Næste uges DR: Jonatan Spang er tæt på sandheden igen på DR2

Her får du smagsprøver på, hvad der er af nyheder i DR’s sendeflade og i DR Koncerthuset i den kommende uge fra den 20.-26. februar 2020.

Torsdag klokken 22.00 er Jonatan Spang tilbage med den skarpe satire i ’Tæt på sandheden’ på DR2. Jonatan Spang spinner nyhedshjulet, stikker sit satirespyd dybt ind i dobbeltmoralen, griller hyklerne og bringer dig helt tæt på sandheden. Programmet kan også ses på DRTV og igen fredag klokken 23.15 på DR2. Foto: Small Shoes.

Torsdag den 20. februar – Peter Skaarup tager et realitytjek

I DR2’s nye programserie ’Realitytjek’ torsdag klokken 21.30 har Peter Skaarup sagt ja til at tilbringe to dage sammen med Andreas, der er transkønnet. Undervejs får han et helt nyt indblik i livet som transkønnet. For Peter Skaarup vil ikke tillade at transkønnede under 18 år kan få juridisk kønsskifte, og Andreas har sat sig for at forsøge at overbevise ham.

Torsdag den 20. februar – Nu bliver det ’Vildt naturligt’ på P1

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor du har blå øjne, hvorfor et næbdyr lægger æg, eller hvorfor træer egentlig har bark? Skyldes det mon tilfældigheder, magi eller ligefrem guddommelig indgriben? I en ny podcast og radioserie, der hedder ’Vildt naturligt’, søger biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen den naturlige forklaring på netop den slags spørgsmål. Der er nemlig altid en naturlig forklaring og ikke mindst en god historie bag, og dén slags er lige præcis, hvad de to brænder for at fortælle. Det første program kan høres på P1 torsdag klokken 10.03 og på DR’s radioapp. Læs mere om programserien her

Torsdag den 20. februar og fredag – Jonatan Spang er tæt på sandheden igen

Torsdag klokken 22.00 er Jonatan Spang tilbage på DR2 med den skarpe satire i ’Tæt på sandheden’. Du kan være med, når Jonatan Spang spænder apokalypsens ryttere foran satirevognen og rider igennem ugens historier. Jonatan spinner nyhedshjulet, stikker sit satirespyd dybt ind i dobbeltmoralen, griller hyklerne og bringer dig helt tæt på sandheden. Programmet kan også ses på DRTV og igen fredag klokken 23.15 på DR2. Se hvordan du kan blive publikum her

Fredag den 21. februar – Kwamie Liv i DR Koncerthuset

Danske Kwamie Liv har gjort sig bemærket flere gange det seneste år i den store, brede offentlighed. Hun sang Kim Larsens ’Pianomand’ ved DR’s mindekoncert for ham på Rådhuspladsen i København, og så har hun været med i ’Toppen af Poppen’ på TV 2. Fredag klokken 21.00 står hun på scenen i Koncertsalen til en totalt udsolgt koncert. Heldigvis er der allerede meldt en ny koncert ud i DR Koncerthuset senere i år også – nemlig den 20. oktober. Læs mere om koncerten her

Fredag den 21. februar og lørdag – Djævlen går i Prada

Meryl Streep har hovedrollen i det amerikanske komediedrama ’The Devil Wears Prada’ fra 2006, som DR1 viser fredag klokken 21.30. Den unge Andrea tager til New York på jagt efter sit første job. Det lykkes hende at blive ansat på det toneangivende modemagasin Runway, der styres med hård hånd af chefredaktøren Miranda Priestly. Miranda er modebranchens mest magtfulde kvinde og frygtet af alt og alle. Men Andrea er ikke så let at skræmme, og snart er hun blevet assistent for den monstrøse modemogul. Filmen kan også ses lørdag klokken 13.30 på DR1.

Fredag den 21. februar - Copenhagen Phil med akkordeon

Fredagens P2-koncert bliver sendt direkte fra et sted, som DR har sendt koncerter fra i årtier, hvor det hed Radiohusets Koncertsal. Nu er det Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg, hvor Copenhagen Phil holder til. Musikken fredag – med start klokken 19.20 – er Glinka: Ruslan og Ludmila. Per Nørgård: Pastorale fra Babettes gæstebud. Anders Koppel: Akkordeonkoncert nr. 2. Rakhmaninov: Symfoni nr. 3. Solisten er Bjarke Mogensen, akkordeon, og Copenhagen Phil bliver dirigeret af Andris Poga. Vært på P2 er Max Fage-Pedersen.

Lørdag den 22. februar – DR Big Band kigger i sit store arkiv

DR Big Bands nye chefdirigent Miho Hazama står i spidsen for bandets 19 medlemmer, når DR Big Band lørdag klokken 16.00 kigger i sit arkiv og finder guldnumre frem i Studie 2 i DR Koncerthuset. På lydtapetet vil der være værker, arrangementer og transskriptioner af jazzverdenens allerstørste navne samlet på ét sted – fra chefdirigenter som Bob Brookmeyer og Thad Jones til Ray Pitts, Jim McNeely og mange flere. Læs mere om den udsolgte koncert her

Lørdag den 22. februar – Susanne Bier-film på DR2

Nikolaj Coster-Waldau, Ulrich Thomsen, Nikolaj Lie Kaas og Maria Bonnevie har nogle af hovedrollerne i den danske film ’En chance til’ fra 2014, som Susanne Bier instruerede, og som Anders Thomas Jensen skrev manuskriptet til. Kriminalkommissærerne Andreas og Simon er bedste venner. Andreas er nybagt far, mens den fraskilte Simon bruger størstedelen af sin tid på den lokale stripklub. Alt vendes op og ned, da de en dag kaldes ud til husspektakel hos Tristan og Sanne, et junkiepar fanget i en spiral af vold og stoffer. Det ligner en rutinesag - indtil Andreas finder deres forsømte baby, sulten og grædende. Den ellers så afmålte politimand bliver konfronteret med sin egen magtesløshed og rystes i sin grundvold. Efterhånden som Andreas mister grebet om retfærdighed, bliver det pludseligt op til den uregerlige Simon at genoprette grænsen mellem ret og uret.

Søndag den 23. februar – DR2 sender Brit Awards 2020

Tirsdag bliver den britiske musikindustris prisfest, Brit Awards, holdt for 40. gang. Søndag aften klokken 23.30 og to timer frem sender DR2 showet. Billie Eilish, Lizzo, Lewis Capaldi, Harry Styles, Mabel, Stormzy, Dave og Celeste er blandt de mange stjerner, der indtager scenen for at optræde, når det britiske musikliv hylder det forgangne års bedste britiske og internationale sangere og musikere. Komikeren Jack Whitehall er vært for det festlige prisshow, der holdes i Londons 02 Arena.

Søndag den 23. februar – DR2 mediterer med DR Vokalensemblet

Søndag klokken 19.00 på DR2 kan du sætte dig godt til rette, trække vejret dybt, lade hverdagen forsvinde og lad musikken omslutte dig i en fredfyldt koncert med DR Vokalensemblet. I en smukt oplyst Vor Frue Kirke lægger koret op til sindsro, eftertænksomhed og ikke mindst meditation med musik af blandt andre Arvo Pärt, Hildegard von Bingen og Eric Whitacre. DR Vokalensemblet er dirigeret af Nigel Short.

Malene Schwartz har været aktuel i danskernes bevidsthed i over 60 år. DR1 viser et portræt af hende mandag klokken 20.00. Foto: DR Samfundsliv

Mandag den 24. februar – DR1 møder Malene Schwartz

I 60 år har Malene været en af Danmarks megastjerner. Men spørger man hende om, hvornår hun er gået af scenen med følelsen af at have ydet en perfekt indsats er svaret: ’Aldrig’. Hun har ellers spillet alt fra komtesse Irene Gyvelstjerne i ’Pigen og Greven’, den vampede Corinna i ’Frøken Nitouche’ til den ængstelige Maude Varnæs i Matador. Få historien om Malene Schwartz' vej fra ung usikker filmdarling til teaterdirektør - fortalt af Malene Schwartz selv, Lise Nørgaard, Ditte Hansen og flere andre mandag klokken 20.00 på DR1.

Mandag den 24. februar – Ny svensk dramaserie på DR2

Der er premiere på en ny svensk dramaserie på DR2 mandag aften klokken 20.00: ’Fartblind’. Den unge finansjournalist Bea har en affære med bankdirektøren Peder. Bea har lovet sig selv, at hun ikke vil blande job og privatliv. Men de to ting bliver svære at adskille, da hun får et anonymt tip. Peders bank skjuler, at den er i store vanskeligheder. Hvor meget ved Peder selv om sagen?

Mandag den 24. februar – Den sidste modstandsmand

Knud Christensen er en 15-årig skoledreng, der går til spejder og læser masser af bøger, da tyskerne invaderer Danmark 9. april 1940. Lige så stille indleder han modstandsarbejdet gennem små drengestreger. Men han vil mere. Og snart finder han sig selv med brandbomber i hånden i Aalborg, klar til at sætte sit liv på spil, 17 år gammel. P1 har mandag klokken 13.33 – og igen klokken 19.33 – premiere på programserien ’Den sidste modstandsmand’, der er i fem afsnit.

Tirsdag den 25. februar – Mordet ingen så

’Mordet ingen så’ er en ny amerikansk dokumentarserie på DR2 med start tirsdag klokken 21.00. Her er spørgsmålet, hvem der dræbte Ken Rex McElroy? I 1981 ændrede byen Skidmore, Missouri sig for altid. I årtier havde McElroy terroriseret det lille samfund. Men en dag fik byens borgere nok. De omringede hans pickup og skød ham ned på åben gade - og har siden været tavse. Gennem seks afsnit undersøger DR2 den uløste sag. Hvorfor dækker byen stadig over gerningspersonerne 40 år efter? Hvad skete der i virkeligheden? Og hvorfor fortsatte volden efter McElroys død?

Onsdag den 26. februar – Rasmus Walter i Koncertsalen

Med fire soloalbum i ryggen og et nyt på vej kommer Rasmus Walter forbi DR Koncerthuset med et spændende, nyt set-up. Rasmus Walter giver en todelt koncert i Koncertsalen, hvor du både kan opleve Rasmus Walter solo og med band og med nyt og gammelt materiale. Koncerten er onsdag klokken 20.00 i Koncertsalen. Læs mere om koncerten her

Onsdag den 26. februar – ’Kriminelt’ om de nye nazister

I DR1’s nye magasin om onsdagen klokken 21.25 kan du komme tæt på forbryderen, offeret, advokaten, den psykisk syge kriminelle eller ham, der gerne vil lægge livet som kriminel bag sig. Du kan også blive klogere på politiets metoder, og på hvad der foregår bag retssalens lukkede døre sammen med retskorrespondent Trine Maria Ilsøe og tidligere chef for Rejseholdet, Bent Isager-Nielsen. I denne uge ser de på to unge mænd, der er høje af lykke efter at være blevet indlemmet i en nynazistisk organisation, der bruger vold rundt om i Norden. To andre fra samme organisation er fængslet for hærværk mod den jødiske kirkegård i Randers.

Onsdag den 26. februar – Sandheden om Charles’ og Dianas bryllup

I 1981 blev den 20-årige Lady Diana Spencer viet til prins Charles i St. Paul’s Cathedral i London. Det var århundredets eventyrbryllup, og op mod 750 millioner mennesker så med verden over. Men alt var ikke så perfekt, som det så ud. Ved hjælp af arkivmateriale og interviews med folk, der kendte parret, afsløres sandheden om det kongelige bryllup på DR2 onsdag klokken 20.00.

Onsdag den 26. februar – I planetens tjeneste

Få i Danmark bekymrer sig i 1969 om det forholdsvis nye fænomen: Forurening. Et par unge fyre får nok og planlægger en aktion, der skal sparke den danske miljøbevægelse i gang med et brag. Aktionen inkluderer en projektor, en motorcykel, øredøvende larm og en olieindsmurt and, der skal halshugges. Serien ’I planetens tjeneste’ er tilrettelagt af Celine Klint, Amanda Boie Hvid og Emil Rothstein Christensen og kan høres onsdag klokken 13.33 og 19.33 på P1. Redaktør er Rune Sparre Geertsen.

Onsdag den 26. februar – Vi skulle dø – da AIDS kom til Danmark

I begyndelsen af 1980’erne flytter to unge til hver deres storby. I Aarhus finder Henning endelig det homo-miljø, han har sukket efter som teenager i Vestjylland, mens Steve i København forelsker sig stormende i kokken på byens bedste bøssediskotek. Alt tegner lyst for Henning og Steve, da de for første gang hører om en mystisk sygdom, der næsten udelukkende rammer bøsser - en sygdom, der ikke kan behandles. DR2 ser i en ny serie i to afsnit på, hvordan det var, da AIDS kom til Danmark. Premieren er onsdag klokken 21.00.