensen, som bor syd for Aberdeen, hvor han arrangerer jagtrejser i det skotske højland. Det bliver en tur fyldt med sækkepiber, mænd i kilt og whisky - samt en kærlighedshistorie eller to.

Onsdag den 22. august – De store stjerners udløbsdato

Sangeren og musikeren Lars Lilholt har netop takket nej til folkepensionen. Trods dårlig ryg nægter han at lægge guitaren og stoppe karrieren. For hvad skulle han så lave, spørger han... Men hvor længe skal man blive ved som musiker? Kulturmagasinet ’Gejst’ onsdag klokken 21.55 på DR1 undersøger, om der er en udløbsdato på de store stjerner. Vært Louise Wolff ser også på, hvorfor det er så svært at sige farvel til karrieren og bare nyde sit otium.