Næste uges DR: Simon Kvamm og Frederik Cilius har hovedrollerne i ny komediedrama-serie

Her får du eksempler på, hvad DR har på vej på skærmen, i radioen, i DR Koncerthuset og på DRTV i den kommende uge fra den 8.-14. april 2021.

DR2 og DRTV har torsdag premiere på en ny komediedramaserie, ’Guru’, skrevet af Simon Kvamm, der også selv har en af hovedrollerne, sammen med Frederik Cilius. I serien møder vi karakteren Andreas Mertz, der er vendt hjem til sin barndomsby Silkeborg med coachingprogrammet ”GÅ SELV”. Det skal give silkeborgenserne mod til at tage skæbnen i egen hånd. ’Guru’ kan ses på DRTV fra morgenstunden og klokken 21.00 på DR2 torsdag. Foto: The Bunch. (Foto: The Bunch © The Bunch)

Torsdag den 8. april – Pokalfodbold direkte:

Et vaskeægte pokalbrag venter på MCH Arena i Herning torsdag fra klokken 16.15 på DR1, når de forsvarende danske mestre fra FC Midtjylland tager imod sidste sæsons pokalvinder, SønderjyskE, i den første af to semifinaler mellem de to klubber. Det gælder en plads i pokalfinalen Kristi Himmelfartsdag, og intensiteten bliver ikke mindre af, at det er den tidligere guldtræner i FCM - Glen Riddersholm - som står i spidsen for gæsterne fra Haderslev. Samtidig er det faktisk de to seneste vindere af Sydbank Pokalen, der duellerer om at nå årets finale. Andreas Kraul er kommentator, mens Tobias Hansen er vært for programmet.

Torsdag den 8. april – Ulla Essendrop ser på livet på nettet:

Bruger du for meget tid på sociale medier? Ulla Essendrop føler, at de sociale medier er en sand tidsrøver. Derfor beslutter hun sig for at undersøge, hvorfor hun har så svært ved at lægge telefonen fra sig - og hvorfor vi danskere egentlig bruger så meget tid på de sociale medier. Mens Ulla jagter gode råd til, hvordan hun kan lære at styre sit eget forbrug, møder hun Pernille, der har taget drastiske metoder i brug for at takle sit eget overforbrug af sociale medier. Gennem seks afsnit forsøger Ulla Essendrop – fra torsdag klokken 21.25 på DR1 og DRTV - at får svar på sine egne dilemmaer på sociale medier i serien ’Mit liv på nettet’. Hun elsker at bruge sociale medier, men er også bekymret for den magt, de kan have over os. Læs mere om programserien her

Torsdag den 8. april og mandag – DR2 får ’Guru’:

Simon Kvamm og Frederik Cilius har nogle af hovedrollerne i den nye komedie-dramaserie ’Guru’, der har premiere på DRTV og DR2 torsdag klokken 21.00. Andreas Mertz er vendt hjem til barndomsbyen Silkeborg for at introducere byens indbyggere for coachingforløbet ’Gå selv’. Et indslag hos den lokale tv-station skal gøre byen opmærksom på Andreas' ankomst, inden det første coachingseminar sparkes i gang på det lokale fodboldstadion. Men det er ikke alle i byen, der forstår, hvorfor man skal lave store livsforandringer, når man egentlig har det godt i forvejen. Programmet kan også ses mandag klokken 22.00 på DR2.

Torsdag den 8. april – Det er ik’ sjovt, Simon:

Er der overhovedet noget om helst sjovt ved ikke at kunne få stiv pik? Og kan man egentlig tillade sig at lave sjov med folk med impotens? Det undersøger den 25-årige danmarksmester i stand-up Simon Væver i et helt nyt grænseoverskridende talkshow. I det første afsnit torsdag klokken 21.55 på DR2 og DRTV taler vi om mandighed, selvmord og knibeøvelser. Seerne kan møde Torben, der sprøjter sig i pikken med kanyler, og Palle, der finder ud af, hvad kvinder egentlig siger til mænd med slappe penisser.

Fredag den 9. april – Tag i ’Fredagsbaren’ med Thomas Warburg:

Hvad er der 20 bedste sange at gå på weekend med? Sådan lyder spørgsmålet hver fredag mellem klokken 14.03 og 16.00 på P4, og det er Jesper Bæhrenz, der stiller det. Fredag er det komikeren Thomas Warberg, der kommer med sit bud på de 20 sange.

Carsten Holm er vært, når DR2 har temalørdag om heavy metal-musik lørdag klokken 21.00. Foto: Jacob Ghosh. (Foto: Jacob Gosch © GotFat)

Lørdag den 10. april og tirsdag – DR2 elsker heavy:

Headbang, growl, djævlehorn og quiz. Carsten Holm tager lørdag klokken 21.00 seerne med ind i heavy metallens verden, når han undersøger, hvad det er, der i teenageårene satte kløerne i hans hjerte. Er metalfans bare voldsudøvende satanister med fedtet hår og nittede læderveste? Kan sagesløse danskere faktisk lære at elske metal? Og kan du høre forskel på Mozart og Motörhead? I ugens DR2 Tema vil vi blive klogere på en særdeles hårdtslående og underfundig verden og se musikkens sorte får fra nye sider. Umiddelbart inden udsendelsen viser DR2 Anders Aggers gamle dokumentar ’Heavy Agger’ om en flok unge i den vestjyske by Agger, som netop elsker heavy-musik. Programmet ’DR2 elsker heavy’ kan også ses tirsdag klokken 18.55.

Søndag den 11. april – Kom til EM i roning på DR1:

EM i roning er sidste test for de danske roere, der har drømme om at indløse en OL-billet til kvalifikationen i maj. På Lago de Varese i Lombardiet i det nordlige Italien følger DR1 også, om OL-håbet, færøske Sverri Nielsen, kan indfri forventningerne og forsvare sin guldmedalje fra seneste EM. Kommentator på DR1 søndag fra klokken 12.15 til 15.40 er Frederik Lindved - og ekspert er Nils Henrik Stene.

Søndag den 11. april – Så er der P8 Jazz Alive – også på DR2:

For sjette år i træk inviterer P8 Jazz til en anderledes musikalsk oplevelse i DR Koncerthusets Studie 2. Musikken er fra det groovy og gyngende til det sarte og sjælelige. Der er opvarmning på P8 Jazz fra klokken 18.00-19.00, koncert fra 19.03-21.00 og på DR2 sendes eventen fra klokken 21.00-22.30. Værterne er Frederik Korfix og Niels Christian Cederberg. Læs mere om begivenheden her

Søndag den 11. april – 10 timers liveradio for 10 år med P6 Beat:

11. april 2021 er det præcis 10 år siden, P6 Beat sendte første gang. 10-års-fødselsdagen for kanalen bliver fejret med 10 timers liveradio med de bedste historier og den bedste musik fra årene fra klokken 10.03 og frem til klokken 20.00. Du kan høre legendariske radioklip og møde nuværende og tidligere radioværter. Du kan også møde nogle af de musikere, der står bag musikken på kanalen og møde lytterne med de bedste musikhistorier. Der vil også være quizzer og måske også en fødselsdagssang, lover P6 Beat.

Mandag den 12. april – ’Forsvundne arvinger’ er tilbage:

Verner dør alene og efterlader sig ikke umiddelbart nogle arvinger. Men det viser sig, at hans far har gemt på hemmeligheder - og måske er Verners familie slet ikke så lille, som man skulle tro. Mette Frisk og arkivar Adam Jon Kronegh forsøger mandag klokken 20.00 at opklare familiemysteriet, når programserien ’Forsvundne arvinger’ er tilbage på DR1 og DRTV.

Mandag den 12. april – Kom med til BAFTA-uddeling:

Thomas Vinterbergs 'Druk' kan hente ikke færre end fire priser hjem, når det britiske filmakademi hylder årets bedste film og største præstationer i et virtuelt, men festligt show med masser af internationale stjerner på plads hjemme i stuerne. DR2 og DRTV viser showet mandag klokken 20.00. 'Druk' er nomineret i kategorierne bedste ikke-engelsksprogede film, bedste instruktør, bedste originalmanuskript og bedste mandlige skuespiller (Mads Mikkelsen). Aftenens største favoritter er de roste dramaer 'Nomadland' og 'Rocks', der hver er nomineret til syv BAFTA-priser.

Mandag den 12. april og tirsdag – Uskyldigt dømt:

En sen nattetime bliver en håndværker vækket af politiet. Politiet anklager ham for at stå bag et indbrud, og de har et sikkert bevis: Håndværkerens DNA, som er fundet på gerningsstedet. Ingen tror derfor på håndværkeren, da han påstår, han er uskyldig, og han bliver idømt 60 dages fængsel. Men nu viser det sig, at det sikre DNA-bevis ikke altid er sikkert. Håndværkeren var uskyldig, og han er ikke den eneste. Tre mistænkte fortæller i dokumentaren ’Uskyldigt dømt’ på DR1 mandag klokken 21.25 og på DRTV om kampen mod politiets og rettens sikre DNA-beviser. Tilrettelæggelsen står Kay Bæckmann for. De meget morgenduelige kan også se programmet tirsdag klokken 5.55.

Tirsdag den 13. april – Natten, hvor Notre-Dame brændte:

Notre-Dame de Paris er et af de mest besøgte turistmål i verden. Men den 15. april 2019 udbrød der brand i den gamle kirke. Og mens verden så magtesløs til, truede flammerne med at udslette næste 900 års historie. I ’Dokumania’ tirsdag klokken 20.55 på DR2 og DRTV fortæller brandmænd, præster og dem, der var inde i katedralen, den skæbnesvangre nat om den modige og ekstraordinære indsats for at redde Europas mest dyrebare monument.

Onsdag den 14. april – Dobbelt straf i en coronatid:

Kenneths kæreste Nanna er idømt to års fængsel for at opfordre til vold under en Men In Black-demonstration. Nu er Kenneth og de andre demonstranter igen på gaden, for de er rasende over, at ulovligheder ved en coronademonstration udløser dobbelt straf. Var det overhovedet meningen, at den dobbelte straf skulle gives til demonstranter, lyder spørgsmålet, når Trine Maria Ilsøe er vært i en ny omgang af magasinet ’Kriminelt’ onsdag klokken 21.25 på DR1 og DRTV.

Onsdag den 14. april – Elizabeth II i krigstjeneste:

Dronning Elizabeth II er verdens længst regerende monark, og den 21. april fylder hun 95 år. Hendes offentlige pligter begyndte allerede under 2. Verdenskrig, hvor hun gjorde tjeneste i den britiske hærs Auxiliary Territorial Service. Gennem interviews med hendes barndomsven og royale eksperter dykker DR2 onsdag klokken 20.00 ned i Elizabeths liv og ser, hvordan 2. Verdenskrig forvandlede en genert prinsesse til en legendarisk dronning.

Onsdag den 14. april – Randers Kammerorkester 75 år:

’P2 Koncerten’ bliver onsdag klokken 19.20 sendt direkte fra Værkets Koncertsal i byen. Det østjyske ensemble fejrer sig selv med musik af to danske komponister, fra hvert sit århundrede, der har haft stor betydning for orkestret. Det er Gustav Helsted: Decet og Anders Nordentoft: Uramea (uropførelse). Randers Kammerorkester bliver dirigeret af David Riddell, og det er Klaus Møller-Jørgensen, der er vært for koncerten fra P2.

Onsdag den 14. april – Fanget i Hitlers spil:

Abraham Kurland var Danmarks bedste bryder og udtaget til OL 1936 i det nazistiske Tyskland. Men hvem besluttede, at han ikke måtte deltage? Adam Holm går på opdagelse i en skamplet på dansk idrætshistorie, og forsøger i serien ’Fanget i Hitlers spil’ de næste fire onsdage klokken 21.00 på DR2 at opklare, hvad der skete, da en række af Danmarks største sportsfolk havnede i et ideologisk magtspil: Fanget mellem medaljedrømme og politisk udnyttelse. Programserien kan også ses på DRTV.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk