Næste uges DR: P2 byder på 14 timers påskemusik uafbrudt

Her får du smagsprøver på programmer og arrangementer i den kommende uge fra den 22.-28. marts 2018.

Hele Europa lytter med, når Den europæiske Radiounion, EBU, sender 14 timer med påskemusik fra koncerter i Tyskland, Holland, Danmark, Rusland, Tjekkiet, England, Bulgarien og Spanien. Der er start klokken 10.54 på P2, der kører løs med påskemusik uafbrudt til klokken 1.00 om natten. (Foto: Agnete Schlichtkrull)

Torsdag den 22. marts – Oscarbelønnet ungarsk drama på DR K

Der er Oscar-belønnet ungarsk drama på DR K som ’Ugens filmperle’, når kanalen torsdag klokken 21.30 viser ’Sauls søn’ fra 2015. Handlingen udspiller sig i kz-lejren Auschwitz-Birkenau. Saul er medlem af Sonderkommando, en gruppe jødiske fanger, der tvinges til at hjælpe til i nazisternes dødsfabrik. I et krematorium finder Saul liget af en dreng, som han mener at genkende som sin egen søn. Mens Sonderkommando planlægger et oprør, beslutter Saul at udføre en umulig opgave. Han vil redde drengens lig fra flammerne og finde en rabbiner, der kan give ham en rigtig, jødisk begravelse.

Torsdag den 22. marts – Harry Potter-musik i DR Koncerthuset

Czech National Symphony Orchestra sidder klar til at bringe magien til live, når de spiller John Williams’ musik til ’Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer’, mens filmen ruller over det store lærred. Det gør den torsdag klokken 16.30 og 21.00 i Koncertsalen i DR Byen.
Læs mere om koncerterne her

Fredag den 23. marts – Baader Meinhof-kompleks på DR2

I 1967 chokeres den vesttyske journalist Ulrike Meinhof, da en studerende bliver dræbt af en politimand under en demonstration. Meinhof bliver en del af et stadig mere radikaliseret venstreorienteret miljø, og sammen med Andreas Baader og Gudrun Ensslin danner hun terrorgruppen Rote Armee Fraction. Nu begynder en voldelig og blodig kamp for at omstyrte den tyske stat. DR2 viser fredag den to en halv time lange film ’Baader Meinhof-komplekset’ klokken 20.00.

Fredag den 23. marts – Gensyn med ’Mørklægning’

Fredag klokken 20.00 på DR K er der mulighed for at få et gensyn med miniserien ’Mørklægning’ fra 1992 med Ole Ernst i hovedrollen. I det krigstrætte og forlystelsessyge Danmark i 1944 er det gode tider for initiativrige folk som filmproducent Otto Baumann. Men i det skjulte er Baumann omgivet af fjender - han er en gambler, der samarbejder med både besættelsesmagten og modstandsbevægelsen. Da han bliver offer for en brutal forbrydelse, bliver kriminalbetjentene Nielsen og Andersen sat på sagen - men politiet er under tysk opsyn, og inden længe bliver forholdet til besættelsesmagten forværret. Henning Jensen og Solbjørg Højfeldt er blandt de andre øverst på rollelisten.

Fredag den 23. marts og lørdag – Lisa Nilsson sammen med DR Big Band

Sammen med den svenske dirigent og arrangør Joakim Milder har Lisa Nilsson håndplukket sine egne favoritter indenfor soul, jazz og brasilianske rytmer. Dem trakterer hun og DR Big Band på ved to koncerter i Koncertsalen – henholdsvis fredag klokken 20.00 og lørdag klokken 16.00.
Læs mere om koncerterne her

Lørdag den 24. marts – Hunulv fra USA i fjernsynet

Ulve i Danmark giver stor diskussion lige nu, men det handler om amerikanske ulve på DR1 lørdag klokken 19.05. Ulve lever for at jage, og de plejer at jage i flok med en alfahan i spidsen. Men i den amerikanske naturpark, Yellowstone, finder man en vild ulveflok, der er ledet af en bemærkelsesværdig hunulv. Hun er blevet en af de mest berømte ulve, der nogensinde har gennemstrejfet Yellowstone. og hun har overvundet de mest utrolige forhindringer i kampen for at skabe en af parkens mest legendariske ulveflokke.

Lørdag den 24. marts – DR2 jagter stilheden

Det larmer, bipper og dutter overalt, hvor vi færdes, og mange mener, de bliver syge af det. Læge Charlotte Bøving undersøger i DR2’s temalørdag, hvad det støjende samfund betyder for vores sundhed, og går på jagt efter stilheden. Charlotte Bøving skal blandt andet med på et stilheds-kursus, hvor man ikke må tale til hinanden i to dage. Lørdag klokken 21.10 besøger DR2 også Nordeuropas mest stille rum og møder forfatteren Peter Høeg, der har forladt storbyen i jagten på stilheden.

Lørdag den 24. marts – Klassisk musik og hjernen

Kender du forskellen på musiske og ikke-musiske hjerner? Og ved du, hvordan musik påvirker os følelsesmæssigt og derfor kan bruges i bl.a. sorgbearbejdning? Ellers kan du få svar på det, når Katrine Gislinge taler om musikkens indflydelse på hjernen med gæsten, Peter Vuust, der er hjerneforsker, jazzmusiker og komponist. Det gør hun i den nye serie ’Musik i laboratoriet’ på P2 lørdag klokken 16.03.

Lørdag den 24. marts og søndag – Dommedag er aflyst på P1

Klimakatastrofer, atomkrige, overbefolkning og flygtningestrømme.
Der er nok at være bange for. Men viser medierne det fulde billede af verdens tilstand? Fokuserer de alt for meget på de dårlige nyheder? Og trænger vi til en mere konstruktiv og løsningsorienteret journalistik? Det spørger Liv Thomsen i serien ’Dommedag aflyst’ på P1 de næste fire lørdage klokken 14.03 – og igen søndag klokken 19.30.

Lørdag den 24. marts – ’X Factor’-dommer i monopolet

Mads Steffensen får tre helt særlige gæster som monopol, når han lørdag skal sende ’Mads & Monopolet’ på P4 fra klokken 9.05 til 12.00. De gode råd kommer nemlig fra ’X Factor’-dommerne Remee, Sanne Salomonsen og Thomas Blachman.

Lørdag den 24. marts – P6 Beat elsker Jack White

Jack White har både gjort sig inden for møbelpolstring og musik. Det er uden tvivl det sidste, det kommer til at handle mest om, når ’P6 Beat elsker’ lørdag fra klokken 10.03 til 16.00. Her handler det netop om White Stripes-sangeren og The Raconteurs-sangeren, som snart er albumaktuel igen. Det er Anders Bøtter og Peter Elsnab, der er værter.

TV

Se oversigten over TV-programmer her

Palmesøndag den 25. marts – En afrikansk affære

Susanne og Kim rejser til Afrika, og Susanne har det skønt med hushjælp og havefester. Slangen i paradiset er at Kim, hendes livs kærlighed, er eftertragtet af afrikanske kvinder. Geert er også eftertragtet. Han har boet tæt sammen med tanzanierne på godt og ondt i over 30 år, og har syv børn med fem forskellige kvinder, men som konsul og hvid mand forventer man til gengæld at han stiller op, når der er problemer - og dem er der nok af i Afrika. DR1 viser søndag klokken 22.10 den danske dokumentar fra 2018, ’En afrikansk affære’.

Radio

Se ugens radioprogram her

Palmesøndag den 25. marts – ’Dødsmesse’ på DR K

Verdi er en af verdens største operakomponister med særlig sans for at skabe drama i musikken. Det hører man i hans 'Requiem', som er et af de største vokalværker, der nogensinde er skrevet. DR Koncertkoret har inviteret BBC Singers med på scenen for at forløse messens store korklange, og hvordan det gik, kan ses på DR K søndag klokken 20.00.

Caroline Henderson giver to koncerter i Koncertsalen palmesøndag klokken 16.00 og 20.00. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Palmesøndag den 25. marts – To gange Caroline Henderson i Koncertsalen

Weekenden byder på masser af jazz i Koncerthuset med først Lisa Nilsson og DR Big Band, mens det søndag gælder to koncerter med Caroline Henderson klokken 16.00 og igen 20.00. Koncerten kommer bredt rundt i Hendersons repertoire af lækker, kølig jazz tilsat elektroniske rytmer, og samtidig vil hun præsentere publikum for helt nyt materiale.
Læs mere om koncerterne her

Palmesøndag den 25. marts – Påskemusikdag på P2

Hele Europa lytter med, når Den europæiske Radiounion, EBU, sender 14 timer med påskemusik fra koncerter i Tyskland, Holland, Danmark, Rusland, Tjekkiet, England, Bulgarien og Spanien. Der er start klokken 10.54 på P2, der kører løs til klokken 1.00. Du kan blandt andet høre Bachs Matthæuspassion klokken 12.00 direkte fra Concertgebouw fra Amsterdam under ledelse af Ton Koopman. Det danske bidrag kommer 16.00, hvor Ars Nova Copenhagen under ledelse af Paul Hillier synger et Stabat Mater og en Matthæuspassion fra tiden omkring år 1500 af henholdsvis John Browne og Richard Davy.

Mandag den 26. marts og tirsdag – Cannabismanden er tilbage

Cannabismanden er tilbage på DR2 mandag klokken 20.00 Serien følger Claus "Moffe" Nielsen, hans familie og deres kamp for medicinsk cannabis. Claus og hans kone Louise producerede og solgte i flere år ulovligt cannabisolie fra hjemmesiden moffes.com og de to småbørnsforældre risikerer nu op til 10 års fængsel for grov narkokriminalitet. Trods frygt for fremtiden og en stram økonomi forsøger familien at holde sammen, mens de venter på retssagen. Serien fortsætter tirsdag klokken 20.00.

Mandag den 26. marts – Discodrøn på P7 Mix

P7 Mix fortæller mandag klokken 19.03 historien om fænomenet, filmen og soundtrackalbummet ’Saturday Night Fever’. Discofeberen bryder ud i Danmark i foråret 1978 og rusker op i en tid præget af denim, rock og politiske diskussioner. Journalist Ann Mariager har oversat 'Saturday Night Fever' til dansk og fortæller om den del af historien, der ikke foregår på dansegulvet. Vært er Niels Fez Pedersen.

Koncerter

Få overblikket over koncerter i DR Koncerthuset her

Mandag den 26. marts – Hitlers sidste 48 timer

I dag ved vi, at Hitler og Eva Braun begik selvmord den 30. april 1945, men i 1948 gik der rygter om, at Hitler var set i live. Det var så foruroligende, at en amerikansk dommer i Nürnberg, Michael Musmanno, interviewede 22 af de overlevende vidner fra bunkeren under Berlin, heriblandt Hitlers sekretær, Traudl Junge, og hans adjundant, baron von Loringhoven. Båndene blev fundet i et arkiv i Pittsburgh i 2013, og takket være dem, ved vi nu nøjagtig, hvordan den tyske diktator tilbragte de sidste 48 timer af sit liv. Det handler det om på DR K mandag klokken 21.55.

Mandag den 26. marts og onsdag – DR3 møder Jesus unge soldater

Den ny DR3-serie ’Jesus unge soldater’ giver et helt særligt indblik i et voksende miljø af unge indremissionske kristne i Danmark, som kæmper for nøje at følge biblens ord hver eneste dag. Nogle af dem er endda parate til at ofre alt for Gud, selv livet. Peter drømmer om at ryge smøger og drikke kaffe i himlen, men er ked af at skulle undvære sine ikke-kristne venner og skolekammerater. I forsøget på at få flere med til festen i himlen, missionerer Peter i Vejles natteliv, hvor han beder for fremmede han møder på gaden. Cecilie er ny i sin tro, hun har haft en hård opvækst med vold og hash, men mødet med Gud har ændret hendes liv, fremgår det af serien, som har premiere mandag klokken 21.30 og kan ses igen onsdag klokken 15.50.

Tirsdag den 27. marts, onsdag og fredag – En kongefamilie i krig

Siden grundlæggelsen af Saudi Arabien i 1932 har en uudtømmelig rigdom sikret de saudiske prinser enevældig magt hjemme og frihed til ustraffet at skeje ud i udlandet. Landets nye kronprins, den 32-årige Mohammed bin Salman, vil reformere det saudiske samfund og i et forsøg på at få flere kvinder ud på arbejdsmarkedet, vil han tilbage til en moderat islam. Men mange i kongefamilien har forbindelse med konservative, religiøse kræfter og har i et forsøg på at begrænse Irans indflydelse i regionen ydet betydelig økonomisk støtte til voldelige ekstremister. Fra tirsdag klokken 23.00 viser DR2 en ny BBC-serie om den saudiarabiske kongefamilie. De to næste afsnit kan ses onsdag og skærtorsdag klokken 23.00.

Onsdag den 28. marts – Send håndværkerne ind

Når der skal forbedres på vores boliger, er det nødvendigt med kreative ideer for at få drømme og pris til at hænge sammen. I programmet ’Send håndværkerne ind’ onsdag klokken 20.00 skal tre af vores håndværkerpar til Roskilde, hvor Katja og Marc bor med deres to piger i et toplans rækkehus. Pladsen er ved at blive lidt for trang, og familien har derfor brug for hjælp til at få udnyttet soveværelset på 1. salen fuldt ud. Kun det håndværkerpar med det skarpeste og mest opfindsomme byggetilbud vinder opgaven og dermed jobbet.

Onsdag den 28. marts – Hypnotisøren på DR1

Vinderen af ’Den store bagedyst’ 2014, Tobias Hamann, går i sin berømte og berygtede morfar Ali Hamanns fodspor for at lære at blive hypnotisør onsdag klokken 20.30 på DR1. Rejsen fører Tobias gennem familietragedier og familiehemmeligheder og ind i hypnosens magtfulde univers. Tobias Hamanns drøm er inden for et år at præsentere et hypnose-show med samme plakat, samme tøjstil, samme numre og under næsten det samme navn som sin morfar. Spørgsmålet er, om det er muligt at tage den fuldstændige kontrol over et andet menneskes sind og handlinger. På scenen. Og i virkeligheden. På godt. Og på ondt.
Læs mere om programmet her

Onsdag den 28. marts – Dansktopshow på DR K

Gitte Hænning, Birthe Kjær, Dario Campeotto, Peter Belli, Johnny Reimar, Bjørn Tidmand, Susanne Lana, Lars Stryg, Maria Stenz er nogle af de danske sangere du kan møde, når DR K fejrer Dansktoppen onsdag klokken 21.00. DR UnderholdningsOrkestret er på scenen, dirigeret af Michael Bojesen, mens Hella Joof og Jarl Friis-Mikkelsen er værter på denne tur gennem nogle af de største dansktop-hits fra 2010.

Onsdag den 28. marts – John Mogensen som stor dansker

I dag, mere end 35 år efter hans død, kender de fleste danskere ham stadig som folkets John med de røde seler og de glade sange. Men bag den joviale facade kæmpede John Mogensen gennem hele sit liv med præstationsangst, alkohol og uforløste kunstnerdrømme. På DR K kan du onsdag klokken 22.30 få historien om en af Danmarks mest populære sangere gennem tiden i det første tv-portræt af John Mogensen nogensinde. Tilrettelæggelsen står Janus Køster-Rasmussen for.

Nyhedsbrev OM DR

Nyhedsbrevet 'DR om DR' udkommer hver torsdag med nyheder, baggrund og serviceoplysninger fra DRs egen verden.

Vis alle nyhedsbreve