10 DR-anbefalinger til de næste uger

’Næste uges DR’-spalten holder ferie, men her får du 10 smagsprøver på, hvad der er af nyheder i DR’s sendeflade og i DR Koncerthuset fra den 19. juli-5. august 2018.

Christian Degn og Lindy Aldahl, som mange vil kende fra ’Rigtige Mænd’ er værter, når DR1 de kommende tre fredage klokken 20.00 sender ’Bare det ikke regner’ direkte fra først Vorbasse Marked, så Himmelstormfestival i Torup og til sidst Hirtshals Fiskefestival. (Foto: Mads Gadegaard Tranæs)

Torsdag den 19. juli og frem til 22. juli – X Games fra Minneapolis:

Der er masser af skateboard, BMX-cykling og motocross på DR3 torsdag, fredag, lørdag og søndag, når kanalen sender adskillige timer fra X Games-konkurrencen, der holdes weekenden over i Minneapolis i USA. Natten mellem torsdag og fredag starter DR3 udsendelserne ved midnat, fredag og lørdag er der konkurrencer fra klokken 19.00, og søndag slutter DR3 så med de sidste udsendelser fra USA fra klokken 18.30 til midnat.

Fredag den 20. juli, 27. juli og 3. august – Bare det ikke regner på DR1:

Når sommeren rammer landet, vågner forenings-Danmark op til dåd. Christian Degn og hans makker Lindy Aldahl, som de fleste kender fra programserien ’Rigtige Mænd’, tager de kommende tre fredage på tur i sommerlandet på DR1 klokken 20.00 for at finde ind til sjælen bag tre meget forskellige arrangementer, som ikke ville kunne blive til virkelighed uden tusindvis af frivillige, der dropper ferien, så vi andre kan nyde markeder, festivaler og byfester. Det første program er fra Vorbasse Marked, hvor 250.000 gæster kommer til det, arrangørerne kalder: "Danmarks største familietradition". Der er hestehandel og hammerslag, og så får de to værter besøg af nogle af landets mest populære musikere. Andet program sendes fra Himmelstorm Festival i Torup nær Hundested, mens det tredje og sidste program er fra Hirtshals Fiskefestival.

Mandag den 23. juli – Mexicansk musik i DR Koncerthuset:

Efter at Copenhagen Jazz Festival er overstået, og Morrissey måtte aflyse sin koncertturné, er der lidt stille i DR Koncerthuset i sommervarmen. Men mandag klokken 20.00 er nu undtagelse, for da er der mexicanske toner i Studie 2 med Cafe Tacvba, som i 27 år har været til at definere den alternative, latinamerikanske musikscene.

Læs mere om koncerten her

Radio

Se ugens radioprogram her

Tirsdag den 24. juli samt 26.-27.-28. juli – Masser af fjernsyn om og fra Grønland:

DR har massivt fokus på Grønland i uge 30, hvor der både er en række programmer om verdens største ø samt tre dagens direkte sendinger i halvanden time på DR2. Tirsdag klokken 20.00 ser DR1 på ’De unge grønlændere’ i en ny reportageserie. Her følger man en flok unge grønlændere, der bor i hovedstaden Nuuk. 19-årige Mathias arbejder hårdt på at kunne leve af at være designer, mens 22-årige Aputsiaq drømmer om at blive pilot. 26-årige Line er splittet mellem at flytte til Danmark for at studere eller blive i Grønland og arbejde som matros. Torsdag, fredag og lørdag klokken 21.00-22.30 sender DR2 direkte fra ’Sommer i Grønland’. Abdel Aziz Mahmoud og Maria Motzfeldt undersøger fordommene. Hvem er de moderne grønlændere egentlig? ’Bonderøven’ besøger grønlandske bonderøve for at se på det spirende landbrug, og blandt gæsterne i Illulissat er Svend Brinkmann og Nina Kreutzmann. Læs mere om Grønlands-programmer her

Torsdag den 26. juli og 2. august – Søren Ryge har musik med til Færøerne:

Det er ikke nogen hemmelighed, at Søren Ryge har et særligt forhold til Færøerne og gerne sender derfra. Det gør han også den 26. juli og 2. august klokken 20.00 på DR1. Denne gang har han taget "Dreamers' Circus" med, Tre unge, danske musikere, der spiller live musik, mens vi oplever Færøerne. Det er stort, smukt og meget usædvanlig.

Mandag den 30. juli – Livet på Den Internationale Rumstation:

Den Internationale Rumstation er et ambitiøst rumprojekt. Den 450 tons tunge rumstation er i kredsløb om jorden i knap 400 kilometers højde. Rumstationen har givet mænd og kvinder mulighed for at forberede sig på lange perioder med vægtløshed, som en forløber for mulige rejser til Mars. Hvordan er det lykkedes at bygge stationen, og hvordan og med hvilke energikilder virker den? Hvordan kommer besætningen til og fra? Og hvordan er det at spise, sove og endda trække vejret om bord, lyder spørgsmålene på DR K mandag den 30. juli klokken 22.25.

Koncerter

Få overblikket over koncerter i DR Koncerthuset her

Tirsdag den 31. juli – Direkte fra Copenhagen Opera Festival:

Gennem flere år har operaen haft sin egen festival i København om sommeren, Copenhagen Opera Festival. Den kan alle tage ud at opleve fra den 29. juli til 12. august. Men er man ikke lige i hovedstaden, eller skal der arbejdes igennem, er P2 også på pletten. For eksempel tirsdag den 31. juli klokken 19.20, når ’P2 Koncerten’ bliver sendt fra Børssalen i København, hvor verdensbarytonen Christopher Maltman - akkompagneret af pianisten Audrey Saint-Gil - giver koncert med et program, der følger soldatens skæbne fra afskeden med kæresten, over rejsen og kampen til den afsluttende gravskrift. Musikken er sammenstillet af forskellige komponister, som blandt andre Butterworth, Gurney, Somervell, Mahler, Fauré, Ives, Musorgskij, Schumann, Wolf, Finzi og Poulenc.

Anders Agger og Anne Hjernøe besøger over fire onsdage – fra 1. august klokken 20.00 på DR1 – Brexitland, det vil sige England. (Foto: Egon Rix)

Onsdag den 1. august og de efterfølgende onsdage – Anne og Anders i Brexitland:

I fire programmer rejser tv-journalisten Anders Agger og tv-kokken Anne Hjernøe ud til det Storbritannien, de færreste af os kender. Her besøger de en række dansk/britiske familier i Wales, England, Nordirland og Skotland for at blive klogere på, hvorfor briterne ikke mere vil være en del af EU. Og hvorfor vi vil komme til at savne dem. I første program onsdag klokken 20.00 går turen til Aberystwyth på vestkysten af Wales. Her bor den danske marinebiolog Charlotte Gjerlov, hendes engelske mand og deres to børn. Wales er landet, hvor rigtige mænd synger i kor og tackler igennem uden benskinner. Der er får og forladte miner overalt og gamle legender på et næsten glemt sprog.

TV

Se oversigten over TV-programmer her

Onsdag den 1. august og frem til 5. august – Post Danmark Rundt direkte:

Der er udsigt til masser af cykling – direkte fra det danske sommerland, når DR1 sender direkte fra etaperne af Post Danmark Rundt, som starter onsdag klokken 12.10, og som ender søndag den 5. august på Frederiksberg. Der er transmissioner hver eftermiddag med Henrik Liniger og Dan Frost som kommentatorer. Hver aften efter den sene TV-Avisen er der også et resumé af dagens etape – første gang onsdag klokken 21.55.

Fredag den 3. august – Masser af musiknavne på DR K:

Det handler stort set kun om musik og store musikere fredag den 3. august om aftenen på DR K. Hele tre portrætter bringer kanalen af rocklegender. Det hele starter klokken 20.55, hvor DR K viser historien om James Brown. Senere kommer der et program om Aretha Franklin klokken 23.05, inden serien ’Rocklegender’ fortsætter med et afsnit om Diana Ross klokken 23.25 den aften.

Spalten ’Næste uges DR’ holder ferie og er tilbage på dr.dk/omdr mandag den 6. august.