Næste uges DR: Se Anne-Grethe Bjarup Riis’ personlige film til sin kræftramte søn

Her får du eksempler på, hvad DR har på vej på skærmen, i radioen, i DR Koncerthuset og på DRTV i den kommende uge fra den 16.-22. september 2021.

Anne-Grethe Bjarup Riis filmer sin otte-årige søn, akkurat som andre familier filmer deres børn. Men da Gilbert bliver kræftsyg, skifter optagelserne karakter. Ved at insistere på at Gilbert en dag skal kunne se tilbage på en lang og livstruende periode i sit liv, fortsætter Anne-Grethe med at filme ham og hans nærmestes forsøg på at tackle sygdommen. Bjarup Riis’ film kan ses søndag klokken 20.00 på DR1 og fra morgenstunden søndag på DRTV. (Foto: Bo Mortensen © Mortensen Riis)

Torsdag den 16. september og tirsdag – Kvindelandsholdet spiller mod Malta og Aserbajdsjan:

Det går ganske godt for det danske herrelandshold i kampen for at kvalificere sig til fodbold-VM næste år i Qatar. Det danske kvindelandshold er også i gang med VM-kvalifikationen lige nu, og her møder holdet torsdag klokken 18.00 Malta på hjemmebane, mens modstanderen tirsdag klokken 18.00 er Aserbajdsjan på udebane. DR1 viser kampene direkte, med optakt fra klokken 17.45 begge dage. Transmissionerne betyder også, at TV-Avisen kan ses i pausen klokken 18.45.

Torsdag den 16. september – Konspirationsfolket har ordet:

I et nyt, dansk tv-eksperiment giver DR2 ordet til fire konspirationsteoretiker. Første opgave for de fire konspirationsteoretikere er at blive enige om, hvad deres program skal handle om. Der er masser af bud: Bill Gates, 5G, vaccinen. Men kan gruppen blive enige? Hvad er det vigtigste budskab i kampen for sandheden? Og er Signe Molde blevet magnetisk af vaccinen? Måske kommer svaret i ’Konspirationsfolket har ordet’, som DR2 har premiere på torsdag klokken 21.00 eller på DRTV fra morgenstunden torsdag.

Torsdag den 16. september – Daniel Rye er tilbage med mere ’Ud af mørket’:

I oktober 2020 mister Emma og Jeppe deres kun syv måneder gamle datter Marie. I det første program i en ny sæson af programserien ’Ud af mørket’ besøger vært Daniel Rye Emma og Jeppe for at prøve at forstå, hvordan de håndterer tabet og sorgen - og er det overhovedet muligt at komme videre i livet uden sit barn? Daniel Rye er freelancefotograf, og han har selv den historie, at han blev holdt til fange af Islamisk Stat i 13 måneder. Programmet bliver sendt de kommende torsdage klokken 21.00 på DR2 og kan ses på DRTV fra morgenstunden torsdag.

Torsdag den 16. september og lørdag – Popelka og Kejserkoncerten:

Den tyske pianist Martin Helmchen vender tilbage til Koncerthuset torsdag klokken 19.30 og lørdag klokken 15.00 - denne gang med Beethovens majestætiske Kejserkoncert. Dirigenten Petr Popelka, som vil være bekendt for nogle fra ’Malko Konkurrencen’ og ’Den klassiske musikquiz’, præsenterer samtidig koncertgængerne og radiolytterne torsdag for sin tjekkiske landsmand Dvoraks lidenskabelige Symfoni nr. 6. Den første torsdagskoncert bliver som altid sendt på P2 fra klokken 19.20. Læs mere om koncerten her

Fredag den 17. september – Knight and Day med Tom Cruise og Cameron Diaz:

Tom Cruise og Cameron Diaz har hovedrollerne i den amerikanske actionkomedie ’Knight and Day’ fra 2010, som DR1 viser som ugens fredagsfilm. June Havens er en helt almindelig ung kvinde på vej til sin søsters bryllup. Roy Miller er en toptrænet hemmelig agent på flugt fra bevæbnede mænd. Da de to bumper ind i hinanden i lufthavnen, havner June midt i et hæsblæsende eventyr. Snart flyver kuglerne om ørerne på både hende og Roy, men kan June stole på den hemmelighedsfulde agent?

Fredag den 17. september – Sygeplejersken, som blev seriemorder:

Hun var ansat til at passe på dem, men slog dem ihjel. I 1991 myrdede den 22-årige sygeplejerske Beverly Allitt fire børn med dødelige doser af insulin - og forsøgte at dræbe ni andre patienter på Grantham Hospital i Lincolnshire. Nu har Sir Trevor McDonalds fået adgang til de oprindelige politisamtaler med Beverly Allitt. Og han opsøger flere af hendes ofre, der for første gang fortæller om deres traumatiske oplevelse. Spørgsmålet er: Hvorfor gjorde hun det? DR2 ser på sagen fredag klokken 21.40.

Fredag den 17. september, lørdag og søndag – Den sorte kvindelige musikhistorie i DR Koncerthuset:

Både fredag, lørdag og søndag bliver der mulighed for at opleve fortolkninger af nogle af historiens største stemmer ved såkaldte ’Black Voices – A Tribute’-koncerter, når Caroline Henderson, Barbara Moleko, Karen Mukupa, Nabiha og Iris Gold hylder den sorte kvindelige musikhistorie med et storslået show i DR Koncerthuset. Det gør de fredag og søndag klokken 20.00 og lørdag klokken 21.00. Læs mere om koncerterne her

Lørdag den 18. september – Nu er Sommer faktisk med i ’Sommertogtet’:

Det er nærmest oplagt, at sangeren Peter Sommer er med på DR1’s ’Sommertogtet – lyden af vores land’. Det er han i udsendelsen lørdag klokken 20.00 på DR1 – og fra morgenstunden samme dag på DRTV. Peter Sommer er med ombord fra Skælskør til Kerteminde, og udover ham deltager sangerinden Coco O og Claus Hempler. Hempler lægger ikke skjul på, at han ikke just er den fødte sejler, mens Coco O gladeligt kaster sig i bølgen blå. På turen bliver Peter Sommer udfordret i kirkemusikkens fineste disciplin, nemlig at spille kirkeorgel.

Lørdag den 18. september – DR2 dropper dyrekødet:

Søren Rasted vågner op med en hårdt prøvet 50 år gammel krop. Noget skal der ske: Han skodder smøgerne og skærer ned på sprutten - men bør han også droppe dyr? For klimaet, for dyrenes og for sin egen skyld? Og vil han være én af dem; ’veganerne’, dem, de andre ikke vil lege med? Hvad indebærer det at være veganer, hvad er det godt for - og kan man bare være lidt veganer? I DR2’s temalørdag klokken 21.00 møder Rasted mennesker i begge lejre, og der er store følelser på spil. Det handler ikke kun om kød, men også om klima, krop og kultur, når denne temalørdag går i kødet på tidens store trend, veganisme. DR2-temaet kan også ses på DRTV.

Lørdag den 18. september – Lørdagsleg med Rytmevæsenet:

Lørdag klokken 10.00 og klokken 13.30 har du mulighed for at komme og få en skør, skæv og musikalsk oplevelse med dine børn mellem tre og ni år. To af Danmarks mest farverige slagtøjsspillere – Carl Quist-Møller og Thomas Sandberg, blander musik, improvisation, performance og klovneri i pærevælling i DR Koncerthusets Studie 3. Koncerterne holdes også på de samme tidspunkter den 25. september, den 2. og den 9. oktober. Læs mere om koncerterne her

Issa Mahmoud Jeppesen er vært for ’Rigsretsreporterne’ på P1 lørdag klokken 16.33 og DR Lyd. Foto: Petra Kleis. (Foto: Petra Kleis)

Lørdag den 18. september – Rigsretsreporterne:

Lørdag klokken 16.33 på P1 er der mulighed for at komme helt tæt på rigsretssagen mod Inger Støjberg. Her samler kanalen op på ugens vigtigste overskrifter og sætter tingene i historisk perspektiv. Uge for uge nærstuderer P1 og DR Lyd de forklaringer, der kommer frem under den blot anden rigsretssag på 100 år. Værten er Issa Mahmoud Jeppesen.

Søndag den 19. september – Til Gilbert fra mor:

Anne-Grethe Bjarup Riis filmer sin otte-årige søn, akkurat som andre familier filmer deres børn. Men da Gilbert bliver syg, skifter optagelserne karakter. Ved at insistere på at Gilbert en dag skal kunne se tilbage på en lang og livstruende periode i sit liv, fortsætter Anne-Grethe med at filme ham og hans nærmestes forsøg på at tackle sygdommen. Livet er sat på standby, men det skal stadig leves med kærlighed, livsgnist og tro på at Gilbert bliver rask igen. Bjarup Riis’ film kan ses søndag klokken 20.00 på DR1 og fra morgenstunden søndag på DRTV.

Søndag den 19. september – I selskab med Blixen:

Der er ganske få tilbage, som har mødt Karen Blixen. Nogle af dem har kendt hende gennem mange år, andre har kun truffet hende ved et enkelt teselskab. Søndag klokken 21.30 på DR2 er de samlet i Blixens stue og udveksler minder og historier om 'The storyteller'! De medvirkende er Ghita Nørby, Niels Birger Wamberg, Anne Wivel, Bo Bjørnvig, Morten Henriksen, Niels Barfoed, Tore Dinesen, Otto B. Lindhardt, Ingeborg Westerholz og Siri Tellier. Helle Solvang har været instruktør på programmet.

Søndag den 19. september – Først gift:

Tre meget unge par er ved at planlægge deres livs største dag - deres bryllup. Men er det for tidligt? Hvad siger deres venner og familie? Og er de klar til at leve sammen i både medgang og modgang? Det kan du se i den nye DR3-serie ’Først gift’, hvor alle seriens tre afsnit bliver lagt på DRTV søndag klokken 6.00.

Mandag den 20. september og tirsdag – Ny serie om kødædende bakterier:

17-årige Mathilde er til fest i 1.g og skærer sin hånd på en flaske. 48 timer senere ligger hun på et operationsbord og kæmper for sit liv. DR Dokumentar sætter over de næste tre mandage fokus på kødædende bakterier, som rammer flere og flere danskere. Det første af de tre programmer kan ses mandag klokken 21.25 på DR1 og fra morgenstunden samme dag på DRTV. Det er Jonatan Placing, der har tilrettelagt programmet, som også kan ses tirsdag klokken 8.05.

Mandag den 20. september og tirsdag – Årets P2-kunstner fra Esbjerg og Frederiksberg:

Komponisten Bent Sørensen er årets P2 Kunstner. Mandag klokken 19.20 præsenterer P2 et Esbjerg Ensemble-koncert med intet mindre end tre Sørensen-værker. Derudover kan du også høre to værker for større kammerbesætning, af Dvorak og Francaix. Værkerne er: Bent Sørensen: Falling Darkness. Bent Sørensen: The Lady of Shalott. Bent Sørensen: Ständchen. Dvorak: Serenade i d-mol. Jean Francaix: Oktet. Esbjerg Ensemble spiller i en optagelse fra Syddansk Musikkonservatorium, Esbjerg 16. september. Tirsdag klokken 19.20 sender P2 også musik af Bent Sørensen fra Frederiksberg Festspil. Først spiller Den Danske Strygekvartet hans nye strygekvartet, ’Dobbeltgænger’ (og Schuberts strygekvartet nr. 15). Senere på aftenen kan du høre Ars Nova synge Sørensens genkomposition af renaissancekomponisten Ockeghems Requiem. Begge aftener er Louise Hjorth vært på P2.

Tirsdag den 21. september – Susse Wold skal portrætteres i malefinale:

Tirsdag klokken 20.00 er DR1 og DRTV nået til finalen i Danmarks bedste portrætmaler, og de tre finalister besøger Ny Carlsberg Glyptotek i København. Det er nu, de skal vise alt, hvad de har lært gennem konkurrencen ved at lave det helstøbte portræt af modellen, der er skuespilleren Susse Wold. Men hvem imponerer de tre dommere mest og får dermed titlen som Danmarks bedste portrætmaler?

Tirsdag den 21. september – Mit barn blev skoleskyder:

Når endnu et tragisk skoleskyderi rammer, står nogle forældre overfor en brutal sandhed: det var deres barn, der skød. Jeffs søn, Andy, dræbte to klassekammerater og sårede 13 andre. Andy afsoner 25 år-til-livstid lige nu. Clarences søn, Nicholas, dræbte sin lærer og sårede en anden lærer, og han er i fængsel på livstid. Sues søn Dylan var en af de to drenge bag Columbine-massakren. Dylan begik selvmord. DR2’s ’Dokumania’ tirsdag klokken 21.00 og på DRTV viser en dansk film om skyld, fornægtelse, svigt og ansvar, chikane, sorg, venskab og kærlighed.

Tirsdag den 21. september – Få historien om dansk skateboarding:

Gennem en DR2+-dokumentar i fire episoder fortælles historien om skateboardingens udvikling i Danmark gennem 40 år. Skateboarding har bevæget sig fra en smal subkultur for adrenalinpumpede drenge, til en verdensomspændende milliardindustri, der nu er blevet så mainstream, at det er blevet en disciplin til de Olympiske Lege. I personlige beretninger fra dansk skateboardings legender og med brug af skaternes private optagelser fortæller dem, der formede kulturen om skateboardingens udvikling i Danmark. Det er en rejse, man sent glemmer, og som beskriver, hvordan skatere er gået fra at være pariaer til superstjerner. Seriens fire afsnit er tilgængelige på DRTV fra tirsdag klokken 6.00.

Tirsdag den 21. september – Hanne Boel på dansk:

Hanne Boel udgav for nylig sit første album på dansk. Det har titlen ’Kopi’ og indeholder blandt andet en version af ’Hurtige Hænder’ af The Minds of 99. Tirsdag klokken 20.00 står hun på scenen i Koncertsalen i DR Byen – for første gang på dansk. Læs mere om koncerten her

Onsdag den 22. september – En svær and:

James og Adam Price er ’rejst’ til Kina onsdag i ’Spise med Price’ for at lave en af verdens bedste og utvivlsomt også en af verdens mest tidskrævende retter: Peking-and. Det tager ikke under fire dage, og det kræver specialudstyr fra byggemarkedet, som aldrig før er set i brødrenes køkken. I ventetiden (fire dage) er der heldigvis også tid til forårsløgpandekager og en særdeles stærk kyllingeret. Programmet kan ses klokken 20.00 på DR1 og fra morgenstunden på DRTV.

Onsdag den 22. september – Hvem har snaget i vores intime billeder?

Et brev fra politiet blev en bombe i Emmi, Emmelie og Anne-Sofies liv. I brevet står, at nogle af deres allermest private billeder indgår i en enorm sag om hacking og muligvis også ulovlig deling af billeder. Og nu aner de ikke, hvor deres intime billeder er havnet. Magasinet ’Kriminelt’ med vært Trine Maria Ilsøe ser på sagen onsdag klokken 21.25 på DR1 og fra morgenstunden på DRTV.

Onsdag den 22. september – Systuer i alle kældre:

Den jyske hede var Danmarks tekstil-centrum frem til 1990'erne, hvor østeuropæiske syersker overtager maskinerne. DR2 finder onsdag det gamle tøj frem og går på tekstilsafari i Ikasts villakvarterer, og vært Morten Brink Iwersen følger eventyret hele vejen til nedturen i fabrikskvartererne. Programmet kan ses onsdag klokken 21.00 på DR2 og på DRTV fra morgenstunden.

Facebook
Twitter