Næste uges DR: DR2 mindes Master Fatman søndag

Her får du smagsprøver på, hvad der er af nyheder i DR’s sendeflade og i DR Koncerthuset i den kommende uge fra den 5.-11. december 2019.

I programserien ’Længe leve’ mindes DR2 nogle af de danskere, der er døde i år. Søndag klokken 21.00 handler det om Master Fatman – Morten Lindberg, der døde i marts, kun 53 år gammel. Venner af Master Fatman fortæller om ham, og der er masser af klip fra DR’s arkiver. (Foto: Stinna Skrivergaard og Michelle Berg.)

Torsdag den 5. december – Danmark mod Frankrig ved VM

Der venter yderst hård modstand for det danske håndboldlandshold i den sidste gruppekamp ved håndbold-VM for kvinder. Frankrig er forsvarende verdensmester og kunne også lade sig hylde som europamester sidste år, så Danmark skal levere på absolut topniveau for at hente en sejr. Da VM holdes i Japan, er det allerede fra klokken 12.00, DR1 sender optakt og kamp direkte. Frederik Lindved og Lars Krogh Jeppesen er kommentatorer.

Torsdag den 5. december og fredag – Superrig med benene plantet i Aalborg

Sonja og Eigild Christensen kører i højeste gear, de har deres eget flyselskab, en racerbane i Spanien, og så bruger de nogle af deres millioner på et ambitiøst nødhjælpsprojekt i Nicaragua. De er involveret i over 20 virksomheder, og så fylder de begge 65 i år. De har arbejdet sig op fra bunden og hører til blandt Danmarks rigeste - men Sonja og Eigild elsker stadig hjemmelavede tarteletter og er blevet boende i hjembyen Aalborg. DR2 følger dem de næste tre torsdage klokken 21.30, og vi møder dem til Tall Ships Races på havnen i Aalborg, hvor de fyrer danmarkshistoriens største og dyreste fyrværkeri af for byen og deres gæster. Programmerne kan også ses fredage klokken 22.00 på DR2.

Fredag den 6. december – En hel quiz om Kim Larsen

Joakim Ingversen har inviteret Pernille Højmark, Jimmy Jørgensen, Anders Blichfeldt og Michael Carøe i studiet til en dyst i Kim Larsens musik. Det sker i fredagsunderholdningsprogrammerne ’Hvem var det nu, vi var?’ Hvor godt kender de fire gæster de mange hits fra Kim Larsen og Gasolin, Bellami og Kjukken? Og hvem er hurtigst på piverten når Joakim Ingversen stiller spørgsmål om ’Rabalderstræde’, ’Midt om natten’ og ’Jutlandia’?

Fredag den 6. december – Hans Abrahamsen i München

P2 sender fredag klokken 20.00 direkte fra Herkulessalen i München, hvor Hans Abrahamsens klaverkoncert med titlen ’Left, alone’ bliver opført af pianisten Alexandre Tharaud og Bayerns Radiosymfoniorkester. Desuden Henzes Sonatine arrangeret for orkester samt Richard Strauss' Symphonia Domestica. Koncerten diriges af Franz Welser-Möst. Vært på P2 er Max Fage-Pedersen.

Fredag den 6. december og onsdag – Ny DR3-serie ’Natten til lørdag’:

Karls gymnasiefest tager pludselig en drejning, da han bliver beskyldt for at have voldtaget Rosa, som han har flirtet med hele aftenen. Men har han nu også det? ’Natten til lørdag’ er en serie om, hvor svært det kan være at aflæse sine egne og andres grænser - og stå ved dem. Over tre afsnit gennemlever vi den samme aften med hver af de tre hovedkarakterer; Karl, Rosa og Ida. Serien har premiere på DRTV fredag og kan ses på DR3 onsdag klokken 21.15. Læs mere om serien her

Lørdag den 7. december – Joakim Ingversen og Tine Gøtzsche er værter for juleshow

Det er en helt ny værts-konstellation, der skal præsentere ’DR’s store juleshow’ i år – nemlig Joakim Ingversen og Tine Gøtzsche. Showet bliver først sendt på DR1 lørdag den 21. december klokken 20.30, men det optages lørdag klokken 15.45 og 19.30 i Koncertsalen. Danske og nordiske solister medvirker, og musikken leveres af musikere fra DR’s orkestre. Læs mere om DR’s show omkring jul her

Lørdag den 7. december – ’Spise med Price’ holder jul i Elk Horn

Lørdag klokken 20.00 på DR1 har du mulighed for at se eller gense, at James og Adam Price rejser til den lille by Elk Horn, som ligger midt på prærien i den amerikanske stat Iowa. Her hedder borgmesteren Stan Jens, og hans naboer - de hedder Pedersen, Frederiksen og Hansen og er efterkommere af danske nybyggere. Hele byen spiser frikadeller og rullepølse på rugbrød lavet af hvedemel. Borgmesteren forsøger sig med hjemmelavet leverpostej, der smager temmelig meget af karamel, og på byens cafe serverer de medisterpølse med æbleskiver - til morgenmad... Så det er med en vis spænding at brødrene Price inviterer byen til traditionel dansk julefrokost med sylte, sild og gammel ost.

Lørdag den 7. december – DR2 ser på størrelsen og gørelsen

’DR2 Tema’ stiller spørgsmålet: ’Er det størrelsen eller gørelsen, der gør en forskel for sexlivet?’. I et videnskabeligt og underholdende tv-program lørdag klokken 20.00 undersøger filminstruktør Mikkel Munch Fals danskernes forhold til deres kønsorganer. Han guider os igennem fordomme og myter på piklængde og kussedybde, og tager på en rejse ind i vulvasmykker, pikkunst, fallossymbolik, pornoidealer, knibeøvelser, penismisundelse og skam over kønslæber for at blive klogere på, hvilken betydning kønsorganet har for vores identitet og seksuelle samliv.

Lørdag den 7. december – DR3 viser filmen om Snowden

Klokken 21.00 lørdag viser DR3 den autentiske amerikanske film om Edward Snowden. I 2013 rejser Edward Snowden i al hemmelighed til Hongkong for at møde journalisten Glenn Greenwald og filmmageren Laura Poitras. I sit job hos sikkerhedstjenesten NSA har Snowden opdaget, at USA foretager tophemmelige overvågninger af privatpersoner og politikere i hele verden. Med stor personlig risiko er han nu parat til at lække tusindvis af fortrolige dokumenter, der afslører den massive, ulovlige overvågning.

Lørdag den 7. december – Tosca direkte fra La Scala

P2’s ’Operaaften’ sender lørdag klokken 19.20 direkte fra aftenens sæsonåbning på La Scala-operaen i Milano. På plakaten står Puccinis Tosca med Anna Netrebko i titelrollen omgivet af Luca Salsi og Francesco Meli som henholdsvis Roms politichef Scarpia og kunstmaleren Cavaradossi. En dødbringende trekant. La Scala Operaens Kor og Orkester bliver dirigeret af Riccardo Chailly. Vært er Mathias Hammer.

Søndag den 8. december – Længe leve Master Fatman

Få mennesker sætter et uudsletteligt aftryk og ændrer vores forhold til selve livet. Morten Lindberg – også kendt som Master Fatman - levede sin filosofi om kosmisk kærlighed. På DR2 kan du søndag klokken 21.00 kommed med på et ’Fatmansk’ nostalgitrip i DR's arkiver og høre vennerne fortælle om, hvem Morten var, og hvad han gav videre. Som Morten selv sagde: ’Livet er en gave. Og du skal leve det lige nu. Dét, det hele handler om, er livet, slubre, slubre. Hvor smager det godt’. Morten Lindberg døde tidligere på året, kun 53 år gammel.

Kristian Gintberg prøver at løse julemysterier i DR Koncerthuset tre gange søndag. (Foto: Henrik Viero © Copyright:Image and light)

Søndag den 8. december – Ramasjang løser julemysterier:

Børn og barnlige sjæle kan være med til at løse det store julemysterium i Koncertsalen søndag klokken 10.00, 13.00 og 16.00. ’Ramasjang Mysteriet’ og Kristian Gintberg gør dagen lidt mere mystisk, når de sammen med et velspillende band hjælper julemanden med at opklare det store julemysterium. Læs mere om julemysterierne her

Mandag den 9. december – Anders Agger følger tre med anoreksi:

Anders Agger får lov at følge tre kvinder, som usædvanligt ærligt fortæller om at lide af anoreksi. De har sultet sig i mange år og begynder nu at betale prisen. Anders Agger prøver at forstå, hvad det er for en sygdom, der har så stærke kræfter, at nogle kvinder hellere vil dø end tage på. Programmet ’Indefra med Anders Agger’ bliver sendt mandag klokken 21.30 på DR2.

Mandag den 9. december – Børn under holocaust – de sidste overlevende:

De var børn under Holocaust og blandt dem, der overlevede rædslerne i kz-lejrene. I en BBC-dokumentar, som DR K viser mandag klokken 20.00, ser de tilbage på deres traumatiske barndom og fortæller, hvordan de frygtelige oplevelser har haft indflydelse på hele deres liv. Programmet følger blandt andre manden, der vender tilbage til Auschwitz med sin datter, en tysk jødisk overlevende, der henvender sig til den tyske Bundestag, og en mand, der vender tilbage til sin fødeby for første gang siden 1946 for endelig at erkende sin lillebrors død.

Mandag den 9. december – P1 er gemt i mørket:

Mørke har altid haft et strejf af noget okkult og uhyggeligt over sig. I det første afsnit af P1’s nye serie ’Gemt i mørket’, som er i fire dele, skal du med på en tur tilbage i tiden for at finde ud af, hvorfor mørket altid er blevet forbundet med det onde og lyset med det gode - og for at møde de væsner, der er gemt i mørket. Programmet kan høres mandag klokken 13.33 og igen klokken 19.33, og blandt de medvirkende er Poul Duedahl, professor i historie Aalborg Universitet, Kamille Nygaard, præst og Alayas farmor.

Tirsdag den 10. december – Tvunget til sex:

I flere år er antallet af anmeldelser for voldtægt og voldtægtsforsøg steget. Alene i 2018 modtog politiet over 1000 anmeldelser. Men kun omkring én ud af 10 sager ender med en fældende dom i retten. Alle forbrydelser er selvfølgelig forfærdelige på hver deres måde - men især voldtægt er særskilt forfærdelig for ofrene, fordi man i den grad bliver angrebet på sin egen integritet, udtaler tidl. drabschef Bent Isager-Nielsen, der sammen med et hold af eksperter i ’Når forbrydelse ryster os’ på DR1 tirsdag klokken 21.55 undersøger hvilke udfordringer denne type sager indeholder - og hvilke konsekvenser det kan få for de ofre, der bliver tvunget til sex.

Tirsdag den 10. december – Thomas Dausgaard tiltræder i Seattle:

DR Symfoniorkestrets tidligere chefdirigent Thomas Dausgaard er fra denne sæson tiltrådt som chefdirigent for Seattle Symfonikerne, der er et af USA’s førende orkestre. Den første koncert efter tiltrædelsen blev modtaget med jubel af det lokale publikum på den amerikanske vestkyst, og tirsdag klokken 19.20 sender P2 koncerten. Musikken er: Lotta Wennäskoski: Flounce. Brahms: Klaverkoncert nr. 2. Mahler: Symfoni nr. 1. Yefim Bronfman er solist på klaver. Koncerten er en optagelse af Benaroya Hall i Seattle den 19. september. På P2 præsenterer Benedikte Granvig koncerten.

Onsdag den 11. december – Nigerias kvindelige selvmordsbombere:

Boko Haram er en af verdens dødeligste terroristgrupper - kendt for massebortførelse af uskyldige skolepiger og brugen af kvindelige selvmordsbombere. DR2 møder klokken 23.00 onsdag Stacey Dooley Falmata, der blev kidnappet af Boko Haram som 13-årig, tvunget til at gifte sig tre gange og blev sendt ud på en bombemission.

Onsdag den 11. december – Historien om den spanske syge:

Børn og unge mennesker begynder pludselig at dø i København, og i løbet af kort tid har en usynlig dræber sendt tusindvis af mennesker i graven over hele Danmark. Men hvad skete der? DR K fortæller onsdag klokken 20.00 historien om den ukendte epidemi, som hærgede Danmark for præcis 100 år siden – og også historien om, hvorfor noget lignede kan ske igen i dag.