Næste uges DR: Paula Larrain er klar med flere gode råd

Her får du eksempler på, hvad DR har på vej på skærmen, i radioen, i DR Koncerthuset og på DRTV i den kommende uge fra den 13.-19. maj 2021.

Paula Larrain, der tidligere har været vært på TV-Avisen, arbejder nu med DR’s trosstof, og søndag klokken 23.00 på DR2 er hun tilbage med programserien ’Det gode råd’. Denne gang handler det om Benedikte, der føler, at hun har været en dårlig mor på grund af ubehandlet ADHD og aspergers, og derfor søger råd om, hvad hun skal gøre, da sønnen føler skam ved hende. ’Det Gode Råd’ består af hospitalspræst Lotte Mørk, overrabbiner Jair Melchior og sognepræst Lars Gustav Lindhardt. Foto: Agnete Schlichtkrull.

Kristi himmelfartsdag den 13. maj og fredag – Død, begravet, men stadig online:

Har du tænkt over, hvad der skal ske med dit digitale jeg, når du dør? Ulla Essendrop støder ind imellem på sociale profiler på nettet, som hun ved er afgået ved døden i den fysiske verden. Alligevel flyder deres digitale liv stadig rundt, som om de stadig er i live, fordi ingen har taget stilling til det. Spøgelsesprofiler bliver de kaldt, og for Ulla er det en helt ny tanke at skulle tage stilling til, hvad der skal ske med hendes ’digitale jeg’ efter hendes død. Og så møder Ulla to kvinder, der hver især har skullet forholde sig til deres kæres afdøde profiler på de sociale medier. Kristi himmelfartsdag klokken 21.20 på DR1 og fra morgenstunden på DRTV viser DR sidste afsnit af hendes serie i seks afsnit ’Mit liv på nettet’. Programmet kan også ses fredag klokken 6.15 på DR1.

Kristi himmelfartsdag den 13. maj og søndag – ’Unge Astrid’ med Alba August:

Alba August har hovedrollen i den svensk-danske film ’Unge Astrid’ fra 2018. som DR1 viser Kristi himmelfartsdag klokken 22.25. Manuskriptet er skrevet af Kim Fupz Aakeson, og Pernille Fischer Christensen har instrueret. Forfatteren Astrid Lindgren møder som ung meget modgang i sit liv. Trods tidens forventninger og religiøse påbud kæmper hun bravt for det, som hun synes er rigtigt. ’Unge Astrid’ kan også ses på DR2 søndag klokken 17.00.

Kristi himmelfartsdag den 13. maj – Så er der pokalfinale:

Dansk fodbolds største enkeltstående klubkamp bliver i år spillet på stadion i Aarhus, hvor Randers FC og Sønderjyske har kæmpet sig frem som de to hold i pokalfinalen i fodbold. DR1 viser kampen Kristi himmelfartsdag klokken 14.00. Udover æren og de mange traditioner, er der i denne sæson en ekstra gevinst i form af europæisk gruppespil og et tocifret millionbeløb til den vindende klub, så alt er lagt til rette for en spændende finale, hvor der skal findes en vinder denne eftermiddag. Sønderjyske kan vinde pokalen for andet år i træk, men Randers har haft en god sæson, som kan fuldendes med et trofæ til pokalskabet. Andreas Kraul er kommentator.

Kristi himmelfartsdag den 13. maj – ’Kampen om Britney’-dokumentar på DR2:

Britney Spears er en af vor tids største popikoner. Men de sidste 13 år har hun været under et juridisk værgemål af sin far, Jamie Spears. Det er et værgemål, hun kæmper for at få ophævet med hjælp fra sin fans. I den britiske dokumentar ’Kampen om Britney – Fans, penge og umyndiggørelse’ Kristi himmelfartsdag klokken 20.00 på DR2 og DRTV forsøger journalist Mobeen Azhar at finde ud af sandheden om, hvordan Britney er endt i formynderskab. Han møder online-bevægelsen #FreeBritney - og er med under retssagen, hvor popstjernen forsøger at få sin far fjernet som sin værge.

Kristi himmelfartsdag den 13. maj og fredag – Hannigan får Leonie Sonnings Musikpris ved Torsdagskoncert:

Når ugens Torsdagskoncert Kristi himmelfartsdag klokken 19.20 bliver sendt direkte fra DR Koncerthuset, er det med Barbara Hannigan i dobbeltrollen som dirigent og sopran med DR Symfoniorkestret. Hanigan er eneste solist i Poulencs ’La voix humaine’, hvor en kvinde er blevet forladt af sin elsker og desperat venter på at få kontakt igen. Som optakt til kærlighedsdramaet dirigerer Hannigan Strauss' melankolske strygerstykke ’Metamorfoser’. Torsdag modtager Barbara Hannigan Léonie Sonnings Musikpris 2020, som hun egentlig skulle have modtaget sidste år. Festligheden måttet aflyses – som så meget andet – på grund af coronaen. Koncerten bliver gentaget fredag, ligesom den kan høres på P2 igen søndag klokken 12.15. Læs mere om koncerterne her

Fredag den 14. maj – Sandheden om din kaffe:

Storbritannien har det seneste årti forvandlet sig til en nation af kaffeentusiaster. Og folk betaler gerne i dyre domme for deres yndlingsdrik. Bag denne udvikling står særligt amerikanske Starbucks og Nespresso, som har revolutioneret, hvad vi drikker. Dette skyldes til dels firmaernes etiske profil - der slår på, at deres forsyningskæder ikke anvender børnearbejde. Men kan vi stole på, hvad de siger? Det spørger DR2 om fredag klokken 22.05 i en britisk dokumentar fra sidste år.

Lørdag den 15. maj – DR2 er på syretrip:

I DR2’s temalørdag går Peter Lund Madsen klokken 21.00 på opdagelse i de psykedeliske stoffers forunderlige verden. For efter store menneskelige skandaler har stofferne været gemt af vejen de sidste cirka 50 år. Men nu dukker de op igen på hospitalernes forskningsgange og blandt helt almindelige mennesker, der bruger de bevidsthedsudvidende stoffer på nye måder og med nye formål. For måske kan stofferne være løsningen på nogle af samfundets største og dyreste helbredsudfordringer som for eksempel angst og depression. Og måske kan de gøre os mere nærværende og effektive på arbejde?

Lørdag den 15. maj – Kalaha i Koncerthuset:

Den prisvindende danske gruppe Kalaha skulle 7. februar have indtaget DR Koncerthuset med nyt album og kendte gæstesolister. Koncerten måttes flyttes til den 15. maj klokken 15.00, men det bliver stadig første chance for at høre materialet fra det nye album med titlen ’Mystafa’. I samme anledning har Kalaha inviteret en lille håndfuld eksklusive gæstesolister med til eftermiddagskoncerten i Koncertsalen, blandt andre Hilal Kaya, Moussa Diallo, Hjalte Ross og Uffe Lorenzen fra Spids Nøgenhat. Læs mere om koncerten her

Søndag den 16. maj – Bomberne over Bornholm:

I 1943 falder et mystisk våben ned på Bornholm. Pelle Peter Jencels oldefar Johannes Hansen tager flere afslørende billeder af det, der viser sig at være Hitlers hemmelige og frygtindgydende gengældelsesvåben V1-bomben. Men det er med livet som indsats at bekæmpe Det Tredje Rige, i en tid hvor tyskerne strammer grebet om Danmark. Nu, 78 år senere, undersøger Pelle Peter Jencel, hvad hans oldefar kæmpede for, hvilke omkostninger, det havde, og hvad det betød - ikke bare for hans egen, men for hele Danmarks historie. Det gør han i programserien ’Bomberne over Bornholm’, der bliver sendt over to søndage klokken 20.00 samt på DRTV.

Søndag den 16. maj – Gode råd på DR2 igen:

Benedikte føler, at hun har været en dårlig mor på grund af ubehandlet ADHD og aspergers. Hendes søn var bange for hende, og det tynger hende med skam. Derfor søger hun åndelig vejledning hos ’Det Gode Råd’, der består af hospitalspræst Lotte Mørk, overrabbiner Jair Melchior og sognepræst Lars Gustav Lindhardt. Programserien er tilbage på DR2 søndag klokken 23.00, og det er Paula Larrain, der er vært.

Søndag den 16. maj – Tomas Strøbye fortæller om et usædvanligt liv:

Tomas Strøbye fortæller i ’Audiens’ på P1 søndag klokken 8.03 om et usædvanligt liv, hvor en nær kontakt med Gud har været livsreddende og livskrævende. Thomas har ikke noget talesprog. Derfor foregår samtalen via en hjælper med en staveplade. Hans mor, skuespilleren Lone Hertz, er også med og kommenterer undervejs. Det er Anders Laugesen, der er vært, og programmet kan også høres på DR Lyd.

Mandag den 17. maj – Misbrugt i kirken:

Syv kvinder i en frikirke rejser alvorlige anklager mod menighedens præst. Præsten erkender upassende forhold til en række kvinder, men ifølge ham var det frivilligt. Dokumentaren ’Misbrugt i kirken’ mandag klokken 20.00 på DR1 og fra morgenstunden på DRTV ser på sagen. I dag er det ikke ulovligt for en præst at have sex med medlemmer af menigheden, så længe de er over 18 år. Nu kræver flere partier en lovændring, så præster ligestilles med læger og psykologer, der ikke må have sex med deres klienter.

Mandag den 17. maj – Sort bælte på DR Ultra:

Maude er 13 år. Hun er brunbælte i karate og er for nylig rykket op for at træne med de voksne. Nu har hun besluttet sig at opnå det sorte bælte, som den yngste pige i sin klub. Familien støtter hende og hendes veninder hepper på hende. Men har hun, hvad der skal til for nå sit store mål? DR Ultra har mandag klokken 6.00 premiere på serien ’Det sorte bælte’. Den er på seks afsnit og kan fra da ses på DRTV.

Jens Langhorn ser på lidt af et luftkastel i programmet ’Pengejægerne’ mandag klokken 21.25 på DR1 og DRTV. Foto: Monday Production. (Foto: jens langhorn)

Mandag den 17. maj – Fodboldstjernernes luftkastel:

En række tidligere landsholdsspillere, kendte erhvervsfolk og statens vækstfond har investeret flere hundrede millioner kroner i firmaet ACT.Global, som angiveligt har opfundet et nyt og revolutionerende nano-produkt. Men pludselig braser luftkastellet, der ellers er udråbt som et nyt dansk erhvervseventyr. Spørgsmålet er, hvad der gik galt? Pengejægerne på DR1 klokken 21.25 mandag og fra morgenstunden på DR1 afdækker, hvordan det kunne lade sig gøre at narre investorerne og undersøger, hvor de mange penge er blevet af.

Tirsdag den 18. maj – Tid til 1. semifinale ved Eurovision Song Contest:

Verdens største og ældste musikkonkurrence bliver i år sendt direkte fra Rotterdam i Holland. 39 lande er med, og tirsdag klokken 21.00 på DR1 og DRTV konkurrerer 16 lande i den første semifinale om 10 pladser til den store finale lørdag aften. Blandt deltagerne er Sverige og Norge. De danske kommentatorer er Henrik Milling og Nicolai Molbech. Læs meget mere om årets konkurrence på dr.dk/grandprix.

Tirsdag den 18. maj – Spædbørn til salg:

I USA er åben adoption en milliardindustri, hvor private adoptionsbureauer kan tjene tusindvis af dollars pr. baby ved at matche gravide kvinder med adoptivforældre. På DR2 tirsdag klokken 20.00 bruger Louis Theroux tid med gravide kvinder, som forbereder sig på at give deres babyer væk - ofte på grund af fattigdom, afhængighed og misbrug. Og han møder adoptivforældre, der er villige til at betale 50.000 dollars for en baby - på trods af risikoen for at blive udnyttet.

Onsdag den 19. maj – Mænd med særlige interesser hos Gintberg:

Ruben kan spise 66 æbleskiver på 10 minutter, og Henning samler på billeder af rundkørsler. Jan Gintberg er på rejsen rundt blandt sine artsfæller nået til ’sneglene’. Det er mænd med helt særlige interesser og talenter. Det bringer ham også ud på en køretur i en kampvogn - hvordan man får fat i sådan en ved Niels for eksempel alt om. Programmet kan ses klokken 20.00 på DR1 og fra morgenstunden på DRTV.

Onsdag den 19. maj – Bedøvet og overfaldet på familieferien:

Maria var på ferie med mand, børn og sin mor, da hun blev udsat for en grov forbrydelse. Hun kender ikke selv omfanget af, hvad der er sket, for nogen havde puttet stoffer i hendes drink. Tågede glimt i erindringen og en ubehagelig kropslig fornemmelse afslører kun lidt om, hvad der foregik den frygtelige nat. Trine Maria Ilsøe fortæller historien i magasinet ’Kriminelt’ onsdag klokken 21.25 på DR1 samt fra morgenstunden på DRTV.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk