Næste uges DR: Ghita Nørby og Jim Lyngvild besøger kulturperler i ny serie

Her får du smagsprøver på, hvad der er af nyheder i DR’s sendeflade og i DR Koncerthuset i den kommende uge fra 19.-25. september 2019.

Ghita Nørby og Jim Lyngvild drager på bilrejse gennem Danmark de næste seks søndage på DR2 klokken 21.30. Sammen vil skuespilleren og designeren besøge hemmelige, glemte, nye og overraskende kulturperler i Danmark. Deres rejse starter i Nordjylland, hvor de blandt andet besøger Anne Justs Have i Hune og en bunker, som er omdannet til galleri. (Foto: Anne Bennike © Blu)

Torsdag den 19. september – Særlig operaaften i DR Koncerthuset:

Torsdag aften klokken 19.30 er der en særlig chance for at opleve en af det 20. århundredes betydeligste operaer, den italienske komponist Luigi Dallapiccolas brændende intense ’Fangen’. Operaen opføres i en koncertversion ved ugens torsdagskoncert af DR Symfoniorkestret, stjernedirigenten Gianandrea Noseda og et internationalt solisthold. Som altid bliver Torsdagskoncerten sendt direkte på P2. Læs mere om koncerten her

Torsdag den 19. september og søndag – Børnene på Blågårds Plads:

Torsdag klokken 23.00 på DR2 har du mulighed for at komme helt tæt på de børn og unge, der vokser op i det berygtede, multikulturelle kvarter omkring Blågårds Plads i København. Instruktør Olivia Chamby-Rus har gennem tre år haft en unik adgang til områdets børn og indfanget livet, som det ser ud gennem deres øjne. Resultatet er en poetisk film om barndommen, overgangen til voksenlivet, og om at finde sin plads i verden. Programmet kan også ses søndag klokken 11.00 på kanalen.

Fredag den 20. september – Fredag med højdepunkter fra ’Aftenshowet’:

Som noget nyt giver ’Aftenshowet’ dig her i efteråret de bedste, de sjoveste, de mest rørende og afgørende øjeblikke fra ugens gæster og aktuelle historier, når programmets værter på skift samler nogle af de samtaler, debatter og historier, der gjorde særligt indtryk på dem i ugen der gik. Højdepunkterne bliver sendt fredage klokken 18.00 på DR1.

Fredag den 20. september – Dansk film med ’Idealisten’:

Fredag aften klokken 20.55 er der dansk film på DR K – nemlig filmen ’Idealisten’ af Christina Rosendahl fra 2015. Det er en spændingsfilm om et af de mest hemmeligholdte kapitler i det 20. århundredes danmarkshistorie. Under den kolde krig i 1968 styrter et amerikansk B-52 bombefly, lastet med fire brintbomber, ned ved den amerikanske militærbase i Thule, Grønland. Både den danske og amerikanske regering meddeler, at ulykken er under kontrol, hvorefter et stort antal danske arbejdere indsættes i en gigantisk oprydningsaktion. 20 år senere opsøges den unge radiojournalist, Poul Brink, af en tidligere thulearbejder, der hævder, at de mystiske og dødelige sygdomme, hans kolleger nu dør af, skyldes oprydningsarbejdet. Brink efterforsker historien, men mødes af en mur af tavshed.

Fredag den 20. september – P6 Beat holder ’fezt’:

’Fezten’ er et musikprogram, der fanger stemningen af weekend og spiller sange til fredagsbaren hver dag fra klokken 17.05 til 19.00 på P6 Beat. Det er positiv upbeat musik, som et indie-disco med klubklassikere og tilsat mini-portrætter. Værten Niels Fez Pedersen kalder det selv lydsporet til en ’privatfezt’ med afstikkere til både køkkenet og soveværelset.

Lørdag den 21. september – ’Dræberne fra Nibe’ på DR3:

DR3 viser lørdag klokken 20.45 Ole Bornedals film ’Dræberne fra Nibe’ med Ulrich Thomsen, Lene Maria Christensen, Nicolas Bro, Mia Lyhne og Søren Malling på rollelisten. De to jyske håndværkere og uadskillelige venner Ib og Edward er kørt sur i deres livløse ægteskaber. Derfor leger de med tanken om at leve det søde liv for de sorte penge, de har gemt. Efter et kæmpe skænderi med deres koner hyrer de i en brandert en russisk lejemorder til at gøre det af med dem. Men de har undervurderet deres koner, og det bliver starten på en absurd rejse, hvor Ib og Edward til deres skræk selv ender øverst på en dødsliste.

Lørdag den 21. september – En aften med dyreunger på DR2:

DR2’s temalørdag handler i denne uge om dyreunger, og dem er der mange af i de to en halv time fra klokken 20.00-22.30. De første dage i en dyreunges liv er barske og livsfarlige. Fra den australske ødemark til Costa Ricas kyst følger biolog Patrick Aryee med helt tæt på, når dyrebørnene skal lære at overleve i den vilde natur. Han følger blandt andet dyrearternes enebørn og den enorme energi og tid, som forældrene ofrer for at lære deres unge at overleve. Fra elefanter, der først er helt selvstændige, når de er 12 år, til aber, der skal lære at svinge i lianerne.

Lørdag den 21. september – Følg Venstres formandsvalg:

Lørdag får Venstre ny formand og næstformand. På det ekstraordinære landsmøde forventes det, at Jakob Ellemann-Jensen bliver valgt som ny formand. Men på næstformandsposten er der kampvalg, fordi både Ellen Trane Nørby og Inger Støjberg stiller op til posten. Du kan følge hele landsmødet på DR2 fra klokken 9.30 til 13.30 lørdag og se, hvem der bliver valgt, når kanelen sender direkte fra Herning. Det hele bliver naturligvis også dækket i dagens radioaviser og på dr.dk.

Billedteksten: DR K viser forestillingen ’Richard den 3.’ fra Kronborg i Helsingør lørdag klokken 20.00. Casper Crump og Mads Knarreborg har hovedrollerne. (Foto: Søren Meisner © HamletScenen)

Lørdag den 21. september – DR K viser forestilling fra Kronborg:

Casper Crump og Mads Knarreborg har hovedrollerne i forestillingen ’Richard den 3.’, som er blevet opført på Kronborg i Helsingør i sommer, og som DR K viser lørdag klokken 20.00. Richard er anderledes. Det ved han kun alt for godt. Han har intet håb om at slippe ud af den kasse, de andres ord og blikke har spærret ham inde i. Han ser kun ét middel til at bryde fri og få den anerkendelse, han længes efter - nemlig kronen, rigets højeste magt. Derfor beslutter han sig for at blive skurk og rydde alle konkurrenter af vejen - én for én.

Søndag den 22. september og mandag – Ugen plus det løse med Huxi Bach:

Hver søndag i den kommende tid runder Huxi Bach skarpe, satiriske hjørner i ugen, du netop har kæmpet dig igennem. Han stikker kniven dybt ind et af de steder, hvor det gør rigtigt ondt, og kører en fjer henover der, hvor det kilder allermest. I det der fylder i medierne, og i det der fylder i dit hoved. Første program i denne omgang bliver sendt søndag klokken 21.00 på DR2 og igen mandag klokken 23.00 på samme kanal.

Søndag den 22. september og onsdag – Jim og Ghita tager på tur:

Ghita Nørby og Jim Lyngvild drager på roadtrip gennem Danmark de næste seks søndage på DR2 klokken 21.30. Sammen vil skuespilleren og designeren besøge hemmelige, glemte, nye og overraskende kulturperler i Danmark. Deres rejse starter i Nordjylland, hvor de blandt andet besøger Anne Justs Have i Hune og en bunker, som er omdannet til galleri. Turen bliver også starten på et venskab, som dog kræver, at Ghita Nørby må forklare Jim Lyngvild, både hvordan han skal klæ´ sig, og ikke mindst hvordan han skal opføre sig. Programmet kan også ses onsdag klokken 23.40.

Søndag den 22. september og mandag – DR2 får nyt kulturmagasin:

DR2 har søndag klokken 22.00 premiere på sit nye, aktuelle kulturprogram. Ane Cortzen er vært, når sangskriver Annika Aakjær, filminstruktør Fenar Ahmad og kunsthistoriker Bente Scavenius diskuterer, hvad der er værd at bruge tiden på. De har oplevet Sylvester Stallone i actionfilmen ’Rambo 5’, fået lagt deres horoskop hos en astrolog og været på Arken og se ung, dansk politisk kunst i udstillingen ’Samfundsprognoser’. Programmet kan også ses mandag klokken 23.30 på DR2.

Mandag den 23. september – Ny serie om danske mord på DR1:

En kold oktober-morgen i 1976 graver politiet en mand op på en sommerhusgrund nord for Viborg. Det viser sig at være skelettet efter en mand, som forsvandt 12 år tidligere. Skelettet har to store huller i kraniet, mens ellers er der meget få spor at gå efter. Hvordan skal politiet opklare en 12 år gammel drabssag, hvor de står nærmest på bar bund? DR1 har mandag klokken 20.45 premiere på den nye serie ’Danske mord’, hvor man går bag om danske mordsager.

Mandag den 23. september – P1 sender sange fra bogreolen:

Katinka Bjerregaard er glødende fan af forfatteren og digteren Søren Ulrik Thomsen. Han har været en vigtig kilde til inspiration for hende, og det kan høres i hendes personlige og ærlige sange. Litteraturen har også hjulpet hende igennem svære perioder i livet. I serien ’Sange fra min bogreol’, som P1 sender mandag klokken 13.33 og igen 19.33, fortæller sangskrivere om forfattere, der inspirerer dem. Det er Anders Aamand, der tilrettelægger programmerne, som også allerede kan findes på DR’s radioapp og som podcast.

Tirsdag den 24. september og onsdag – DR1 tager en enkeltbillet til Omø:

Camilla og David er i gang med at tage deres livs største beslutning. De vil sige farvel til den trygge hverdag med fast indkomst og villa med syv værelser for at kaste sig ud i en usikker fremtid på en lille dansk ø. De vil flytte deres søn væk fra skole, venner og bedsteforældre for at flytte ind på to værelser, mens de vil starte en restaurant helt uden forudsætninger. Men tør de tage springet, og hvor mange forberedelser kræver det at åbne en restaurant på Omø, når man aldrig har prøvet det før? Vil det briste eller bære? Over to tirsdage fortæller tilrettelæggerne Lisbet Barrett og Vibeke Heide-Jørgensen på DR1, hvordan det gik i programserien ’Enkeltbillet til Omø’. Det første program kan ses tirsdag klokken 21.00 – og genudsendes onsdag klokken 8.15, ligeledes på DR1.

Tirsdag den 24. september og onsdag – Øgendahl møder Jeppe Aakjær:

Kan Jeppe Aakjær lære Mick Øgendahl, hvordan man ændrer samfundet med digte? Du kan se med, når Øgendahl tirsdag klokken 20.30 på DR1 møder den livsglade jyske bondesøn, der blev politisk rebel efter et fængselsophold, og en af Danmarks største naturlyrikere. Hvorfor holder sangerinden Anne Dorte Michelsen og politikeren Dan Jørgensen af Aakjærs sange? Og lykkedes det virkelig Aakjær at ændre loven med en roman om tjenestefolks usle liv på landet? Programmet kan også ses onsdag klokken 8.45 på DR1. DR K sender også tirsdag klokken 21.00 et nærmere portræt af Jeppe Aakjær.

Tirsdag den 24. september – Playboy-svindleren og de forsvundne milliarder:

Hvordan lykkedes det at svindle 3,5 milliarder dollars ud af en malaysisk velfærdsfond? Og hvordan endte en stor del af pengene med at finansiere Scorsese-filmen ’The Wolf of Wall Street’? Tre amerikanske journalister optrevler tirsdag klokken 21.00 i ’Dokumania’ på DR2 den spektakulære svindelhistorie, hvor trådene leder til den mystiske playboy Jho Low, i hvis selskab det flyder med champagne og kaviar og overdådige fester. Men økonomisk kriminalitet har også sine ofre.

Onsdag den 25. september – DR1 tager 180 dage i ghettoen:

Syv etniske danskere har sagt ja til et eksperiment: De skal i et halvt år bo i en af Danmarks hårde ghettoer. De bor gratis mod at levere 30 timers frivilligt arbejde om måneden - og så skal de kæmpe for at integrere sig. Allerede mens de flytter ind i deres nye hjem, bliver deres fordomme sat på prøve i DR1’s nye programserie ’180 dage i ghettoen’, som premiere onsdag klokken 20.45.

Onsdag den 25. september – For homo til himlen:

Jide Macaulay er kristen prædikant og præst i Church of England. Han er også homoseksuel og vil gerne giftes med sit livs kærlighed. Men de to verdener er svære at forene. Jide ønsker en kirke med en mere positiv holdning til LGBTQ+-samfundet og til homo-ægteskab for kirkens medlemmer. På DR2 onsdag klokken 23.00 kan du følge ham rundt blandt folk med personlige oplevelser med det følsomme emne og se med, når han forsøger at forstå holdningerne blandt lederne af de forskellige kirkesamfund.

Onsdag den 25. september – Myte eller videnskab om lort:

Mennesker er vældigt optaget af deres egen afføring. Ikke mærkeligt i betragtning af, at vi tilbringer omkring tre år af vores liv på toilettet og producerer omkring 900 gram afføring om dagen. Ganger vi det tal med verdens befolkning bliver det til ni milliarder kilo lort om dagen. Men der er vældig mange myter, som Jennifer Gardy prøver at gøre op med onsdag klokken 20.45 på DR3. Et af dem er, at tyktarmsrensning skulle hjælpe på både vægt og helbred, og en anden At vegansk mad skulle få lorten til at lugte bedre, og at toiletter slynger fækale bakterier ud over hele badeværelset.

Onsdag den 25. september – Williams død på P1:

Han hænger her. Han er helt kold. Med de ord får Rasmus at vide, at hans storebror William har hængt sig. Det er deres far, Niels, der finder ham, og han skriger ordene i telefonen til Rasmus. P1 fortæller over tre afsnit historien om Williams død, og det første afsnit kan høres på kanalen onsdag klokken 13.33 og igen 19.33. Optagelse, tilrettelæggelse og fortæller er Rebecca Bach-Lauritsen, mens Mikkel Rønnau har stået for klip, tilrettelæggelse og lyddesign.

Facebook
Twitter