Næste uges DR: Ovnen bliver tændt i ’Den store bagedyst’ igen

Her får du eksempler på, hvad DR har på vej på skærmen, i radioen, i DR Koncerthuset og på DRTV i den kommende uge fra den 1.-7. oktober 2020.

Timm Vladimir er vært, og Markus Grigo og Katrine Foged Thomsen er atter dommere, når ’Den store bagedyst’ indleder en ny sæson på DR1 lørdag klokken 20.00 og DRTV. Foto: Carsten Mol. (Foto: Carsten Mol)

Torsdag den 1. oktober – Børnene bag flasken:

124.000. Så mange børn vokser op i en familie med alkoholmisbrug. ’Lægens Bord’ torsdag klokken 21.25 får besøg af Peter Brixtoftes datter samt 16-årige Nanna. Hvordan har det påvirket dem at have en far, der drak gennem deres barndom, lyder et af spørgsmålene fra vært Peter Qvortrup Geisling.

Torsdag den 1. oktober – Torsdagskoncert med mexicansk musik:

Den mexicanske dirigent Alondra de la Parra er en ny stjerne på podiet, som torsdag klokken 19.30 optræder for første gang med DR Symfoniorkestret i DR Koncerthuset. Med sig har hun farverig mexicansk musik af Revueltas, der kulminerer i ekstatiske rytmer, og tenoren Julian Prégardien, som synger Mahlers berømte ungdomsdigte om den svære kærlighed. Torsdagskoncerten bliver som altid sendt direkte på P2 med optakt fra klokken 19.20. Læs mere om koncerten her

Fredag den 2. oktober – USA’s værste seriemorder:

Samuel Little hævder, at han har dræbt 93 kvinder på 40 år. Hvorfor blev han først stoppet nu? DR2 dykker fredag klokken 21.40 ned i den uhyggelige historie og afslører, hvordan Little terroriserede marginaliserede og sårbare kvinder i årtier. Eksperter undersøger hans motiver og forfærdelige forbrydelser. Og kvinder, der har overlevet et møde med ham, fortæller om den voldelige seriemorder.

Fredag den 2. oktober – DR Vokalensemblet indleder en ny sæson:

DR Vokalensemblet og chefdirigent Marcus Creed tager koncertgængerne og lytterne med ind i myternes og legendernes verden med en sæsonåbnings-koncert, der både byder på græske guder, folkeviser, nordisk mytologi – og en tur til Shakespeares magiske universer. Koncertsæsonen bliver indledt i Trinitatis Kirke i København fredag klokken 20.00, og der er stadig få billetter tilbage. Celine Haastrup fra P2 er aftenens vært, og koncerten bliver netop også sendt direkte på kanalen. Læs mere om koncerten her

Fredag den 2. oktober – DR Big Band indleder også sæsonen – med Sinne Eeg:

DR Big Band skyder også en ny sæson i gang i disse dage. Fredag klokken 20.00 er bandet i Koncerthusets Studie 2, og bandet optræder sammen med sangerinden Sinne Eeg med afsæt i det internationalt roste album ’We’ve Just Begun’. Læs mere om koncerten her

Fredag den 2. oktober – Curlingklubben er ekstra live:

’Curlingklubben’ skruer op for fredagsstemningen og sender live fra DR Koncerthuset. Eller, altså, programmet sender jo altid live. Men fredag fra klokken 14.03 til 16.00 bliver det ekstra LIVE! Med LIVE-musik og LIVE-publikum og andre ting, som er LIVE! Værterne er som altid Christian Bonde og Maria Fantino, og når de er færdige, sender Andrew Moyo også ’Tættere på himlen’ live fra Koncerthuset – og på P3 – fra klokken 16.03.

Lørdag den 3. oktober og søndag – 10 nye bagere er klar til at dyste:

For 9. gang står et nyt hold klar - og helt parate - til at bage det bedste de har lært, foran dommerne i ’Den store bagedyst’ - og hele Danmark. I ugevis skal de fem kvinder og fem mænd både forbi Frankrigs søde og salte køkken, og en tur til en verden af vanvittige kunstkager. De skal tegne med pandekagedej og imponere med nogle af de gode gamle konditorklassikere. Og så får de en chokoladeudfordring på ekspertniveau af en særlig gæstedommer. Premiereprogrammet lørdag klokken 20.00 på DR1 lægger ud med kager, som fortæller dommerne Katrine og Markus noget om, hvem de 10 nye deltagere er inde bag forklæderne, og hvad de kan byde på af bagetalent. Programmet kan også ses på DRTV og søndag klokken 17.00 på DR1.

Ditte Hansen og Louise Mieritz har hovedrollerne i spillefilmen ’Ditte & Louise’, som DR1 viser lørdag klokken 21.30. Foto: Nordisk Film. (© Nordisk Film)

Lørdag den 3. oktober – ’Ditte & Louise-filmen på DR1:

Ditte Hansen og Louise Mieritz blev kendte for deres ’Ditte & Louise’-figurer på DR1, og det er også her, deres film nu bliver vist lørdag klokken 21.30. Ditte og Louise må sande, at de kun får roller som nogens mor eller ’gammel luder’. Ditte klæder sig ud som mand og får overvældende succes som Ditlev. Hun får pludselig hovedroller. Opmærksomhed. Kvinder sværmer om hende. Og hun bliver bedste venner med Anders W. Berthelsen. Men hun svigter Louise og deres fælles drøm. Louise kaster sig ud i en hovedløs affære med lægen David. Men problemerne tårner sig op i ekspresfart og både Ditte og Louise risikerer at miste det hele. Karrieren. Kærligheden. Venskabet.

Lørdag den 3. oktober – Hund og kat på DR2:

En lille klodset hundehvalp. En lille blød kattekilling. Findes der noget mere bedårende? Tilsyneladende ikke, for vi bruger enorme summer på vores kæledyr, som fylder mere og mere i vores liv og i vores økonomi. Men der findes faktisk også nuttede kæledyr, der selv tjener penge, ved bare at være kæledyr. For eksempel den danske kat Monty, der er en kæmpe stjerne på sociale medier og er kendt i hele verden. DR2’s temalørdag fra klokken 19.20 til 22.00 ser på nogle af menneskets bedste venner, hunde og katte.

Lørdag den 3. oktober – Skønne, kongelige kor:

Du kan være med, når DR Koncertkoret og DR Symfoniorkestret lørdag klokken 14.00 og 17.00 i Koncertsalen blænder op for en bred vifte af den storslåede kormusik, som gennem tiden har akkompagneret konger, dronninger og kejsere. Du vil kunne opleve over 150 sangere og musikere på scenen og nyde den fornemme klang af kongelige bryllupper, kroninger og andre royale fejringer fra både virkelighedens og eventyrenes verden. Læs mere om koncerten her

Søndag den 4. oktober – Vadehavets vilde natur:

Det handler om Vadehavets vilde natur i et hollandsk naturprogram, som DR1 viser søndag klokken 19.05. En periode med varmt vejr udtørrer Vadehavet. Fugle får hedeslag, og gråsælerne køler af i vandet. Revene tørrer ud, og østers og muslinger lever under hårde kår. Midt i kampen for overlevelse ses spirende liv og håb hos gråsælerne, der får et nyt kuld unger.

Søndag den 4. oktober og mandag – DR Pigekoret synger i blinde:

Alt lys bliver slukket i Koncertsalen, når DR Pigekoret søndag klokken 16.00 og mandag klokken 20.00 giver de traditionsrige koncerter ’DR Pigekoret i mørke’, som snart har været holdt i en årrække. Programmet for mørkekoncerterne er hemmeligt til det sidste, og tanken med den mørke sal er, at sanserne skærpes. Dirigent er korets chefdirigent Phillip Faber. Læs mere om koncerterne her

Søndag den 4. oktober – Historiske Beethoven-optagelser med DR Symfoniorkestret:

Lige siden DR Symfoniorkestrets grundlæggelse i 1925 har Beethovens symfonier været en del af orkestrets repertoire og gennem årene har utallige dirigenter præsenteret deres fortolkninger af de udødelige symfonier. I anledning af 250-året for Beethovens fødsel har ’P2 Guldkoncerten’ søndag klokken 19.20 samlet nogle markante Beethoven-opførelser med fortidens store dirigenter, optaget ved koncerter med DR Symfoniorkestret i 1950 og 1989.

Mandag den 5. oktober – Robin Hood fra Højbjerg:

Mikael finder mad i supermarkedernes skraldespande og deler det gratis ud til alle, der har brug for en hjælpende hånd. Han drømmer om at åbne sin egen madspildsbutik, men som alkoholiker og kontanthjælpsmodtager på 12. år, er det op ad bakke. Og pludselig banker Fødevarestyrelsen på Mikaels dør, fremgår det af første afsnit af ’Robin Hood fra Højbjerg’, som DR1 viser mandag klokken 20.30, ligesom afsnittet også kan ses på DRTV fra morgenstunden. I alt er der fire afsnit i serien.

Tirsdag den 6. oktober – Så åbner Folketinget:

Første tirsdag i oktober er også ensbetydende med, at Folketinget åbner en ny samling. Kongehuset og folketingspolitikerne samles på Christiansborg for at overvære statsministerens åbningstale, når et nyt folketingsår åbner i skyggen af coronapandemien. DR1 sender direkte fra klokken 10.30 til 13.45, og tirsdag aften klokken 21.25 er statsminister Mette Frederiksen gæst hos Ask Rostrup i programmet ’Mød statsministeren’. Programmet kan efterfølgende ses på DRTV, ligesom DR1 også viser mødet igen onsdag klokken 6.30. P1 sender også åbningen direkte – herunder også formiddagens gudstjeneste fra Christiansborg Slotskirke.

Tirsdag den 6. oktober – Gentesten ændrede mit liv:

26-årige André er bange for at udvikle bipolar lidelse ligesom sin far og farfar. Læge Charlotte Bøving og genetiker Lasse Folkersen undersøger Andrés DNA for at se, om han lever med en forhøjet risiko for bipolar lidelse. Men hvordan reagerer André, da Lasse fortæller, at gentesten indeholder svar om flere sygdomme? DR2 har tirsdag klokken 21.45 premiere på den nye programserie ’Gentesten ændrede mit liv’, som er i seks afsnit. De kan også ses på DRTV fra morgenstunden tirsdag.

Onsdag den 7. oktober – Den hemmelige by under isen:

En tikkende affaldsbombe lurer under Grønlands indlandsis. Dens navn er Camp Century - og er en hemmelig amerikansk militærbase anlagt i 1959. Da basen lukker i 1967, efterlader man størstedelen af Camp Centurys atomaffald. Men nu spår forskere, at det vil komme op til overfladen, når isen smelter på grund af klimaforandringer. Hvad sker der, hvis Camp Century frigør sig fra isen - og ender i havet ved Thule, lyder spørgsmålet i den tyske dokumentar, som DR2 viser onsdag klokken 20.05.

Onsdag den 7. oktober – Vilde flugtforsøg over Berlinmuren:

I 28 år splittede Berlinmuren Tyskland og adskilte venner og familier. Den blev opført for at standse flugten fra øst til vest. Men på trods af det konstant høje sikkerhedsniveau lykkedes det alligevel over 5000 mennesker at flygte. Her over 30 år efter murens fald dykker DR2 onsdag klokken 23.00 ned i nyligt frigivne arkivoptagelser og ser nærmere på nogle af de mange vilde flugtmetoder - fra tunnelgravninger, falske pas og til varmluftsballoner.

Facebook
Twitter