Næste uges DR: Ny dokumentarserie på DR K om danske mord

Her får du smagsprøver på, hvad der er af nyheder i DR’s sendeflade og i DR Koncerthuset i den kommende uge fra den 17.-23. januar 2019.

Mordet på en skolepige på Fanø i 1985 blev pludselig kædet sammen med branden på Hotel Hafnia i København syv år tidligere, hvor politiet heller ikke havde kunnet finde gerningsmanden. DR K ser på sagen i den nye programserie ’Danske Mord’ onsdag klokken 20.45. Foto: DR Produktion.

Torsdag den 17. januar og fredag – Schiff og Kejserkoncerten fejrer 10-års-dag :

DR Symfoniorkestret markerer 10-års jubilæet for DR Koncerthuset med to særlige koncerter torsdag og fredag klokken 19.30, hvor den verdensberømte, ungarske pianist Sir András Schiff kan opleves som bade dirigent og solist. Brahms’ lyriske 3. symfoni åbner koncerten, mens Schiff slutter af som klaversolist i Beethovens grandiose Kejserkoncert. Koncerten torsdag kan høres direkte på P2 med start fra klokken 19.20. Læs mere om koncerterne her

Torsdag den 17. januar og fredag – Skal staten betale for at rydde op:

Forureninger som i Kærgård Klitplantage og Høfde 42 har eksisteret i årevis. Oprydningen er i gang, men skal staten sætte flere penge af, så det kan gå hurtigere? Ask Rostrup tager i ’Langt fra Borgen’ torsdag klokken 22.05 på DR1 SF's formand Pia Olsen Dyhr og Venstre Anni Mathiesen med til Kærgård Klitplantage, for at se hvad der bliver gjort for at rydde op. Programmet kan også ses fredag klokken 7.00 på DR1.

Torsdag den 17. januar – Olivers testamente:

Da Oliver kommer hjem fra det psykiatriske hospital Skt. Hans, ser det hele godt ud, og Oliver begynder at planlægge sin fremtid med en drøm om at få kone og børn, fremgår det af en helt ny dansk dokumentar, som DR2 viser torsdag klokken 21.30. Han bestiller et samtalekøkken og begynder at bygge sin svinesti af en lejlighed om til den kæreste, han håber at finde på nettet. Men hans veninde Jessica er skeptisk over, om Oliver har en dobbeltdiagnose og drikker en kasse øl om dagen for at kunne klare sine psykiske problemer. Jessica har mange gange før hans indlæggelse fundet ham liggende på gulvet i en bunke tomme øldåser med masser af vrangforestillinger. Nu må Oliver ikke tage et skridt forkert, og sikkerhedsnettet er blevet sparet væk.

Fredag den 18. januar og lørdag – Så er der ’Lys over Europa’ :

Verden har netop kunnet markere, at det er 100 år siden, at Første Verdenskrig sluttede. Fredag og lørdag er der mulighed for at opleve euforien, håbet og optimismen, der gennemstrømmede Europa efter 1. Verdenskrigs afslutning. DR Vokalensemblet tager da koncertgængerne med på en musikalsk rejse til de nye nationer, som opstod med verdensfreden – fra Sibelius’ elskede Finland til blandt andet Kodálys Ungarn og Szymanowskys Polen. Fredag klokken 19.30 giver ensemblet koncert i Trinitatis Kirke i København, og lørdag klokken 15.00 er der koncert på Museet for Søfart i Helsingør. Koncerten fredag bliver sendt direkte på P2. Læs mere om koncerterne her

Lørdag den 19. januar – Skaldet frisør på DR1 :

Trine Dyrholm, Pierce Brosnan og Paprika Steen har hovedrollerne i filmen ’Den skaldede frisør’, som DR1 viser lørdag klokken 21.00. To meget forskellige familier mødes i en skøn gammel villa i Italien, midt i en idyllisk citronlund, med forventningen om at skulle deltage i et romantisk bryllup, planlagt til mindste detalje. Absolut intet går efter planen, og alligevel lykkes alting til sidst i filmen, som Susanne Bier instruerede.

Lørdag den 19. januar – En aften om store dyr og vilde bæster :

Jo større dyr, jo mere sårbare. Biologen Patrick Aryee har sat sig for at finde det største dyr på hvert kontinent, på land eller i havet for at finde ud af, hvad størrelse i dyreverdenen betyder, hvad enten det er gråbjørne, komodovaraner, orangutanger, kæmpepandaer eller elefanter og giraffer. DR2 bruger lørdag klokken 20.00 til 22.30 en temalørdag på store dyr og vilde bæster.

Lørdag den 19. januar og søndag – P6 Beat rocker Koncerthuset – og radioen :

P6 BEAT Rocker Koncerthuset en sidste gang lørdag. Der er totalt udsolgt for længst, men kanalen sender hele showet fra Koncerthuset. Du vil kunne høre alle de optrædendes livekoncerter, ligesom du kan møde P6 BEAT's værter og høre reportager med de optrædende kunstnere og publikum fra klokken 18.03 til midnat, hvor værterne er Louise Lolle og Jonas Hansen. På scenen er blandt mange andre Lydmor, Chinah, Peter Sommer, Sterling, Speaker Bite Me med flere. Klokken 16.03-19.03 søndag følger Jonas Hansen op med dagen derpå-radio på P6 Beat om arrangementet. Læs mere om koncertaftenen her

Lørdag den 19. januar og søndag – En aften med Nina og Frederik :

I 1959 er de parret alle vil være. De er unge, smukke, rige og forelskede i hinanden. Og så har de succes langt udenfor Danmarks grænser. I januar 1972 er billedet et andet. Nina er blevet forladt af Frederik - og i flere døgn har hun været eftersøgt af de amerikanske myndigheder, fordi hendes elsker har lavet et kæmpe svindelnummer. På DR K kan du lørdag klokken 21.40 se historien om Nina van Pallandt, kvinden, der fortryllede verden, uden at få ret meget til gengæld. Inden da – klokken 20.00 – viser DR K det danske lystspil ’Verdens rigeste pige’ fra 1958 med netop Nina og Frederik van Pallandt i hovedrollerne. Dokumentaren kan også ses søndag klokken 18.40.

Søndag den 20. januar – Kraftidiot på DR3 :

Kim Fupz Aakeson har skrevet manuskriptet, og Birgitte Hjort Sørensen og Jacob Oftebro er på rollelisten i den norske film ’Kraftidioten’, som DR3 viser søndag klokken 21.00. Nils passer sig selv. Han kører sneplov, er vellidt i det norske lokalsamfund og naturligvis ganske uforberedt, da hans søn dør af en overdosis. Første udvej for den desillusionerede far er at begå selvmord, men da han kommer på sporet af sønnens kriminelle omgangskreds, erstattes afmagten af en stærk lyst til retfærdighed. Resultatet er koldblodig hævn, og den sindrige Nils udviser et ualmindeligt flair for kunsten at dræbe, og inden længe er han i gang med at rydde op blandt den overraskende mængde af narkohandlere og gangstere i de norske fjelde.

Mandag den 21. januar – ’Madmagasinet’ ser på rugbrød :

Mandag klokken 20.45 tager ’Madmagasinet’ på DR1 fat i en af vores ældste og mest populære klassikere på middagsbordet, nemlig rugbrød. Tina Müller undersøger, hvorfor vi er blevet så stor en rugbrødsnation, og hvad man skal kigge efter, hvis man vil vælge et sundt rugbrød. I køkkenet giver Adam Aamann inspiration til, hvordan man kan få rugbrødet i sin madpakke til både at se og smage af meget mere. Og så viser han, hvordan man kan bruge rugbrød på alle mulige måder.

Mandag den 21. januar – Den grusomme sandhed :

Efter en brutal krig, der har efterladt millioner af døde i Asien og Stillehavsområdet, beslutter de allierede i 1945 at nedsætte en krigsforbryderdomstol i Tokyo, hvor 28 japanske militære- og politiske ledere bliver anklaget for krigsforbrydelser. Tribunalet træder sammen i 1946 og består af elleve dommere fra elleve allierede lande, der hurtigt af politiske, faglige og personlige grunde kommer på kant med hinanden. DR K viser mandag klokken 22.20 en japansk dokumentarserie – ’Den grusomme sandhed’.

Poul Reichhardt og Bodil Kjer kan ses eller genses i musicalklassikeren ’Mød mig på Cassiopeia’ fra 1953, når DR K viser den tirsdag klokken 20.00.

Tirsdag den 22. januar – Gensyn med Bodil Kjer:

Der er mulighed for at se eller gense Bodil Kjer tirsdag klokken 20.00 på DR K i musicalklassikeren ’Mød mig på Cassiopeia’ fra 1953. Den plagede komponist John er gået i stå under arbejdet på en ny forestilling - men musikkens muse får af Zeus lov til at flyve fra Olympen ned på jorden og sætte gang i hans inspiration. Og så opstår der - i mere end én forstand - sød musik. Blandt de medvirkende er også Lily Broberg, Hans Kurt og Poul Reichhardt.

Tirsdag den 22. januar og onsdag – Vil du screenes?

Når du bliver 50 år, kan du blive screenet for tarmkræft. Men vil du det? ’Sundhedsmagasinet’ på DR1 tirsdag klokken 21.55 kigger på fordele og ulemper. Værter er som altid Peter Qvortrup Geisling og Nola Grace Gaardmand. Programmet kan også ses onsdag klokken 7.00 på DR1.

Tirsdag den 22. januar og onsdag – Belejringen af Mekka:

Den 20. november 1979 klokken 5.30 om morgenen indtog en gruppe svært bevæbnede mænd den store moske i Mekkas centrum og forvandlede i løbet af få minutter islams helligste sted til en fæstning og de næsten 100.000 pilgrimme til gidsler. Oprørerne krævede den saudiske konges abdikation, udvisning af alle udlændinge og tilbagevenden til den 'rene islam'. Hvad skete der under den 15 dage lange belejring, der kostede tusinder livet, rystede landets fundament og destabilliserede hele Mellemøsten? DR2 viser tirsdag klokken 23.00 en dokumentar om belejringen af Mekka – og programmet kan ses igen onsdag klokken 18.30.

Onsdag den 23. januar – Ennio Morricones bedste :

Over 100 solister, sangere og musikere rejser fra Milano Opera drager onsdag til DR Koncerthuset for at underholde koncertgængerne med deres imponerende musikalitet og Ennio Morricones fortryllende musik. Koncerten finder sted onsdag klokken 20.00 i Koncertsalen. Læs mere om koncerten her

Onsdag den 23. januar – Muldens mysterier :

I den nye programserie ’Muldens Mysterier’, som DR K har premiere på onsdag klokken 20.00, får Liv Thomsen og arkæolog Lars Grundvad hjælp af en flok detektorførere til at afdække hidtil uopdagede sider af danmarkshistorien. I det første afsnit skal det handle om de spanske lejesoldater, der slog sig ned på Langeland i 1808. De sydlandske charmører gjorde med deres mærkelige spisevaner og flamboyante manerer stort indtryk på øens unge piger, hvilket de mange nutidige efterkommere da også er et levende beviser på. Men hvor opholdt soldaterne sig helt præcist? Og hvad mon de to hold amatørarkæologer finder, når de afsøger Stengade Skov i jagten på at gøre dagens bedste fund og dermed vinde dysten?

Onsdag den 23. januar – DR K ser på danske mord :

Den 20. maj 1980 bliver den 15-årige skolepige Anette fundet død i klitterne på Fanø. Jagten på hendes morder går ind, men det lykkes ikke at opklare forbrydelsen. Syv år tidligere omkom 35 mennesker i flammerne, da Hotel Hafnia i København brændte. Heller ikke her lykkes det politiet at finde gerningsmanden. Men i 1985 sker der noget, der får politiet til at kæde mordet på skolepigen sammen med danmarkshistoriens værste mordbrand. DR K ser nærmere på sagen i en ny programserie om ’Danske Mord’, som har premiere onsdag klokken 20.45 på DR K.

Facebook
Twitter