Ugens DR: Lej en falsk kæreste på DR1

Her får du smagsprøver på programmer og arrangementer i uge 29 fra den 16.-22. juli 2018.

Man kan mange ting i Kina – også leje en falsk kæreste, som man kan tage med hjem og vise forældrene, så de ikke presser én til at blive gift. Det handler ’Horisont’ om på DR1 mandag klokken 22.00. (Foto: DR Nyheder.)

Mandag den 16. juli – Lej en falsk kæreste:

Karrierekvinder i Kina lejer falske kærester, de kan vise forældrene. Det skaffer tid til at finde den rigtige mand, for kvinderne er under pres for at blive gift, fremgår det af ’Horisont’ på DR1 mandag klokken 22.00.

Mandag den 16. juli og tirsdag – ’Kyst til kyst’ er i Nordvestsjælland:

Christian Degn, Line Friis og Kåre Nielsen besøger de mest fascinerende mennesker og steder langs den smukke, og ofte overraskende, 8529 kilometer lange danske kystlinje. I femte afsnit af ’Kyst til kyst’ mandag klokken 20.00 på DR1 får Line en helt ekstraordinær tilladelse til at fiske efter ål på stenaldermanér på den fredede Eskilsø. Kåre ser på kystforandringer fra et svævefly, og Christian undersøger, hvor brændstoffet til vores moderne travle samfund kommer fra. Programmet kan også ses tirsdag klokken 8.15 på DR1.

Mandag den 16. juli og tirsdag – Pyramidernes skjulte rum:

Hvad har moderne partikelfysik at gøre med et af verdens syv vidundere, den 4.500 år gamle Keopspyramide i Giza i Egypten? Jo, ved hjælp af kosmisk stråling har et internationalt forskerteam fundet et hulrum på størrelse med et mindre passagerfly inde i pyramiden lige over galleriet. Da man ikke har været inde i pyramiden, ved man ikke, hvad rummet har været brugt til, eller om det har været en ren byggeteknisk foranstaltning i det 130 meter høje bygningsværk. DR K ser nærmere på pyramidernes skjulte rum mandag klokken 20.45 – og igen tirsdag klokken 18.15.

Mandag den 16. juli – First Night of the Proms:

Europas største festival, The Proms i Royal Albert Hall i London, åbner fredag med et program med engelsk musik, og P2 sender koncerten fra Royal Albert Hall mandag klokken 19.20 i ’P2 Koncerten’. Musikken er: Vaughan Williams: Toward the Unknown Region. Gustav Holst: Planeterne og en uropførelse af Anna Meredith: Five Telegrams. De medvirkende er
BBC's Symfoniske Kor, National Youth Choir of Great Britain, BBC's Proms Ungdomsensemble. BBC's Symfoniorkester – dirigeret af Sakari Oramo.

Mandag den 16. juli og tre uger frem – Line Kirsten Giftekniv:

P3 tager den kommende tid dating-disciplinen tilbage til virkeligheden og kaster os sig ud i tre ugers hardcore-dating, hvor det værste, der kan ske, er, at man må nøjes med at kysse asfalten. Programmerne ’Line Kirsten Giftekniv’ kan høres hver dag fra klokken 12.05 til 15.00, og værter er: Line Kirsten Nikolajsen, Maria Bülow Bach, Frederik Hjerrild, Lasse Bjerrum Pedersen og Kristian Lindhardt Nellemann.

Radio

Se ugens radioprogram her

Tirsdag den 17. juli – Frygten for at spise:

Af alle psykiske sygdomme er anoreksi den mest dødbringende. Anoreksi, der er en sygelig angst for at spise og tage på i vægt, rammer i Storbritannien én ud af 250 kvinder på et eller andet tidspunkt i deres liv. Louis Theroux besøger tirsdag klokken 20.00 på DR2 to af de største behandlingssteder i London for at forsøge at forstå den utrolige magt, anoreksien har over patienterne, og det komplekse forhold mellem lidelsen og den enkelte.

Onsdag den 18. juli – En morder iblandt os:

DR2 har onsdag aften klokken 21.30 tv-premiere på den islandske serie ’Fanget – en morder iblandt os’. Færgen fra København lægger til i en lille islandsk by. Samme dag haler en fisker et parteret lig op af fjorden. Pludselig står den lokale politichef Andri Ólafsson og hans to kolleger midt i en kompliceret drabssag, og der er ingen hjælp at hente fra kriminalpolitiet i Reykjavik. Snart rammes den lille fiskerby nemlig af en voldsom snestorm, der afskærer byen fra omverdenen.

Onsdag den 18. juli – Vokalfestival ved Rhinen:

P2 sender onsdag klokken 19.20 åbningskoncerten ved dette års RheinVokal Festival i Koblenz med tenoren Julian Prégardien i centrum. Du kan blandt andet høre uddrag af Berlioz' Trojanerne og Schuberts ’Alfonso og Estrella’ samt lieder af Schubert og Liszt i arrangement for orkester af blandt andre Webern, Reger og Berlioz. Desuden Brahms' Haydn-variationer og Schuberts Symfoni nr. 3. Den tyske Radiofilharmoni Saarbrücken-Kaiserslautern spiller, og dirigenten er Michael Sanderling. Vært for ’P2 Koncerten’ er Celine Haastrup.

Bodil Jørgensen og Erik Clausen har hovedrollerne i ’Mennesker bliver spist’, som DR2 viser torsdag klokken 20.00 (Foto: Kim Høgh)

Torsdag den 19. juli – Mennesker bliver spist:

Erik Clausen og Bodil Jørgensen har nogle af hovedrollerne, når DR2 torsdag aften klokken 20.00 viser den danske film ’Mennesker bliver spist’ fra 2015. Filmen er også skrevet og instrueret af Erik Clausen. Herluf og Ingelises ægteskab er blevet lidt for meget rutine, og Ingelise har indledt en halvhjertet affære med en kollega. Herluf er også begyndt at glemme ting. Vigtige ting. En dag melder han en bil klar på værkstedet, uden at bremserne virker, og da den kort efter kører galt, sender mester ham hjem på en tænker. Herluf er chokeret, og en dag kommer han ikke hjem, som han plejer. Ingelise og hele familien opdager, hvor meget de savner ham - og tager deres liv og relationer op til revision.

Torsdag den 19. juli – Dansk film på DR3: ’I blodet’:

Kristoffer Bech, Elliot Hove og Victoria Carmen Sonne har hovedrollerne i den danske film fra 2016, ’I blodet’, som DR3 viser torsdag klokken 21.00. Simon er medicinstuderende og deler en lejlighed i København med sin bedste ven Knud, og de to venner i slænget, Søren og Esben. Det er sommer - en tid med endeløse dage og sorgløse nætter. De fire drenge fester og drikker, jagter piger, vågner op og gør det hele igen. Men det er brydningstid mellem vennerne, og da alle på nær Simon ønsker at sælge deres fælles lejlighed, skaber det en gryende splittelse i fællesskabet. Simon kan ikke slippe den frie, ansvarsløse ungdom, mens de andre er godt på vej ind i de satte, voksne rammer.

Torsdag den 19. juli og frem til søndag – X Games fra Minneapolis:

Der er masser af skateboard, BMX-cykling og motocross på DR3 torsdag, fredag, lørdag og søndag, når kanalen sender adskillige timer fra X Games-konkurrencen, der holdes weekenden over i Minneapolis i USA. Natten mellem torsdag og fredag starter DR3 udsendelserne ved midnat, fredag og lørdag er der konkurrencer fra klokken 19.00, og søndag slutter DR3 så med de sidste udsendelser fra USA fra klokken 18.30 til midnat.

Koncerter

Få overblikket over koncerter i DR Koncerthuset her

Fredag den 20. juli – Bare det ikke regner:

Når sommeren rammer landet, vågner forenings-Danmark op til dåd. Christian Degn og hans makker Lindy Aldahl, som de fleste kender fra programserien ’Rigtige Mænd’, tager de kommende tre fredage på tur i sommerlandet på DR1 klokken 20.00 for at finde ind til sjælen bag tre meget forskellige arrangementer, som ikke ville kunne blive til virkelighed uden tusindvis af frivillige, der dropper ferien, så vi andre kan nyde markeder, festivaler og byfester. Det første program er fra Vorbasse Marked, hvor 250.000 gæster kommer til det, arrangørerne kalder: "Danmarks største familietradition". Der er hestehandel og hammerslag, og så får de to værter besøg af nogle af landets mest populære musikere.

Fredag den 20. juli – Rolling Stones-aften på DR K:

Rolling Stones har efterhånden været med i over 50 år, og DR K sender fredag aften over tre timer om Mick Jagger og co. Det bliver til to programmer – med start klokken 20.55. Den legendariske rockgruppes 50 år lange karriere skildres i første program med masser af aldrig før offentliggjorte optagelser og fotos - samt nye interviews med gruppens medlemmer. Klokken 22.45 handler programmet om Rolling Stones’ eksil i Frankrig i slut-tresserne, og hvad der lå til grund for det.

TV

Se oversigten over TV-programmer her

Lørdag den 21. juli – DR2 udforsker grill-Danmark:

Jan Elhøj udforsker Grill-Danmark i DR2’s temalørdag fra klokken 20.00, hvor temaet er: Den store grillfest. Danmark er det land, som har flest grill pr. indbygger. Vi elsker det. Grillen fører maden tilbage til den allerførste form for tilberedning: Ind i bålet med det. I parcelhuset kommer vi ikke tættere på vores indre urmand, end når vi står ved grillen. Danmark er blevet en nation af grillere, men vi har stadig meget at lære. I aftenens tema er vi med til DM i grill, og vi besøger Danmarks største grillnørder, ser de vildeste griller, og er med når Jan Elhøj besøger sin gamle ven Simon Jul, der viser seerne magien, som opstår, når mad møder ild.

Søndag den 22. juli – ’Fodboldmagasinet’ og Superligaen er tilbage:

Knapt er fodbold-VM overstået, før den danske superliga er i gang igen, og det samme er DR’s fodboldvært Peter Møller. Fra søndag klokken 21.40 er han tilbage på DR1 som vært på ’Fodboldmagasinet’. DR Sporten viser højdepunkter fra alle weekendens kampe og har gæster med i studiet, når der skal sættes ord på den seneste udvikling i den bedste danske fodboldrække. Derudover er der sidste nyt fra de store udenlandske fodboldligaer og de mest væsentlige nyheder fra den øvrige sportsverden.