Næste uges DR: DR2 ser på ’Dahlgårds Tivoli’ 20 år senere

Her får du smagsprøver på, hvad der er af nyheder i DR’s sendeflade og i DR Koncerthuset i den kommende uge fra den 11.-17. juli 2019.

’Dahlgårds Tivoli’, der blev kendt fra TV for 20 år siden, er lukket, men hvad er der i grunden blevet af Leif Dahlgård. Det ser Ole Thisted på i ’Seniormagasinet’ både onsdag den 17. juli og torsdag den 18. juli klokken 23.00 på DR2. (© Tommy Mortensgaard)

Torsdag den 11. juli – P2 tager til Slesvig-Holsten Festival:

P2 bringer torsdag klokken 19.20 åbningskoncerten ved en af Europas største festivaler, som udspiller sig lige syd for den dansk-tyske grænse, nemlig Slesvig-Holsten Festival. Musikken er Bach: Meine Tage in dem Leide med Det Nordtyske Radiokor. Brahms: Violinkoncert. Janine Jansen, violin. Symfoni nr. 4 med Elbfilharmoniens Orkester under ledelse af Krzysztof Urbanski. Koncerten er optaget i Musik- og kongreshallen i Lübeck 7. juli. Aftenens vært på P2 er Mette Greiffenberg.

Fredag den 12. juli og lørdag – Gladys Knight i Koncertsalen:

Gladys Knight er syvdobbelt Grammy-modtager og kendt for indspilningerne af tidløse klassikere som ’Midnight Train to Georgia’, ’Baby Don’t Change Your Mind’, ’I Heard It Through the Grapevine’ og ’That’s What Friends Are For’ med Dionne Warwick, Elton John og Stevie Wonder. Fredag og lørdag klokken 20.00 står hun på scenen i Koncertsalen i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival, og med en karriere, der startede i slutningen af 1950’erne og har budt på 38 album, skulle der være nok at tage af, når koncertprogrammet skal udvælges. Læs mere om koncerten her

Fredag den 12. juli – Den hundredetårige der stak af fra regningen og forsvandt:

Den 101-årige Allan Karlsson og hans venner er blevet rastløse efter et år i luksus på Bali i den svenske komedie fra 2016, som DR2 viser fredag klokken 20.00. Heldigvis kommer der atter fart over feltet, da Allan går på jagt efter opskriften på den vanedannede folkesodavand. Snart er Allan og co. skarpt forfulgt af både hævnlystne gangstere, gamle russiske bekendte og selveste CIA.

Fredag den 12. juli og søndag – Amerikas sexguru nummer 1:

Dr. Ruth har talt om sexstillinger, sextips og penisstørrelser. På DR2 fredag klokken 23.00 fortæller hun, hvordan hun blev Amerikas mest berømte sexterapeut og om sit ekstraordinære men også smertefulde liv - fra Holocaust-overlever til frontfigur for den seksuelle revolution. Programmet kan også ses søndag klokken 23.30 på samme kanal.

Lørdag den 13. juli – Revy, revy, revy med DR2:

Danmark er et revyland. Det selv om revyen er blevet erklæret død mange gange. Men hvilken rolle spiller revyen i en verden, hvor nyhederne ikke holder mere end en dag? Og hvordan kan det være, at danske politikere elsker at blive gjort til grin, når bare det foregår på en scene? Kan den folkelige kunstart mere end bare underholde? DR2 sender lørdag klokken 20.00 temalørdag om revyen.

Lørdag den 13. juli – DR Big Band spiller under åben himmel med mundharpe-ekvilibrist:

Lørdag aften klokken 20.00 er der mulighed for at opleve DR Big Band under åben himmel, når de præsenterer den prisvindende unge jazzstjerne Mathias Heise som gæstesolist på Islands Brygge under Copenhagen Jazz Festival 2019. De færreste musikere har så klare beviser på deres talent som den 25-årige mundharpespiller og pianist Mathias Heise. Ud over sin vanvittige titel som verdensmester i kromatisk mundharpe (!), er musikpriserne nærmest regnet ned over den unge danske musiker – fra Kronprinsparrets Stjernedryspris til priser som Årets Unge Jazznavn og Ben Webster Prisen. Mathias Heise bliver med sit kæmpetalent omtalt som en værdig arvtager af sit uomgængelige forbillede Toots Thielemans. Koncerten bliver sendt direkte på P8 Jazz.

Søndag den 14. juli – Marcus Miller afrunder jazzfestivalen :

Marcus Miller blev for alvor berømt, da Miles Davis valgte netop ham til at producere og komponere albummet ’Tutu’. I dag har han medvirket på over 500 album og været bassist for nogle af de største navne gennem de sidste 30 år. Det er dog særligt hans egenskaber som sangskriver, multiinstrumentalist og producer for blandt andre Miles Davis, Luther Vandross, David Sanborn, Bob James, Chaka Khan og Wayne Shorter, der har sikret ham flere Grammy-priser. Søndag klokken 20.00 runder han Copenhagen Jazz Festival i DR Koncerthuset af med at give koncert. Læs mere om koncerten her

Søndag den 14. juli – ’Fodboldmagasinet’ er tilbage :

I weekenden er Superligaen i gang igen efter sommerferien. Du kan få det fulde overblik over kampene, når DR1 atter blænder op for Fodboldmagasinet – i denne uge med Tina Müller som vært. Programmet viser højdepunkter fra alle weekendens kampe og har gæster med i studiet, når der skal sættes ord på den seneste udvikling i den bedste danske fodboldrække. Derudover er der sidste nyt fra de store udenlandske fodboldligaer og de mest væsentlige nyheder fra den øvrige sportsverden klokken 21.45 på DR1.

Søndag den 14. juli – ’Din danske sang’ med DR Pigekoret og Lau Højen :

DR Pigekoret inviterer i koncertrækken ’Din Danske Sang’ søndag klokken 21.00 på DR K indenfor til fællessang og en hyldest af den danske sangskat. Phillip Faber er dirigent og vært. Lau Højen fra Carpark North er solist og deler sine personlige minder og historier, der knytter sig til hans favoritter fra den danske sangskat. De velkendte sange får nyt liv, når de foldes ud i nye fortolkninger og i fællessangene, hvor du selv kan synge med. Dirigent er Phillip Faber. Programmet fra sidste søndag kan for øvrigt ses på DR K tidligere på aften, nemlig søndag klokken 18.55, hvor solisten er Bisse.

Søndag den 14. juli – Limbo - når sabbatår er fucked :

Stine ligger og scroller Instagram i sine svigerforældres kælder og føler ikke hun slår rigtig til, alt imens kæresten er rejst på backpackertur. Lines forestilling om sabbatår røvrender hende, og nu skal hun virkelig mærke efter inderst inde, hvad hun vil. Men det eneste hun kan stole på, er en bagel og en bajer. Ciliane prøver at dreje en lerkop og koldsveder på uddannelsesmesse... med sin mor... For hvad vil man overhovedet, når man har alle muligheder? DR3 viser fra søndag klokken 19.15 den danske serie ’Limbo – når sabbatår er fucked’, som er i fem afsnit.

Tre piger har lavet en programserie om deres sabbatår. DR3 sender den i fem afsnit den kommende tid. (© Deluca Film)

Mandag den 15. juli – ’Horisont’ om Kinas vindere og tabere :

Den kinesiske middelklasse vokser eksplosivt og sætter sit præg på forbrugsmarkedet. Det har udløst en stærkt stigende efterspørgsel efter fast ejendom og en higen efter vestlig livsstil. Men dette forbrugsmønster skaber social ulighed og tvinger underklassen fra deres hjem. De ender som tabere i Kinas vækstboom, fremgår det af ’Horisont’ på DR1 mandag klokken 21.55 og igen tirsdag klokken 6.55.

Mandag den 15. juli – DR2 tager på storbyferie i Kairo med nul stjerner :

I programmet ’Nul stjerner’ på DR2 mandag klokken 21.30 besøger Jan og Morten den egyptiske hovedstad, Kairo, hvor de tjekker ind på et hotel, hvor nattesøvnen bliver udfordret. De besøger blandt andet Garbage City, hvor 60.000 egyptere lever midt i en stor ildelugtende losseplads, og så lokker en af Kairos berygtede turistkrejlere dem med til et lokalt bryllup.

Mandag den 15. juli og fem dage frem – Det store rumkapløb på DR2:

Den 21. juli 1969 tog Neil Armstrong det første skridt på Månen. En bedrift, der kom til at definere en hel generation. Gennem øjenvidneberetninger og nyopdaget arkivmateriale udforskes rumkapløbet mellem USA og Sovjetunionen - fra dets spæde start i 1957 til den første månelanding. Hvem og hvad gjorde det muligt at landsætte en mand på Månen? DR2 sender serien ’På jagt efter månen – Det store rumkapløb’ mandag og de næste fem dage klokken 23.15.

Mandag den 15. juli og onsdag – Lars er svag – Tværs på DR3:

Lars er ikke længere gruppens sjove og vilde dreng, der aldrig siger nej til drukture og gameraftener. For næsten halvandet år siden slog Lars hovedet, og nu ligger han hver dag med hovedpine i sit børneværelse. Imens drøner vennegruppen videre, fremgår det af ’Tværs på DR3’ mandag klokken 21.30. Lars er bange for at miste sine venner, hvis han ikke kan være den sjove Lars, han engang var, og hans forsøg på at være en del af gruppens vilde liv gør hans sygdom værre. Men kan man tage en følsom snak med drengene, og er der plads til at være ham den svage? Programmet kan også ses onsdag klokken 18.00.

Tirsdag den 16. juli og onsdag – Mysteriet om Ella :

I 10 år har en arv stået urørt hen i England. Arvingerne skal findes i Danmark, men hvem er de? Afdøde har ikke efterladt sig nogen spor, så Mette Frisk og Adam Jon Kronegh må tage utraditionelle metoder i brug i tirsdagens udgave af ’Forsvundne arvinger’, som DR1 viser tirsdag klokken 20.00 – og igen onsdag klokken 8.55.

Tirsdag den 16. juli – P2 er til Fejø Festival :

Traditionen tro mødes en række danske og udenlandske kammermusikere en uges tid på Fejø for at dyrke deres passion - kammermusikken. P2 var med ved koncerten ’The Best of England’ i Fejø Kirke den 12. juli, og den sendes som ’P2 Koncerten’ tirsdag fra klokken 19.20. Musikken er Händel: Violinsonate, A-dur. Britten: Gemini-variationer for violin, fløjte og 4-hændigt klaver. William Walton: Strygekvartet nr. 2 og Elgar: Klaverkvintet. Værten på P2 er Benedikte Granvig.

Onsdag den 17. juli – Cykelstjerne på hjemmebane :

De tilbringer det meste af året i sadlen til cykelløb og på træningslejre rundt om i verden. Men hvordan er hverdagen for Danmarks bedste cykelryttere, når den tohjulede er parkeret? DR Sportens Tina Müller har onsdag klokken 20.45 på DR1 taget turen til Luxembourg og besøgt den talentfulde Søren Kragh Andersen, der har fået nok af sociale medier og bruger sin fritid i kælderen - omgivet af værktøj og fint porcelæn. Og selvom han har fejret store sejre på cyklen, så glemmer han altid at fejre dem med kæresten Jenna, inden det er for sent.

Onsdag den 17. juli – Dahlgårds Tivoli 20 år senere:

Ole Thisted giver dig inspiration til livet som senior i ’Seniormagasinet’ på alle hverdage samt søndag klokken 23.00 på DR2. Onsdag og torsdag kan du møde Leif Dahlgård, som kom Danmark rundt med sit omrejsende tivoli. Nu er tivoliet lukket, men hvad er der blevet af Leif Dahlgård? Det vil fremgå af de to programmer.

’Næste uges DR’ holder nu en kort sommerpause og er tilbage på dr.dk/omdr torsdag den 1. august.

Facebook
Twitter