Næste uges DR: DR2 holder hesteaften lørdag

Her får du smagsprøver på, hvad der er af nyheder i DR’s sendeflade og i DR Koncerthuset i den kommende uge fra den 14.-20. februar 2019.

Det handler om heste det meste af aftenen i DR2’s temalørdag på lørdag klokken 20.00. I løbet af aftenen kommer seerne gennem 11 lande og tre kontinenter for at se, hvordan man bruger hesten og hestekulturen er i disse lande. Foto: Filmoption International.

Torsdag den 14. februar – Er det ok at leve usundt?

Er det et anliggende for samfundet - og dermed politikerne - hvordan og hvor sundt, vi lever vores liv? Bør politikerne hæve prisen på det usunde, for eksempel cigaretter, og sænke den på sunde varer? Det debatterer blandt andre Mette Abildgaard (K), Alex Vanopslagh (LA) og en række borgere i Debatten på DR2 torsdag klokken 20.00 og igen klokken 23.50. Vært er som altid Clement Kjersgaard.

Torsdag den 14. februar – P2 uddeler sine priser i Aalborg

P2 Prisen 2019 bliver sendt direkte fra Musikkens Hus i Aalborg på P2 torsdag fra klokken 19.20. Det er den klassiske musiks store årsfest med en perlerække af årets vigtigste musikere, talenter og ildsjæle samt Aalborg Symfoniorkester. Det ligger allerede nu fast, at Michala Petri er ’Årets P2 Kunstner’, og hun er solist i to koncerter for blokfløjte og orkester. Det er Markus Zahnhausen: Recordare i en uropførelse og Bach: Dobbeltkoncert for violin og blokfløjte, c-mol. Aalborg Symfoniorkester dirigeres af Mikhail Agrest, og vært på scenen er Stine Rosengren. Radiovært på P2 er Mette Greiffenberg. På drkoncerthuset.dk er der mulighed for at se prisuddelingen live.

Torsdag den 14. februar og frem til søndag – DR3 viser skiskydning direkte

Efter sidste uges konkurrencer i Canada er skiskytterne nu rykket sydpå i Nordamerika til USA, nærmere bestemt Soldier Hollow i staten Utah, hvor skiskydningen ved vinter-OL i 2002 fandt sted. I denne uge gælder det point og placeringer i denne sæsons World cup, og første disciplin, som DR3 viser torsdag klokken 19.10, er kvindernes sprint over 7,5 kilometer med to skydninger undervejs. DR3 viser også skiskydning fredag klokken 19.10, hvor det er 10 km sprint for mænd, det gælder. Lørdag klokken 22.00 er der 12,5 km for mænd med fire skydninger, mens der er stafet for mixhold søndag klokken 19.00 og 22.00 direkte på DR3.

Torsdag den 14. februar – Kom med i radiobiograf

P1 Dokumentar har torsdag klokken 19.00 snigpremiere på en ny podcastserie, ’Det perfekte offer II’. Ved et gratis arrangement i DR Koncerthusets Studie 4, som er omdannet til radiobiograf, er der mulighed for at høre de to første afsnit i serien, som journalist Emil Eusebius-Olhoff Jakobsen har lavet, og som han fortæller om ved arrangementet. Serien udkommer ugen efter, den 21. februar. Læs mere om aftenen her

Fredag den 15. februar og lørdag – Savage Rose er tilbage i DR Koncerthuset

Der er lagt op til to udsolgte koncerter med Savage Rose med sangerinden Annisette Koppel i front i DR Koncertsalen fredag og lørdag klokken 20.00. Savage Rose har efterhånden eksisteret i 51 år og er stadig i aldeles topform. The Savage Rose anno 2019 er udover Annisette datteren Naja Rosa Koppel (kor), Amina Carsce Nissen (kor), Anders Holm (trommer), Frank Hesselstrøm (blæsere og keys), Jacob Haubjerg (bas), Las Nissen (guitar) og Nikolaj Hess (hammond og keys). Læs mere om koncerterne her

Fredag den 15. februar – DR3 viser Grammy Awards

Fredag klokken 20.55 er der mulighed for at tage til prisfest med tidens største musikstjerner på DR3, når kanalen sender weekendens Grammy Awards fra USA. Alicia Keys har modtaget ikke færre end 15 Grammy-priser i løbet af sin karriere. Ved prisfesten optræder den amerikanske musiker og sangerinde dog i rollen som vært, når der uddeles gyldne grammofonstatuetter til musikkens største navne foran et festklædt publikum. En række af tidens største kunstnere indtager naturligvis også scenen for at optræde - deriblandt Camila Cabello, Cardi B, Dan + Shay, Post Malone, Shawn Mendes, Janelle Monáe og Kacey Musgraves.

Lørdag den 16. februar – En aften om heste på DR2

Hesten ændrede alt. Fra det øjeblik, mennesker satte sig op på disse storslåede dyr, var vores verden formet af hestekræfter. Den canadiske antroplog, Niobe Thompson, guider lørdag klokken 20.00 DR2’s temaaften-seere på en rejse gennem 11 lande og tre kontinenter med besøg i fjerntliggende overlevende hestekulturer. Han fortæller om hestens evolutionære udvikling fra sin lille skovboende forfar til den moderne hest og lader os møde de første mennesker, der tæmmede den. I dag er der heste overalt, hvor der er mennesker.

Lørdag den 16. februar – ’Bagklog’ starter valgkampen

Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. Lørdag klokken 10.03 og 21.03 tyvstarter ’Bagklog’ valgkampen og har samlet nogle af folketingets største koryfæer til at kloge sig på det kommende valgs temaer. Politikerne er Holger K Nielsen (SF), Marianne Jelved (R) og Bertel Haarder (V).

Søndag den 17. februar – Champions League-håndbold på DR1

En svær opgave venter for Skjern i Champions League-opgøret mod Nantes, som DR1 sender direkte søndag klokken 14.50. Franskmændene sendte Skjern ud af turneringen i sidste års kvartfinaler og nåede helt til finalen, og Nantes vandt også det første indbyrdes opgør mod Skjern i denne sæson. Men franskmændene har alligevel ikke helt nået sidste sæsons høje niveau i denne sæson, så måske kan de grønblusede vestjyder overraske. Vært på DR1 er Tina Müller, mens Frederik Lindved og Lars Krogh Jeppesen er kommentatorer.

Silas Holst er alene hjemme i programmet ’Sound of Music’, fordi medvært Stine Rosengren laver P2 Prisen i denne uge. Det benytter han til at spille sine egen musicalfavoritter søndag klokken 18.03 på P2. (Foto: Agnete Schlichtkrull)

Søndag den 17. februar – Silas’ favoritter og ønsker

Når katten er ude, leger musen på bordet. Silas Holst er alene i ugens ’Sounds of Music’-program på P2 sønda klokken 18.03, og han har derfor planlagt at spille nogle af de favoritter, som den vante medvært, Stine Rosengren, ikke er så vild med. Han havde set frem til at undgå Julie Andrews, men tingene går ikke altid som planlagt. Det gør det til gengæld, når Silas ser på hvilke af de storhittende musicals på West End, som han håber rammer Danmark snart eller som ligefrem er på vej. Programmet byder også på interview med Christian Studsgaard, der laver en opsætning af Dollly Partons 9-5 i Næstved.

Mandag den 18. februar og onsdag – Ping Pong med Line Knutzon og Søren Ulrik Thomsen

Selv om jeg altid har vidst, at man skal dø, så forstod jeg det først for alvor, da jeg vågnede på min 50 års fødselsdag. Sådan siger dramatiker og forfatter Line Knutzon. Hun har inviteret digteren Søren Ulrik Thomsen til en samtale om dødelighed i det nye program ’Ping Pong’ på P1 mandag klokken 10.03. De to taler om, hvordan tankerne om døden spiller ind i skrivningen for dem hver især. Mens Line Knutzon kan blive lammet ved tanken om, at livet slutter, kan Søren Ulrik Thomsen lide at se kunsten og digtene som en måde at skabe udødelighed. Tilrettelægger er Diana Bach, og programmet kan også høres mandag klokken 20.03 og onsdag klokken 5.03 på samme kanal.

Tirsdag den 19. februar – Sydafrikanske Yoav i Koncerthuset

For 10 år siden stjal sydafrikanske Yoav danskernes musikhjerter med hittet ’Club Thing’, der for alvor blev spillet af afdøde DJ Kjeld Tolstrup i det legendariske radioprogram ’De Sorte Spejdere’. Nu er Yoav tilbage i Danmark og gæster DR Koncerthusets Studie 2. Det gør han tirsdag klokken 20.00. Læs mere om koncerten her

Tirsdag den 19. februar – DR1 vil finde Danmarks næste klassiker

Fem dygtige møbeldesignere skal i seks programmer forsøge at skabe Danmarks næste klassiker - og de får deres sag for i første afsnit tirsdag klokken 20.45, hvor DR1 starter med en af de allersværeste; nemlig spisebordsstolen. Vært Mette Bluhme Rieck styrer slagets gang, mens de to dommere Anne-Louise Sommer og Kasper Salto står klar til at bedømme kreationerne. Designerne presses til det yderste i løbet af de blot tre uger de har til at lave stolen, men viser til sidst også på flotteste vis, hvorfor Danmark er kendt i hele verden for vores smukke design.

Tirsdag den 19. februar – Styret af mad

37-årige Thomas lider af spiseforstyrrelsen BED og spiser store mængder slik og roulader i smug. Thomas er tvangsoverspiser - men kan ikke få den behandling han har brug for. ’Sundhedsmagasinet’ tirsdag klokken 21.55 ser på sagen. Værterne er Peter Qvortrup Geisling og Nola Grace Gaardmand.

Tirsdag den 19. februar – Manus manege taler om sorg

Det er altid en stor sorg at miste én, man holder af. Men sorg er meget individuel, og vi tackler den forskelligt. Manu Sareen har tirsdag klokken 10.03 i ’Manus manege’ inviteret gæster med i studiet, der hver især fortæller, hvordan de har tacklet at miste én helt tæt på. Fælles for dem er, at sorgen ikke går væk. I dag fortæller de, hvordan de lever med deres sorg. De medvirkende er Kenneth Thordal, musiker, der mistede sin teenagedatter for halvandet år siden, Michelle Olesen, der som 12-årig mistede sin mor, Line Bundgård, familie- og psykoterapeut med speciale i sorg, der mistede sin mand, da han var 38 år samt psykolog Claus Plenge Johansen.

Onsdag den 20. februar – Ny svensk krimiserie på DR2

DR2 har onsdag klokken 20.00 premiere på en ny svensk krimiserie fra 2018, ’Springfloden – den tredje stemme’. En ung kvinde stormer ud på vejen i panik. Hun har netop fundet sin far hængt i familiens hus. Tilfældigvis kommer den unge betjent Olivia forbi i samme øjeblik. Mens Olivia efterforsker sagen, drages hendes ven Abbas ind i en anden drabssag. I Marseille er en blind kvinde fundet myrdet. Abbas genkender hendes billede i avisen. Kvinden er nemlig hans livs store kærlighed, og sammen med ekspolitimanden Tom rejser han til Frankrig for at finde hendes morder.

Onsdag den 20. februar – DR K ser på hypnosemord

I marts 1951 begår en mand et bankrøveri i København. Han dræber to bankansatte og flygter på cykel gennem Nørrebros gader. Da politiet pågriber ham, begynder han at tale om en skytsånd, som giver ham beskeder. Efterhånden opstår der en enestående teori hos politiet: Kan det være rigtigt, at gerningsmanden var under hypnose, da han begik forbrydelsen? DR K ser nærmere på sagen i serien ’Danske mord’ onsdag klokken 20.45.

Facebook
Twitter