Næste uges DR: Ny serie på DR K om sorg

Her får du smagsprøver på programmer og arrangementer i den kommende uge fra den 16.-22. november 2017.

Melanie her medvirker i DR K’s nye serie ’Kunsten at miste’. Hvert år sidder 55.000 danskere tilbage med en dyb sorg over tabet af en, de elsker. I serien, der har premiere på DR K onsdag klokken 21.30, undersøger journalist Esben Kjær, som selv har mistet en lille søn, hvordan det egentlig er at være i sorg. (Foto: DR produktion.)

Torsdag den 16. november og lørdag – P6 Beat Udkantsdanmark:

Udkantsdanmark er sin helt egen lyd. ’P6 Beat City’ jagter klangen af land, vand og mark og sætter fokus på sange fra randområderne. Den del af dansk musik har haft stærke perioder med rodfæstede trubadurer og provinsdronninger, der udspringer af noget andet end metropoler. ’P6 Beat City’ torsdag klokken 18.03 og igen lørdag klokken 14.03 lader os guide af folk som Allan Olsen, Klondyke, Olesen-Olesen og møder regionale metalscener og lokalpatriotiske rappere. Vært er Niels Fez Pedersen.

Torsdag den 16. november og lørdag – Nordisk aften i DR Koncerthuset:

Der er mulighed for at se to sider af Nordens store komponist, Edvard Grieg, når der torsdag og lørdag er koncert med først hans Klaverkoncert og så norske miniaturer i ’Lyrisk Suite for orkester’. Samtidig byder DR Symfoniorkestret også på Richard Strauss’ ’Tod und Verklärung’, der er et symfonisk digt om overgangen fra liv til død. Edward Gardner er aftenens dirigent, og koncerten torsdag klokken 19.30 kan også høres direkte på P2. Koncerten gentages lørdag klokken 15.00.

Læs mere om koncerten her

Torsdag den 16. november og lørdag – Godt gang i Studie 2 og 3:

Der er godt gang i Studie 2 og 3 i DR Koncerthuset i ugen, når der er koncerter med interessante navne. Torsdag klokken 20.00 i Studie 3 gælder det den belgiske jazzsangerinde Melanie Di Biasio, mens danske Annika Aakjær indtager Studie 2 lørdag klokken 20.00. Annika Aakjærs har de seneste år skabt sig et stærkt og ganske særligt navn for sig selv på landets livescener.

Læs mere om Annika Aakjær-koncerten her

Læs mere om jazzkoncerten her

Fredag den 17. november – Stemmer fra Vestindien:

DR Big Band præsenterer fredag værket ’Stand on your feet and fight’, som markerer 100-året for Danmarks overdragelse af Vestindien til USA. Koncerten holdes på Den Sorte Diamant i København, og det er muligt at opleve musikken i samspil med en unik samling historiske billeder fra Det Kongelige Biblioteks samlinger. Koncerten holdes fredag klokken 20.00 – og gentages i Randers og Viborg den 22. og 23. november.

Læs mere om koncerten her

Læs mere om turneen her

Fredag den 17. november – P3 holder valgdag:

Valget på tirsdag til kommuner og regionsråd nærmer sig, og på P3 er fredagen valgdag, hvor der er massivt fokus på det. ’Danskerbingo’ på P3 fra klokken 9.05-12.00 sender direkte fra Maribo i Lolland Kommune, nemlig fra Produktionsskolen i Maribo. Alle danskere har mindst én god historie at fortælle, og Andreas Kousholt og Jacob Weil har en mission om at høre dem alle sammen. I anledning af P3's Valgdag laver ’Moyo Live’ klokken 16.03 en KV17 Special og byder op til koncert og snak med L.O.C. Det er muligt at kigge forbi, købe en øl og sætte dit kryds til kommunal- og regionsvalget, mens musikken spiller i DR Byen. Vært er Andrew Moyo.

Lørdag den 18. november – Hacking – du er ikke alene:

DR2 forsøger lørdag live på tv klokken 20.00 at hacke en almindelig dansk familie. Har du en babyalarm, et smart-tv, et overvågningskamera, en smart brødrister eller sågar en pacemaker? Så er du i farezonen. ’DR2 Tema’ viser, hvordan du bliver udnyttet, når cyber-sikkerhedseksperter tager hackernes midler i brug. Vi møder danskere, der er blevet hacket og ser på nogle af de store internationale historier. Marie Høst er vært, når temalørdagen afslører alle dine sårbarheder - og hjælper dig med at beskytte dem. Bagefter – klokken 21.15 – viser DR2 en BBC-dokumentar om den 12. maj 2017, hvor det britiske sundhedsvæsen blev udsat for et massivt hackerangreb.

Læs mere om aftenen her

Lørdag den 18. november – Direkte fra Lauritz Melchior-konkurrence:

Lauritz Melchior International Singing Competition 2017 bliver sendt direkte på P2 lørdag klokken 19.20. P2 Operaaften sender fra finalen i Musikkens Hus i Aalborg, hvor fire finalister dyster om æren, engagementer og ikke mindst førsteprisen på 20.000 euro.
Aalborg Symfoniorkester bliver dirigeret af Friedemann Layer. Konferencier er Kristian Leth, og vært på P2 er Klaus Møller-Jørgensen.

Søndag den 19. november – Kom med til ’Demokratiets Aften’:

Søndag klokken 21.15 inviterer DR hele Danmark med til den store fejring af demokratiet i 'Demokratiets aften', og DR Koncerthuset vil danne rammen om én af kommunalvalgets vigtige debatter. Det sker på en festaften, hvor seere, publikum og kommunalvalgskandidaterne er i centrum for nogle af de sidste ord, inden vælgerne skal tage beslutningen om, hvem der skal lede Danmarks 98 kommuner de kommende fire år. Det er muligt at blive publikum selv, og DR har indsat busser fra hele landet.

Læs mere om, hvordan man kan være med her

Søndag den 19. november – Mahlers 8. på DR K:

DR Koncerthuset lagde for nylig scene til årets største koncert. For det er sjældent, det lader sig gøre at opføre Mahlers symfoni nr. 8, 'Sinfonie der Tausend' - 'De tusindes symfoni', der lovpriser Gud og evigheden. Op mod 400 medvirkende er på scenen i Koncertsalen med otte sangsolister og to store kor. Chefdirigenten Fabio Luisi og DR Symfoniorkestret løfter det store værk.

Mandag den 20. november – Anders Agger om iværksætter:

Da Thomas Brorson som ung brækker sit surfbræt, knækker han måske koden til verdens mest presserende forurenings-problem: Hvordan gør vi plastic overflødigt? Det burde kalde på både CNN, rådhuspandekager og stående ovationer langs verdens have. Iværksætterne i Pond forsøger at få en stor produktion op at stå. Men kan et lille Danmark rumme ideer på den her iværksætter-skala? Det ser DR2 og Anders Agger nærmere på i ’Indefra’ mandag klokken 21.30.

20-årige Alberte fortæller om den voldsomme mobning, hun har været udsat for, i tv-udgaven af ’Tværs’ mandag klokken 20.15. (Foto: Framegrab)

Mandag den 20. november – Alberte er en taber:

20-årige Alberte har aktivt fortrængt det meste af den voldsomme mobning, hun blev udsat for i folkeskolen. Da hun en dag er med i radioprogrammet ’Tværs’ for at tale om usikkerhed og lavt selvværd, går det op for hende, at mobningen er skyld i mange af de problemer, hun kæmper med i dag, og hun indser, at hun bliver nødt til at se sin fortid i øjnene. ’Tværs’ bliver også sendt på DR3 mandag klokken 20.15, og da handler det om Alberte.

Tirsdag den 21. november – Stemmedag på P2:

Mens danskerne går til kommunalvalg, sætter P2 fokus på stemmer tirsdag fra klokken 12.15 til 19.20. Det handler om legendariske stemmer, sangstemmer, dialekter, stemmesvigt, råb og hvisken. Mathias Hammer og Jens Cornelius er værter, og de lægger blandt andet op til at gætte en stemme og være med til at kåre Danmarks flotteste stemme. P2 ser også på stemme, krop og psyke og på klassiske stemmetyper.

Tirsdag den 21. november og onsdag – Masser af valg:

Tirsdag går Danmark til valg til kommuner og regionsråd, og DR dækker naturligvis afstemningerne i de 98 kommuner og de fem regionsråd tæt. DR1 og DR2 sender valg direkte fra klokken 17.00 tirsdag og frem til klokken 1.00 med Ask Rostrup som vært og reportere over hele landet. Dagen efter følger de to kanaler også optællingen af personlige stemmer og analyserer partiernes resultater. Det er fra klokken 6.00 og helt frem til klokken 17.00. Samtlige DRs P4-kanaler sender ’Valgaften’ tirsdag fra klokken 18.03 til midnat, ligesom de naturligvis har travlt med at gøre resultaterne op onsdag morgen på P4, og i en ’Valgekstra’ på P4 onsdag klokken 12.30.

Onsdag den 22. november – Shaka Loveless i Koncertsalen:

Efter et år i studiet vender Shaka Loveless tilbage til scenen med ny plade under armen og sit band i ryggen. Onsdag klokken 20.00 står de på scenen i Koncertsalen i DR Byen. Shaka Loveless, som fik sit folkelige gennembrud med ’Tomgang’ og ’Ikke mere tid’ er ikke en mand der ligger på den lade side. Siden debuten i 2012 har han og bandet De Lovløse nærmest konstant været på turné og i studiet.

Læs mere om koncerten her

Onsdag den 22. november – DR1 ser på fremtidens mad:

’Madmagasinet’ ser onsdag klokken 21.00 på DR1 nærmere på fremtidens mad. Tina Müller høster tang og tester, om det virkelig kan smage godt nok til at blive en af fremtidens yndlingsspiser. Og hendes smagssans bliver sat på prøve, når en fremtidsforsker præsenterer hende for pulvermad, soyabøffer og græshopper. I køkkenet har Adam Aamann besøg af en havbiolog. Sammen slår de et slag for blæksprutter og østers som fremtidens mad. Spørgsmålet er, om deres begejstring for bløddyr som fremtidsmad rækker til at overbevise den mere skeptiske Tina.

Onsdag den 22. november – DR K ser på kunsten at miste:

Hvert år sidder 55.000 danskere tilbage med en dyb sorg over tabet af en, de elsker. I serien ’Kunsten at miste’, som har premiere på DR K onsdag klokken 21.30, undersøger journalist Esben Kjær, som selv har mistet en lille søn, hvordan det egentlig er at være i sorg. Om vi kan blive bedre til at lytte til hinanden, gå igennem sorgen sammen og komme ovenpå igen, når verden ramler? Kan vi sammen lære kunsten at miste?

Læs mere om programmet her

Onsdag den 22. november – ’Debatten’ om valgets vindere og tabere:

’Debatten’ og ’Detektor’ sender onsdag klokken 20.00 og 23.35 sammen i en kommunalvalgsspecial, hvor resultaterne analyseres: Hvem løb med sejren, og hvad vil de nu? Hvem er de store tabere? Clement Kjersgaard samler lokale og regionale politikere og repræsentanter fra Folketinget til en livedebat fra Fællessalen på Christiansborg: Hvordan skal samspillet være mellem kommunerne, regionerne og Christiansborg de næste fire år? Mette Vibe Utzon gør løbende seerne klogere på valgets vigtigste temaer, når hun interviewer en række gæster direkte fra Randers.

Onsdag den 22. november – DR3 møder unge født til succes:

DR3 har onsdag klokken 22.00 premiere på programserien ’Født til succes’ om fire privilegerede, unge, ambitiøse mænd, der er vokset op med succesfulde forældre. De jagter succes og anerkendelse fra forældre og venner, men ønsker i høj grad også at bevise overfor sig selv, at de kan stå på egne ben. Seerne møder blandt andre Kristoffer Holtermann, der er 22 år og enearving til tøjfirmaet Second Female. Seerne møder også Frederik Berg, der er 21 år og den fødte iværksætter og har gang i flere forretninger, som lige nu ikke giver det store overskud. Endelig er der også Sebastian Bang Hjardemaal Riecke, der er 26 år, bor i Hamborg og har gået på Herlufsholm Kostskole. Han er en fokuseret forretningsmand, der tror på at enhver er sin egen lykkes smed.

Nyhedsbrev OM DR

Nyhedsbrevet 'DR om DR' udkommer hver torsdag med nyheder, baggrund og serviceoplysninger fra DRs egen verden.

Vis alle nyhedsbreve