Næste uges DR: ’Fællessang’ byder på Grand Prix-klassikere

Her får du eksempler på, hvad DR har på vej på skærmen, i radioen, i DR Koncerthuset og på DRTV i den kommende uge fra den 4.-10. marts 2021.

Katrine Muff Enevoldsen og Johannes Langkilde præsenterer en særlig udgave af ’Fællessang – hver for sig’ fredag klokken 20.00 på DR1 og DRTV, hvor der er lutter Grand Prix-klassikere som opvarmning til lørdagens sangdyst. De kaster sig selv ud i nogle af dem, mens eksempelvis Dario Campeotto og Stig Rossen også synger for. Programmet kan også ses igen lørdag klokken 17.25 på DR1. Foto: Agnete Schlichtkrull. (Foto: Agnete Schlichtkrull)

Torsdag den 4. marts – ’Lægens bord’ om ballon i hjertet:

En lille ballon i hjertet redder hvert år tusindvis af liv. Det fortæller tv-læge Peter Qvortrup Geisling om i ’Lægens Bord’ torsdag klokken 21.25, hvor det også handler om, hvordan vi fremover skal lære at leve med coronavirussen på en helt anden måde, end vi gør i dag. Programmet kan også ses på DRTV.

Torsdag den 4. marts og frem til søndag – Masser af EM-atletik på DR2:

15 danske atleter er udtaget og deltager, når der fra torsdag til søndag holdes europamesterskaber i indendørs atletik i polske Torun. DR2 sender fra konkurrencerne alle dage, og det betyder, at du kan se atletik torsdag fra 18.55-20.00, fredag fra klokken 9.55-14.00 og igen 18.55-21.50, lørdag fra klokken 9.55-12.20 samt 18.45-21.00 og endelig søndag klokken 9.55-13.30 og 16.55-19.20. Dr.dk/sporten skriver naturligvis også om konkurrencerne.

Fredag den 5. marts – Norske fjorde kan høres i radioen:

Kan man høre en komponists nationale tilhørsforhold i hans musik? I tilfældet Geirr Tveitt er svaret er rungende ja, som giver genlyd i de norske fjelde. Tveitt har tilmed kaldt sin anden koncert for Hardangerfele og orkester for Tre Fjorde. På P2 i ’P2 Koncerten’ fredag klokken 19.20 kan du opleve det smukke norske landskab sat i musik - og før og efter musik af Biber og Beethoven. Det er Stavanger Symfoniorkester, der spiller – dirigeret af Jan Willem de Vriend.

Fredag den 5. marts – ’Akavet’ er klar med ny sæson:

DR Ultra er tilbage med en ny sæson – den tredje – af ungdomsserien ’Akavet’. De tre første afsnit kan ses på DRTV fra fredag klokken 6.00. I serien følger vi tvillingerne Alma og Aske og deres to bedste venner, Tone og Elias, i deres kamp mod pubertetens akavede udfordringer. I sæsonens første afsnit er Elias og Alma tættere end nogensinde før. Derfor er Elias nu klar til at tage det næste store skridt, men det kræver, at han finder det helt rette sted. Et sted, hvor han og Alma kan være langt væk fra hippieforældrene og den irriterende lillesøster Silke.

Fredag den 5. marts – ’Fredagsscenen’ er tilbage i din radio:

Der er øget fokus på ny musik, når 'Fredagsscenen Live' er tilbage på tværs af DR's radiokanaler de næste syv uger. Fredagsscenen er lig med masser af levende musik og liveoptrædener, som bliver sendt fredage i marts og april i ’Go’Morgen P3’ fra klokken 6.05-9.00, i ’Take Off’ på P4 fra klokken 10.03-12.00 fredag, i ’Ny Lyd’ på P3 fredage fra klokken 12.05-14.00, i ’Vi ringer, de spiller’ på P5 fra klokken 12.15-14.00, i ’Klassisk & Venner’ på P2 fra klokken 14.03 til 16.00, i ’Live Beatet’ på P6 Beat fra klokken 16.03 til 18.00, i ’Syv Jazzprofiler’ på P8 Jazz fredag fra klokken 18.05-20.00 samt i ’Vidundergrunden’ på P3 fra klokken 18.05-21.00. Læs mere om ’Fredagsscenen Live’ her

Fredag den 5. marts og lørdag – Fællessang med ’Melodi Grand Prix Special’:

I 'Fællessang - hver for sig' fredag klokken 20.00 varmer Johannes Langkilde og Katrine Muff fredag op til Dansk Melodi Grand Prix. Programmet vil som vanligt byde på en masse gode sange, alle kan synge med på – for aftenen byder på et overflødighedshorn af danske Melodi Grand Prix-klassikere. Du kan både synge om ’Angelique’, danse rock og rul og huske, at ’Love is Forever’ og meget, meget mere. Programmet kan også ses på DRTV og igen lørdag klokken 17.25 på DR1.

Lørdag den 6. marts og søndag – Hvordan endte katten i vores hjem?

Gudinde, dæmon eller husdyr? Katte har længe fascineret mennesket. Men hvordan er de endt i vores hjem? Hvor kommer de fra? Og kan de overhovedet lide os, eller er de bare ude efter godbidder? På DR1 lørdag klokken 19.00 i dokumentarprogrammet ’Kattens vilde liv’ fortæller videnskaben sidste nyt om vores gådefulde pelsede venner. Programmet kan også ses søndag klokken 13.00 på DR1.

Lørdag den 6. marts – Så er det Grand Prix-tid igen:

Dansk Melodi Grand Prix bliver i år sendt direkte fra scenen i DR Byens store studie 5. Musikfeltet består i år af otte sange, der fremføres af både velkendte og nyere talentfulde artister, der alle akkompagneres live af DR's Grand Prix-orkester. Traditionen tro skal seerne stemme om hvilken sang, der skal repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest 2021, der holdes i maj i Rotterdam. Selvom showet i år afvikles uden publikum, så lover værterne, Tina Müller og Martin Brygmann, at seerne godt kan glæde sig til en musikalsk, festlig og traditionsrig aften. Læs mere om deltagerne her

Lørdag den 6. marts – DR2 snorker igennem:

Snorken kan være alt fra imponerende til decideret irriterende, og vi kender alle sammen en, der snorker, hvis vi altså ikke selv er den. I Danmark er der faktisk over en million mennesker der snorker, man siger hver femte. En af dem er journalist Oliver Zahle, som ofte bliver sendt på sofaen af kæresten, men det skal være slut. For som Oliver siger er det at sove på sofaen begyndelsen på enden. På sin rejse til at blive snorkefri vil Oliver i DR2’s temalørdag klokken 21.00 finde ud af, om det er farligt at snorke? Hvor skadeligt det er for parforholdet, om kvinder snorker og så vil han finde Danmarks vildeste snorker.

Lørdag den 6. marts – Mød næste kandidat til DR Romanprisen:

Seks aktuelle danske romanforfattere er nomineret til DR Romanprisen 2021. I juni overrækkes prisen til en af dem, men inden da skal bøgerne læses, diskuteres og vurderes af læsere landet over. De seks kandidater er i år Stine Askov, Malene Ravn, Asta Olivia Nordenhof, Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Peder Frederik Jensen og Stine Pilgaard, og Diana Bach møder dem alle inden. I marts skal der læses Anne Lise Marstrand-Jørgensen, og hun medvirker i programmet på P1 lørdag klokken 14.30 og igen klokken 20.30.

DR Symfoniorkestrets yngste medlem, den 24-årige harpenist Zachary Hatcher, spiller Debussy og Ravel i ’DR2 Klassisk’ søndag klokken 19.20. Foto: Søren Krabbe. (Foto: Søren Krabbe)

Søndag den 7. marts – Harpespil i ’DR2 Klassisk’:

Den unge harpenist Zachary Hatcher fremtryller franske klange af Debussy og Ravel sammen med kolleger fra DR Symfoniorkestret i den publikumstomme koncertsal i DR Koncerthuset i ’DR2 Klassisk’ søndag klokken 19.20. Udover Zachary Hatcher på harpe, kan du møde Austin Lee Hansen og Kern Westerberg - violiner, Michael Grolid - bratsch, Einar Everss - kontrabas, Cansin Kara - cello, Ulla Miilmann – fløjte og Pedro Lopez - klarinet.

Søndag den 7. marts – Tove i stykker:

DR2 viser søndag klokken 20.20 den prisvindende kortfilm ’Tove i stykker’ om forfatteren Tove Ditlevsen. Det er med livet som indsats, at skriften bliver til, og med det levede liv som selve litteraturens grundstof. Kortfilmen er en lydcollage af interviews og digtoplæsninger, der er vævet sammen med nogle skønne animationer og tager fat i det skæringspunkt, der var mellem liv og litteratur for Tove Ditlevsen. I programmet møder seerne både den hvidvinsdrikkende, bramfrie Tove og den skrøbelige, ensomme sjæl, der udgør den forfatter, som har givet os så mange ord og følelser med på vejen - fra 'Barndommens gade' og langt ind i voksenlivet. Hun har altid været der, men oplever alligevel at blive genopdaget fra nye sider for hver ny generation af læsere.

Søndag den 7. marts – DR3 er ’Skamløs’:

Er det skamløst at have lyst til meget sex, når man er en ung kvinde? DR3 følger fra søndag klokken 6.00 på DRTV tre stærke unge kvinder, der trodser fordomme og skam og sætter sexlysten fri. Her er det Inger, Asmita og Sofie, der "tager og giver" som det mest naturlige. De nægter at nedgøre den kvindelige seksualitet til noget, der skal overses, undertrykkes eller føles forkert. DR3 åbner døren til det mest intime i deres liv og oplever alt dét, der normalt ikke siges højt. For de tre kvinder insisterer på, at det bør kunne lade sig gøre at have et åbent sexliv som kvinde i 2021 - uden at blive stemplet som "billig".

Mandag den 8. marts – Bent kæmper for sit liv:

Bent er hårdt ramt af corona, da han indlægges på Roskilde Sygehus. Det bliver et langt forløb for både Bent, de pårørende og det plejepersonale, som døgnet rundt kæmper for patienterne. DR Dokumentar har i et år fulgt en række danskere tæt gennem coronaepidemien og undersøgt, hvordan de klarer den største krise i nyere tid. Det første af fire afsnit i serien ’Epidemien’ bliver vist mandag klokken 21.25 på DR1 og fra morgenstunden på DRTV. Tilrettelæggelse: Laurits Nansen og Lisbeth Dilling.

Tirsdag den 9. marts – DR2 møder danskerne i Japan:

Japan ligger både geografisk og kulturelt meget, meget langt væk fra Danmark. Alligevel bor der et par hundrede danskere, blandt andet den unge kunstner Clara, pølsemanden Bjarne, motorcykelmanden Andreas og forstadsfruen Inger-Marie. De fire danskere får besøg af Jakob Thygesen på DR2 tirsdag klokken 20.00, og gennem dem bliver vi blandt andet klogere på, hvordan man håndterer japanernes mange regler og den evige trussel om et altødelæggende jordskælv.

Tirsdag den 9. marts – Trio con Brio direkte fra Diamanten:

P2 sender direkte fra Dronningesalen i Den Sorte Diamant i København, når Trio con Brio spiller Brahms' første klavertrio og Phantasmagoria, der er skrevet til dem, af årets P2-kunstner, Bent Sørensen. Trio con Brio Copenhagen består af Soo-Jin Hong, violin, Soo-Kyung Hong, cello og Jens Elvekjær, klaver. Vært for ’P2 Koncerten’ onsdag fra klokken 19.20 er Anne Bro.

Onsdag den 10. marts – Ny sæson af ’Hammerslag’:

I sæsonens første program tager Hammerslag til Aarhus-området, hvor vært Tina Müller inviterer indenfor i to nybyggede villaer. Christian Torp og Mira Lie Nielsen kæmper mod Lars Lyng & Kristine Virén, når prisen først skal gættes på en arkitekttegnet gulstensvilla fra 2016, der ligger i attraktive Risskov nær både skov og strand. Dernæst går turen til et nybygger-område i Skødstrup, hvor der skal gættes pris på en to-plans-villa fra 2017, der både gemmer på skjulte rum og en betagende udsigt. Programmet bliver sendt onsdag klokken 20.00 på DR1 samt fra morgenstunden på DRTV.

Onsdag den 10. marts – Rigtige mænd er tilbage:

I en frisk sæson af ’Rigtige Mænd’ onsdag klokken 20.30 skal fire nye solide håndværkere have en ordentlig rusketur. Helsefidusen Jacob har fået en temmelig dum idé: Han vil lokke de rigtige mænds kammerater med til at træne op til et heldags-løb med ’hæslige’ former for motion. Men hvad nu hvis makkerne er mindst lige så slatne og kagesultne, som basserne selv er? Programserien kan også ses på DRTV fra morgenstunden.

Onsdag den 10. marts – ’Kontant’ ser på gavekortkarussel:

Tusindvis af danskere oplever igen, at gavekort til weekendophold viser sig at være værdiløse. Hotel Klitrosen ved Jammerbugten er kun et af flere hoteller, der må afvise adskillige ulykkelige kunder, der troede, at de skulle på et dejligt ophold. Bag de værdiløse gavekort står et østjysk firma, som stopper med at betale hotellerne og melder sig konkurs. ’Kontant’ og vært Jacob Kragelund opsøger bagmændene, når programmet er tilbage onsdag klokken 21.25 på DR1 og DRTV.

Onsdag den 10. marts – Brahms fra Koncertsalen:

I 2020 spillede Danmarks Underholdningsorkester og deres ungarske dirigent, Adam Fischer, alle Beethovens symfonier. I år kaster de sig over Brahms' fire. Om det bliver lige så radikalt, nærværende og intenst kan du høre onsdag aften i ’P2 Koncerten’ klokken 19.20, hvor de tager hul på den første af Brahms-symfonierne. Koncerten er optaget uden publikum i DR Koncerthuset tre dage forinden.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter