Næste uges DR: Nye værter og ny stil på ’Detektor’

Her får du smagsprøver på programmer og arrangementer i DR i den kommende uge fra den 18.-24. januar 2018.

Kristoffer Eriksen og Camilla Stampe er nye værter på faktatjek-programmet ’Detektor’, når det er tilbage på DR2 torsdag klokken 21.00. Måden, programmet er på, er også lavet om. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Torsdag den 18. januar – Skal vi fortsat forbyde hunderacer?

Hunde er det mest populære kæledyr i Danmark - men hunde er også dyr, der kan skabe frygt og bide både mennesker og dyr med alvorlige skader til følge. Spørgsmålet er, om vi fortsat skal forbyde specifikke hunderacer for at få færre hundeangreb eller om der skal andre tiltag til? I ’Langt fra Borgen’ torsdag klokken 21.55 inviterer Ask Rostrup Enhedslistens Maria Reumert Gjerding og de konservatives Orla Østerby med ud på en gåtur med Tyson, der er på listen over forbudte hunde. Og så skal de to politikere også med på hundeadfærdsbesøg med en dyrlæge.

Torsdag den 18. januar – Nye værter on ny stil i ’Detektor’:

Der er to nye værter, når ’Detektor’ torsdag klokken 21.00 er tilbage fra ferie. De to er Kristoffer Eriksen og Camilla Stampe. De tjekker fakta og tal i den aktuelle debat og undersøger, i hvor høj grad det, magthavere, meningsdannere og medier siger, faktisk kan dokumenteres. Formatet i ’Detektor’ er også lidt anderledes, end det har været tidligere.
Læs mere her

Torsdag den 18. januar og lørdag – Torsdagskoncert med Saraste og Brahms:

DR Symfoniorkestret præsenterer torsdag klokken 19.30 – og igen lørdag klokken 15.00 - symfoniske mesterværker af Brahms og Schumann under ledelse af Finlands store dirigent Jukka-Pekka Saraste. Solist er den svenske stjernetrompetist Håkan Hardenberger, som The Times har kaldt "den bedste trompetist i galaksen". Koncerten bliver som altid sendt direkte på P2 torsdag med start klokken 19.20.
Læs mere om koncerten her

Torsdag den 18. januar – Portræt af Barbra Streisand:

Glem Madonna, Rihanna, Lady Gaga og Beyoncé. 75-årige Barbra Streisand blev med sin store stemme og talent for både skuespil og dans verdens første, kvindelige megastjerne, og hende handler det om i et fransk portræt på DR K torsdag klokken 23.05. Egentlig var det mod alle odds. Streisand var ingen klassisk skønhed, men den sjove pige var uimodståelig, og fra hun modtog en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle i Funny Girls i 1969, var vejen til stjernerne banet.

Fredag den 19. januar – Så skal P2-priserne uddeles:

P2 Prisen er den klassiske musiks store årsfest med en perlerække af årets vigtigste kunstnere, talenter og ildsjæle – præsenteret af P2-vært Stine Rosengren og rammet ind af DR Symfoniorkestret. Fredag klokken 19.30 løber årets fest af stablen i Koncertsalen og direkte på P2. Årets P2 Kunstner er Den Danske Strygekvartet, som denne aften både spiller folkemusik og Beethoven - og P2 Talentprisen går til den unge guitarist Niklas Johansen, som er solist i Rodrigos populære 'Concierto di Aranjuez'.
Læs mere om prisuddelingen her

Fredag den 19. januar – Daimi får Leo Mathisen Prisen:

P2 Prisen er ikke den eneste pris, der bliver uddelt i DR Koncerthuset fredag. Det samme gør Leo Mathisen Prisen i Studie 2. Årets pris går til Daimi, og hun giver også et koncertsæt sammen med DR Big Band i den anledning. Derudover skal årets unge jazzkomponist også findes. Tre unge jazzkomponister skal hædres, og én vinder kåres fredag fra klokken 20.00. Foreningen for sangskrivere, komponister og tekstforfattere, DPA, står bag den landsomfattende komponistkonkurrence, og finalen arrangeres i samarbejde med DR Big Band, der uropfører værkerne. P8 Jazz sender direkte – med optakt fra klokken 19.03.
Læs mere om aftenen her

Komikerparret Gøg og Gokke – alias Stan Laurel og Oliver Hardy – arbejde sammen i snart 30 år. DR K portrætterer dem fredag klokken 22.35.

Fredag den 19. januar og lørdag – Halvanden time med Gøg og Gokke:

DR K bringer fredag klokken 22.35 et halvanden time langt portræt af komikerparret Gøg og Gokke, eller Stan Laurel (1890-1965) og Oliver Hardy (1892-1957). Deres samarbejde startede i 1926 med stumfilm, og de næste 30 år lavede duoen en lang række film og farcer, hvor deres humor og talent holder selv i dag. Programmet kan også ses natten mellem lørdag og søndag klokken 00.40 på DR K.

Lørdag den 20. januar – DR2 Tema om alternativ helbredelse:

Lasse Spang Olsen og to overlæger Jannik Helweg-Larsen og Asbjørn Mohr Drewes går på opdagelse i det alternative behandlingssystem. I 2014 foretog de et forsøg med alternativ behandling på personer med bl.a migræne og allergi. I DR2 Tema lørdag klokken 20.00 på DR2 har Lasse Spang Olsen og lægerne igen besøgt de forsøgspersoner, der medvirkede i programmet for at se, hvorvidt den alternative behandling de dengang fik - stadig virker. Gennem de sidste 20 år er der sket en fordobling af antallet af dem der søger alternativ behandling og over halvdelen af alle danskere har været i berøring med alternative behandlingsformer i dag. Men virker det - og i givet fald hvorfor?

Søndag den 21. januar – The Bootleg Beatles giver nytårskoncert:

Årets nytårskoncerter med The Bootleg Beatles og The Pepperland Sinfonia i Koncertsalen søndag klokken 20.00 fejrer 50-året for udgivelsen af ’Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band’ – det berømte album fra 1967, hvor The Beatles for alvor benyttede sig af hele det store symfoniske udtræk. Koncertgængerne kan opleve en koncert som The Bootleg Beatles sammen med dirigenten David Firman har forfinet siden deres første møde på Ledreborg Slotskoncerter i 2001. Hans Otto Bisgaard er vært for aftenen.
Læs mere om koncerten her

Søndag den 21. januar – DR1 er i det vilde Mexico:

Mexico er et kæmpe land. Mere end 3.200 kilometer langt og domineret af bjergkæden, Sierra Madre. Bevæger man sig langs dens stenede ryg, oplever man en forbløffende mangfoldighed af dyr og planter, fra sorte bjørne og orkide-bier til quelzal-fugle og millioner af monark-sommerfugle. DR1 viser de næste tre søndage en BBC-naturserie fra landet – starten går søndag klokken 19.05.

Søndag den 21. januar – Koncert fra 1947 på P2:

I 1947 vendte dirigenten Wilhelm Furtwängler (1886-1954) tilbage til scenen, efter at de allierede i to år havde forbudt ham at optræde. Hvert år frem til sin død dirigerede han ved Luzern Festivalen i Schweiz - ved den første koncert i 1947 musik fra hans kernerepertoire af Beethoven og Brahms. P2 sender den i ’Guldkoncerten’ søndag klokken 19.20. Musikken er Leonore ouverture nr. 3, Beethoven: Klaverkoncert nr. 1, Brahms: Symfoni nr. 1. Solisten er Adrian Aeschbacher, klaver sammen med Luzern Festivalorkester, dirigeret af Wilhelm Furtwängler. Esben Tange præsenterer koncerten for P2-lytterne.

Mandag den 22. januar og tirsdag – Den førerløse bil:

Bilen har givet os frihed og udvidet vores aktionsradius. Bagsiden er, at den har forurenet miljøet og forpestet luften for ikke at tale om alle dem, der hvert år dør i trafikulykker. Men det er slut nu. I den selvkørende bil er vi passagerer og bliver fragtet frem og tilbage af en teknologi, der ikke laver fejl. Men hvad betyder kunstig intelligens? Kan den førerløse bil se og kommunikere? Kan den tænke selv? Har den en moral? DR2 ser nærmere på bilen i en BBC-dokumentar, som vises på kanalen mandag klokken 20.00 – og igen tirsdag klokken 23.55.

Mandag den 22. januar – Hitlers hemmelige bankforbindelse:

Hvordan finansierede Hitler sine enorme krigsudgifter? Økonomisk set var Nazityskland nemlig en kolos på lerfødder. En række nye afsløringer forklarer, hvordan det alligevel lykkedes Det Tredje Rige at skaffe penge til de enorme udgifter til krigene i Europa. Og at krigen sandsynligvis kunne være endt i 1943, hvis Schweiz havde nægtet at tage mod det guld, som nazisterne havde plyndret i alle de besatte lande. DR K viser mandag klokken 20.00 en dokumentar om ’Schweiz – Hitlers hemmelige bankforbindelse’.

Mandag den 22. januar – Halvanden time om Heath Ledger:

Den unge australske skuespiller, Heath Ledger, døde tragisk kun 28 år gammel i 2008 af en overdosis sovemedicin. Som kunstner spændte Heath Ledger bredt fra skuespil til fotografering, instruktion - og skakspil! De fleste vil huske ham for hovedrollen i filmen 'Brokeback Mountain' og som Jokeren i Batman-filmen fra 2008. På DR3 mandag klokken 20.45 tegner venner, familie og kolleger sammen med masser af hidtil uset arkivmateriale et portræt af den talentfulde skuespiller.

Tirsdag den 23. januar – Joey Moe i Koncertsalen:

Her i starten af 2018 er Joey Moe taget på akustisk turné, og tirsdag klokken 20.00 står han på scenen i DR Koncertsalen. Når han om-arrangerer sine store popsange til akustiske koncerter, er det en ny side af sangeren, der bliver åbenbaret. Publikum kan opleve, hvordan sangene og hans stærke vokal folder sig ud og åbner op for nye stemninger og fortolkninger.
Læs mere om koncerten her

Tirsdag den 23. januar – Tab dig mest effektivt:

Ny dansk forskning peger på, at en simpel blodprøve kan afsløre, hvordan du kan tabe dig på den sundeste måde. Blodprøven afslører nemlig, om det er sukker, fedt eller kulhydrater, du skal holde dig fra. ’Sundhedsmagasinet’ tester tirsdag klokken 21.55, om det virkelig kan være rigtigt, at en simpel blodprøve kan hjælpe dig med at tabe dig på den bedste måde. Værter er Peter Qvortrup Geisling og Nola Grace Gaardmand.

Tirsdag den 23. januar – DR K tager vejen til Mandalay:

Sydøstasien er fuld af energi og et af de mest farverige steder i verden. De to irske komikere, Dara O'Briain og Ed Burne rejser de knap 5.000 kilometer fra Malaysia gennem Thailand og til Myanmar og den historiske by Mandalay. De begynder turen tirsdag klokken 21.30 på DR K blandt skyskraberne i den malaysiske hovedstad Kuala Lumpur, før de begiver sig op ad den malaysiske halvø til Thailand.

Tirsdag den 23. januar og onsdag – Højere magter på P1:

Anders Laugesen og Paula Larrain udfolder troens verden og undersøger livets mysterier gennem åbenhjertige og nærgående samtaler i P1’s nye programserie ’De højere magter’, som har premiere tirsdag klokken 11.03. Programmet kan også høres tirsdag klokken 21.03 og onsdag klokken 5.03, ligeledes på P1.
Læs mere om programmerne her

Tirsdag den 23. januar – Prisregn over stjerner:

Årets bedste skuespilpræstationer bliver hædret ved en stort prisfest i Shrine Exposition Center i Los Angeles. The Screen Actors Guild Awards 2018 bliver sendt på DR3 tirsdag klokken 21.35, og det er 24. gang, det populære show løber af stablen. Som altid bliver det en fest af dimensioner med film- og tv-branchens største stjerner.

Tirsdag den 23. januar – Hør DR Pigekoret fra Strasbourg:

DR Pigekoret kan tirsdag klokken 19.20 høres på P2 - direkte fra Domkirken i Strasbourg. I anledning af Danmarks formandskab for Europarådets Ministerkomité giver DR Pigekoret koncert i Europas midte. På programmet står en række danske årstidssange - fra vinter til sommer med tekster af Blicher, H.C. Andersen, Alberte Winding med flere. Henrik Dam Thomsen fra DR Symfoniorkestret ledsager på cello, og dirigent og vært er Philip Faber.
Læs mere om det franske besøg her

Onsdag den 24. januar og søndag den 28.– Troen på lyset:

DR Vokalensemblet og dirigent Bo Holten præsenterer onsdag klokken 19.30 i Garnisonskirken i København uropførelsen af Peter Bruuns nye messe for alle, som tror på livet og lyset i bredeste forstand - flettet sammen med renæssancemesteren Palestrinas smukke ’Confitebor tibi domini'. Messen kan også ses og høres i Nyvangskirken i Kalundborg søndag den 28. januar. Koncerten onsdag bliver sendt direkte på P2 fra klokken 19.20.
Læs mere om messen her

Onsdag den 24. januar – Mig og 80’erne:

Tag med en nostalgisk rejse når en række markante danskere åbner for deres private fotoalbum fra 80'erne onsdag klokken 21.30 på DR K. Det var årtiet, hvor de gik fra børn til voksne. Om de var bz'er, yuppie eller fredsaktivist, var det årtiet, hvor de lejer deres første moviebox med vennerne, og hvor frygten for aids ånder dem i nakken. I første afsnit af serien i fire dele går DR K på opdagelse i 80'er-hjem og ser nærmere på, hvordan de - og vi boede og indrettede os i et fattigt og polariseret årti, hvor man enten hyldede fællesskabet og det ikke-kommercielle, eller skurede op for forbruget, installerede solarium over dobbelt senge og for alvor begyndte at dyrkede sig selv.

Onsdag den 24. januar – FÆTR lyver:

19-årige Christian fra Holbæk optræder som popsanger og pigeidol. Bedre kendt som FÆTR har han flere hits i bagagen og elsker opmærksomheden, når han står på en scene. Men FÆTR har en hemmelighed, der kan ødelægge det hele. DR3 har onsdag klokken 22.30 premiere på en ny serie i fire dele om netop FÆTR.

Nyhedsbrev OM DR

Nyhedsbrevet 'DR om DR' udkommer hver torsdag med nyheder, baggrund og serviceoplysninger fra DRs egen verden.

Vis alle nyhedsbreve