Næste uges DR: Nick Cave spiller og svarer på spørgsmål i DR Koncerthuset

Her får du smagsprøver på, hvad der er af nyheder i DR’s sendeflade og i DR Koncerthuset i uge 21 fra den 20.-26. maj 2019.

Der er lagt op til en helt særlig seance med sangeren Nick Cave i Koncertsalen tirsdag klokken 20.00, når han både spiller sine mest elskede numre og besvarer spørgsmål fra publikum. (© Larry Hirshowitz)

Mandag den 20. maj og tirsdag – Gintberg er taget til Bulgarien:

Forud for EP-valget er Jan Gintberg på en undersøgende humorrejse, hvor han besøger danskere bosat i Udkants-Europa for at finde svaret på, om vi danskere overhovedet har noget til fælles med vores medborgere i EU. Hvad kan vi egentlig bruge EU til? Hvilke regler gælder? Og fremfor alt: Er der overhovedet noget at more sig over derude i EU's randområder? Gintberg rejser mandag klokken 20.00 til et EU-land i den lidt fattigere ende, nemlig Bulgarien, hvor han møder danske Galina, der sætter Jans yderst begrænsede balanceevner på prøve. Hun har nemlig stiftet Bulgariens første klub for ethjulede cyklister. Og under sloganet ’For Gud, Konge og Bruxelles’ tømmer Jan en AK47 mod et sagesløst vildsvinemotiv sammen med Familien Madsen, der også inviterer på hjemmebrændt rakia hos naboen.

Læs mere om Gintberg-programmerne her.

Mandag den 20. maj – Uimodståelig mand på DR2:

Mette er irriteret over, at hendes mand Niels ikke mener, at feminismen er hans kamp. Da deres datter starter på ingeniørstudiet, indser Niels, at køn nok alligevel betyder noget, og Mette opdager, at hun måske faktisk selv er mandschauvinist. For at forstå det hele begynder hun at studere sin familie, film, kunst og den førende forskning på området. Foretrækker vi ubevidst mænd frem for kvinder? DR2 viser en film om hende – og om Niels – mandag klokken 20.30.

Mandag den 20. maj – EU bag lukkede døre – Brexit-kaos:

EU er de sidste år blevet rystet i sin grundvold, og DR2 sender mandag klokken 23.00 sender DR2 en britisk dokumentar om dem. Brexit, den græske gældskrise og flygtninge- og migrationsstrømmen i 2015 har truet den europæiske sammenhængskraft - og så alligevel ikke! Her lukker politikere og embedsmænd os ind bag de lukkede døre ved forhandlingsbordet, hvor vi i stedet for glatte politikere møder passionerede mennesker, der kæmper for deres sag. I 2016 lovede den daværende britiske premierminister David Cameron briterne en afstemning om medlemskab af EU og for at vinde den forsøgte han at forhandle en ny migrationsaftale med EU.

Mandag den 20. maj – Det Tredje Riges førstedame:

I en bunker i Berlin, der dag efter dag blev bombarderet af Den Røde Hær, forgiftede en elegant dame den 1. maj 1945 seks af sine børn, før hun sammen med sin mand begik selvmord, fordi de ikke kunne forestille sig et liv efter Hitler. Magda var hustru til den berygtede propagandaminister, Joseph Goebbels. Hun var Hitlerregimets uofficielle førstedame, elegant, veluddannet og charmerende i en verden af nationalistisk snæversynethed. Magda var zionist i sin ungdom. Hvordan endte hun som fanatisk nazist, spørger DR K i en fransk dokumentar mandag klokken 20.00.

Mandag den 20. maj – Kammermusikfestival fra Østerbro:

I bededagsferien holder Østerbro Koncertforening kammermusikfestival i Unitarernes Hus på Østerbro. ’P2 Koncerten’ sender mandag og tirsdag klokken 19.20 fra kammermusikfestivalen – og første dag er der mulighed for at høre Kammerkoret Camerata synge nordisk korlyrik af Gunnar Eriksson, Rued Langgaard, David Vikander, Rasmus Thaarup, Wilhelm Stenhammer og Valdemar Åhlén samt høre Messiaen Quartet Copenhagen spille Ravels Klavertrio. Tirsdag er der mulighed for at høre Nordic String Quartet spille Hans Abrahamsens 2. strygekvartet og Mozarts Klarinetkvintet med Victor Wennesz på klarinet.

Tirsdag den 21. maj – Samtale og musik med Nick Cave i DR Koncerthuset:

Efter en udsolgt turné i Australien og New Zealand bringer sangeren Nick Cave sine unikke samtale-events til Europa og Storbritannien i den kommende tid. Turneen tæller en dansk koncert, som finder sted i Koncertsalen tirsdag klokken 20.00. I Koncertsalen optræder Nick Cave med musik og åben diskussion, hvor han vil han besvare spørgsmål fra publikum om forskellige emner og spille nogle af sine mest elskede sange på klaver. Der er for længst udsolgt til begivenheden, men man kan skrive sig på en venteliste. Læs mere om eventen her.

Tirsdag den 21. maj og torsdag – Europa All Inclusive:

Europa kæmper stadig med eftervirkningerne af en historisk flygtningekrise, og der er stor forskel på, hvor mange asylansøgere de enkelte lande i Europa har fået. I ’Europa All Inclusive’ tirsdag og torsdag klokken 20.45 på DR1 tager Ask Rostrup to danskere med på en rejse til de yderste grænser i EU. For spørgsmålet er, om EU skal indføre en fælles fordeling af asylansøgere i medlemslandene eller om landene selv skal bestemme?

Tirsdag den 21. maj – Casper mod Skagerrak:

I 'Casper mod Skagerrak', som DR3 sender tirsdag klokken 23.15, følger kanalen Casper Steinfaths forberedelser og mentale udvikling i forsøget på at blive den første i verden til at padle fra Danmark til Norge. Det er en rejse, der viser sig at handle om mere end at komme fra A til B.

Onsdag den 22. maj – Gæster fra Nordamerika i Koncertsalen:

Den virtuose canadier James Ehnes er solist i Mendelssohns Violinkoncert, når et af Nordamerikas førende symfoniorkestre, National Arts Centre Orchestra, gæster DR Koncerthuset på en stort anlagt jubilæumsturné. Besøget finder sted onsdag klokken 19.30, hvor du også kan opleve Dvoráks 9. symfoni ’Fra den nye verden’ og den moderne klassiker ’Lonely Child’. P2 sender koncerten direkte. Læs mere om koncerten her.

Onsdag den 22. maj – En halv time om Jesper Klein:

Han var kendt som manden med de tusind forskellige ansigter og en sproglig begavelse ud over det sædvanlige. Jesper Klein var en unik og fuldstændig original dansk kunstner, der var elsket af både børn og voksne for sin krøllede hjerne og nyskabende optræden på scenen. Men privat var den charmerende Klein langt fra den udadvendte spradebasse, som han var på scenen. Klein var ikke alene forfærdelig gammeldags. Han var også ekstremt genert og holdt slet ikke af al den opmærksomhed, som berømmelsen kastede af sig, fremgår det af DR K’s program ’Den store Klein’, som kanalen viser onsdag klokken 21.30.

Onsdag den 22. maj – Hvem fanden er Martin Jensen?

’Hvem fanden er Martin Jensen’ hedder en ny serie på DR3, som har premiere onsdag klokken 22.00. Selvom Martin Jensen er en af de største danske artister, er der ingen, som genkender ham på den røde løber i København på vej til Club Awards. Her er Martin Jensen nomineret til bedste DJ og håber på at vinde en statuette, for selv om han er stor globalt og nærmer sig en milliard streams på Spotify, er en DJ ikke større end sit sidste hit, og Martin Jensen går efter flere streams og statuetter.

Ask Rostrup samler spidskandidaterne til EP-valget til halvanden times debat på DR1 onsdag klokken 20.00, hvor også en række danskere er med til at stille spørgsmålene.

Onsdag den 22. maj – Spidskandidaterne mødes før EP-valget:

DR1 viser onsdag klokken 20.00 den sidste store direkte EP-debat på DR1. I programmet får partiernes og bevægelsernes spidskandidaterne besøg af en række danskere med nogle helt særlige historier og spørgsmål, som de vil have svar på, inden de skal sætte deres kryds den 26. maj. Ask Rostrup er vært for debatten.

Torsdag den 23. maj og fredag – Luisi og ’Symphonie Fantastique’:

’Symphonie fantastique’ af Berlioz er en vild rejse ind i underbevidstheden. Længsler og sære syner bliver udmalet i en symfoni. DR Symfoniorkestrets chefdirigent Fabio Luisi styrer orkestret gennem denne musikalske tour de force torsdag og fredag klokken 19.30 - koncerter, som også byder på Liszts virtuose 2. klaverkoncert. P2 sender direkte fra koncerten torsdag. Læs mere om koncerterne her

Torsdag den 23. maj og fredag – Filmperle med Claes Bang:

Torsdag klokken 21.15 har DR K tv-premiere på den svenske film ’The Square’ med danske Claes Bang i hovedrollen. Han spiller Christian, der er en velrespekteret kurator på et kunstmuseum. Hans næste udstilling ’The Square’ - en installation, der indbyder forbipasserende til næstekærlighed, minder dem om deres rolle som ansvarlige medmennesker. Men det er svært at leve op til egne idealer: Christians akavede reaktion på at få stjålet sin telefon medfører flere pinlige situationer. I mellemtiden er museets PR-afdeling klar med en usædvanlig kampagne for udstillingen, hvis voldsomme modtagelse sender Christian og museet ud i en krise. Filmen kan også ses fredag klokken 22.30 på DR K.

Fredag den 24. maj – Hemmelige agenter på hemmelige missioner:

Kun agenter i den franske, udenrigsefterretningstjeneste, DGSE, har tilladelse til at arbejde undercover i udlandet. Kun de kan få ordre til at påtage sig en falsk identitet og leve et dobbeltliv. Og undertiden sætte livet på spil. På DR2 fredag klokken 21.35 fortæller en håndfuld dobbeltagenter om livet som spion, den årelange træning, om overvejelserne om, hvorvidt man skal indvie sin kone og mand i arbejdet, og hvordan det føles at lyve for familie og venner.

Fredag den 24. maj – ’P2 Koncerten’ er fra Island:

Reykjaviks smukke kulturhus, Harpa, er hjemsted for Islands Symfoniorkester, som blandt andet spiller en symfoni af den kvindelige franske 1800-tals komponist Louise Dumont Farrenc i ’P2 Koncerten’ fredag klokken 19.20. Musikken er Emmanuel Chabrier: España, rapsodi for orkester. Louise Dumont Farrenc: Symfoni nr. 3. Brahms: Koncert for violin og cello. Akademisk festouverture. Solisterne er Ari Thor Vilhjálmsson, violin, Sigurgeir Agnarsson, cello, og Islands Symfoniorkester er under ledelse af dirigent: Bjarni Frímann Bjarnason. Vært på P2 er Mathias Hammer.

Lørdag den 25. maj og søndag – Gintberg slutter i Irland:

Lørdag klokken 20.00 på DR1 kan du følge Jan Gintberg, når han på sin undersøgende humorrejse besøger danskere bosat i udkants-Europa for at finde svaret på, om vi danskere overhovedet har noget til fælles med vores medborgere i EU. Hvad kan vi egentlig bruge EU til? Hvilke regler gælder? Og fremfor alt: Er der overhovedet noget at more sig over derude i EU's randområder? Lige omme bag Brexit ligger Irland, og her møder Jan Gintberg pensionisten Rita, der strikker tehætter, som ligner den irske præsident Michael D. Higgins. Og i byen Galway får Gintberg svar på, hvilken harmonika man skal købe, hvis man som danske Anders vil leve af at spille irsk folkemusik. Alle tre afsnit med Gintberg – fra Italien, Bulgarien og Irland – vises på DR1 søndag fra klokken 12.30-14.00.

Lørdag den 25. maj – DR2 med hårde mænd:

Nichlas drømmer at blive lige så stor som de andre, men han kan ikke tåle steroiderne, og det ikke let at acceptere, når man er perfektionist. Selv om mange synes, at Carstens halstatovering er uhyggelig, har han ikke tænkt sig, at få den fjernet. Den har nemlig en særlig betydning for ham. DR2’s temalørdag følger klokken 20.00 seks hårde drenge, der har valgt et look, der på mange virker skræmmende. Men bag de pumpede muskler og tatoverede dæmoner gemmer der sig både kæresteproblemer, lavt selvværd, særlige spilleregler og frygten for fængsel.

Søndag den 26. maj – EP-valgaften på DR1 og P1:

Der er lagt op til stor EP-valgaften på DR1 med Ask Rostrup som vært søndag fra klokken 19.00 og seks timer frem. Valgstederne lukker klokken 20.00, og da præsenterer kanalen også den første exit poll. Da hele landet er en valgkreds, kan de første egentlig resultater først ventes klokken 23.00. På P1 er der også valgaften. Den bliver sendt fra klokken 18.03 til midnat.

Søndag den 26. maj og mandag – Tidlig midsommer hos DR Pigekoret:

DR Pigekoret har tradition for midsommerkoncerter, men i år kommer midsommeren ekstra tidligt – nemlig søndag og mandag den 27. maj i Koncertsalen i DR Byen. DR Pigekoret – under ledelse af chefdirigent Phillip Faber – vil sammen med sangerne fra DR Korskolen og musikalske gæster byde op til eventyr og duften af sommerenge - indhyllet i smukke danske sommersange og dugfriske kompositioner. Læs mere om koncerter og billetter her.

Søndag den 26. maj – Koncert om ’Annas flugt’:

Benjamin Koppel og Cæcilie Norby tager udgangspunkt i Koppels snart 100-årige tante Annas lange liv med fokus på hendes flugt under Anden Verdenskrig, når de søndag klokken 20.00 giver en fælles koncert i DR Byen. De to kunstnere har skabt musik og poesi til ’Annas Flugt’, som fremføres med et hold af musikere i Studie 2. Læs mere om koncerten her.

Søndag den 26. maj – DR K viser ’Din danske sang’ med DR Pigekoret:

DR Pigekoret inviterer i koncertrækken ’Din Danske Sang’ indenfor til fællessang og en hyldest af den danske sangskat søndag klokken 21.00. Phillip Faber er dirigent og vært. Silas Bjerregaard er solist og deler sine personlige minder og historier, der knytter sig til hans favoritter fra den danske sangskat. De velkendte sange får nyt liv, når de foldes ud i nye fortolkninger - og i fællessangene, hvor du selv kan synge med! Medvirkende: DR Pigekoret, Silas Bjerregaard (solist), Henrik Dam Thomsen (cello) og Phillip Faber (dirigent).

Facebook
Twitter