Næste uges DR: Frank Erichsen holder to timers æblefest på DR2

Her får du eksempler på, hvad DR har på vej på skærmen, i radioen, i DR Koncerthuset og på DRTV i den kommende uge fra den 14.-20. oktober 2021.

Æblesæsonen kulminerer lige nu, og DR2 og DRTV inviterer lørdag til to timers fest fra klokken 20.00. Her fejrer man frugten, Frank Erichsen er vært, og sammen med de ypperste forskere og æblekendere i landet, borer han sig helt ind til kernen af, hvad æbler kan, hvad de har betydet for verdenshistorien, hvor de oprindeligt kommer fra, hvordan de forædles, og hvilke der smager bedst. Foto: Peter Wath/Jacob Ramskov Fennestad. (Foto: Peter Wath/Jacob Ramskov Fennestad)

Torsdag den 14. oktober – Mor har alzheimers:

Marie og Julie er 13 og 16 år gamle, da deres mor Helle får konstateret alzheimers, der gør hende aggressiv og ubehagelig. De to piger lever nu med en konstant frygt for deres mor - samtidig med, at de skal overtage hendes rolle i familien. I programserien ’Ud af mørket’ besøger vært Daniel Rye Marie og Julie for at prøve at forstå, hvordan årene med en syg mor i huset har påvirket dem - og hvordan man går fra barn til ung, når man allerede har været så meget igennem. Programmet kan ses først torsdag klokken 6.00 på DRTV og på DR2 samme dag klokken 21.45.

Torsdag den 14. oktober – Fransk musik med russisk dirigent: DR Symfoniorkestret og den russiske dirigent Stanislav Kochanovsky opfører to franske musikfortællinger om kærligheden ved ugens Torsdagskoncert klokken 19.30 i Koncertsalen og på P2. Først byder de på sagnet om Pelléas og Melisande, der ikke kan få hinanden. Gabriel Fauré skrev sin musik i 1898. Den er særlig berømt for den rolige, melankolske sats Sicilienne. Senere er der Klaverkoncert i G-dur og ’Symphonie Fantastique’ af Berlioz. Læs mere om koncerten her

Fredag den 15. oktober – Kom til Kulturnatten i DR Byen:

DR åbner dørene for Kulturnattens gæster med masser af aktiviteter for både store og små i DR Byen i København fredag mellem klokken 18.00 og 23.00. Du kan blandt andet besøge nyhedsstudier, opleve talks og fællessang eller komme i bevægelse, mens børn og barnlige sjæle hopper med Danmarks frøer eller kigger på DR’s mange dukker. Du kan læse meget mere om, hvad du kan opleve på www.dr.dk/kulturnatten.

Fredag den 15. oktober – Hurtig dansefest på flere DR-kanaler:

Danmarks motionsuge, som denne uge er udnævnt til, bliver rundet af med en kæmpe landsdækkende danseevent – præcis mellem klokken 11.45 og 12.00 fredag. Store og små, kendte og ukendte har i løbet af motionsugen afprøvet forskellige motionsformer og det hele rundes af med dans på DR1 og alle DR’s radiokanaler. Skoler, foreninger, plejehjem og arbejdspladser i byer og på land står klar med danseglade danskere, når DR sender direkte fra flere forskellige steder i Danmark.

Fredag den 15. oktober, lørdag og mandag – Meditationskoncerter med DR Vokalensemblet:

DR Vokalensemblets meditationskoncerter er blevet en tilbagevendende begivenhed, som samler et dedikeret publikum, når efterårsmørket begynder at sænke sig. Her er en koncert, hvor du kan vende dig helt ind i dig selv i en musikalsk meditationsrejse ved at fokusere på roen, lyset, tonerne og ordene i det smukke kirkerum. Fredag klokken 19.30 giver DR Vokalensemblet meditationskoncert i Roskilde Domkirke, mens der lørdag klokken 18.00 og 21.00 er koncerter i Vor Frue Kirke i København. Koncerten kan høres på P2 mandag klokken 19.20 som ’P2 Koncerten’. Læs mere om dem her

Lørdag den 16. oktober og søndag – DR2 og Frank Erichsen holder æblefest:

DR2 inviterer til fest for en af de mest fantastiske frugter, der findes – nemlig æblet. Den elskelige frugt får fuld taletid i to timer på DR2, når Frank Erichsen, sammen med de ypperste forskere og æblekendere i landet, borer sig helt ind til kernen af, hvad æbler kan, hvad de har betydet for verdenshistorien, hvor de oprindeligt kommer fra, hvordan de forædles, og hvilke der smager bedst. Programmet bliver sendt lørdag klokken 20.00 på DR2 og kan ses på DRTV efterfølgende. Det vises også på DR2 søndag klokken 17.00. Lørdag den 16. oktober – Bogselskabet med Janni Pedersen og Kim Faber: ’Kvæler’ er en krimi med fokus på opklaring og på efterforskernes liv og metode. Det er tredje roman, som journalist- og forfatterægteparret Janni Pedersen og Kim Faber har udviklet og skrevet sammen. De er med i lørdagens ’Bogselskabet’ klokken 14.30 på P1. Vært er Anne Glad.

Lørdag den 16. oktober – Oplev Astrid Lindgren med bigband:

Lørdag klokken 12.30 har du mulighed for at opleve Astrid Lindgrens forunderlige verden på en ny måde sammen med Silja Okking og DR Big Band. De kendte figurer bliver spillevende, når Silja Okking synger, og musikken spiller for fuld udblæsning i DR Koncerthusets Studie 2. Koncerten er særligt egnet for de 5-9-årige og deres forældre. Læs mere om koncerten her

Josefine Høgh og Tina Müller er værter i showet ’Den største af de største’ på DR1 og DRTV lørdag klokken 21.00. Foto: Lars Møller. (Foto: Lars Møller)

Lørdag den 16. oktober og søndag – Den største af de største fejres:

Tina Müller og Josefine Høgh er værter, når de 125 største sportsstjerner i Danmark gennem tiderne bliver fejret - direkte fra DR Koncerthuset klokken 21.00 på DR1 og DRTV. Det sker i anledning af Danmarks Idrætsforbunds 125-års jubilæum, og på aftenen kårer seerne den største af de største sportsstjerner. DR har i hele 2021 fokus på bevægelse, og lørdag genser vi højdepunkter herfra og fra de 125-års danske idrætshistorie. Når aftenen er omme, ved vi, hvem der løber med titlen som 'Den største af de største sportsstjerner'. Musikken på aftenen leveres blandt andre af Michael Falch. Programmet kan ses på DRTV efterfølgende, ligesom det også bliver sendt på DR1 søndag klokken 14.45.

Søndag den 17. oktober – Anne og Anders i Grønland:

Anne Hjernøe og Anders Agger er for øjeblikket på en eventyrlig rejse gennem Norden i sendefladen, og søndag klokken 20.00 på DR1 og fra morgenstunden på DR1 er de i Grønland. Anne og Anders ankommer til Qeqertarsuaq på Diskoøen på det helt rigtige tidspunkt. Der er fest i byen for de nye skoleelever i 1. klasse. Og så besøger de to rejsekammerater verdens ældste arktiske forskningsstation og mærker et Grønland, der på flere måder er under forandring.

Søndag den 17. oktober – Rockhistorie, protest og politik:

Det handler om rockmusik med protest og politiske budskaber, når Jesper Binzer søndag præsenterer det tredje afsnit af ’DR2’s store danske rockhistorie’. Blandt de medvirkende her er Savage Rose, Lars H.U.G., Pligten Kalder, Girlcrush, Johnny Reimar og Angående Mig.

Søndag den 17. oktober – Body Rhytm Factory i Koncerthuset:

Body Rhythm Factory er en trio, der vender op og ned på det hele. De spiller på spande, de spiller på stole, de laver de sejeste lyde i vand og i luften, og du kan være med til det hele. Søndag er der to koncert med trioen i Studie 4 i DR Koncerthuset søndag klokken 10.30 og 13.00. Læs mere om koncerterne her

Søndag den 17. oktober – Lau Højen solo i Studie 2:

Carpark North-forsangeren Lau Højen kaster sig over et nyt kapitel og træder for første gang alene på scenen i DR Koncerthusets Studie 2 søndag klokken 20.30 til en solokoncert, hvor han dykker ned i sine egne nye, danske sange. Læs mere om koncerten her

Mandag den 18. oktober og tirsdag – Vold bag tremmer:

- Jeg var bange for mig selv. Hvis ikke de var kommet ind, så tror jeg, at jeg havde slået ham ihjel. Sådan fortæller Michael Ytting Hviid om sit voldsomme temperament i sin sidste tid som fængselsbetjent. Næsten hver 7. fængselsbetjent har i dag PTSD, og op mod 100 bliver nu sygepensioneret om året. Terapeut Michael Molin har 18 års erfaring som politibetjent. I dokumentarserien ’Vold bag tremmer’, som er i tre dele, undersøger han, om det er uundgåeligt, at så mange fængselsbetjente bliver syge, eller om systemet har fejlet. Der er premiere mandag morgen på DRTV og klokken 21.25 mandag på DR1 samt tirsdag klokken 8.15 på samme kanal.

Mandag den 18. oktober – Vilde, vidunderlige dyr i Studie 3 – og vi finder på musik:

Efterårsferien byder på fuldt program i DR Koncerthuset, og mandag klokken 10.00 og igen 11.30 er der i Studie 3 lagt op til en musikalsk og nærværende formiddagsstund for de mindste fuld af musik, dyr og natur med multikunstneren Thomas Sandberg og de vilde vidunderlige dyr fra Ramasjang og Minisjang. Samme formiddag i Studie 4 kan børn også komme til ’Vi finder på musik’, hvor komponisterne Anna Kruse og Kirsten Seidenfaden finder på ord, rim og toner sammen med børnene, der er kommet. Læs mere om dyrekoncerterne her Læs mere om ’Vi finder på musik’ her

Mandag den 18. oktober – Historien om Mohammed og Julie:

Diskolyset på et dansegulv i start-00'erne, en dygtig danser fra Sierra Leone og Julie fra Nordsjælland. En kærlighed og et liv, der skal til at udfolde sig. Indtil...ja, indtil hvad. Det kan du høre svaret på i P1’s og DR Lyds nye serie ’Mohammed og Julie’, som har premiere mandag klokken 13.33 og igen 19.33 på P1. Serien er tilrettelagt, optaget og fortalt af Sigurd Hartkorn Plaetner, klippet af Ole Fugl og Babak Vakili har indtalt Mohammeds breve. Mohammed ikke er Mohammeds rigtige navn, men redaktionen er bekendt med hans identitet.

Tirsdag den 19. oktober – Søs, Molly og P.S. Krøyer:

Det er ikke kun idyl og kvinder i lange, hvide kjoler på stranden i Skagen, når Søs Egelind kigger nærmere på maleren P.S. Krøyers liv og kunst tirsdag klokken 20.30 på DR1 og på DRTV. Danmarks kunstnerkonge Krøyer, født på et sindssygehospital i Stavanger, er både nyskabende og vellidt i sin tid, men jalousi og kopiering af et hovedværk gør, at Søs må træde i karakter som konfliktmægler i en strid mellem Krøyer og Skagensmaleren Michael Ancher.

Tirsdag den 19. oktober – Snigmordet på diktatorens bror:

Han blev snigmyrdet ved højlys dag. I 2017 blev Kim Jong-nam, halvbror til Nordkoreas diktator Kim Jong-un, forgiftet og slået ihjel i Kuala Lumpurs lufthavn. Drabet blev optaget af sikkerhedskameraer og viser to kvinder, der presser nervegift ind i hans øjne. Kvinderne siger, at de var hyret til at optage en såkaldt prank-video. Men hvad er sandheden? DR2’s ’Dokumania’ optrevler den chokerende sag tirsdag klokken 20.50 på DR2 og DRTV.

Tirsdag den 19. oktober – DR Musikariet holder metalskole:

Det bliver den vildeste tur på skolebænken, når vært på P4 og P6 Beat Carsten Holm kører sort pensum i DR Musikariets metalskole med de hårdeste, tungeste og bedste hits fra Deep Purple, Black Sabbath, Slayer, Metallica, Guns N’ Roses med flere. Metalskolen er tiltænkt de 5-12-årige, og musikken tirsdag klokken 10.00 i DR Koncerthusets Studie 2 bliver leveret af festivalen Copenhells husband, Openhell. Læs mere om arrangementet her

Onsdag den 20. oktober – Jeg skød en mand:

Martin er første betjent på stedet, da en psykisk syg mand skal standses. Manden har truet flere voksne og børn nær en børnehave, og Martin trækker sin tjenestepistol. Martin ender med at sigte og skyde manden, og det sætter gang i den helt store politiundersøgelse. Vært Trine Maria Ilsøe ser på sagen i magasinet ’Kriminelt’ onsdag fra morgenstunden på DRTV og klokken 21.25 på DR1.

Onsdag den 20. oktober – Den danske nazilæge i Buchenwald:

Jan og Kirstens bedstefar udførte eksperimenter på homoseksuelle fanger i den tyske koncentrationslejr Buchenwald, og efter Anden Verdenskrig startede han et nyt liv i Argentina. Den mørke fortid lod han blive hos familien i Danmark. Historien om den danske nazilæge Carl Værnet, som DR2 og DRTV fortæller onsdag klokken 21.30, er en mosaik af glansbilleder, skræmmebilleder og nøgterne dokumenter. Det er en historie om ondskab og opportunisme, og om hvordan én mands handlinger kaster skygger af skyld og skam over hans efterkommere.

Onsdag den 20. oktober – Prinsessen på ærten som pixiballet:

Hvad er en rigtig prinsesse? Onsdag klokken 10.00 og klokken 12.00 i Studie 3 i DR Koncerthuset kan børn og deres forældre komme med ind i musikkens og dansens poetiske verden og oplev H.C. Andersens kendte eventyr helt uden ord – med balletdansere fra Det Kongelige Teater. Læs mere om pixiballetten her

Onsdag den 20. oktober – Blokfløjten er i centrum på P2:

Michala Petri og hendes blokfløjte er i centrum i ’P2 Koncerten’ onsdag fra klokken 19.20, som også byder på en uropførelse. Michala Petri spiller sammen med Randers Kammerorkester, og musikken er blandt andet Lars-Erik Larsson: Quattro tempi for blæserkvintet. Thomas Kursch: Koncert for blokfløjte og strygere. Anton Plate: Nie Genug for blokfløjte og strygere (uropførelse). Bach: Italiensk koncert, BWV 971 (arrangeret for blæserkvintet) samt Bach: Orkestersuite nr. 2 i h-mol for blokfløjte og strygere. Klaus Møller-Jørgensen fra P2 præsenterer koncerten.

Onsdag den 20. oktober – Amerikansk komik i Koncerthuset:

Iliza Shlesinger er en af de mest populære komikere i sit hjemland, USA, og hun har efterhånden også erobret store dele af verden. At hun også er populær i Danmark, viste sig, da hendes første show på dansk jord i Koncertsalen hurtigt blev udsolgt. Derfor er der nu både show med hende onsdag klokken 17.00 og klokken 21.00 i Koncertsalen. Læs mere om showet her

Facebook
Twitter