Næste uges DR: Radioen får et ugentligt Grand Prix-program

Her får du eksempler på, hvad DR har på vej på skærmen, i radioen, i DR Koncerthuset og på DRTV i den kommende uge fra den 6.-12. august 2020.

Ole Tøpholm er vært, når P5 lørdag klokken 10.03-12.00 har premiere på et nyt ugentligt Grand Prix-show – ’Konfetti’. Her er der både ny og gammel Grand Prix-musik, ligesom Jørgen de Mylius også medvirker hver gang og fortæller anekdoter fra gamle dage. (Foto: Per Gade Gyldenkærne)

Torsdag den 6. august og fredag – I olympisk praktik med Jeanette Ottesen:

Jeanette Ottesen får besøg af Rikke Hørlykke og Mark O. Madsen, der skal i lære hos svømmeren. Den danske OL-bronzevinder fra Rio i 2016 i 4 x 100 meter medley forsøger at balancere karriere og familieliv, alt imens at tingene skal gøres på hendes måde. Men kan en tidligere bryder og en tidligere håndboldspiller lære at begå sig som olympiske svømmere? Alt var klart, og taskerne pakket til verdens største sportsbegivenhed. Men så blev OL i Tokyo aflyst, og en sommer på sofaen med sport på TV ad libitum blev afløst af sports-abstinenser hos danske fans. Programmet bliver vist torsdag klokken 21.25 på DR1 samt på DRTV fra morgenstunden. Det kan også ses fredag klokken 7.30 på DR1.

Torsdag den 6. august og søndag – Da Danmark blev flettet sammen:

Torsdag klokken 21.00 er der mulighed for at finde den nostalgiske kikkert frem og rejse med, når DR2 i den nye programserie 'Da Danmark blev flyttet sammen' følger i sporene på alle tiders dansk transporthistorie. Den ligger lige udenfor vinduet og er altid et stop værd. DR2 begynder med kanaler og havne, der i generationer har spillet en nøglerolle for mobilitet og industrialisering. Programmet kan også ses søndag klokken 15.30 på DR2.

Fredag den 7. august og lørdag – Hvem var det nu vi var – om dyr:

Joakim Ingversen har inviteret fire kendte danskere i studiet fredag klokken 20.00 på DR1 til en dyst på viden i udvalgte emner i ’Hvem var det nu vi var?’ I denne uges quiz skal det blandt andet handle om de firbenede venner, når Joakim Ingversen får besøg af to dyreglade hold. Signe Molde og Mikkel Kryger tager udfordringen op mod Stephania Potalivo og Felix Smith og quizzer i dyreviden om alt fra piratfisk til menneskets bedste ven, hunden. Det er dog ikke de eneste gæster, der kommer på besøg, for Joakim har også inviteret fire nuttede kæledyr i studiet. Programmet kan også ses lørdag klokken 16.30 på DR1.

Fredag den 7. august og søndag – En time om numsen på P1:

Tænker du nogensinde over, hvad det er, du sidder på dagen lang? Hvis du gik og troede, at din bagdel blot er en blød pude, som er lavet til at tage med overalt, så tager du grueligt fejl. Din bagende, popo, numse eller bare røv har spillet en afgørende rolle i menneskehedens evolutionshistorie. For uden vores unikke kæmpemuskel, gluteus maximus, var vi måske aldrig blevet intelligente. ’Sygt nok’ på P1 fredag klokken 10.03 og igen 20.03 zoomer ind på, præcist hvor afgørende det er, og har været, at have en god røv. Programmet kan også høres søndag klokken 2.03.

Fredag den 7. august og lørdag – Magtens Korridorer i akustisk koncert:

Efter en yderst stille forårssæson, hvor corona har sat en stopper for meget, starter DR Koncerthuset en coronatilpasset sæson fredag og lørdag klokken 21.00, hvor Magtens Korridorer spiller akustisk i Koncertsalen. Bandet har været aktuelle, siden de i 2005 udgav albummet ’Friværdi’, og siden er der blevet turneret flittigt. På aftenerne vil salen være indrettet, så der er højst 500 på sæderne, som reglerne foreskriver. Læs mere om koncerterne her

Lørdag den 8. august – Smukfest live på DR2:

Lørdag klokken 21.00 kan du på DR2 se ’Smukfest 2020’, som du ikke har fået den før og aldrig vil få den igen. Årets Smukfest er aflyst, men nu får du mulighed for at få lidt af stemningen og møde nogle af de bedste danske artister, der skulle have spillet på årets festival. Slå dit telt op i stuen, find dåsemakrellen og ølbongen frem og se med når DR2 sender live fra en helt alternativ udgave af festivalen. Pelle Peter Jensen er vært for aftenen. Senere på aftenen – klokken 23.00 – kan du se en koncertfilm med Peter Sommer, netop fra Bøgescenen på Smukfest i Skanderborg.

Lørdag den 8. august, mandag og onsdag – Ghita Nørby og Michala Petri sammen med DR Vokalensemblet:

I H.C. Andersens berømte eventyr ’Nattergalen’ kan en lille fugls sang få selv døden til at ændre planer. Og når DR Vokalensemblet blænder op for det prisvindende værk sammen med blokfløjtevirtuosen Michala Petri, kan publikum se frem til en stemningsfuld fortællekoncert med skuespilleren Ghita Nørby i centrum. Koncerten kan høres tre gange i løbet af de kommende dage over hele landet. Lørdag klokken 17.00 finder koncerten sted i Sankt Lukas Kirke i Aarhus, mens den mandag den 10. august og onsdag den 12. august – begge dage klokken 19.30 – kan opleves i henholdsvis Koncertsalen Alsion i Sønderborg og Studie 2 i DR Koncerthuset. Koncerten onsdag sendes direkte på P2. Læs mere om koncerten lørdag her

Lørdag den 8. august – Nyt, fast Grand Prix-program på P5:

P5 har lørdag klokken 10.03-12.00 repremiere på DR's ugentlige Melodi Grand Prix-show, ’Konfetti’, der hver gang tager dig med bag kulisserne på det ældste eksisterende tv-program i Danmark. Der varmes op til den nye Eurovision-sæson i 2021, og du får masser af grandprix-musik, tilsat seneste nyt og masser af nostalgi. Hver uge er der besøg af en ny gæst, der fortæller sin helt egen historie med Melodi Grand Prix og Eurovision. Samtidig leverer Jørgen de Mylius hver eneste uge de største anekdoter fra de gode gamle dage. Skriv til programmet i en sms. Skriv ’Ole’ i din besked, lav et mellemrum, skriv så din besked og send den afsted til 1212. Ole Tøpholm er vært. Programmet ’Dobbelt op’ med Kirsten Siggaard, som hidtil har været sendt lørdag formiddag på P5, bliver fremover sendt hver søndag fra klokken 16.03-18.00 – og igen mandag klokken 19.03.

Søndag den 9. august – DR2 går på sommerscenen:

Sommerscenen er der, hvor genrerne mødes. Jazz bliver til klassisk, og klassisk bliver til jazz - kort sagt: levende musik fra DR Koncerthuset. Fem klassiske blæsere krydser klinger søndag klokken 18.45 på DR2 med tre improvisationsmusikere og en Reumert-vindende tenor i et program, der fører dig fra lyriske sommersange over Stravinskij-inspireret jazz til Carl Nielsens farvestrålende klangverden. Det er en aften, der med garanti tager dig med på nye musikalske veje, ført an af værterne Niels Christian Cederberg fra P8 Jazz og Stine Rosengren fra P2.

Mandag den 10. august – Kampagnen mod klimaet:

En gruppe mænd har i årtier forsøgt at forhindre, at der bliver gjort noget ved klimaforandringer. På DRTV og DR1 mandag klokken 20.00 fortæller en række insidere om, hvordan de har gjort det. Det er historien om en kampagne, der i årevis har afsporet kampen mod klimaforandringer - og som har modtaget millioner fra verdens største olieselskaber. Mads Ellesøe har tilrettelagt udsendelsen.

Mandag den 10. august – Ring til boligministeren på P1:

Hver mandag mellem 12.00 og 13.00 har du chancen for at komme i direkte debat med landets mest magtfulde personer. Her sidder én af landets ministre – mandag er det boligminister Kaare Dybvad Bek - nemlig klar ved telefonen til at besvare spørgsmål fra lytterne om et hvilket som helst emne. Ring med dit spørgsmål på telefon 7021 1919 eller send en email til ringtilregeringen@dr.dk. Programmet kan også høres mandag klokken 18.03.

Jannie og Steffen er blandt de par, der medvirker i DR1’s nye programserie ’Når storken flyver forbi’, som har premiere mandag klokken 21.25 på DR1 og fra morgenstunden på DRTV. (© Helle Majbritt Rasmussen, DR)

Mandag den 10. august – Storken flyver forbi DR1:

Det er ikke alle parforhold, der resulterer i et kærlighedsbarn. DR har gennem tre år fulgt en række danskere, der kæmper for at blive forældre. I første episode af ’Når storken flyver forbi’ mandag på DRTV og klokken 21.25 på DR1 møder seerne Jannie og Steffen fra Nordjylland, der er ved at flytte ind i et børnerigt villakvarter. Men børneværelserne i det nye hus står tomme, mens parret får hjælp til at blive forældre. Sabrina og Bo fra Odense beslutter sig efter en graviditet udenfor livmoderen, at begynde i behandling. Line og Mads fra Roskilde, står overfor deres allersidste forsøg. De har været i behandling i 4 år, da Mads har en meget lav sædkvalitet. Men er det i virkeligheden Line, der har svært ved at blive gravid? I Danmark er der hvert år omkring 10.000 par eller kvinder i fertilitetsbehandling. Alligevel er livet i fertilitetsbehandling stadig tabu belagt og et slag på både selvværdet og parforholdet.

Mandag den 10. august og alle hverdage – Siesta med Jonas Visti på P8 Jazz:

Sommer, solcreme, sivmåtte og sandaler. Og ’Siesta’ i radioen. Blæst, bilkøer, blå time og blues. Og ’Siesta’ i radioen. P8 Jazz sender i den kommende uge ’Siesta’ med Jonas Visti fra klokken 16.03-18.00. Det er med andre ord musik til din sommer med en god, blandet playliste og en vært, der binder det hele sammen.

Tirsdag den 11. august – Fra skrål til skønsang:

Kan man lære at synge, hvis man aldrig har haft en tone i livet? Vi danskere benytter enhver lejlighed til at bryde ud i fællessang, til højtider, fester og i familiens trygge rammer. Men ikke alle vækker lige stor begejstring, når de åbner munden for at synge. DR har samlet seks mennesker uden en tone i livet for at teste, om det overhovedet er muligt at lære at synge på bare seks måneder. Lars er punktrommeslager og er blevet kaldt Lars Tonedøv hele sit liv. Tenna har ikke turdet synge siden en musikskolelærer bad hende lukke munden, når de andre sang. Men kan de lære at synge? Det tror sangcoach Katrine Muff. Det handler om at slippe skammen og tro på sig selv, siger hun på DR1 tirsdag klokken 20.30 samt på DRTV tirsdag fra morgenstunden. Læs mere om programserien her

Tirsdag den 11. august – Mord på parkeringspladsen:

I 1987 bliver privatdetektiv Daniel Morgan brutalt myrdet med en økse på en parkeringsplads i det sydlige London, og der er ingen vidner. Hvem slog ham ihjel? Og var hans erhverv årsagen til hans død? I en ’Dokumania’-serie i tre afsnit dykker DR2 fra tirsdag klokken 21.00 ned i en af de mest højprofilerede mordsager i britisk historie. Det er en sag, der trækker tråde til politiet, pressen og dybt ind i den kriminelle underverden. Hvorfor er drabet endnu uopklaret på trods af en intensiv og dyr efterforskning?

Onsdag den 12. august – Far med fjerboa:

I et helt nyt eksperiment har to modige fædre sagt ja til noget af en udfordring. Sønnerne Casper og Preben optræder som drag-queens, og de har udfordret deres fædre til at lavde sig transformere til to fantastiske drag-queens. Fædrene Mikkel og Christian har et ønske om at komme endnu tættere på deres sønner, og derfor har de sagt ja til på egen krop at finde ud af, hvad det vil sige at være drag. I første afsnit af ’Far med fjerboa’, som DR1 viser onsdag klokken 20.30 samt fra morgenstunden på DRTV, flytter sønnerne og fædrene sammen i København, men inden de når så langt overrasker Casper og Preben deres fædre. Casper har forvandlet sig til sin dragperson Annie Rection og far Mikkel bliver noget overrasket, da han bliver modtaget i lufthavnen. I Kjellerup i Jylland møder programmets vært, Lina Rafn, Preben, der har forvandlet sig til Lathisya Adore og far Christian får sig noget af et chok, da han skal hente sin dragqueen søn midt på torvet i den lille jyske by.

Onsdag den 12. august – Hun var sexobjekt:

For den unge Anne Grete Nissen blev hovedrollen i publikumshittet ’Uden en Trævl’ i 1968 karrierens største benspænd. I dokumentarserien ’Sexobjekt’, som DR2 har premiere på onsdag klokken 21.00, møder seerne de første danske kvinder, der optrådte nøgne i film eller blade - og som på forskellig måde stødte ind i frisindets grænser. Serien er i fire afsnit og kan også ses på DRTV fra onsdag morgen.

Onsdag den 12. august – Mysteriet om Danmarks dræbersygdomme:

Asger Juhl og professor i epidemiologi Lone Simonsen dykker onsdag klokken 22.00 på DR2 ned i influenza-pandemien, som hærgede i 1889. For Lone har en mistanke om, at det slet ikke var influenza, som folk døde på stribe af, men derimod verdens allerførste corona-pandemi. Men har hun ret? Og kan 1889-pandemien fortælle os noget om, hvordan Covid 19 kommer til at udvikle sig i fremtiden? Det ser de på i serien, som er i fire afsnit, og som også kan ses på DRTV fra onsdag morgen.

Facebook
Twitter