Næste uges DR: Nu er der TV-premiere på den danske film ’Jagtsæson’

Her får du eksempler på, hvad DR har på vej på skærmen, i radioen, i DR Koncerthuset, på DRTV og DR Lyd i den kommende uge fra den 21.-27. oktober 2021.

Lærke Winther, Mille Dinesen og Stephania Potalivo, der de seneste 10 uger har været medvært på DR’s ’Alle mod 1’, har hovedrollerne, når DR1 og DRTV lørdag klokken 21.00 har tv-premiere på den danske filmkomedie ’Jagtsæson’ fra 2019. (Foto: Andreas Bastiansen © Nordisk Film)

Torsdag den 21. oktober – DR1 og DRTV tager ud på ’Øen’:

’Vi kom. Vi jublede. Og så løb vi i hver vores retning’. Den nye ubarmhjertige virkelighed på ’Øen’, overrasker deltagerne, og det slår allerede gnister imellem dem, når DR1 og DRTV har premiere på programserien ’Øen’ torsdag klokken 20.00. Hvordan arbejder man sammen, når man ikke kender hinanden? Når alt er ukendt, grænseoverskridende, og slet ikke hvad de havde forestillet sig. De to grupper er isoleret, drevet i land på hver sin side af ’Øen’, og selvom de kæmper med de samme udfordringer, så griber de det helt forskelligt an.

Torsdag den 21. oktober – Kvindelandsholdet spiller mod Bosnien-Hercegovina:

Det danske herrefodboldlandshold har lige kvalificeret sig til VM i Qatar næste år, mens kvinderne stadig arbejder på sagen. Torsdag klokken 17.30 sender DR1 direkte fra hjemmebanekampen mellem Danmark og Bosnien-Hercegovina. Den direkte sending betyder, at aftenens TV-avis bliver sendt klokken 18.45 cirka, og at ’Aftenshowet’ torsdag udgår.

Torsdag den 21. oktober – Hej jazz og Basie for børn:

Mærk jazzen, kom tæt på jazzen, rør ved instrumenterne og prøv selv at skabe jazz. Det er tilbuddet i DR Koncerthuset torsdag klokken 12.30 og 14.30 i Studie 4 i DR Koncerthuset. Det unge danske jazzorkester ’Hej Jazz’ elsker at inspirere børn til at improvisere og lege med krop, stemme og fantasi, og det kan børn og deres forældre være med til ved de to koncerter. I det hele taget er det en stor jazzdag for børn i DR Koncerthuset, idet koncerterne ’Basie for børn’ bliver holdt i Studie 3 klokken 11.00 og 14.00. Her kan man opleve historien om jazzikonet Count Basie og lære nogle af hans største hits og klassikere at kende. Count Basie var kendt for at være en barnlig sjæl, og hans musik swinger stadig i dag – for både børn og voksne. Læs mere om ’Hej jazz’ her.

Læs mere om ’Basie for børn’ her.

Torsdag den 21. oktober – Eksplosionen i Beirut:

22-årige Melissa står 200 meter fra havnen i Beirut, da 2750 ton farligt affald eksploderer og smadrer alt i en radius af fem kilometer. Hun overlever eksplosionen på mirakuløs vis, men udvikler svær PTSD, da hun kommer hjem til Danmark. Vært for ’Ud af mørket’, Daniel Rye, besøger torsdag klokken 21.45 på DR2 Melissa for at finde ud af, hvordan man som ung nogensinde får en normal hverdag igen, når hele ens hverdag er sprunget i luften for øjnene af en. Programmet kan også ses på DRTV fra morgenstunden.

Fredag den 22. oktober – Thomas Vinterbergs ubådsfilm på DR2:

DR2 viser fredag klokken 20.00 Thomas Vinterbergs autentiske drama ’Kursk’ fra 2018.

Den 12. august 2000 rammer katastrofen den russiske atomubåd. En torpedo eksploderer, hvorpå ubåden går til bunds med mand og mus. Mens besætningen kæmper for deres liv, kaster deres familier sig ud i en desperat kamp mod de russiske myndigheder, der nægter at tage imod international hjælp for at redde de overlevende.

Fredag den 22. oktober og mandag – Så kan du få ’Gryn’:

DRTV og DR2 har premiere på en ny svensk thrillerdramaserie fra 2021. Den hedder ’Gryn’ og kan fra fredag klokken 6.00 ses på DRTV, mens de første to afsnit er at finde på DR2 fra mandag klokken 20.00. Liana er på røven. Hun har ikke en klink og leder desperat efter en taske, som hendes eks har gravet ned. Det er en taske, der indeholder 47 millioner kroner i kontanter. Samtidig er Malous perfekte liv på katastrofekurs. Hendes designbutik er gået konkurs, og hun har kongens foged på nakken. Da alt ser sortest ud, sker der et mirakel. Malou finder en nedgravet taske med 47 millioner kroner... Men pengene stammer fra et røveri, og Liana er ikke den eneste, der leder efter dem.

Fredag den 22. oktober – MGP Galla i DR Koncerthuset:

Det har holdt hårdt med at få afviklet årets ’MGP Galla 2021’ i DR Koncerthuset, da coronaen har gjort det umuligt rigtig mange weekender, siden årets vinder blev fundet i slutningen af februar. Men gtrfsh holdes det klokken 10.00 og 12.30 i Studie 2, og her får publikum i børnehøjde en mulighed for at høre grandprixsangene og også opleve årets vinder Emilie, konferencier Sofie Østergaard og finalisterne fra tidligere i år. Læs mere om gallakoncerterne her.

Lørdag den 23. oktober – Så bliver det ’Jagtsæson’ på DR1:

Lærke Winther, Mia Lyhne og Stephania Potalivo har nogle af hovedrollerne i den danske film ’Jagtsæson’, som DR1 viser lørdag klokken 21.00. Evas eks-mand, Steen, kom hurtigt videre efter skilsmissen, da han erstattede Eva med den unge og sexede Bella, som nu også er blevet tæt med Evas barndomsveninde Marlene. Da Marlene fortæller, at hun måske er forelsket i en anden mand, arrangerer Eva og Bella mod alle odds en wellness-weekend for at dække over Marlenes affære. Men turen udvikler sig hurtigt til en konkurrence mellem Eva og Bella, og alt går galt under en fasanjagt, på grund af Evas kamp om at være Marlenes bedste veninde. Kan de tre kvinder nå at blive gode venner igen inden Steen og Evas søn Olivers fødselsdag? Det er Tilde Harkamp, der har instrueret filmen.

Simon Reeve (til højre) tager de næste to lørdage klokken 20.00 DR2’s seere med til det maleriske Cornwall i England. Foto: BBC. (© BBC)

Lørdag den 23. oktober – Kom med til Cornwall:

Cornwall er et af de smukkeste steder i Storbritannien med eksotiske strande og et særligt dyreliv. Men corona-pandemien og nedlukningen truer områdets levevis, der er dybt afhængig af turisme. De næste to lørdage klokken 20.00 på DR2 kan du tage med Simon Reeve til det maleriske Cornwall og opleve stedets skjulte historier.

Lørdag den 23. oktober – Hr. Skæg synger:

Hr. Skæg har brug for at fortælle om alt det, der er sket i hans verden, siden han måtte gå i karantæne på sit hotel. Det synger han ud lørdag klokken 10.00 og igen 13.00 i Koncertsalen i DR Byen. Her kan hele familien høre sange fra Hr. Skægs Hotel med adskillige afstikkere til det velkendte sangkatalog, som har hittet på Ramasjang gennem de sidste 13 år. Læs mere om koncerterne her.

Lørdag den 23. oktober – Allan Olsen og Per Vers i Koncerthuset:

Den alsidige og ihærdige sangskriver, troubadur og historiefortæller Allan Olsen besøger DR Koncerthuset lørdag klokken 20.00 på sin 40-års jubilæumsturne. Han har taget et bredt udsnit af sit store bagkatalog med sig. Per Vers er med som æresgæst, og han går på scenen inden Allan Olsen. Læs mere om koncerten her.

Søndag den 24. oktober – ’P2 Guldkoncerten’ med Daniel Barenboim:

I 1969 i en alder af bare 27 år dirigerede Daniel Barenboim DR Symfoniorkestret, og han havde inviteret sin gode ven, 21-årige Pinchas Zukerman, til at være solist i Mozarts Violinkoncert nr. 5. Derefter dirigerede Barenboim musik af en komponist, han først havde kastet sig ud i nogle få måneder tidligere: Anton Bruckner. Endda Bruckners kæmpemæssige Symfoni nr. 9. Det var ikke alene musik, det danske publikum dengang var uvant med, det er også en af Barenboims første Bruckner-opførelser overhovedet. Søndag klokken 19.20 har du mulighed for at høre koncerten fra september 1969 som ’P2 Guldkoncerten’, præsenteret af P2-vært Benedikte Granvig.

Søndag den 24. oktober – Anne og Anders er i Norge:

Anne Hjernøe og Anders Agger er nået til Norge i deres rejse rundt i Norden. De begynder på øgruppen Lofoten, nord for polarcirklen, hvor verdens nordligste surferparadis ligger. Anne møder også et par, som til trods for det arktiske klima, har fået stor succes med at dyrke grøntsager til restauranter og butikker. Besøget slutter med blodpandekager hos en same-familie, der prøver at holde fast i deres oprindelige kultur. Programmet kan ses på DRTV fra klokken 6.00 søndag – og på DR1 søndag klokken 20.00.

Mandag den 25. oktober – Familier i sygdommens kløer:

Oliver, Morten og Oline har noget, som ikke mange børn har: en livstruende sygdom. Faktisk er de så syge, at de har brug for pleje og hjælp døgnet rundt. Og det er hårdt. Både for dem, men også for resten af familien. Så hvordan tackler man hverdagen som familie, når sygdommen rammer? Hvor finder man styrken og håbet? Og hvad med omgivelserne - hvordan reagerer de, når familier bliver fanget i sygdommens kløer? Det ser DR1 på mandag klokken 21.25, ligesom programmet ’Familier i sygdommens kløer’ kan ses på DRTV fra morgenstunden mandag.

Mandag den 25. oktober – Fokusgruppen med Morten Pape:

Forfatter Morten Pape kigger hemmeligt med, når fem læsere diskuterer hans spritnye roman ’I Ruiner’, som er tredje bind i forfatterens Amager-trilogi. Amalie vokser op i en helt almindelig familie på Amager, men med Amagerbankens krak splittes familien ad, og en lang deroute sættes i gang. Amalies søgen efter ny mening fører hende til både Rwanda og Paris, hvor hun indhenter nye perspektiver på ondskabens væsen. Med udgangspunkt i bogens vidtfavnende fortælling taler læserne om dragende karakterer, plot-kroge og det svære i at begå sig på de bonede gulve. Programmet kan ses mandag klokken 23.00 på DR2 samt på DRTV fra morgenstunden.

Tirsdag den 26. oktober – Kvindefodbold Montenegro-Danmark:

Jagten på endnu en sejr i VM-kvalifikationen fører tirsdag kvindelandsholdet til Montenegro. De to hold har aldrig mødt hinanden før, men trods den ukendte faktor, bør der være chance for tre danske point på stadion i hovedstaden Podgorica. Det lille Balkan-land ligger langt under Danmark på verdensranglisten og trods en ukendt udebane, bør Pernille Harder og co. tirsdag kunne tage endnu et skridt mod det helt store mål: Deltagelse i VM-slutrunden i Australien og New Zealand i 2023. Kampen starter klokken 17.45 på DR1 og kommentatorer Henrik Liniger og Arnela Muminovic.

Tirsdag den 26. oktober – Capitol-angrebet indefra:

Hvorfor stormede Trump-tilhængere Kongressen? Den 6. januar 2021 samlede tusinder af demonstranter sig i Washington for at protestere mod præsident Joe Bidens valgsejr. Demonstrationen eskalerede voldsomt, da demonstranterne tiltvang sig adgang til Kongressen - og resulterede i fem menneskers død, mens mere end 140 politifolk blev såret. Hvorfor skete det? Og hvordan begyndte det hele? Det ser ugens dokumentar i ’Dokumania’ på DR2 tirsdag klokken 21.00 på. Den kan også ses på DRTV fra morgenstunden.

Tirsdag den 26. oktober – Kom med til Skagen Kammermusikfestival:

Hvis du endnu ikke har hørt om Danmarks nordligste kammermusikfestival, Skagen Kammermusikfestival, er det, fordi den kun er løbet ad stablen én gang før i år. Den åbnede nemlig i 2019 og løb ind i en træls virus i 2020. Men i år er festivalleder og violinist Ana Feitosa tilbage med et stort program med Michala Petri, cellisten Jonathan Slaatto og Arild Kvartetten. De kan høres i ’P2 Koncerten’ tirsdag klokken 19.20 i en optagelse fra Skagen Museum. Musikken er af Mozart, Krähmer, Purcell, Naudot, Beethoven og Sammartini. Aftenens vært på P2 er Mette Greiffenberg.

Tirsdag den 26. oktober – Nu uddeles Tine Bryld Prisen igen:

I otte år er Danmarks store socialpris, Tine Bryld Prisen, nu blevet uddelt til minde om hele Danmarks socialrådgiver, radiovært m.m. Tine Bryld, som gav unge gode råd og hjælp i radioen i mere end tre årtier. Hun døde i 2011, og hvert år uddeles prisen i hendes navn. P3 sender direkte fra uddelingen på spillestedet i Vega tirsdag fra klokken 20.03 til 21.00 med den nuværende ’Tværs’-vært Line Kirsten Nikolajsen som vært.

Onsdag den 27. oktober – Torpederet af en vanvidsbilist:

Lone var millimeter fra at miste livet, da en vanvidsbilist mejede hende ned. Det viste sig ikke at være første gang, den samme bilist fik dom for at køre så farligt. Hvorfor er de vilde bilister så svære at stoppe? spørger Trine Marie Ilsøe i magasinet ’Kriminelt’ onsdag klokken 21.25 samt på DRTV.

Facebook
Twitter