Næste uges DR: Masser af VM-håndbold på DR1, DR2 og P3

Her får du eksempler på, hvad DR har på vej på skærmen, i radioen, i DR Koncerthuset og på DRTV i den kommende uge fra den 14.-20. januar 2021.

Herrelandsholdet og Mikkel Hansen her, der har spillet på det helt siden 2007, får nok at se til i de kommende uger, hvor der er håndbold-VM i Egypten. DR deler rettighederne med TV 2, og fra torsdag er der masser af håndbold på både DR1, DR2 og P3. For eksempel sender DR1 og P3 direkte, når Danmark spiller mod Bahrain fredag aften og mod Argentina tirsdag aften. Begge dage starter optaktsprogrammerne klokken 20.00. Foto: Framegrab. (© Framegrab)

Torsdag den 14. januar og de næste 14 dage – Så er der håndbold-VM:

DR og TV 2 deles om rettighederne, når der i de kommende 14 dage bliver holdt håndbold-VM for herrer i Egypten. DR1 viser den første kamp – mellem Hviderusland og Rusland – torsdag klokken 15.15, og fredag klokken 20.00 skal de danske håndboldherrer i kamp, når de spiller mod Bahrain. Den kamp sender DR1 direkte med Lars Krogh Jeppesen og Frederik Lindved som kommentatorer. Lørdag klokken 15.15 gælder det kampen Hviderusland-Sydkorea, mens det søndag klokken 15.15 er kampen Qatar-Japan, DR1 viser. En del af kampene sendes også på DR2 og DRTV, blandt andet Algeriet-Marokko torsdag klokken 17.45 og Sverige-Tjekkiet torsdag klokken 20.00. ’Liga på P3’ sender også direkte fra de danske kampe fredag og søndag.

Torsdag den 14. januar – Koncert med årets P2-kunstner:

Torsdag er der lagt op til en rigtig tyvstart-koncert i DR Koncerthuset – uden publikum. Komponisten Bent Sørensen bliver ’P2 Kunstner 2021’, og ved en særlig koncert med pianisten Katrine Gislinge og Nightingale String Quartet spille de Bent Sørensens ’12 Nocturner’ samt Mozarts Klaverkoncert nr. 12, hvor Bent Sørensen i de indlagte kadencer går i dialog med fortiden. Der er optakt til koncerten fra klokken 19.20, og den kan høres direkte på P2 klokken 19.30. Læs mere om P2-kunstneren her

Torsdag den 14. januar og fredag – P2 sender fra ’Foyeren’:

P2 har fra nytår haft premiere på et nyt direkte musik- og kulturprogram, der giver perspektiv på tiden og livet lige nu, og bringer dig tæt på en begivenhed i den klassiske musikverden. Programmerne bliver sendt torsdag og fredag klokken 18.05 på P2, og udsendelsen har nu et ekstra fokus på den efterfølgende P2-koncert, hvor det torsdag gælder koncerten med Bent Sørensen-musik. Oftest har ’Foyeren’ også et liveinterview med en musiker eller andre, der har aktier i koncerten. Det er Benedicte Granvig, der er vært.

Torsdag den 14. januar – Sov godt på ’Lægens Bord’:

Du har brug for 6-8 timers dyb søvn om dagen. Men mange bliver afbrudt i deres nattesøvn. ’Lægens Bord’ torsdag klokken 21.25 på DRTV ser på, hvordan man behandler søvnapnø. Du får også svar på de seneste spørgsmål om corona, når direktøren i Statens Serum Institut, Henrik Ullum, er på besøg. Værten er som altid Peter Qvortrup Geisling.

Fredag den 15. januar – Romantisk drama på DR2:

Cate Blanchett har hovedrollen i det amerikanske romantiske drama fra 2015, ’Carol’, som DR2 sender fredag klokken 20.00. Den elegante overklassefrue Carol er fanget i et kærlighedsløst ægteskab i 1950'ernes New York. I et stormagasin møder hun den unge ekspedient Therese, der drømmer om et mere meningsfuldt liv. En forsigtig gnist tændes mellem dem. Men jo tættere deres forhold bliver, des tydeligere bliver det, at prisen for at følge deres hjerter er frygtelig høj.

Lørdag den 16. januar – Lars von Triers ’Dancer in the Dark’ som filmperle:

Lars von Triers Guldpalmevinder fra Cannes i 2000 – ’Dancer in the Dark’ – er ugens filmperle på DR2 lørdag klokken 23.00. Björk og Catherine Deneuve har nogle af hovedrollerne i filmen, hvor Selma er emigreret fra Østeuropa til Amerika. Hun arbejder dag og nat for at spare sammen til den operation, der skal redde hendes søn fra den samme sygdom, der er ved at gøre hende blind. Når det hele bliver for meget, klarer Selma tilværelsen ved at forestille sig, at hun er lige midt i en musical - her er al den glæde, livet ikke giver hende. Da Selma skal spille hovedrollen i en amatøropsætning af 'The Sound of Music' ser det ud til, at drøm og virkelighed endelig smelter sammen. Men skæbnen indhenter hende, da en desperat nabo beskylder hende for at have stjålet hans opsparede formue - og Selma tvinges ud i sit ultimative offer.

Søndag den 17. januar – Joof og Koppel på museum:

Hella Joof og Nikolaj Koppel går søndag klokken 20.00 på DR1 på eventyr blandt uddøde dinosaurer, giftige slanger og i en p-kælder fyldt med gamle hvaler. De har fået unik adgang til nogle af Danmarks ældste og mest dyrebare skatte i Statens Naturhistoriske Museums enorme samling, der tæller hele 14 millioner genstande. Målet er at skabe deres helt egen udstilling, og måske finde svar på vores allerstørste spørgsmål: Hvordan kom vi her? Hvorfor ser vi sådan ud? Og hvor er vi - og jorden - på vej hen? Det hele foregår i programserien ’Skattejagt på museet’.

Ane Cortzen er atter klar til at bringe kulturen ud hjemme fra stuen i en coronatid. Det er søndag klokken 23.00 på DR2. Foto: Jesper Skaaning. (© Ane Cortzen (Jesper Skaaning))

Søndag den 17. januar – DR2 bringer kulturen ud igen:

Kulturinstitutionerne er atter lukket ned, men derfor behøver man ikke være kulturløs, og DR2 ’bringer kulturen ud’ igen fra søndag klokken 23.00. Frederik Cilius, Ane Cortzen og radioduoen Fries Before Guys anbefaler en TV-serie om sex, en aktuel samtalebog om livet som kvinde og en særlig YouTube-kanal.

Mandag den 18. januar og tirsdag – De skjulte talenter – fem år senere:

Seerne mødte dem første gang for fem år siden. Nu vender DR tilbage for at se, hvordan det er gået med de talentfulde, autistiske mennesker fra ’De skjulte talenter’ i deres kamp for arbejde og anerkendelse. Louise fortsætter med at imponere kollegaerne med sine evner, så nu er hun blevet forfremmet. Selv har hun svært ved at se, at hun har udviklet sig. Den selvlærte tegner Nina er blevet kongelig hofleverandør, og er inviteret i audiensAmalienborg. Organisten Kristian, der har sublime evner ved tangenterne, har fået sin egen fanklub. Alligevel føler han sig ofte ensom. Nu får han hjælp af en god ven. Trine kan lægge puslespil i lyntempo og udfordrer hjerneforsker Troels Kjær i at lægge brikker på tid. Og så afslører en ny test, hvordan autistiske mennesker ser verden. Det er Michael Plejdrup, der har tilrettelagt programmet, som også kan ses tirsdag klokken 5.55 på DR1 samt på DRTV.

Mandag den 18. januar – De kvindelige symfonikere på P2:

Indrømmet - overskriften er lidt misvisende, for gennem tiden har det ikke været mange kvinder forundt at skrive symfonier. Man mente, at hvis kvinder overhovedet skulle komponere, så var det til kammeret. ’P2 Koncerten’ mandag fra klokken 19.20 er dedikeret til kvinder som skrev for orkester, fra Fanny Mendelssohn over svenske Helena Munktell og norske Signe Lund med nazisympatierne til engelske Ethel Smyth og polske Grazyna Bacewicz. Koncerten er med Sveriges Radios Symfoniorkester, der ledes af Cathrine Winnes. Vært på P2 er Mette Greiffenberg.

Tirsdag den 19. januar – VM-håndbold mellem Danmark og Argentina:

Argentina er modstanderen i de danske herrers sidste kamp i den indledende gruppe ved VM i håndbold i Egypten, og Tina Müller og Camilla Andersen varmer op til kampen fra studiet på Dokk1 i Aarhus med gæster og interviews. Det gør de fra tirsdag klokken 20.00 på DR1. Kampen vises fra klokken 20.30 med Frederik Lindved og Lars Krogh Jeppesen som kommentatorer. P3 sender også kampen direkte tirsdag aften.

Tirsdag den 19. januar – Dansk dokumentar om norske Marianne og Leonard Cohen:

Hun inspirerede Leonard Cohen til at skrive nogle af sine bedste sange. Norske Marianne Ihlen og Cohen møder hinanden på en græsk klippeø i starten af 1960'erne. De indleder et kærlighedsforhold omgærdet af mystik, som følger dem hele livet. Gennem gamle filmklip og interviews dykker den danske dokumentar ’Words of Love’, som DR2’s ’Dokumania’ viser tirsdag klokken 20.55 ned i den smukke og følsomme, men også tragiske kærlighedshistorie, der fik stor kunstnerisk betydning for Cohens musikkarriere.

Onsdag den 20. januar – Præsidentindsættelse fra USA på DR1, DR2 og P3:

Joe Biden indsættes som USA's 46. præsident ved en ceremoni i Washington D.C., og DR er med hele vejen fra onsdag klokken 16.00 på DR1 og DRTV, og fra klokken 18.30-21.00 tager DR2 så over. Johannes Langkilde og gæster kommenterer begivenhederne fra studiet, og DR's korrespondenter er klar med reaktioner og analyser fra USA. P3 sender også indsættelsen af Joe Biden. Her er det fra klokken 18.03 til 22.00, og her er Anna Lin og Andreas Kousholt værter.

Onsdag den 20. januar – Fra Hollywood til Det Hvide Hus:

På dagen for præsidentindsættelsen i USA har DR2 onsdag klokken 23.00 premiere på serien ’Reagan – Fra Hollywood til Det Hvide Hus’ om den tidligere præsident Ronald Reagan. Ronald og Nancy Reagan er et af USA's mest polariserende og magtfulde par nogensinde. Deres iscenesættelse af dem selv som den amerikanske drøm, er Hollywood værdig. Ægteparrets partnerskab og især Nancys betydelige indflydelse på sin mand og hans embede går over i historien. Serien bliver sendt over fire onsdage på DR2.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter