Næste uges DR: Jan Elhøj og Morten Kirckhoff tager atter på utraditionelle rejser i ’Nul stjerner’

Her får du eksempler på, hvad DR har på vej på skærmen, i radioen, i DR Koncerthuset og på DRTV i den kommende uge fra den 8.-15. juli 2021.

De kommende seks torsdage er Morten Kirckhoff og Jan Elhøj atter på rejse til utraditionelle rejsemål eller i hvert fald steder, man normalt ikke ville se på ferien. På billedet er de i Liechtenstein, mens de i første program torsdag klokken 21.00 på DR2 og fra morgenstunden på DRTV sejler de på tømmerflåde på opdagelsesrejse på de hollandske kanaler for at komme helt tæt på de lokale. De lærer alt om, hvor god en opfindelse træsko er, og de møder manden, der laver døde dyr om til droner. Foto: Simon Mouridsen.

Torsdag den 8. juli – Nu skal der jagtes elge:

Det er en mørk og kold december. De to venner – Jørgen Skouboe og Nikolaj Kirk - er i ’Nak & Æd’ torsdag klokken 20.00 draget til Småland i Sverige for at få ram på verdens største hjort - elgen. De har tidligere prøvet elgjagt men uden held, så nu skal det være. Men det er ikke nogen tilfældighed, at elgen har en stor mule, for den lugter godt, og den hører også godt. Så selv om de får hjælp af en hund med GPS i halsbåndet, gælder det om at være helt stille, når der skal pürches ind på elgen. For hvis ikke det lykkedes, står menuen på plantefars.

Torsdag den 8. juli – DR Big Band spiller jazzguld:

DR Big Bands lyd er formet af de største jazzikoner gennem seks årtier. I Koncertsalen i DR Byen torsdag klokken 20.00 har du chancen for at opleve en veldoseret portion musikalsk guld fra bandets enestående arkiv. Koncerten er med DR Big Band og gæsterne Veronica Mortensen (vokal), Dan Hemmer (orgel) og Nikolaj Bøgelund (dirigent). Læs mere om koncerten her

Torsdag den 8. juli – Så er der nul stjerner igen:

Morten Kirckhoff og Jan Elhøj er tilbage med en ny sæson af programmerne ’Nul stjerner’ torsdag klokken 21.00 på DR2 og fra morgenstunden på DRTV. I det første program sejler de på tømmerflåde på opdagelsesrejse på de hollandske kanaler, for at komme helt tæt på de lokale. De lærer alt om, hvor god en opfindelse træsko er, og de møder manden, der laver døde dyr om til droner, og ryger på coffeeshop, mens de prøver at forstå, hvad der er op og ned i forhold til legaliseringen af cannabis. I alt kommer der seks afsnit i denne omgang.

Torsdag den 8. juli – Simon Reeves fantastiske rejser:

I løbet af sin 15 år lange karriere har Simon Reeve besøgt over 130 lande på seks forskellige kontinenter. På hans mange rejser har han oplevet episke landskaber og rørende menneskelige historier. I en ny naturserie, der bliver sendt på DR2 de næste fire torsdage klokken 20.00, udforsker han, hvordan det går med nogle af de mennesker, han tidligere har mødt.

Torsdag den 8. juli, fredag og søndag – Nye sangskrivere på P1:

- Jeg græd mig igennem de første gange, jeg hørte den!" Sådan fortæller Katrine Muff om sangen ’Har døden taget noget fra dig, så giv det tilbage’. Teksten er skrevet af forfatter Naja Marie Aidt og handler om hendes søn, der døde i 2015. Hun håber, at den som højskolesang kan være med til at give håb og trøst til andre. Katrine Muff Enevoldsen, der selv er komponist og højskolelærer og kendt fra DR’s ’Fællessang’ er vært i P1’s nye serie om ’Nye sangskrivere’, som har premiere torsdag klokken 10.03 og 20.03, fredag klokken 6.05 samt søndag 7.03. Serien kan også høres på DR Lyd.

Fredag den 9. juli – Kirsebærgrise og kærlighed:

Anden etape i Anne Hjernøe og Anders Aggers danmarkstur går fredag klokken 20.00 på DR1 fra Sønderjylland over Rømø til Juelsminde. Og det bliver til et møde med både kærlighed og kirsebærgrise. Og et gensyn med en lykkelig barndom på en bakketop. Programmerne kan også ses på DRTV.

Fredag den 9. juli – DR Ultra følger fodboldtalenter:

I programserien ’Fodboldtalenterne’ følger DR Ultra de største, unge fodboldtalenter, mens de navigerer i superligadebuter, sponsorater, skader, salg til udenlandske klubber og drømmen om succes. Vejen mod toppen er brolagt med afsavn, tvivl og bekymringer, men også med sejre, opture og passion. Serien er i 10 afsnit, og de bliver alle lagt på DRTV fra fredag klokken 6.00.

Fredag den 9. juli og lørdag – Bremer/McCoy gange to:

Den anmelderroste danske jazzduo Bremer/McCoy har gang i en international kometkarriere med en pladekontrakt på David Byrnes plademærke Luaka Bop og koncerter i det meste af Europa. Nu kan Koncerthusets gæster opleve melodisk og meditativt dub jazz under Copenhagen Jazz Festival 2021 i selskab med Bremer/McCoy i Koncertsalen. Begge koncerter er udsolgt, og de foregår fredag og lørdag klokken 21.00. Læs mere her

Søndag den 11. juli – Tysklands skjulte perle:

I den sydøstlige del af Tyskland finder man Watzmann-bjerget. Det er en imponerende stenkæmpe, der vogter over et rigt dyreliv og danner kulisse for gletchersøen Königssee med det krystalklare vand og et mystisk ekko. På DR1 søndag klokken 19.00 kan du følge med til det bjergtagende landskab i Berchtesgaden-alperne og opleve sjældne dyre- og plantearter som kongeørne, stenbukke, ildsalamandere og masser af orkideer.

Søndag den 11. juli – DR sender EM-finalen Italien-England:

Det blev desværre ikke Danmark, men England, der scorede sig i finalen ved herrernes fodbold-EM. Her møder de Italien søndag klokken 21.00 på Wembley Stadium i London. DR1 og DRTV viser finalen, og også P3 sender direkte fra den. Josefine Høgh og fodboldanalytikere varmer op fra klokken 20.00 på DR1, og de runder også hele turneringen af igen klokken 22.55-23.45.

Søndag den 11. juli – Nyt musiktalkshow ’Live & Vinyl’:

Kan du huske det øjeblik, musikken ramte dig? Sangen, du fik dit hjerte knust til, eller pladen der ændrede dit liv? I musiktalkshowet ’Live og vinyl’ søndag klokken 22.00 på DR2 og fra morgenstunden på DRTV møder musikelskerne Flemming Møldrup og Carsten Holm nye danske artister og dykker ned i de personlige fortællinger og trækker tråde til musikhistorien. Kajsa Vala spiller støvet americanah, som en af de få i Danmark. Som yngre forelskede hun sig i Nashville, og countrymusikkens nostalgi, men i aften ser hun også fremad, på en genre, der fornyer sig selv.

Søndag den 11. juli – Musikikoner gennem linsen:

Hvad gør et billede ikonisk? Gennem interviews med nogle af verdens største musikfotografer undersøger DR2-serien ’Musikikoner gennem linsen’ det. Man ser også på, hvordan det var at stå på begge sider af kameraet, da nogle af musikhistoriens mest kanoniserede billeder blev taget. På TV kan første afsnit ses søndag klokken 23.00, mens afsnittet er på DRTV fra morgenstunden.

Søndag den 11. juli – De dyre piger:

De bruger penge, rigtig mange penge! Det er dyrt at leve det perfekte liv og have det perfekte udseende. De shopper dyrt tøj, tasker, sko, smykker, sminke, skønhedsbehandlinger og oplevelser i et væk. Alt handler om det næste køb og det rigtige billede. Men hvem er pigerne i virkeligheden, og hvorfor fylder omverdenens anerkendelse så meget for dem? Det spørger DR3 om i den nye serie ’De dyre piger’. Alle otte afsnit kan ses hos DR3 på DRTV fra søndag klokken 6.00.

Søndag den 11. juli – ’Julies Jukebox’ på P4:

’Badabing’ holder sommerferie de kommende søndage på P4, men det gør Julie Berthelsen ikke. Hun er klar med programmet, der vikarierer – nemlig ’Julies jukebox, søndage mellem klokken 10.03 og 12.00. Her kan du høre live-musik og historierne bag de største hits, når Julie Berthelsen kigger ind i værkstedet hos en kendt dansk sangskriver.

Mandag den 12. juli – Barnemordet, der rystede Danmark:

I november 1947 bliver 8-årige Anne fundet myrdet ved Utterslev Mose. Hun har været udsat for et seksuelt overgreb. Politiet er på bar bund, og befolkningen i området er forfærdede. Efterforskningen varer flere år og afslører en lang række skjulte seksuelle overgreb på børn i københavnsområdet. Afsløringerne starter en udvikling mod mere åbenhed om seksuelle overgreb og børns trivsel generelt. DR1 og DRTV ser på sagen i programserien ’Danske mord’, der kan ses på DR1 mandag klokken 21.25 og på DRTV fra morgenstunden.

Mandag den 12. juli – Dansk humors bedste:

Ulf Pilgaard, Signe Molde, Mia Lyhne og en lang række andre danske komikere ser i ’Dansk humors bedste’ nærmere på nogle af dansk komiks største hits og bedste tricks. Martin Brygmann fortæller om at stå nøgen foran et stort publikum efter at være ramt af magisk forstenerstøv, P3's satirehold ser nærmere på, hvilke danskere der har ondt i røven, og der er gensyn med Kongerigets lesbiske powerpar, Bonnie og Connie. DR1 viser programmet mandag klokken 20.30, mens det kan ses på DRTV fra morgenstunden.

Mandag den 12. juli – Therese – pigen, der forsvandt:

I 1988 forvinder den 9-årige Therese fra en lille norsk forstad. Hun er aldrig blevet fundet siden. Hvordan kunne det ske? Familien leder stadig efter svar, og sagens to efterforskere har aldrig afsluttet sagen. DR2 viser fra mandag klokken 23.00 den norske serie ’Therese – pigen, der forsvandt’. Dokumentarserien er i fem dele og kan også ses på DRTV.

Mandag den 12. juli – P2 sender fra jazzfestival:

Det er ikke ofte at P2 sender fra en jazzfestival, men det gør kanalen mandag aften fra klokken 19.20. Astor Piazzolla og hans intense tangomusik falder ofte ned mellem genre-stolene mellem klassisk, world og jazz, og det er synd, for musikken er forrygende. Aarhus Jazzfestival har samlet et stærkt hold af både klassiske og jazz-musikere til at fejre den argentinske 100-årsjubilar. Det er Signe Asmussen, sang, Bjarke Mogensen, accordeon, Mathias Heise, mundharpe/tangenter, Johan Bridger, vibrafon/percussion og Joel Gonzales, kontrabas. Max Fage-Petersen er vært for ’P2 Koncerten’.

Mandag den 12. juli og hele ugen – Kender på P3:

Det er ikke altid, at du lige får blæret dig med al din aparte viden. I ’Kender på P3 hylder Anna Tychsen og Anders Ugilt din indre connaisseur og slår et slag for, at man altid kan finde en anledning til at finde den frem. De gør det alle hverdage i ugen på P3 fra klokken 10.03-12.00.

Tirsdag den 13. juli – Madnørder spiser blæksprutte:

Smager blæksprutteblæk lækkert? Det finder youtuber-kokken Jacob Jørgsholm ud af, når han laver fire retter med alt godt fra blæksprutten i ’Madnørderne’ på DR1 tirsdag klokken 20.30 og på DRTV fra morgenstunden. Falafeleksperten Mustafa Faour eksperimenterer med et helt nyt fladbrød. Og æblebonden Michael Lindebjerg skal presse sin egen, friske æblemost - men han har et problem. I 'Madnørderne' kan du møde nogle af¶de mest passionerede og nørdede mennesker i Danmark, der alle brænder for madlavning. De vil inspirere dig til at gå på opdagelse ude i naturen og hjemme i dit køkken.

Tirsdag den 13. juli – Verdens hurtigste maratonløber:

I tirsdagens sportsdokumentar på DR2 klokken 21.00 og på DRTV kan du følge en mands kamp mod sig selv - og mod tiden. Den kenyanske løber Eliud Kipchoge drømmer om at gennemføre en maratondistance på under to timer. En bedrift, der betragtes uopnåelig for et menneske. Dokumentaren i ’Dokumania’ følger ham, mens han forbereder sig på at slå den umulige rekord. Er han i stand til at bryde den magiske to-timers-grænse og skrive historie?

Tirsdag den 13. juli – DR Big Band og norske Neset:

Den norske jazzkomet Marius Neset og DR Big Band stiller tirsdag klokken 20.00 i Koncertsalen skarpt på albummet ’Tributes’, som er blevet kaldt ’genialt’ og ’årets lækreste album’ i international presse. Koncertgængerne vil både kunne opleve Neset som virtuos saxofonsolist og original komponist i Koncertsalen sammen med DR Big Band og chefdirigent Miho Hazama. Læs mere om koncerten her

Onsdag den 14. juli – Søren Ryge mindes brave kvinder:

Blandt de mange kvinder, Søren Ryge har portrætteret, huskes nogen bedre end andre. På DR1 onsdag klokken 20.30 – og på DRTV fra morgenstunden - besøger han de steder, de boede, og han mindes højdepunkterne – med blandt andre Valborg fra Bjerregrav, Jytte fra Mors, Ketty fra Englerup og Marta fra Køge.

’Næste uges DR’ holder nu sommerferie, og spalten er først tilbage på dr.dk/omdr mandag den 30. august.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk